24942
-
#18493 hálistennek itt le sem szarják,csak ne csinálj balesetet
én kersztül kasul járom a várost soxor a Lajtát is itt húzom keresztül a városon :D -
#18492 ezt úgy értem hogy nincs zöldkönyvem és belefutok 1 munkaügyisbe vagy aki kérheti és bajok lesznek.:D -
Scamp #18491 Hidd el felénk megcsinálják...volt akit megláttak a földúton menni és bementek hogy leigazoltassák...nagyon tudnak néha unatkozni a szervek... -
JD4650 #18490 a szabály szerint nem húzhatsz, de ezt nem nagyon figyelik, csak jogsi legyen -
#18489 amúgy meg magánterület.bár nemtom ez számít e valamit a földmunkával kapcsolatban. -
#18488 a szántás törvényileg veszélyes? -
Scamp #18487 Nem csodálkozok. Nincs az a marha aki megpróbál egy ekkora szerelvénnyel hülyeséget csinálni. És gondolom nincs az a BMW-s aki a kereszteződésben még átmer előtte menni ha egy ilyen kidugja az orrát... -
JD4650 #18486 Lacika tessék 310-es IH, 130 üzemórával. És még azt mondják hogy nem NH
-
#18485 tehát ha leteszem a jogsit traktort vezethetek de pótot nem húzhatok 2 évig?ez a 2év csak úgy elszáll és felkelek 1ik reggel hogy ma telt le a 2 év megyek rákötöm az MTZ-re a pótot? -
JD4650 #18484 mert 200X annyi autó van mint traktor, de ez igazán elhanyagolható:D -
#18483 ki ellenőrizne a határban....van azoknak jobb dolguk is :D -
JD4650 #18482 viszont a B-vel kell 2 év mire húzhatsz pótkocsit, mivel kezdő jogosítvánnyal még utánfutót se lehetne.
-
Scamp #18481 Ez nekem új de utánna kell kérdezni :) Így is munkálkodok zöld könyv nélkül de ha még legális is akkor meg pláne jó :D -
#18480 most jegyezném meg hogy ezeknél a járműveknél mégis kevesebb a baleset még akkor is ha 16 éves vezeti mint a kocsiknál:S -
#18479 És ki akar menni 40el ? mondjuk vannak olyan őrültek..én a zetorral(+detk szippantó)
megyek 3.ba bent a telepen mert minek kell többel menni...nem versenyautó az. -
Scamp #18478 Azt tudom, de még mindig könyebbnek találom az autóvezetést mint két 120 q-s pótkocsival a városi forgalomban navigálni, nem beszélve arról hogy elég nagy lendülete van annak a szerelvénynek és elég nagy is. Sztem sokkal jobban észnél kell lenni mint egy autónál. Igaz nem fogsz vele 240-el menni de van olyan veszélyes a dolog sztem... -
#18477 számomra a jogsi még a messzi távolban van:Djövő utáni nyáron akarok nekifogni akkor leszek 16.5 éves:D -
Miky90 #18476 de egy fekete rendszámos mg-i vontató már mehet 40nel.és ugye nem kell elmagyaráznom hogy ha 2db nehézpót van utána akkor elég nehéz vele megállni.+még rohadt hosszú is(meg persze szélességre se kicsik) -
#18475 Hát ami azt illeti van benne vmi viszont a traktor nagyobb odafigyelést igényel sztem. -
#18474 Hát ami azt illeti ha elleszek 18 akkor bejelentenek mint munkaerőt sógoroméknál és hát ilyen mukáim lesznek hogy gabonahordás,gyűrűshengerezés,esetleg szántás ha kell segítség így hirtelen ennyi van az eszemben de ezek közül a szántás az a mi veszélyesebb(törvényileg). -
#18473 "Itt jegyzem meg hogy nem értem a korhatárt.Miért lehet 16 évesen egy 240 q-s szerelvénnyel vidáman lavírozni és miért nem lehet csak 18-évesen kocsit vezetni?"
Mert a traktor nem tud menni 240-el... -
Miky90 #18472 ja és ez a "T" nem nemzetközi kategória csak nemzeti. -
#18471 Tehát megéri a B.
Szóval akkor szállíthatok is.
Gondolom azt a gépkezelői papírt szakiskolákban lehet megszerezni nem? -
Miky90 #18470 ez nekem se egyértelmű de hát ez van:)gondolom azért van így mert az autó gyorsabb.de ez a munkavégzéses dolog nem úgy van hogy ha családi vállalkozásotok van akkor nem szükséges hogy legyen a szakmáról papírod.úgy hallottam múltkor a suliba.de valóban csak zöld könyvel dolgozhatsz a földön. -
Scamp #18469 B-vel (17 éveskortól)vezethetsz Autót és lassújárművet. Lassújárművet 1db nehézpótkocsival (amekkora a gép forgalmiában maximumként szerepel)vagy munkagépeivel.Valamint Mezőgazdasági vontatót (MGV) 1db könnyű pótkocsival vagy munkagépeivel.
T-vel (16 éves kortól) vezethetsz Lassú járművet (forgalmiban maximum megengedett össztömegű) 1db nehézpóttal vagy munkagépeivel. Valamint MGV-t 2db nehézpóttal vagy munkagépeivel.
Eredetileg munkát nem végezhetsz velük (mármint a munkagépekkel, pótkocsival szállíthatsz) csak ha van Mezőgazdasági gépkezelői papírod.
Itt jegyzem meg hogy nem értem a korhatárt.Miért lehet 16 évesen egy 240 q-s szerelvénnyel vidáman lavírozni és miért nem lehet csak 18-évesen kocsit vezetni? -
#18468 ;)
Tehát ha nincs elnéző rendőr a faluban inkább a T kategóriát tegyem le nem?(traktorvezetésre gondolok csak de, jó lenne ha autóra is kapok jogsit) -
JD4650 #18467 B, meg 1 elnéző rendőr a faluban -
#18466 az elejét nyárvégén amikor már vet azt meg még tavasszal -
Az tény.......viszont számomra sötét a dolog...... -
Miky90 #18464 olvassál már vissza már csomószor volt róla szó. -
#18463 Mikor csináltad? -
#18462 Kérdés:melyik az a kategória amelyikkel személygépkocsit és traktort is vezethetek??? -
#18461 2dolog lehet , vagy demoba van nekik a vetőgép , vagy vett a 2 9mjd vetőgép mellé egy vadi-t is :D
-
#18460 Vetés -
#18459 Láttam ma 1 512-est kukit vágott.
Nemtom hogy bírta:D
A fülke le volt rohadva rajta:D XD
Sajna képek nincsenek.
Pedig állat volt a rohadt fülke:D -
#18458 Majdnem minden gépén az van :D -
#18457 Következő videóm : NH TD95D + Vaderstad Rapid 300s (5m20s) 45mega , már mentem a gépre azt tolom fel azonnal a netre ;) -
Miky90 #18456 de a másik balfaszkodott elöttünk...
ezért utol is ért minket
nekünk is meg kellett állni
-
Miky90 #18455 7810es tárcsázik:Dkicsit nagy volt a gaz.:S
C 2be kellett menni mert C 3ba már annyira pattogott hogy nem lehetett benne megmaradni:D
4650esből.nyomta neki az MTZ is nem akart lemaradni:)
-
#18454 6.05kor indul az egyik buszom a masik a varosbol 6.43-kor