Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A gazdákkal fizettetné ki az uniós bírságot a minisztérium?
Mégis igaz? Bár az agrártárca az elmúlt napokban visszautasította a hírt, a Mezõgazdasági Hivatal elnöke azt mondja, hogy a gazdáknak kell kifizetniük a bírságot, amelyet az Unió azért szabhat ki Magyarországra, mert a kormány nem frissítette idejében a parcella nyilvántartásokat, így sokan túl sok támogatást igényeltek.
A büntetés fejenként akár félmillió forint is lehet. Font Sándor, a parlament mezõgazdasági bizottságának fideszes elnöke az országgyûlés illetékes bizottságának összehívását kezdeményezi.
Tömegesen ellenõrzi a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2005-ös területalapú agrártámogatásokat. Mint arról hétvégén beszámoltunk: az Európai Unió 9 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba, mert hiányosságokat talált a területalapú támogatások alapjául szolgáló parcella nyilvántartásban, pontosabban, hogy az ehhez szükséges légi fotó állományt nem frissítették, így a gazdák jogosulatlanul, nem valós adatok alapján hívták le a 2005-ös támogatásokat. Ezt cáfolta akkor mind a Mezõgazdasági Hivatal, mind pedig a szaktárca. Mondván a hiba az Európában csak nálunk létezõ osztatlan közös tulajdonban lévõ földek miatt van, ami az unió számára értelmezhetetlen. Úgy tûnik azonban ez csak a kisebbik gond. Hiszen a gazdák valóban 2000-ben készült légi fotókon jelölték be területüket és igényelték az agrártámogatást 2005-ben. Ezt támasztja alá egy kozárdi vállalkozó is, aki kérésemre elõvette 2005-ös igénylésének adatlapját, amelyet, mint minden gazdának, neki is a Mezõgazdasági Hivatal küldött ki.
- A 2005. évi terület alapú támogatási kérelem benyújtásához a térkép jobb felsõ sarkában a következõ van írva: a térképen látható légi felvétel 2000. évben készült. Nem tudom milyen gond lehet vele. Mást nem tudott bevallani senki, mint azt, amit kötelezõen kiküldött számára a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Térképet senki nem tudott produkálni. Egy gazdálkodó sem tud mással dolgozni, mint amit az MVH számára kiadott.
A kérdés már csak az, hogy kinek kell fizetni a tévedésért. A hétvégén Gõgös Zoltán, a Mezõgazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta, a bírságot a költségvetés állja.
- A költségvetésnek helyt kell állni. Nem a paraszt, csak a költségvetés állhat helyt. A termelõk arról nem tehetnek, ha mi rossz jogszabályt hoztunk.
Margitai Miklós, a Mezõgazdasági Hivatal elnöke azt mondta, az a gazda fizet, aki túligénylést adott be.
- A gazdálkodóknak a blokktérkép tájékoztató jellegû, tudja, hogy az õ földjén mi van. Neki tudni kell, mit kérelmez. Nyilvánvaló, ha az 5 év alatt épült egy autósztráda és leigényelte az autósztráda területét, akkor azt nem a térkép hibájából igényelte le. És most ezeket ellenõrizzük vissza, aki pedig olyat igényelt le, ami tudatosan és nyilvánvalóan nem volt használatában, azokat a pénzeket vissza kell vennünk.
Az agrárvezetés saját mulasztását most a gazdákkal akarja megfizettetni -jelentette ki Font Sándor az országgyûlés mezõgazdasági bizottságának fideszes elnöke.
- A kormányzat egy olyan légi felvétel adatbázist adott át a magyar gazdálkodóknak, akik 2004-2005-ben teljes jóhiszemûen igényelték meg az uniós és a hazai támogatásokat, majd pedig 2005-2006-ban ezt a fotórendszert felfrissítve most már azt állítja, hogy téves volt az elõzõ adatbázis. Ezt az Európai Unió 10 milliárd forintos büntetéssel erõsítette meg. A kormány viszont úgy döntött, a saját hibáját áthárítja a gazdálkodókra, értesíti a 19 ezer gazdálkodót, hogy bizonyos okok miatt nekik túligénylésük jelentkezett, ezt az Unió törvénytelennek minõsítette és fizessenek vissza bizonyos összeget.
Font Sándor hozzátette, az ügyben rendkívüli ülésre hívta össze a parlament mezõgazdasági bizottságát.
2008.07.23 12:57
Szombattól már szárazabb légtömegek érik el térségünket, bár a felhõátvonulásokból még néhol elõfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A reggeli 17-20°C közötti értékek után, a legmelegebb idõszakban 29 és 31°C közötti hõmérsékletet mérhetünk. A mérsékelt északias légmozgás sem fogja kedvezõtlenül befolyásolni a hõérzetet.
Vasárnap országszerte sok napsütésre készülhetünk, melyet csak idõnként zavarhat meg felhõsödés. Egy-egy zápor már csak a nyugati határszél közelében alakulhat ki, másutt csapadék nem valószínû. Gyenge, mérsékelt északias légmozgás mellett 30-31°C közötti maximumokat mérhetünk.
Hétfõn napos, száraz idõben lesz részünk, kisebb felhõsödés csak néhol és rövid idõre zavarhatja majd a napsütést. Csapadék sehol sem várható. Gyenge marad az északi, északkeleti légmozgás. A kora reggeli idõszakban 16 és 20°C közötti hõmérsékletre van kilátás, míg napközben 30-33°C közé emelkedik a hõmérõ higanyszála.
vezérgépnek ebben az évben a 1025-ös lessz, jövõre meg ha tehetem veszek valami 150 lovas körüli nagygépet
amúgy itt egész nap szakad az esõ és még van 30ha aratni ja meg a csiplicsupli darabok de muter szerint délutánra felszakadozik a felhõzet
H-Dunaföldvár
Azok a módosítások benne vannak a gép árában ha jól értettem.
Am egyenes hidas a traktor?
Itt még mindig esik, szinte idáig hallom ahogy érik a kukorica 😄
A tárcsát és az ekét is eladtad már shad?
A klímát már én nézetem meg,1 kis gáz kell bele
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
Szóval ami érdekelne:
- kút fúrás ára
- engedélyezés ára
- adott mélységhez szükséges motor és ára
Köszönöm szépen elõre is az esetleges választ!
A JD-nál kihozza az enyémet is. Majdnem 500-an látták😄
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life