24942
-
vidu01 #24901 A támogatás a földhasználóé, a bérleti díj a tiéd. Nagyon kellhet nekik az a darab föld ha beígérték hogy visszamenőlegesen kifizetik. Volt róla szerződésetek? -
#24900 Köszi! Telefonon azt ígérte, hogy 5 évre visszamenőleg kifizetik, azért is kérdeztem. Szerződéskötéskor van valami amire érdemes odafigyelni? Illetve amit a föld után ő kapott támogatást(ha jól tudom évi kb 200e ft lehet?) abból nekem nem jár semmi? -
eugabesz #24899 Átlag bérleti díjban kb.250-300E ft az 5 évre.
Kb. 25-30 kg/AK/év -re szoktak szerződést kötni és a búza augusztusi tőzsdei ára a kiszámolási alap.
Tehát 40Ak x 30Kg az 1200Kg búza,az szorozva az előbb említett árral.
De erősen kétlem,hogy szerződés nélkül be tudod rajtuk hajtani. -
#24898 Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 2,5 hektáros föld, 40 aranykorona értékben 5 évre visszamenőleg kb mennyi pénzt jelent haszonbérleti szerződéssel? (örököltem a földet és 97 óta használja egy hely tsz és ahogy olvasom 5 évre visszamenőleg lehet "behajtani" a pénzt) -
vidu01 #24897 Egyik földünk mellett az árokpartot megritkították, jópár fát kiszedtek belőle. Sejtésem van hogy kik voltak, látták is hogy biciklivel tolják haza a fát onnan, de tettenérés nem volt így nem lehet mit csinálni. Ja és csak a vastagokat vitték el, a vékonyabb ágakat ott hagyták. -
eugabesz #24896 Magyarhon sajnos nem olyan mint pl. Afrika,nálunk nem csak Antilop...
Nagyban függ azonban attól,az ország melyik részén élsz,mert itt É-K-en elég siralmas a helyzet.Nagyjából már ott tartunk,hogy a saját kiskertben sem érdemes termelni,mert aminek értéke van és mozdítható,annak bizony gyakran lába kél... -
#24895 Szia.BArátnőm családja fölműveléssel foglalkozik és hamarosan választ tudok adni a kérdéseidre.
Amúgy ért már lopás minket de semmi xtra.Lelopták a cseresznyét a fáinkról meg kisebb fákat vágtak ki de volt annyi lelkiismerete az illetőnek,hogy ki is pucolta a területet így nem is minősül annyira lopásnak:)
Mellesleg más helyeken rendszeres a gyümölcsök és zöldségek lopása kis és nagy mennyiségben is.Ez sajnos előfordul. -
EnxTheOne #24894 Ért már titeket lopás kár? Ha igen milyen értékben? -
EnxTheOne #24893 Köszönöm. :D
Buza, kukorica talán burgonya és eper. (meg egy kis kender hogy meglegyen a kezdö töke :D:D:D:D:D:D)
Egyébként egy tehén mennyibe kerül? És mennyit eszik? Azt tudom hogy a magyar tehén naponta 25 L tejet csinál, a másik fajta meg 25-45 L. ( forumon olvastam)
És milyen gépek kellenének? -
#24892 Na de nem mindegy ám,hogy milyen növényt akarsz termeszteni.Búza,kukorica vagy esetleg paradicsom.Sok esetben akkor is jó a dolog ha mondjuk a malacoknak termelsz lucernát vagy kukoricát meg a saját haszonállataidnak.Szerintem föld szempontból minél több annál jobb effektus áll be. -
EnxTheOne #24891 Yo,
néha játszadozom a gondolattal hogy jó lenne földet művelni :D (bár 99,999 % hogy nem lesz belőle semmi) :D
Nektek mekkora földetek van? Illetve hány hektár kell minimum hogy meglehessen élni? (kizárólag növény termesztés)
És hogy lehet elkezdeni? (néztem ilyen kezdő gazda pályázatot, de amennyi pénzt abból még földet is alig lehet venni, gépeket nem. -
eugabesz #24890 Ehhez valószínű,hogy egy ügyvéd segítsége kell.Ezt egy mezei fórumlakó nem tudja neked megválaszolni.
Annyi,hogy a haszonélvezeti jogról szerintem roppant egyszerűen le lehet mondani.De ezt is csak hallomásból tudom.Fordulj ügyvédhez,aki vágja ezeket. -
#24889 Sziasztok.
Örököltünk még régen egy erdőrészt ott ahol lakok.Én személy szerint azt sem tudom,hogy pontosan hol is van ez az erdő rész a településen csak annyit tudok,hogy van.4en osztozunk rajta jogilag.Sok embernek van azon a területen erdőrésze szóval nem csak nekünk van ott.Van valami képviselője az erdőnek vagy mi a franc és ő lemondott róla és egy Pesti ember vette meg és felvásárolta a 60%-át.Az első dolog az hogy ő most pucolás szempontjából 9000ft-ot kér / ezrelék hogy kipucolja az erdőt.Azt sem tudom, hogy ez mit jelent és azt sem, hogy mennyi ezrelékünk van az erdőben.
Szóval most úgy áll a dolog, hogy 60%-a ezé a faszé és a maradék 40% az a megmaradt falubeliek része.Ilyenkor mit lehet tenni vagy hasonló?Mert egy szar ember valszeg az új tulaj és meg akar tejeltetni mindenkit.Valakinek vmi 5let vagy tanács?
2.kérdés ugyan ezzel kapcsolatban.A mi erdőrészünkön 4-en osztozunk de anyámnak haszonélvezeti joga van rajta ami miatt nem tudjuk eladni vagy nehézségekbe ütközne.Nem azért mert anyámnak kell vagy ilyesmi hanem azt mondták neki,hogy sok pénzt az leszedetni róla,hogy eladhassuk.Ebből mennyi igaz?
A válaszokat előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!!
U:I Lehet,hogy shadow-t megkeresem privátban ha nem kapnék választ itt vagy nem lenne új üzenet,hátha vágja ezeket a dolgokat.Üdv -
Mascus #24888 Sziasztok,
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani oldalunkat, ahol közel 70 000 használt mezőgazdasági gép hirdetés közül böngészhettek.
Elnézést, hogy zavartam. További szép napot! -
#24887 trükk -
#24886 NA énis ezen agyaltam, de akkor hogy a fenébe marad rajta a bála, így egyben...? -
Micsu #24885 már a dugattyú széjjel préselné -
#24884 Ez kamu!
1 nagy kockabálával soha nem rohangálna, másik oldalról meg a kötözőmotor is kinyírná. :)) -
vidu01 #24883
Na ki merné utána csinálni?:) -
karai29 #24882 Sziasztok!
Találtam egy "gyakori kérdések"-hez hasonló weboldalt. Nem olyan rossz elképzelés.Szerintetek milyen? -
#24881 -
magnumdrum #24880 Internethasználat a mezőgazdasági tevékenységet végzők körében
Üdv mindenkinek!
Kutatási munkám elkészítéséhez szükség lenne arra, hogy ezeket a kérdőívéket minél többen kitöltsék!
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek! -
Jano1987 #24879 Jó napot kívánok! Egy kis segítséget szeretnék kérni önöktől! Szeretnék vetőmagot cserélni idén dekalb 440 volt és ezt szeretném a pioneer stira magjára cserélni, aki tudna erről a magról pár szót írni annak megköszönném!! -
DJ Bolinho #24878 köszönöm szépen ezzel is sokat segítettél, mivel említetted hogy lemaradtam az ideiről, jövőre mikor lehet pályázni erre? -
vidu01 #24877 Első körben a fiatal gazda pályázatot kellene meglépned. Ez szabad felhasználású vissza nem térítendő támogatás, de már csak jövőre lesz aktuális az ideiről lecsúsztál. Vannak feltételei, legfontosabb hogy 5 évig kell főtevékenységként gazdálkodnod. Ha 0ról kezdesz akkor mindenképp ezt kellene megpróbálni. Azért mondom mert ha vettél már fel MVHs támogatást bármire mondjuk területalapút akár csak 10 Ftot is akkor elesel ettől a pályázattól. -
DJ Bolinho #24876 inkább vázolom a helyzetem :) tehát:
22 éves vagyok kb másfél évet dolgoztam a szakmámban, a szakmám
OKJ-s Gazda ez magába foglalja a növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés és gépészetet, van T kategóriás jogsim, vezethetek önjáró betakarító gépeket, 37kw teljesítmény feletti traktorokat, lánctalpas traktort valamint használhatok tej és tejfeldolgozó rendszereket
földünk sajnos nincs, még olyan se amit örökölhetnék de ennek ellenére szeretnék gazdálkodni, úgy értem földet 1 gépet pár munkagépet nem sok minden, de nem vagyok képben a mai helyzetekkel, kb földbérlés menete stb, ha van rá lehetőség szeretnék inkább valami pályázaton nyert támogatást, vagy ha van olyan hogy igényelni támogatást akkor azt. Szóval nem nagyon tudom mi hogy van és mennyibe kerül, ezért szeretnék segítséget kérni hogy ezen adatok alapján tudtok-e mondani valami biztatót. Előre is köszönöm -
DJ Bolinho #24875 üdv olyan kérdésem lenne hogy mostanában lehet igényelni valamilyen föld vásárlási támogatást? -
vidu01 #24874 Mai répaszedés, Holmer Terra Dos ürít:
1 perc alatt megdob egy 12 tonnás pótkocsit. -
#24873 Sziasztok! Így utólag, hogy már leadtam a dolgozatot, szeretném ismét megköszönni mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívem, sokat segítettetek..
Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek! -
serggy97 #24872
-
Mascus #24871 Kedves felhasználók,
Elnézést, hogy csak úgy közbevágok, de szeretném tudomásotokra hozni, hogy létezi egy olyan online piactér ahol bármilyen mezőgazdasági gépet megtaláltok, legyen az új vagy használt. Jelenleg a honlap piacvezető Magyarországon, és külföldi hirdetéseket is megtaláltok rajta.
Aki nem halott még róla, a honlap neve Mascus, és a mezőgazdasági gépek melett megtalálhatók még erdészeti gépek, építőipari gépek, haszongépjárművek, anyagmozgató gépek és kommunális gépek
Megéri vetni rá egy pillantást.
A honlap címe Mascus
Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a számára ideális gépet. -
#24870 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Megtenné, aki növénytermesztéssel foglalkozik, hogy kitölti nekem ezt a kérdőívet a szakdolgozatomhoz? Rövid, tényleg csak egy pár percet vesz igénybe, de nekem nagyon hasznos lenne. Nagyon szépen köszönöm.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEMyY29mVC1tcWYzWVRrSEVjN05ONUE6MQ#gid=0 -
#24869 -
serggy97 #24868 -
serggy97 #24867 -
#24866 Tavaly napraforgó betakarítás , én az MTZvel voltam :))
-
vidu01 #24865 Kárenyhítési igényt be lehet nyújtani aszálykárra is. Aki szükségesnek érzi nyugodtan lépje meg. Hogy pénz lesz e belőle azt nem tudom.:)
Országos aszályhelyzet meghirdetése – igényelhető a kárenyhítő juttatás -
#24864 Törökszentmiklós (szolnok megye)
A kukorica totál kár, teljesen lesült , csöveket nem hozott.
Napraforgó még szárad , talán az önköltség megtérül.
Sajnos erre nem sok eső volt , szolnok után nagyon szép a kukorica valamint kisújszállás után is már jobb. Ég és Föld a kettő között a különbség , mintha teljesen más ország lenne. -
El Ray #24863 Kinél hogy állnak a napraforgók, kukoricák? Mire számítotok? -
#24862 nem semmi