32
  • qrd0xQSt2rdvnu
    Időutazó vagyok, 2012 decemberéből jöttem ide vissza, hogy elmondjam: a Silverlight lassan nem lesz már sehol se... R.I.P.
  • dez
    Hopp, ez egy egyéves topik. :P
  • dez
    Ezek már elavult kodekek. Még a MS-nak is van jobb: VC-1. De a tuti a h.264. Mai gépeknek már nem olyan megterhelő, főleg kisebb felbontásokon, ha meg kevés a proci a HD-hoz, 2 generáció óta van támogatás a videokártyákban. (Tudom, ez a Linuxosokat nem boldogítja, mert ott még nem nagyon vehető igénybe.)

Pl. a WMV-HD-nél nagyobb bitrátán (több Gbps) is kijönnek ilyenek, hogy a színeket fele felbontáson tárolja (veszi figyelembe encode-nál), és hát eléggé szembeötlő tud lenni.
  • phoenix1
    Közben eszembe jutott valami. Ha ez kliensoldalon fut le akkor mennyire lehet biztonságos?
  • phoenix1
    Szó-szerint fel vagyok háborodva. A rendszerkövetelményeknél az van írva, hogy 500 MHz-n is működik Win XP + SP2. Nem megy!
  • A1274815
    Amikor ez a felmérés készűlt még nem volt WMVHD. Meg a mai gépkem már közel sem 2 FPS. Főleg, hogy néhány mai GPU már oda-vissza HW-sen kódol WMV9/WMVHD-be, h.264-be, MP4 és MP2-be.
  • Yv@n
    Az alig észrevehető különbség HD anyagnál már lehet, hogy nem is annyira alig észrevehető.
  • nedudu
    2 fps vagy 8.6 egy alig észrevehető minőségért cserébe azért nagyon nem mind1 szerintem.
  • A1274815
    Az nem a videólejátszás sebessége, hanem a kódolásé.
  • Evil Merodak
    "A Microsoft ezzel szemben további előnyöket ígér új megoldása révén, amelyek között a videóablak böngészőn belüli újraméretezésének lehetőségét, a digitális másolásvédelmi technológiák támogatását, valamint a .Net keretrendszeren belül megszerzett tudás hasznosítását említik."

A rohadt életbe! Már látom is a DRM-es videóportálokat! Köszönjük nem kérünk belőle kenjék a hajukba!
  • nedudu
    Majd ha linuxon/unixon is lesz akkor beszélhetünk róla.
  • nedudu
    42-43 között ingázik mind. Kiugró nincs közöttük. Az FPS-ben viszont nagyon gyengén szerepel a WMV, ugye ezt is nézted?
  • Benedicht
    Nem tudom mire gondolsz, de a Mac-en is tamogatva van mar most: Mac. Sys. Req. - FF 1.5, 2.0, Safari
  • huuu
    És a mac gépek????
  • huuu
    Ez bukta!
    Első hallásra is és most, hogy olvasom...
  • A1274815
    "Sztem most se kene tamogatni. Annyira nem jo az a wmv."

Láttál már legalább 1Mps-es wmv9-et, vagy wmvhd-t? Kétlem. Ha láttál volna nem mondanál ilyet.

PSNR összehasonlítás a magasabb a jobb.
  • fade2black
    az lehet de baromira kell márvmi verseny ezen a piacon... Flash rémisztően egyeduralkodó.

bár mostjön az adobe flash cs3 ha jóltudom, szoval érdekes a hszem. :)
  • M2 #15
    Microsoftékban fele annyi innováció sincs mint a Macromediaban volt, nemhogy az Adobe-ban!

Jönnek az új flash cuccok és ha jól kezelik őket, a sebességre sem lesz panasz.
  • quentit
    "Tőlem meg el is tünhetne a flash, a tököm tele van az idióta flashes oldalakkal ami tetü lassú és 5 nap megtalálni benne a szükséges információkat... "

Az MS változat legalább olyan lassú lesz, ez tuti.

Amúgy meg: http://flashblock.mozdev.org/
    Én használom, és tök jó
  • roliika
    Nekem teljesen mindegy melyik nyer. Ne egye meg a gépem erőforrását és könnyű legyen programozni, csak ennyi a lényeg. Flash a Core duós 2 mega "kesses" procimon /1,5Ghz magonként/ bár nem szaggat, de 90%-on hajtja a procit ami azért elég durva egy 2d-s animációtól.
  • zzebi
    "A konkurencia csak a vevőknek kedvez"

Ez igy van, csak sajnos a MS nem jatszik tisztessegesen. Pont, hogy ok szoritjak ki tisztessegtelenul a versenytarsakat. Ha az MS fog itt nyerni, az meg veletlenul sem amiatt lesz, mert jobb a termeke, hanem mert kihasznalja a monopoliumat. Sajnos tul toketlenek a versenyfelugyeletek ahhoz, hogy megregulazzak a ceget.

A Flash csak azert van monopoliumban, mert ez a termek a legjobb a piacon, es nem azert, mert kotelezo megvenni a szoftvert.
    Amint a MS integralja majd a sajat cuccat a Windowsba, attol kezdve gyakolatilag kotelezo lesz azt megvenni az OS reszekent. Itt csorbul a fogyasztoi dontesi szabadsag.

Szeretnek latni 2-3-4 kulonallo, egymassal versengo formatumot, amik kozul egyik sincs OS-be integralva, es a web-fejlesztok a sajat izlesuknek megfeleloen, szabadon valaszthatnak kozottuk. Es ezzel egyidoben szeretnem, ha a bongeszokben ugyanolyan konnyden lehetne barmelyik szoftvert telepiteni.
    Ez igazi verseny lenne.
  • Vorpal
    Azt gondolom azért kell a MS nek beledugnia az orrát,
    mert mivel a Flash monopóliumot élvez - szarik racionalizálni!

Azért annyira nem jó az a Flash szoftver egészében,
    mint amennyire lehetne, ha aktiv odafigyelést kapna.
    Lásd : Flash animok amik dualcoron is szaggatnak.

A konkurencia csak a vevőknek kedvez
  • sathinel
    Bár manapság sokszor 400-500 k felett is enged letölteni néhány honlap, ami elég gyors. UPC alatt még csak pár oldallal találkoztam ami 1200-1300k-t engedett.
  • sathinel
    flash? lassú? max ha béna az oldal, vagy sok a grafika. De akkor érthető.
  • dotkom
    "A Silverlight legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag problémamentesen integrálja a Windows Media Video formátumot a böngészőbe. Eddig éppen azért nem támogattuk ezt a formátumot, mert egy ilyen megoldást hiánya komoly gondot jelentett"

Sztem most se kene tamogatni. Annyira nem jo az a wmv.
  • assdf
    Tőlem meg el is tünhetne a flash, a tököm tele van az idióta flashes oldalakkal ami tetü lassú és 5 nap megtalálni benne a szükséges információkat...
  • sathinel
    Lol a barmok még a vistát sem tudták normálisan patch-elni, mert az nélkül ...
    Meg lehet nézni a torrent letöltéseket vista néven:DDDD jól beszoptak...

Erre most előállnak ezzel. Tényleg várom mikor lessz MS tampon, hashajtó, stb...

Remélem beszopnak vele. Nem akarok mégegy gagyi MS terméket, ami megint csak a saját szarjukkal menne jól. Szerencsére már az 8. linux distrót próbálom. Azok alatt a flash nagyon jól megy köszöni:D
  • longdrink
    Azért a flash ott marad a toppon. nagyon is. pl. video google, youtube, videobomb. ezek, mind flash alapúak. és ugyebár a flash linuxon is, meg mindenhol lejátszható (azthiszem).
  • roliika
    Ez most mi? Valami .NET alapú flash szerűség?
  • zzebi
    Miert kell a Microsoftnak mindenbe beleutnie az orrat.

A kovetkezo service pack-okban mar gondolom alapbol benne lesz a szoftver, igy szep lassan ez is kiszoritja majd a konkurenseket, pont ugy, ahogy a bongeszoknel, a medialejatszoknal es a tobbi programnal tortent.
    Es pont ugy, ahogy a tobbi esetben, a kezdeti lelkesedes es a piac megszerzese utan majd jol leallnak a fejlesztessel es evekig nem frissitik majd a cuccot.
    Egy szo, mint szaz... megint a felhasznalok jarnak rosszul.

A felreertesek elkerulese vegedt, nem azzal van gond, hogy a MS ilyeneket fejleszt, hanem hogy mindent integral az OS-be. Latszolag ez jo a felhasznalonak, mert ingyenesnek tunik, de termeszetesen ez sincs ingyen. A Windows azert kerul olyan sokba, mert tele van olyan programokkal, amiket kulon soha nem venne meg az ember.

A Microsoft valoban csak kihasznalja a monopoliumat es eroszakkal letuszkolja az emberek torkan az osszes dolgot (akar jo, akar rossz) amit fejleszt.

A normalis az lenne, ha az osszes extra programja a piacon versengene a konkurensekkel. Ha kulon kene letolteni oket, kivancsi lennek ra, hogy mennyire lennenek nepszeruek az MS szoftverek.
  • Zedas
    Nekem az tetszik a legjobban hogy egy notepaddal is lehet benne animációt csinálni és a grafikus elemeket javascriptből is lehet módosítani mezei DOM objektumként.
  • bandypappa
    coolnak tünik, remélem az is lesz.