24942
  • gibic
    Hó-Hó és mégtöbb Hó:P, Fasza hazautam lesz Móvárról.:D
  • hencike7745
    meg anyyi kerdesem lenne h a feltoltesnel rakattintok az uploadra es nem birja tolteni. mitol lehet ez???
  • pickány
    szivesen és várjuk a vidit :D:D
  • hencike7745
    kosz pickany,csak azert mert fel akarom tenni a zetor driftes videot, amit en keszitettem
  • pickány
    uhhhh nagyon köszi :D
  • Motoroj
    De jó az a felső kép :D
  • pista89
    Hátulról :D

• SHADOWEYES7
    átszerkesztettem
  • pickány
    hát ez nekem nem megy csak igy linkbe rakom tanulás helyett inkább egy kis videot állitottam össze :D video
  • pickány
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    kis FAO számút mindenképp szerintem
  • El Ray
    45AK földek elég kötöttek, nem is csodálkozom, max hagymát lehetne termeszkeni.Gyökérzöldségek és a burgonya is a lazább,homokos,vályogos talajokat kedvelik. Még a paradicsom is jobban szereti a lazább, könnyebben melegedő talajokat. Esetleg még káposztaféléket,céklát,zellert lehetne arra felétek termelni, vagy gyümölcsöst telepíteni, de ahhoz meg túl jó minőségűek...
  • JD4650
    itt max a holt sióból meg dunából tudnál locsolni. Semmi csatorna nincs kiépítve, ezek a földek még életükben nem láttak mesterséges öntöző rendszert, ezért csemege kukorica sem volt soha, zöldség is alig.
  • Scamp
    45 AK-nás 3 hektáros földben volt jó termése...
  • El Ray
    öntözni kell, ha lehet. NAgyon fontos ak az öntözésfejlesztések
    Én legallábbis arra fogok ráálni. mondjuk nemtom hogy fogom megoldani, helyenként 50 m mélységig kell lefúrni biztonság kedvéért, hogy biztosan legyen víz, de van olyan földem ahol van 2 kút, közel a sóderbánya, máik oldalon meg ha sikerül megoldanom, és földet venni, akkor ott meg végig csatorna van. remélem ott tudok még bővíteni legalább 18ha, hogy meglegyen a 25ha tag...
  • JD4650
    40 AK elég hozzá:D
  • JD4650
    Nálunk a Dekalb jobb volt mint a Pioneer, olcsóbb is.
    Napránk még nem volt, arra kiváncsi leszek.
    Mind1 mit vetünk El Ray, mert felsül és már szeptemberben aratunk mint az elmúlt 2 évben :D
  • Scamp
    A decalb az nagyon földigényes sztem, nállunk csak a nagyon jó földben volt jó termése. A Furiot 15-ös vízzel arattuk, csak nem tom meik fajtát. Ha 18-as a vize az nagyon sok...
  • El Ray
    Mi Martonvásár pártiak vagyunk, 1részt mivel közel van, másrészt elég jól bevált fajták. Ha rám hallgatsz inkább vm koraibb fajtát vetsz FAO 300-400 közöttit, vm olyat ami könnyen és gyorsan leadja a vizét(aratáskori 15-18as víztartalom) kb 6-8 t közötti átlagtermése van, szeptember közepe-október elején lehet aratni. Hogy legyen időd elvetni az őszi kalászosokat :D
  • Scamp
    Nekünk volt Dekalbunk, de az nállunk nem jött be annyira. Tavaly a Furio vitte a prímet, abból is lesz vetve idén, nah meg némi pioneer is. Hogy meik azt még nem tudjuk.
  • JD4650
    na milyen kukoricát vegyünk?:D
    napraforgó valszeg alexandra lesz
  • JD4650
    Először szemenkénti vetőgép kéne, meg 1 nagy műtrágyaszóró, aztán jöhet a kombájn meg 1 120 lovas gép, vagy 1 MTZ. Földvásárlás folyamatosan megy:D
  • Scamp
    Egyenlőre gép. Vmi nagyobbacska. 120 esetleg 160 lóval, eke és tárcsa utánna. Földbérletet intéznék vmi hoszabbat legalább 10 évre, vagy ha úgy állnék akkor föld vásárlás.
  • pickány
    attol függ mennyi pénzem lenne mert a nagy traki után jo lenne még földmüvelö gépet venni(pl: tárcsa ) de ha lenne akkor is inkább földbe tenném a pénzem szoval föld föld föld legalábbis most erre kéne ráálnom
  • El Ray
    Ki mit venne a gazdaságába, ha lenne befektetendő pénze?
  • El Ray
    én szombaton mek mert csak akkor érek rá :D
    mondjuk engem nem zavar annyira a tömeg. Képeket biztosan fogok csinálni, valszeg tárgyalgatok is 1 kicsikét, hogy feldobjam a hangulatot. :D
    Venni nem valószínű, hogy veszek, de legalább tisztában leszek az árakkal.
    Ha lenne időm és energiám kertészkededni az egyetem mellett jövőre, akkor biztosan csinálnám, de így sajnos maradnak a gabonák...
  • pista89
    Hát ja :D
  • Scamp
    Szombaton minden pesti viszi a csemetét traktort nézni :D
  • pickány
    akkor meg csak vasárnap jo hétközbe dolgozunk
  • pista89
    Szombaton annyian lesznek mint az oroszok...
  • pickány
    nekem jogot kellene tanulnom és ezis már UV :D
  • Scamp
    Ne is mond holnapután Fizika vizsga :D Gép szerviz majd csak ha jobb idő lesz, sárban nem állunk neki.
  • pickány
    hát nálunk is nyugi van amikor sár van amugy meg fa hordás most meg karbantartás itt is ma szét szedtük a kombinátort holnap vater már gyártya a munka helyén a facsapágyakat... tanulnom is kéne vizsgára is :P:P
  • Scamp
    Fater péntekre tud maga helyett cserét keríteni... Amúgy nállunk most nyugi van meló szinten. Az autókat bütykölgetjük meg néha hozunk be takarmányt.
  • pickány
    hát inkább szombat :D akor is csak akkor ha sár lesz vagy esik az eső és nem tudunk fátvágni :D:D:D:D:D:D sajnos ,de remélem esni fog :D
  • Scamp
    Pénteken vki Agromash? :D
  • pickány
    hát ahoz regisztrálni kell és akor bejelentkezve UPLOADE