31
 • fv
  #31
  "A msik náluk az élet nem kerül annyíba, mint itt, sőt itt sem kerül annyíba az élet, mint a németeknél, továbbá a németeknél sem kerül annyíba, mint az USA-ban, illetve az USA-ban sem kerül anyíba, mint Angliában és így tovább."

  Nem flame-ből, de: Mi van? A gáz Magyarországon a legdrágább az EU-ban; Budapest az egyik legdrágább európai város; az USA-ban meg kevesebb mint harmada a benzin ára a németéhez képest. Szóval lehet, hogy Kínában sokkal olcsóbb az élet, mint itt, de abban nyugodt lehetsz, hogy mind Nyugat-Európában, mind az USA-ban a legtöbb dologhoz kevesebb pénzért juthatsz hozzá, mint nálunk.
 • tmisi
  #30
  ja a cikkhez mellékelt kép :)
 • feamatar
  #29
  elfelejtettem közölni hogy csak egy bizonyos irányban vizsgálódik a cikk; de viszonylagosan általánosítani lehet belőle
 • feamatar
  #28
  van egy érdekes cikk; ebben vannak infók; amelyek bővebben kifejtik gondolataimat

  http://www.bimeo.hu/bor-cipo/2007/070103.htm
 • feamatar
  #27
  kínában nem kell megvenni a fejeseket; ha azt mondják hogy ez a kínai nép ellenében van akkor eltűnik...lásd: erotika...
 • feamatar
  #26
  Tiananmen nem arra volt példa sajnos, hogy van demokráciára igény; másrészt ott van Hongkong; az pl kapitalista városként el volt angol "gyarmatként"
 • echo
  #25
  Hát ebben a kérdésben: Hajrá kína! Ezekben az években fog eldőlni, hogy milyen irányba alakul a szerzői jogi szabályozás. Remélem legalább Kínában nem fogják tuni úgy megvenni a fejeseket mint az EU-ban meg az USA-ban. (na jó még a skandináv országokban van valami ellenállás, a többi híg fos)
 • quentit
  #24
  Hozzászólásokhoz: Tényleg tök jó dolog a net...
  Az USA meg el akarja lehetetleníteni a net rádiókat (is)...
  Többszörösen túlzásba viszik amit a szerzői jog védelme alatt művelnek!
 • A1274815
  #23
  A többi viszont teljes mértékben stimmel, én még csak annyíval egészíteném ki, hogy nálluk már több ezer éve diktatúra van. Nem is tudnak másképpen gondolkodni, sajnos.
 • A1274815
  #22
  "60óra lehet a hetente munkában töltött idő a munkások számára... olcsó a rabszolgamunka...1000dollár"

  Ne félj rokonom volt kint, látta őket, igaz hogy látszólag sokat dolgoznak, de a valóságban a munka helyükön reggeliznek, ebénelnek és sziesztáznak szép nyugodtan, lehet hogy 12 órát vannak ott, de hogy nem annyít dolgoznak és nem akkora üttemben az holt fix. A msik náluk az élet nem kerül annyíba, mint itt, sőt itt sem kerül annyíba az élet, mint a németeknél, továbbá a németeknél sem kerül annyíba, mint az USA-ban, illetve az USA-ban sem kerül anyíba, mint Angliában és így tovább.
 • A1274815
  #21
  Teljesen egyetértek NEXUS6 és Gerygrey eszmefuttatásával.
 • feamatar
  #20
  azt én tudom hogy kína erős; nem ezért minősítettem azt az országot; hanem hogy mitől erős kína??? és ezt nem kéne engedni;könnyű úgy nagynak lenni ha nem érdekel minket a környezetünk; ha akár 60óra lehet a hetente munkában töltött idő a munkások számára... olcsó a rabszolgamunka...1000dollár az egy főre jutó éves jövedelem; ráadásul nem gondolkodhatsz szabadon; mernéd kimondani ott nyílvánosan hogy a hülye vezetés, biztos mosolyognának rád... kösztök én kínából nem kérek...
  ti már nem emlékeztek Tiannanmenre??
 • NEXUS6
  #19
  Igen, szal láthatóan kezd elválni a mag az ocsutól!;)))
  Másrészt szerintem nem feltétlenül kell érteni is azt amit csinálunk, ahhoz hogy működjön.

  Morpheus: There is a difference between knowing the path and walking the path.
 • bandypappa
  #18
  Na mondjuk erröl erösen vitatkozhatnánk, hogy mennyire szar állam kina. Az ö gazdaságuk fejlödik a leggyorsabba, a világon felhasznált acél egyharmadát, a beton felét kínában használják fel. Ma már nem annyira nagy a hamisitások mértéke mint volt, és ez akárhogyis, de a kormányzatnak is köszönhetö, mert helyette inkább nekiálltak fejleszteni. Nemsoká kína 1. lesz az autopiac tekintetében, mert ök már évek ota fejlesztik a csak elektromos verdákat, amugy kb2014-re már szárazak leszünk az olajhiánytol. 1 feltöltéssel 350km-t tudnak menni ezek a verdák, a japóknak még jobb van, az övék 370km/h val repeszt, legyorsulja a porshe 911-et meg még a társait is, csakhát kinában az energiacellákat tizedéért elöállitják, mint a japok. Nem lennék meglepödve ha 50 év mulva az euro helyett juan lesz a közös pénz. Féljünk kinátol, és tiszteljük kínát, Elöbb-utobb beér a gazdaságuk, van is aki dolgozzon böven. kina gazdasága
 • Gerygrey
  #17
  Szépen megfogalmaztad, én is így érzem.
  Az a baj, hogy az igazi birkatömeg nem így látja, az emberek nagyrészének a net valami misztikus izé a számítógépben, amin az a sok pornó meg pedofilkép és terrorista van (többek között ez is az igen tisztelt tömegmédia munkásságának eredménye, és talán nem véletlen hogy a könnyen manipulálható rétegeket ily módon távol akarják tartani ettől a veszedelmes világtól)
 • NEXUS6
  #16
  Momentán a kínai elvtársakra gondoltam.

  Vagy az iráni vezetésre, de a jobboldali diktatúrák is hajlamosak ilyenre.

  Magyarországon a politikusok hülyék ehhez a témához, és elég marginális dolognak tartják.
 • NEXUS6
  #15
  A dolog nem ilyen egyszerű.
  A tömegmédia nem attól működik hogy valamit mond, hanem hogy majdnem mindent elhallgat! Egy szűk, szűrt kommunikációs csatorna. A nethez képest minimális átvitelt biztosít, de azt mindenkinek: támadjuk meg Alsó-magadoszkárt mert ott tömegesen ircsák a magyarokat! Ennyi 30 éve bőségesen elég volt, és mentünk és írtottuk az alsó-magadoszkáriakat.

  A neten viszont manapság egy ilyen bejelentésre, ezer fórum indul el a dologról, kiderül hogy alsó-magadoszkárban nem is élnek magyarok, igaz hogy közben egymás agyára megyünk, de a lényeges infónak végül birtokába kerülünk.

  Az árakat összehasonlító oldalak is meggátolják, hogy a piac a hagyományosan működjön. Egyelőre nem hiszi senki, hogy van jelentősége, pedig van.

  A net nem úgy működik, hogy valaki megmondja a frankót, vitatkozunk, provokálunk, ami a kérdés egy formája, de végül sokkal nagyobb valószínűséggel jutunk a megfelelő infó birtokába, aztán gondolkodunk, aztán döntünk. Nem annyira direkt, parancsszerű, de hosszútávon hatékonyabb, kevesebb szélsőséget termel.
 • DjDano
  #14
  "Az elvtársak vagy azok akik jobban szeretik megmondani, hogy mit gondoljanak az emberek, mint meghallgatni őket, ezért is szeretik korlátozni a netet."

  Mond meg ki és hogyan korlátozza a netet? Akkor ezek szerint az egész jobboldalt érted "elvtársak" alatt
 • feamatar
  #13
  ezzel nem érthetek egyet; ha igazad lenne akkor nem úgy mennének a dolgok mint mondjuk az sgn is; hogy csak szidják a másikat, elbeszélve egymás mellett; mihint felmerül egy kényesebb kérdés akkor egyből a tömegmédia befolyása számít és jön a flame :s
 • NEXUS6
  #12
  A tömeg tényleg ilyen, de a XXI.szd végétől a világ azon része, amelyik onlájnba került, már nem feltétlenül viselkedik tömegként.

  A különbség, hogy az emberek most már valódi közösséget alkotnak, van belső kommunikációjuk. A tömeget csak tájékoztatják a tömegmédián keresztül, de nincs valódi kommunikáció, a net nem tömegmédia.
  Az elvtársak vagy azok akik jobban szeretik megmondani, hogy mit gondoljanak az emberek, mint meghallgatni őket, ezért is szeretik korlátozni a netet.
 • Randal
  #11
  A bejegyzésed valóban igaz, bár erre van egy normálisabb megfogalmazás is:
  A nép tömegben olyan mint a birka. Arra megy amerre a kolompos birka megy. Ennyi.
  NEm kell ide mindenféle emberke mindenféle könyvéből bejegyzéseket írni.
  Bár lehet, hogy vki csak ezt ismeri.
 • feamatar
  #10
  igaz; én ezt "kapitalista megalkuvásnak" hívom; csak hogy a nyugati fogyasztókat olcsóbbban láthassák el megalkudnak kínával(=elfogadják az ottani rendszert); utánna csodálkodnak hogy mer pimaszkodni; miközben a demokratikus rendszerekben a tömeg befolyásáért foly a harc elveszlik az emberség :( . Hitler akármekkora f***fej is volt akkor is igaza volt némely dologban:
  "A nép a maga nagy többségében annyira nõies gondolkodású, hogy sokkal inkább befolyásolják gondolkodásmódját és ténykedését az érzelmi benyomások, mint a hideg értelem." a Mein Kampfból... az a helyzet, hogy valamilyen szinten az a könyv a nép fölötti uralom könyve; és számos fogását alkalmazzák a politikusok; és a legszarabb; hogy a tömeg tényleg ilyen...undorító
 • NEXUS6
  #9
  Ez a termék hamisítás nem egyszerű dolog, lásd pl a M$ ezeregy pere.

  Az viszont más hogy a kínaiak márkát is lopnak, nem csak a terméket, de a nevet a logót is lemásolják az már gáz esetenként. De ez szerintem inkább vicces/nevetséges dolog.

  Ha valamelyik cég még is komolyan veszi, akkor az tényleg bajban van, de nem feltétlenül a kínaiak miatt.
 • [email protected]
  #8
  Meglehet, de egyelőre az usa termelésének jó része keleten van kihelyezve, pl kínában. Úgyhogy egyelőre kína inthet be az usának, és nem fordítva.
 • feamatar
  #7
  Kína akkor is egy szar állam; és teljesen jogos dolog hogy nem szereti valaki ha a termékét hamisítják; szal szerintem igaza van USAnak jelen esetben.
 • mikloss
  #6
  "Wu Yi főtitkárhelyettes" Neki se kell hosszan betűzni a nevét... 4 betű a teljes neve
 • NEXUS6
  #5
  Hát gyak ez maradt nekik, minden mást valahol máshol gyártanak.
  Már a legújabb f35-ös vadászgépüket sem egyedül csinálják.
 • csorfab
  #4
  Basszus, Amerika se bír nyugton ülni a seggén, muszáj pattognia mindig, mindenért.
 • bandypappa
  #3
  jah.
 • lammaer
  #2
  Talán Kina az egyetlen ország aki beszólhat az amiknak büntetlenül, és ez biztos fáj a prezidentéknek :)
 • bandypappa
  #1
  csájna vill gró lárdzser!