24947
  • ZTM
    :Dnem nagyon értek hozzá:D
  • JD4650
    tegnap sikerült megszántani 7 hektárt 300 liter gázolajjal
    kilyukadt a kerék ezért levettük, az egész kormány lemez a földben volt, szóval legalább 40 cm mélyen járt:D:D
  • ZTM
    Értem szal nem az ekével volt a baj hanem a gép sebességével.
    Hát az én kapálógépem nem hajt annyira ha meg túl gyor visszaveszek a gázból.De érdekes módon közepes és magas gázadási szinten ugyan úgy pörög és megy nincs külömbség de már ha leveszem teljesen(nem áll lem mert ennek már van 1 fogantyúja mint az elektromos fűnyíróknak amit ha elengetsz csak akkor áll le ez biztonságosabb)Akkor már veszít 1 kicsit a sebességből és a motor is csak pöfögve jár:DEzt a szántás dolgot ne úgy értsétek hogy olyan mint amit 1 trakesz csínál hanem legalább annyira legyen hatásos mint az ásás és kész.
  • gibic
    UMM - 2008.10.26
  • SHADOWEYES7
    na most ugyen nem mondod komojan a lovat?
  • gibic
    Tavaly mi is vettünk egy ilyen ekét a kapálógéphez, de sajna nem vált be. A miénk még régebbi 2ütemű pannónia, de nem az erejével van a baj hanem azzal hogy túl gyorsan akarja hajtani a kereket, csak csúsztatott kuplungal lehet vele menni, v ha előtte egy kicsit megrotázzuk a földet de akkor már nem olyan lesz a szántás. Úgyhogy idén is marad a jó öreg ásó.:D Jah a vaskereket, meg apám itthon csinálta és szinte ugyanilyen.
  • ZTM
    Nemtudom hogy ezzel pontosan mire is célzol

max. 1 ilyen eke jöhet még szóba(másmilyet nem is találtam) de ez már nem biztos hogy kapcsolható a gépemre.
  • JD4650
    biztos hogy tudnál vele szántani, csak a minőség nem mind1
  • ZTM
    Az a kérdésem lenne hogy 4LE elég lenne-e a #17908-as hszben lévő eke húzására?Ha úgy gondolkodunk hogy 1 lovacska simán visz 1 ekét akkor ha ez 4 LE akkor legalább 1 lovat ki kell tennie az erejéből.Ezek tudatában valszleg megfelelően lehetne szántani vele a kertet.
    Tekintve hogy nagy a kert és kicsi alul felül és oldalt a férőhely(gázóra,vízóra akna,kerítés stb.)nem kis területet fel kell ásni mert a traktor nem fér oda de az okokat hiába is mondom......mert attól még nem húzza jobban.Szal az a kérdés bírná-e húzni(nagyon jó föld nem olyan mint a kő szépen lehet rajta dolgozni ez már múlt tavasszal kapáláskor kiderült)aki meg tudja mondani annak előre is köszönöm.
  • Scamp
    A youtube-on a video melett ott van az URL alatt az EMBED mező. én azt másoltam be, máskor így működött :) Isten se tudja mi a baja...
  • gibic
    Nincs mit. Szerintem inkább az a baj hogy egymás után túl sokszor raktad be a címet ahogy néztem 3x is megvan a sorok között.(Tipp)
  • Scamp
    Pontosan nem tudom mikor is készült de tényleg nem mai darab :) És a festés is már vagy 10 éves.Mondjuk az év többi részében zárt helyen van.
  • Miky90
    jól néz ki az a vetőgép.nagyon jó állapotba van pedig gondolom nem mai gyerek.:)
  • Scamp
    Egyébként köszi a javítást :)
  • Scamp
    Csak tudnám hogy miért nem akarja normálisan beszúrni...
    lehet hogy enm kellene elé szöveget rakni?
  • gibic
    Gazdakör - 2008.10.23
  • gibic
    Scamp vidije:D
  • Scamp
    Ha tudnám nem kérdezném :D
  • gabor 892
    na mér?
  • Scamp
    Közben itt a video is:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kuQm3TH2RiE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
  • Scamp
    Vajon miért raktam fel kétszer ugyanazt a képet?
  • Scamp
    Nyah képek fenn...videóval még küzdök...

• Scamp
    Igen tőlem az irányváltóról :) Amint lesz egy pötty szabadidőm csinálok képet :D
    Borult a napirend, fater munkatársa nem tudott jönni ugyhogy én voltam a faros a Lajtán. Percek kérdése és jön a videó meg a képek csak lassú a netem...
  • gabor 892
    Scamp asszem töled kértem mtz-s képet...várom ám:)
  • Miky90
    ilyen zetorja van a sulinak is 1.nem olyan nehéz így felborítani a forgózsámolyos pótokat.hirtelen akart vele fordulni túl nagyot.:D
  • DJKonya
    biztos túl erősen lőtt bele a silózó
  • ZTM
    Vajon ezt hogy hozták össze?:D
  • lippet
  • lippet
    LooL
  • Miky90
    ja csak az első hajtás nem jó:Dle kellett vmiért venni a kardánt.a műtrágyaszórót meg függesztetten el se bírná az MTZ:D
  • ZTM
    Hy.
    KF. Sprint 40(4,5LE) kapálógépemhez szeretnék ekét vásárolni nameg körmös kereket.
    De sajna nemtom milyen kellene mármint csatlakozásra gondolok.
    Én ilyen ekére:

és ilyen kerékre gondoltam:
  • JD4650
    4650-esen eredeti Good Year gumi:)
    műtrágyaszóró is fasza, így legalább nem borítja fel az mtz-t:D
  • gibic
    Gazdakör - 2008.10.20
    Gazdakör - 2008.10.22
  • Scamp
    Igen :) kicsit lejebb van egy kép róla vhol Miky képei alatt.
  • SHADOWEYES7
    lajtával vetnek?
  • SHADOWEYES7
    nálam is megy a gyűrűshenger,a kis gépemet nem adtam az megmaradt és 1 bácsika (már nyugdijas ) jön utánnam folyamatosan
  • Miky90
    suli csak búzát vet az ősszel.60 ha lesz és ha minden igaz akkor ma el is fogyott nekik.gyűrűshengerezés meg ment utána folyamatosan.
  • Scamp
    Mi, vagyis apámék holnap kezdik az árpát (mondjuk nem lesz sok ugyhogy kb 2-3 nap és végeznek), búza meg majd egy hét múlva a tervek szerint.
  • SHADOWEYES7
    ma még én is árpát vettem ,holnap befejezem az árpa vetést és fojtatom a búzát
    remélem kedden végzek már,mindent le gyűrűshengerezek vetés után
  • Miky90
    mert az IH kint vetett.a többi mtz-t meg nem fényképeztem.ja meg van pár zetor is de azok is 1000 évesek.:D