23
-
#23 mivan? -
#22 Hahóóóóóóóó -
#21 ? -
#20 senkit nem érdekel???? -
#19 A Dell kedden jelentette be legújabb csúcskategóriás asztali PC-jét, a Precision T7500-öt, amely bár egyébként is kiemelkedő paraméterekkel jelentkezik, egyvalamiben azonban egészen biztosan csúcsgépnek számít: a félmilliós alapárú masinába ugyanis akár 192 GB (!) RAM is bezsúfolható, amely nagyobb operatív memóriát jelent, mint egy mai átlagos PC teljes merevlemezkapacitása.
Zavarnak a felbukkanó reklámablakok? Tele a postafiókod spammel? A megoldásért katt ide!
A Precision T7500 összesen 12 memóriafoglalattal rendelkezik, amelyikek mindegyikébe egy-egy akár 16GB kapacitású 1333 MHz-es, DDR3-as memóriamodult tud fogadni. A nem kevesebb, mint 1800 dolláros indulóártól kapható gépben ráadásul videókártyából is a megszokott dupláját, azaz kettőt lehet elhelyezni, egy-egy PCIe x16 foglalatba, amelyek SLI-n összekötve tudnak egymással összedolgozni, az előállított képeket akár négy monitoron megjelenítve.
Az elsősorban tervezők és grafikusok munkaállomásának szánt gépbe merevlemezből a Dell akár 1.5 TB-osat is szerel, de a háttérkapacitás utólagos, külső bővítésére is mód van, a szintén alaptartozéknak számító nagysebességű E-SATA portnak köszönhetően.
Az egyébként az Intel Nehalem sorozatába tartozó processzorokkal működő T7500 ugyanakkor nem a legnagyobb memóriakapacitás befogadására képes PC, hiszen a Cisco múlt héten bemutatott - szintén az Intel Nehalem lapkáira épülő - új pengeszerverei között olyan is található, amely ennek duplájával - 384 Gigabájttal - is megbírkózik. -
bandypappa #18 na láttátok a Tüzfal c. filmet. Viszonylag uj, a harrison Ford a föszereplöje, abban is ilyen gépek vannak, jó film nézzétek meg, jókis akcio. -
Stiff #17 Szerintem Csernobilban kellene egy japók által kifejlesztett szuper "qvadropetaflopos" gépet felállítani, melynek energiaellátásáról a felújított erőmű gondoskodna, és a szabadon "kószáló" sugarak a hűtésben fejtenék ki előnyös hatásukat. Szerves processzorok, ketyegnének, önreproduktív rákossejtes állományban... -
Benedicht #16 Miert nem ps3-akat vesznek? :P -
Sionnach #15 Hátha arra is használják majd ezeket a szgépeket, hogy kevesebb fogyasztású szgépeket tervezzenek velük -
ProClub #14 Mondj egy európai céget, amelyik szuperszámítógépeket gyárt. Mert én kapásból nem tudnék mondani... -
turul16 #13 Nem bánnám, ha úgy nézne ki nappalim, mint ahogy a képen látható.
És valaki más fizetné a villanyszámlámat -
kozmate #12 http://www.sg.hu/cikkek/44364/szuperszamitogep_a_szegedi_tudomanyegyetemen Most kellene pénzt kérni. -
bandypappa #11 ukránoké a rendezés joga. -
bandypappa #10 szerintem is -
#9 pff nekik europa az nyugat europa vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá -
mrgenya #8 ezekkel is lehet fegyvereket fejleszteni:) -
#7 remelem Europai ceg is lesz a beszallito.. -
#6 Mármint biznisz szempontjából ? - mert a fegyvereknél nincs jobb.
Csak ugye azt is fejleszteni kell. -
Hawaii #5 Kerekedne is a szemed a villanyszamla lattan... :) -
#4 Én jó ötletnek látom. -
1hengeresVmotor #3 fegyvereknél minden jobb -
turul16 #2 Jobb mintha fegyverkezésben versengenének. -
bandypappa #1 Otthon a sufniba kéne egy ilyen is.