Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hehehehehe

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
"jo kedvembe járok"

na menj a picsába, ha nem fotózod le innen húzol el

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
nemtom mar majd holnap meglehet ha jo kedvembe jarok lefenykepezzem

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Sztem amit te mondassz az a Linear egy fajtája. Olyan elemekbõl épül fel mint amit én fényképeztem?

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

nandorb
Rainstar T de oreggebb valtozata van a sulinak de viszont felenk nem iene; locsolnak

DJKonya
lényegébe ez

és az újonnan ültetett, még ez akkor amikor el lett ültetve a fû, már 2szer levágtam de még azóta nem fényképeztem, végülis itt a képen láccik a krumpli az még be lessz ültetve, eddig nagyobb területem ami megvolt ahol a gyümölcsfák vannak ott 1-1és fél óra alatt levágom attol függ mekkora fû mert multkor obi volt. mer nem vágtam egy csomó idejig és kicsit megnûtt, így a traktorral is csak 1-esbe szépen minden 2. fordulóban üríteni kellet😄 még az új fûbe nem akarok traktorral menni csak a tolóssal vágom

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

Közbe eszembe jutott: Center-Pivot a becses neve a középpontosnak...

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nekünk is van itthon egy nagy szvattyú...Egy három hengeres csepelmotor hajtja 😊

nandorb
eh most kepet nemtudod mutatni

Ebbe ne menjünk most bele...
Azt a berendezést mondod aminek a csõ egyik végén egy gép van?

nekünk már nincs konyha kertünk, nekünk is volt mindig egy 10 zsák kruplink, meg minden ami kellett itthonra. Aztán felhúztunk rá egy gép tárolót, most csak gyümölcsfák vannak. Annyi alma van idén hogy eltölte az ág a karót ami tartotta volna elvileg hogy ne törjön le. Az eggyik kisfa pedig szabályosan kitört:S

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

DJKonya
így a locsolásról jut eszembem volt régen egy nagy szivattyúnk és minden évbe ültettünk sok krumplit a kertbe mint most is csak akkor még nagyapáméknál laktunk, és azt csináltuk hogy a tetejébe odaraktuk a csövet vagy slagot nemtom mi volt ahoz mert nem ilyen kis hagyományos szivattyû volt, és folyt a víz ugye szépen lefolyt végig mert a teteje és az alja közt a táblának olyan ~2m-es a szintkülömbség, és így 1 héten keresztül éjjel nappal nyomattuk a vizet és úgy eláztattuk a földet a könyökömig badughattam volna a kezem a sárba, igaz én erre nem emléxem asszem még nem is éltem de nem ez a lényeg, és anniy krumpli lett belõle hogy a pincébe szinte nem fért el, hát már külön lakunk tavaly próbáltuk ezt a krumplival de nem jó mert nincs lejtése, de most is car lessz a krumpli, azt monda apám hogy azt is beültetjök fûvel a másik házunknak a kertjébe mennek majd a zöldségek ahogy eddig is

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

nandorb
😄 nem en komolyan mondtam az ienek nem erdemlik meghogy eljenek 3ev mulva kijonnek a bortonbol oszt folytassak,ezert inkabb hasznos beleszantani a foldbe megse tudja senki oszt meg jol is terem a fold😄

nandorb
eszembe jutott TIFON-nak hivjak most hogy feletek hogy hivjak ne is kerdezzetek,a locsolo rendszert amit trakesszal huzzak a csovet fel

Hát majdnem agyon lettek ütve. Mire kiértek a rendõrök addigra a tulajok elkaptak kettõt a négybõl és ugy elverték hogy a másik kettõt is beköpték. Kéz és borda törés...Hivatalosan elestek a szántáson mikor kergették õket autóval.

Aranyat ér az tuti de nagyon sóher az aki mûveli. 3 éve volt öntözõ alatt a földünk és évrõl évre kevesebbet hozott a csávó. Tavaly 3,6 hektárra hozott 110ezret.Mi majdnem hektáronként szedtünk le annyi hasznot. Ezért vettük ki alóla.

nandorb
azokat nem megfogni hanem agyon utni kell de komolyan mint minden ember dolgozik ok erre tonkre tesznek iesmit en bezzeg elve szantottam volna el a foldbe aztan meg rase basznek szemtelenek

Errõl tavaly lelopták a komplett kábelezést XD 200ezer ujra kábeleztetni.
Raktak rá riasztót utánna megfogták a tolvajokat mert megint leakarták lopni 😄

SHADOWEYES7
pedig az öntözés most aranyat érne ha repcétek lenne vetve ott,adni neki vagy 50 mili öntözést és had keljen a mag 😊

nandorb
lent szerbiaban hallotam olyasmirol hogy a spricelo fejeket eloptak meg minden felenk azert megis mashogy dolgoznak nem iesmit hasznalnak hanem majd eccer megmutatom ha lesz kepem

Ennek a Szivattyúja is elektromos és a hajtása is (ismerem a tulajt) 😊 Amit tárcsáztam ma földet azt is öntözte vmikor csak mi kivettük a közös mûvelés alól.

Igen ez lineár 😊 Volt ilyen is errefelé de aztán azt lebontották, azt hiszem ennek a mostani középpontosnak a helyén volt(azt már nem tom hogyan hívják).

ja ez Lineár😄 Felénk nincs, mert nincs mibõl öntözni, sõt csemege kukorica sincsa a környéken

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

nandorb
delelottos vagy?

nandorb
wao de fasza kell 1ien nekem de mond mennyibe kerul feletek 1ha meg 1hold ep erdekell igaz-e az amit mondott a tanarom mettol meddig mennek

ZTM
na mek aludni holnap suli😞((((((((( majd holnap....csátok jóccakát!!!!!

nandorb
nem biztos az se,mert pl. van ami naftat zabal vagy esetleg benzint es a mai villagban az uzemanyag nem olcso

SHADOWEYES7
Lineár ugye?

ZTM
jee fasza és a telód is....

nandorb
igy igaz a jovo abban van,energia fu,a paraszt sose ehezik az az igazsag,ha nem igy van akkor javitsatok ki

mtz-t kiadtak 500 féle összeszerelésben. Max az évjáratból mondod meg hogy hol van a váltó

Elektromos a berendezés de nem kevés pénz az igaz.

Ez mind telefonos, csak kicsit sajnálom a telefont így kivinni de eddig bírja 😄. Amúgy a gép az 1996-os. Ebbõl a teljesen pirosból az utolsó széria, ezek után jöttek a fekete piros MTZ-k.

nandorb
jah akkor semmi de kellett vonna nekik minden nap locsolni igaz penzbe kerul az uzemanyag meg minden de ha akarunk jo termest akkor be kell fektetni is

ZTM
am engem az egész család 1x-re basztat hogy mé akarok mg-re menni mert úgy is szar meló.....de én elszánt vok és a mezõgazdaság még változhat....

Búza után lett elvetve.

ZTM
héééééééééé tök jó képek és a trakesz is am amint látom a tárcsa jó munkát végez!!!!!!!!!deee van olyan 80/82-es amiben középen van a váltó ugye?azoknak amiknek az 1. lámpájuk külön vassal van a trakeszhoz rögzítve nem?mert ennek a motor/motorházhoz van kapcsova tehát újabb féle a maga fajtájában😄 szal jó gép

vidivel kapcsolatban amint a fényképezõbe veszünk merorycardot hosszabb idejû vidit készíthetek olyan minõségben mint amienek a képek(nem mind a legtöbb max zoomal készült szal jobb minõség hátulütõ:nem vesz hangot:S zenével +oldom😄)

nandorb
hat akkor ugylatszik nem lett jo locsolva,meg nem jo idoszakott valasztottak neki😄

SHADOWEYES7
<#wow2>

Csemege de a derekamig sem ér... van ha jól tom 20 hektár de az öntözés ellenére nem nõtt nagyra...

nandorb
majd az errosebb gyozz😛

SHADOWEYES7
csemege kukorica van meletted?
1-2 hét és törik gondolom 😊

Az se egy utolsó dolog manapság... Én elvégzem a fõiskolát aztán majd lesz vhogy. Még fene se tudja hogy...Állítólag jön a Mercedes Kecskemétre de engem a mezõgazdaság jobban érdekel...Bár Faterom inkább le akar beszélni róla de majd meglátjuk...

ZTM
<#eljen><#fogmosas><#ticking><#smile><#merges2><#wow1><#buck><#pias><#dumcsi><#nezze>

nandorb
nalunk az uj dolog az lesz aki befejezi a mezogazdasagi egyetemet az rogton kap munkat +2evre lakast ingyen

Nem rossz dolog a fõiskola/egyetem...De nem a tanulás miatt 😄 Én épp most állítom össze az órarendem. Elégy érdekes lesz de jó lesz ez. A fõiskola egy hatalmas buli, én élvezem még ha nem is zökkenõ mentes a dolog 😄 De azt tudni kell hogy a felsõoktatás az igen elcseszett egy dolog.

aza lényeg hogy meglegyen 1 diplomám, ezen felül még csinálok 1 vállakozási fõiskolát vagy vm értékesítési, gazdasági,közgazdasági,marketinggel és logisztikai ismeretekkel kapcsolatos szakképzést vagy 1 MBA-t(Master of Business Administration)De gödöllõn asszem van 1 kertészeti marketing és logisztikai szakképzés(4 félév) amihez meg kell csinálnoom a BSC-t elösször😄
DE már alig vároma az egyetemet, bárcsak már ott tartanék... 😞
ZTM
errõl jut eszemben volt osztálytársam tesója is oda jár ahova én csak õ szakmár (fél év gyakorlata van de jó nekei😄)és mesélte ma hogy szereltek traktor(na nem mûködõt mert ha azt szerelik mehet a vasba😄)és 1ik gyerek nagyzolni akart hogy azt õ tudja és azt csíja azt nem értettem mi történt vele a lényeg szegényt a mentõ vitte el:S😄