Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
majd lessz tüntetés, én keresztbe álom a 4-est az tuti, d nem fizetek

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

lippet
egy mezõgép simulator!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Ez egyébként mi lenne? 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Eszem nincs hozzá hogy hogyan képzelik ezt. Elmondják hogy mi a hiba, vagyis hogy õk nem csináltak vmit normálisan erre kijelentik hogy hiába õk hibáztak mi fogunk fizetni.Arra lennék kíváncsi hogy hogy mernek ilyet egyáltalán még gondolni is.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

hopsz rossz topik😄😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

basszák meg:S

lippet
hát már elég lenne! a sok búza ami még kinnt van, te jó ég:S

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

SHADOWEYES7
Úgylátom lessz még gazdademonstráció ebben az évben, mit gondolnak ezek,nehogymár mi fizessünk meg az õ balfaszságukat!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

A gazdákkal fizettetné ki az uniós bírságot a minisztérium?

Mégis igaz? Bár az agrártárca az elmúlt napokban visszautasította a hírt, a Mezõgazdasági Hivatal elnöke azt mondja, hogy a gazdáknak kell kifizetniük a bírságot, amelyet az Unió azért szabhat ki Magyarországra, mert a kormány nem frissítette idejében a parcella nyilvántartásokat, így sokan túl sok támogatást igényeltek.

A büntetés fejenként akár félmillió forint is lehet. Font Sándor, a parlament mezõgazdasági bizottságának fideszes elnöke az országgyûlés illetékes bizottságának összehívását kezdeményezi.

Tömegesen ellenõrzi a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2005-ös területalapú agrártámogatásokat. Mint arról hétvégén beszámoltunk: az Európai Unió 9 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba, mert hiányosságokat talált a területalapú támogatások alapjául szolgáló parcella nyilvántartásban, pontosabban, hogy az ehhez szükséges légi fotó állományt nem frissítették, így a gazdák jogosulatlanul, nem valós adatok alapján hívták le a 2005-ös támogatásokat. Ezt cáfolta akkor mind a Mezõgazdasági Hivatal, mind pedig a szaktárca. Mondván a hiba az Európában csak nálunk létezõ osztatlan közös tulajdonban lévõ földek miatt van, ami az unió számára értelmezhetetlen. Úgy tûnik azonban ez csak a kisebbik gond. Hiszen a gazdák valóban 2000-ben készült légi fotókon jelölték be területüket és igényelték az agrártámogatást 2005-ben. Ezt támasztja alá egy kozárdi vállalkozó is, aki kérésemre elõvette 2005-ös igénylésének adatlapját, amelyet, mint minden gazdának, neki is a Mezõgazdasági Hivatal küldött ki.

- A 2005. évi terület alapú támogatási kérelem benyújtásához a térkép jobb felsõ sarkában a következõ van írva: a térképen látható légi felvétel 2000. évben készült. Nem tudom milyen gond lehet vele. Mást nem tudott bevallani senki, mint azt, amit kötelezõen kiküldött számára a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Térképet senki nem tudott produkálni. Egy gazdálkodó sem tud mással dolgozni, mint amit az MVH számára kiadott.

A kérdés már csak az, hogy kinek kell fizetni a tévedésért. A hétvégén Gõgös Zoltán, a Mezõgazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta, a bírságot a költségvetés állja.

- A költségvetésnek helyt kell állni. Nem a paraszt, csak a költségvetés állhat helyt. A termelõk arról nem tehetnek, ha mi rossz jogszabályt hoztunk.

Margitai Miklós, a Mezõgazdasági Hivatal elnöke azt mondta, az a gazda fizet, aki túligénylést adott be.

- A gazdálkodóknak a blokktérkép tájékoztató jellegû, tudja, hogy az õ földjén mi van. Neki tudni kell, mit kérelmez. Nyilvánvaló, ha az 5 év alatt épült egy autósztráda és leigényelte az autósztráda területét, akkor azt nem a térkép hibájából igényelte le. És most ezeket ellenõrizzük vissza, aki pedig olyat igényelt le, ami tudatosan és nyilvánvalóan nem volt használatában, azokat a pénzeket vissza kell vennünk.

Az agrárvezetés saját mulasztását most a gazdákkal akarja megfizettetni -jelentette ki Font Sándor az országgyûlés mezõgazdasági bizottságának fideszes elnöke.

- A kormányzat egy olyan légi felvétel adatbázist adott át a magyar gazdálkodóknak, akik 2004-2005-ben teljes jóhiszemûen igényelték meg az uniós és a hazai támogatásokat, majd pedig 2005-2006-ban ezt a fotórendszert felfrissítve most már azt állítja, hogy téves volt az elõzõ adatbázis. Ezt az Európai Unió 10 milliárd forintos büntetéssel erõsítette meg. A kormány viszont úgy döntött, a saját hibáját áthárítja a gazdálkodókra, értesíti a 19 ezer gazdálkodót, hogy bizonyos okok miatt nekik túligénylésük jelentkezett, ezt az Unió törvénytelennek minõsítette és fizessenek vissza bizonyos összeget.

Font Sándor hozzátette, az ügyben rendkívüli ülésre hívta össze a parlament mezõgazdasági bizottságát.

2008.07.23 12:57

SHADOWEYES7
Pénteken eleinte sok lesz még a felhõ felettünk, és folytatódik a csapadékos idõjárás, majd a délután folyamán csökkenõ felhõzetre számíthatunk, csökken a csapadékhajlam. Záporok, zivatarok kialakulására azonban továbbra is számítani lehet. Idõnként megélénkül az északias légmozgás. Hajnalban 18°C körül, napközben 27-29°C között alakul a hõmérséklet.
Szombattól már szárazabb légtömegek érik el térségünket, bár a felhõátvonulásokból még néhol elõfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A reggeli 17-20°C közötti értékek után, a legmelegebb idõszakban 29 és 31°C közötti hõmérsékletet mérhetünk. A mérsékelt északias légmozgás sem fogja kedvezõtlenül befolyásolni a hõérzetet.
Vasárnap országszerte sok napsütésre készülhetünk, melyet csak idõnként zavarhat meg felhõsödés. Egy-egy zápor már csak a nyugati határszél közelében alakulhat ki, másutt csapadék nem valószínû. Gyenge, mérsékelt északias légmozgás mellett 30-31°C közötti maximumokat mérhetünk.
Hétfõn napos, száraz idõben lesz részünk, kisebb felhõsödés csak néhol és rövid idõre zavarhatja majd a napsütést. Csapadék sehol sem várható. Gyenge marad az északi, északkeleti légmozgás. A kora reggeli idõszakban 16 és 20°C közötti hõmérsékletre van kilátás, míg napközben 30-33°C közé emelkedik a hõmérõ higanyszála.

itt még mindíg.:S😞😄sztem a héten már nem kell kimenni a földekre.szerencsére holnapra meg a hétvégére már jó idõt mondanak.

SHADOWEYES7
40 milinél tartunk

lippet
itt már megint esett:S:S

SHADOWEYES7
elhát,minek tartogassam
vezérgépnek ebben az évben a 1025-ös lessz, jövõre meg ha tehetem veszek valami 150 lovas körüli nagygépet

gabor 892
mivel esett az esõ muszály volt...

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Nállunk volt olyan aki most február végén állt bele a tavalyi kukoricába 😄😄😄 nme siette el a dolgot.

Jaaah így már értem 😊 Nem mindig tudom követni az eseményeket XD

A változatosság kedvéért itt is esik, reggel óta. És még mindíg nem lesz aratás. Még augusztusba is aratgatni fognak, ha ilyen szar egy idõ lesz (márha megéri majd egyáltalán levágni).

jaja

SHADOWEYES7
a cég fizeti ahonnan veszem a gépet

SHADOWEYES7
Rába után?

tellerlacika
kicsit vak vagyok
amúgy itt egész nap szakad az esõ és még van 30ha aratni ja meg a csiplicsupli darabok de muter szerint délutánra felszakadozik a felhõzet

H-Dunaföldvár

itt is esik, bár most kezd elvonulni a térkép szerint😊

Azok a módosítások benne vannak a gép árában ha jól értettem.
Am egyenes hidas a traktor?

Az ilyen mûveleteket általában mi csináljuk 😊. Amennyit elkérnek egy ilyen munkáért annyiért én is eljátszok vele egy napot szívesen 😄

Itt még mindig esik, szinte idáig hallom ahogy érik a kukorica 😄

;-)
A tárcsát és az ekét is eladtad már shad?

SHADOWEYES7
Csinálják a 1025-öst , vezérmûtömb csere, meg az elsõhajtáshoz lemenõ kardán elõtt 2 szimeringet cserélnek, ja és olajcsere-ezt még belecigánykodtam az árba 😊
A klímát már én nézetem meg,1 kis gáz kell bele

Kukoricának nagyon jót tesz a mostani esõ!!!!! Aratni meg lehet korábban kellett volna :-)

feherkiraly
Itt nem rendsodróznak nálunk mert ahogy levágja a kombájn már bálázzák is utánna😄Ne tudja valaki hogy kb mennyibe kerül egy olyan körbálázó ami be is fóliázza a bálát??

gabor 892
vasárnap délbe kezdtem rendosrozni, 2kor jöttek a bálázok esete 9ig letoltak 650körbálát aztán tegnap meg kezdtük hordani

elsõ kettõ sztem már volt.de jók a képek.csak rendsodróztál vagy raktad is?

azt hiszem itt is leálltak a munkákkal.szakad az esõ és nem is valószínû hogy mostanába eláll.de ha el is áll akkor se kell kimenni már a földekre ma.meg lehet hogy holnap se.kibírhatta volna az idõjárás amíg elfogy az aratás.😞

Itt is esik tegnap dél óta...ennyi idõ alatt 15 mili erõlködött össze. Még egyszer ennyi és akkor megvagyok elégedve vele.

gabor 892
na tehát...😄

gabor 892
nah ennyit a mai naprol zuhog az esö...képeket majd rakok

Üdv! Szeretnék érdeklõdni, hogy 1000 méter mély kút fúrásához tudnátok e valami elfogadható árat mondani? Sajnos nagy a szárasság, és 3 kisebb fúrt kút is mind gyengének tûnik, alig van bennük víz.

Szóval ami érdekelne:
- kút fúrás ára
- engedélyezés ára
- adott mélységhez szükséges motor és ára

Köszönöm szépen elõre is az esetleges választ!

SHADOWEYES7
hozzám a hétvégén jönnek elvileg a nagykocka bálázók, ha az esõs idõ nem csúsztatja meg õket, mivel most a hortobágyon kaszált szénát bálázzák 500 hektáron

nandorb
ien sotetsegben😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

gabor 892
na elkezdtük hordani a bálát, traki 2pot meg egy kamion de még csak 240et tudtunk vinni, elég lassan megy mivel messze is van...na mek aludni mer pakoltam egész nap...bálákkal fogok álmodni😄

Jó vidik😊
A JD-nál kihozza az enyémet is. Majdnem 500-an látták😄

nandorb
ja jo a Banner😄DDD

nandorb
kosszi

Pár Vidi:
Zab aratás
JD

Na mifene, látom változások vannak😄😄
<#eljen><#smile>
Gazdakör - 2008.07.22

SHADOWEYES7

nandorb
de az elorejelzest elfelejted mi😄

SHADOWEYES7

ott az idokepes térkép a bannerban aztán amikor íírta akkor nálatok ott lent szép kis fekete felhõk voltak villámmal😄😄

nandorb
ja es ezt te honnet tudod???😄