24947
  • JD4650
    Nem azért de a turbóval az mtz van 105-110ló, a JD meg gondolom gyári turbós. Minden mtz-n lenne turbó, és nem baszná szát a gépet, nem szidnák anyira:D
  • gabor 892
    nem minden a márka, hiába szidják az mtz.t egyáltalán nem rosszak szerintem, csak egy kis kényelem hiényzik:)
  • Miky90
    hát igen jó kis gépek.:)keresztapám fia mesélte még múltkor, hogy kint voltak ősszel szántani 2 turbós 82sel meg az újonan vett john deereral(kb 100LE körüli nem tudom pontosan hányas).ők is alig hitték el,de az mtzk kiszántották a JDt:D:Dki kellett álnia mert utolérték:D:Dja és ugyanakkora ekét vittek
  • gabor 892
    hát kivülröl nekem se teccik annyira,de már megszoktam még képen más azért, belülröl meg a motorháztol kicsit rogbosztusabbanak tünik a gép:) hát különösebb hiba nincs legalábbis nem tapasztaltam, bár most megy szervizbe hnap mert az izzitásnál kikell cserélni egy kábelköteget mert sokat kell várni szal kb fél perc szal ez nem téma sztem, egy olajcsö lyukadt ki más nem is volt vele. szal jo kis gép szerintem
  • Miky90
    jók a képek!!mondjuk nekem a kockás mtz jobban tetszik:Dvan vmi más különbség is a kettő között a külsőn kívül?ja és mik a tapasztalatok a gépról?van vmi komolyabb hibája?
  • gabor 892

• gabor 892
    elvileg lehet hnap permetezés lesz akkor majd nyomok képeket, addig probálok vmi képfeltöröl ide benyomni képeket
  • El Ray
    hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, most a szünet alatt megyek le nagyfaterhoz. Ha minden igaz összerakjuk a Hermexet 3 sorosról őjra visszaállítjuk 4 sorosra céklára,hagymára és sárgarépára. Nagyfater abban bízik, hogy elég lesz 2 gyomirtás + 2 tolizás,1-2xi kapálással és szép lesz a tábla. Valszeg újra kell vetni 1Ha korai répát, hellyel-közzel kelt ki, elég gyenge a kevés csapadék miatt, lassan locsolni kéne, és még nincs kút. Az a szarházi kútfúró állandóan csak ígérget, de eredmény semmmi... kezd elegem lenni már belőle.
  • SHADOWEYES7
  • gibic
    Gazdakör - 2008.04.29.
  • gibic
    Ma láttam egy landinit monosem vetővel kukoricát vetettek, meg egy JD trakit de messze voltak meg a busz se áll meg a kedvemért.:)
  • Miky90
    helló!nem találkozott mostanában senki se gépekkel, nem fotózott???van mostanában vmi munka a határban?vetéssel már végzett mindenki?én tegnap láttam egy 80ast ment permetezni(rohadt busz már megint pont akkor jött és nem tudtam róla képet csinálni).na nem baj májusba itthon vagyok tanulok majd bekészítem a fényképezőt és ha jön vmi ugrok:D
  • SHADOWEYES7
    50-60-ért már tudtok 1 jó szivattyút venni
  • SHADOWEYES7
    megoldható
  • JD4650
    Nekünk is egy MBP vázon van egy tartály. Csak kéne rá szivattyú is
  • Miky90
    hát nincs vmi jó állapotban szegény:(gondolom műszakija sincs, ha szerencséd van egy két csapágyakat kicseréled+lefested+rárakod a tartályt és van egy jó kis pótod.modjuk a képről nem nagyon látszódik, hogy mennyire eszi a rozsda.:D
  • SHADOWEYES7
  • gibic
    Gazdakör - 2008.04.28
  • SHADOWEYES7
    aha
  • SHADOWEYES7
    van egy 5 köbméteres tartályom, ez a kocsi tökéletes lenne hurcolni a tartályt, 80 000- re tartják

• nandorb
    lepermetezted az arpat??? vagy amirol kuldted a kepet?
  • SHADOWEYES7
    le van vegyszerezve, egyenlőre kész vagyok
  • SHADOWEYES7
    talajmarózik

nem
  • II Rocky II
    ez mit csinál?(a tied?)
  • nandorb
    megy a munka???
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • JD4650
    De akkor is szét szakadt az egészgép. Nem szabadott volna enyit húznia, egy kocsi elég lett volna...
  • El Ray
    Feltűnt már vknek, hogy azért szakadt szét, mert meg akart fordulni? Gondolom nem 1x vontatott ekkora tömeget...
    Szépen lassan túlterhelték a tengelyt, meggyengült az alváz, a csavarok megnyúltak a negy tehernek köszönhetően és reccs... :D Azon a 2 póton legalább 40T volt, de bűrhogy is vesszük, a forgalmiban a megengedett max vontatható össztömeg kb 25-28T namármost 1,5xes túlsúly már szép nagy kárt tud tenni a gépben. Alig mozdultak meg azok a pótok fordulásnál, megfogta a hátulját és az első tengelyen leadott erőnek köszönhetően megroppant hátsó tengely ottmaradt az első meg hirtelen megindult előre XD
  • El Ray
    bárhogy is vesszük, ezt a szerencsétlen gépet szépen kinyírták. Semmire sem jó már, csak alkatrésznek, márami éppen maradt benne...
    Ezután megtanulják mit pakolhatnak rá...
    Ilyen teher vontatására a nagy lánctalpas JH,CASE, CAT traktorok felelnek meg 500LE-s és afölötti kivitelben,főleg ott azokon laza, lápos talajokon...
  • gabor 892
    hát biztos vmi selejt de egy traktor alol nem csuszhat csak igy ki a tengely
  • JD4650
    egyszer azért mert NH, másszor meg mert nem bírta azt a sok nádat aztán reccs :D Amúgy brazíliában van, lehet hogy oda csak a sejeltek kerülnek ki:)
  • II Rocky II
    ez még uj? bazz mitől tudott igy kettétörni?
  • gabor 892
    hát ezt még nem tudom, meglátjuk mit hoz a jövö:)
  • Miky90
    de ezt nalánk akkor miért nem lehet megcsinálni???
  • Miky90
    az igen!ekkora erő van NHba?az két pótkocsi akar lenni ugye?
  • JD4650
    Most nem a NH-ot akarom szídni hogy milyen gynege(:D) Hanem azokat a hülyéket akik ennyit vontattak vele, hogy lehetnek ekkora faszok?

• El Ray
    Villanypóznát azért nem látsz, mert az mind a földben van 1m mélyen, hogy ne akadájozzon semmilyen gépi munkát, nehogy véletlenül elvágd a vezetékeket munkagépekkel.... :)