Áramkörnyomtatás fémsóval és C-vitaminnal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A technológiát egyébként akár valami használhatóvá is tovább is lehetne fejleszteni:
Olyan tintapatront kellene kifejleszteni, ami folyékony fémmel tud nyomtatni a megfelelõ szórással (pontossággal)
Természetesen ez teljesen más technikát igényelne, mint ami a nyomtatókban van.
Kérdés még a sebesség és az ár is, mert hiába lehetséges valami, ha 100-szor annyiba kerül...
Van pár dolog a megjegyzéseitekben ami miatt billentyûzetet ragadtam:
-A rézfóli általában 35mikrométer vastag a nyákon. De a réz vezetõképessége jóval alatta van az ezüsnek.
- A bónusz nem az olcsóságában van hanem abban minden egyéb mocskolás nélkül kész áramkört gyár akár egyszerre egyet. Nem kell hozzá filmet készíteni, a nyákot fótólakkozni, maratni a fotó lakkot lemosni. Tehát mindenféle egyéb környezetromboló technikát bevetni. Szinte sterilen lehet áramkört gyártani.
-Alakítanak most is ki ezüstbõl vezetõ pályákat fóliára, szitázásal.
De itt az ezüst por keverve van kb 30-40% hõre kikeményedõ ragasztóval.
Ha valakit érdeke (www.achesonindustries.com). Itt járatos vastagság 5-10mikron. A minimális pálya szélesség kb 0,3mm.
-Miután utánna néztem megtalátam,hogy a 0,5 Ohm/sqr a minimális ellenálás amit a tag létre tudott hozni. Ez kb a 10 szerese mit amit szitázással el lehet érni de izgalmas a dolog.
Üdv Vilmos
Mellesleg ha azt nézzük hogy egy processzorba milyen átmérõjû tyúkbél(ek)en megy a delej, akkor a fentebb említett technológia nem nagyon elveszett egy dolog. Sõt ha nem csak ezüstel és arannyal (meg hasonlóan olcsó fémekkel) mûködik a dolog, hanem -mondhatni- kommerszeb fémekkel is, akkor jó esély van a nagyüzemi felhasználására.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
1, Végre valami értelmes fejlesztés ami meg is valósul!
2, Aki meg a prognosztizál szót használja az nem tud magyarul. Tudom, azért kellett bele hogy szakmainak tûnjön de nem kell a marketingmagyar. Választható helyette a "várják" és "jelzik" szép õshonos magyar szavak.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
(reggel van még)<#oooo>#oooo>
apropó
láttatok már dvd-feliratozó adaptert tintás nyomtatókhoz?
szóval mehetne egybõl rézmentes nyáklapra is.
egy mászaki zseni barátom házi készítésû 3d-s marójával (szó szerint) maratja a hagyományos nyákjait. baromi pontos, nincs vegyszer, csak egy kis forgács, és tökéletesek, gyönyörûek a nyákok.
más. ha plotterbe teszel egy vezetõ folyadékot tartalmazó filcet, és 3-szor rárajzoltatsz vele 0,2-es bakelit lapra, az eredményed majdnem tökéletes nyák. csak a vonalvastagságodat behatárolja a filc vastagsága.
Az ellendrukkerek meg gondoljanak arra, hogy mit tartottak az emberek a levegõnél nehezebb tárgyak repülésérõl, vagy arról, hogy egy vonaton tud-e lélegezni az ember.
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
Ez nem akarat kérdése mert a kapillárisokon csak vízben teljesen oldható tinta megy át. Szemcséket nem tartalmazhat mert rögtön eldugulnak a fuvókák.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Meg ha jól tudom a tintasugaras nyomtató fején, 5 pikoliter festéket rak oda a felületre. Az édeskevés. Nembaj 1000x nyomtatunk és akkor talánjólesz <(^^,)>
Egyébként meg bírják a hajlítgatást, csak az extrém megtöréseket nem. Azért kell alá vmi merev v flexibilis alap.
Utánna ki lehet fúrkálni vagy lyukaszgatni és beleforrasztani az alkatrészeket. Vagy felületszerelt SMD dolgokat használni.
Mennyivel megkönnyítette volna ez régen a munkámat. Régen csináltam egy pár nyákot és tudom milyen szenvedés ha laborba, v házilag csinálod.
Ha feltekerem, a forrasztások nem sérülnek?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
AMD Athlon X2 AM2
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.