31
  • bagoly007
    En is opera fan vagyok, bar egy ideje FFezek is, es azt kell mondanom mindegyikben van valami plusz es valami minusz, ez a speed dial egesz jo funkcio, de mar keszuloben van a speed dial kiegeszito firefoxhoz, a sandbox reszben mar benne van, ki lehet probalni.
  • Sanyix
    lol tényleg :) tényleg kéne mennem aludni :D
  • cousin333
    Hmmm, ez az elírás nekem fel sem tűnt... Alt+Enter tényleg az adathalász cuccot hozza be, és mindig is Ctrl+Enter volt a Wand, meg tudom erősíteni.
  • Kingfisher
    Hm szerintem a kitöltés elég régóta ctrl+enter. Legalábbis nem emlékszem valaha is alt+enter lett volna 9.x-ben.
  • Sanyix
    Mindennél ahol meg van jegyezve a jelszó/felhasználónév, pedig itt van hogy eszközök/beállítások/haladó/biztonság, és az adathalászat elleni védelem engedélyezése nincs kipipálva.
  • cousin333
    Melyik oldalnál volt ez (vagy mindegyiknél)? Adathalász védelem elég régóta ki van kapcsolva alapértelmezésben (nem tudom, miért...)
  • Sanyix
    Omg mi ez az hülye baromság gyors felhasználónév/jelszó kitöltéskor ebben a végleges 9.20-ban? Nyomok egy alt-entert ahogy eddig, hogy írja be a felhasználónevet jelszót, erre előjön valami fos adathalászat elleni védelem ablak, amiben azt írja hogy !ki van kapcsolva!, ezen kívül lehet ellenőriztetni az oldalt, okézni, amikor is eltűnik az ablak, de nem tölti ki amit kéne, ezen kívül még van súgó. És ez a szar védelem tényleg ki van kapcsolva a beállításoknál, akkor mégis ez mi? Bétában még nem volt ez a hülyeség tehetem vissza azt?
  • cousin333
    "nem hozza be többségbe jó az oldalalakt" <-> "igaz elég ritka a problémás"

Itt van némi ellentmondás. Kétségkívül van ilyen gond, de csak ritkán és egy részük megszüntethető.

"ff ,meg ie ilyen probléma nincs"

Ez így azért nem igaz, nézd meg pl. ezt az oldal Operával, majd FF-el...
  • Zenty
    az opera téleg jobb újitásokba ,de mai napig vn a probléma ,hogy nem hozza be többségbe jó az oldalalakt( igaz elég ritka a problémás) de ff ,meg ie ilyen probléma nincs! Erre kéne inkább már gyurnijuk!
  • cousin333
    Konkrétan milyen esetben? Mentsd el jegyzetbe, azt később könnyedén beszúrhatod.
  • Zolesh
    Nekem az Opera "tökéletesen megfelelne", ha be lehetne azt állítani, hogy a szövegmezők megjegyezzék az előzményeiket. Majdnem ez az egyetlen dolog, ami a FF mellett tart.
  • cousin333
    Éppen ez az, különbözőek vagyunk. FF fanok általában a falat kaparják 1-2 Opera funkcionalitástól, ami szerintem meg úgy jó, ahogy van.

Pl. egy szavon történő duplaklikkre automatikusan előugró menü, Kezdősáv (Start bar, ami mellesleg mostantól alapértelmezésben ki van kapcsolva), fülek alatti URL sáv (amit végképp nem értek, szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy ott van :) ), oldalon belüli gyorskeresés hiánya (ami pedig van benne, csak . és , gombokkal működik, nem Ctrl+F-el), induláskor behozza az előző sessiont (legklasszabb, mi baj vele? Pláne, hogy átállítható, mint oly sok minden, pl. a Gyorshívó is teljesen kikapcsolható, nem csak elrejthető)... stb.
  • cousin333
    Érdekes de nem meglepő, hogy mindig mindenhol előjön az Opera vs. Firefox vita.

Személyes vélemény: a két böngésző eltérő konepcióra alapul. FF: minimál, bővítsd ki te (a lelkes userek által készített kiegészítőkkel), Opera : all-in-one. Mindkettő megközelítésnek megvannak az aelőnyei és hátrányai.

Opera ellen azt vetik fel, hogy felesleges dolgok vannak benne, bezzeg a letisztult alap FF, ugyanakkor az előbbi még így is gyorsabb és kisebb, mint az utóbbi, ami ráadásul szinte használhatatlanul minimalista. Mármint egy Opera usernek :). Az FF viszont csak lassul a kiegészítőktől, ráadásul azok növelik a biztonsági kockázatokat is.

FF-nél nem jó érv, hogy csak a 2-es változatnál tart, szemben a 9-es Operával, mert a Mozillán alapul, ami elég régi, és különben is elég régóta a piacon van már. Amúgy meg aki arra alapoz, hogy melyiknek nagyobb a verziószáma...

A GUI az Operánál relatíve egyedi, FF-nél nem kell ragozni, mert IE6 koppintás. FF-et látva mindig a robosztusság és a nehézkesség jut eszembe Opera ugyanakkor olyan "légies", ráadásul hihetetlen módon testreszabható.

A hibás oldalmegjelenítés sok esetben nem az Opera hibája, gyakran elég a UserAgent megváltoztatása, és a "rossz" honlap hipp-hopp megjavul. Ugyanakkor van példa Operában jó és FF-ben hibás oldalra is.

Ami a biztonságot illeti, FF kezd áldozata lenni saját népszerűségének. Ilyen szempontból örülök, hogy az Opera megmaradt "ritka" böngészőnek.

Ami az új funkciókat illeti, már van letölthető, hivatalos webfejlesztői eszköztár is, igaz, megvalósítása egy kicsit talán esetleges. Használhatóságát meg nem tudom megítélni, állítólag nem olyan rossz...

Gyorshívó ügyes ötlet. Valóban nem váltja meg a világot, viszont az eddig teljesen üres "új fül" praktikus, és ésszerű kihasználását jelenti. Egyre jobban szeretem, már jó ideje használom. :)

Összességében mindkét böngészőt nagyra tartom, de nekem az Opera jobban bejött. Igaz, már az FF megjelenése előtt is ezt használtam :).

Mindenkinek javaslom, hogy használja mindkét böngészőt 1-2 hétig, lehetőleg utánanézve a lehetőségeknek (ha valami nem tetszik úgy, ahogy van, az általában megváltoztatható valamilyen módon). Operánál mondjuk kezdhetitek itt. Aztán ki-ki döntse el maga...
  • Sanyix
    Hát az érdekes dolog, mert pont fordítva szokott ez lenni :\
  • mousee
    FF vs Opera:

Én mindkettőt használom, és mindegyiknek van előnye is, meg hátránya is.

FF minden oldalt megnyit, egész gyorsan, többnyire hibátlanul.
    Opera nem nyit meg néhány elcseszett oldalt, viszont a legtöbbet simán, és ff elbújhat a sebessége mellet.

Én általában Operázok, ha csak sima oldalakat akarok nézelődni, és FF-et, ha valami speckó szart... :P

Ennyi :)
  • MaT
    Véleményem szerint a FF az opera nyomába sem érhet. Aki ilyeneket beszél, hogy a FF gyorsabb, meg jobb a kezelőfelülete... az sztem még nem használt operat, illetve nem merült el kicsit jobban a dolgokban. Természetesen mindenki a szívéhez közelebb álló böngészőt használja, de sztem az tudni kell, hogy ugye sokan azért használnak FF-ot, merthogy biztonságos... Azt hiszem pont itt az SG-n olvastam egy cikket de lehet tévedek, hogy a FF biztonság terén kb. az Inernet Explorer szintjén van, és ezt nem csak úgy írták, hanem tényekkel bizonyították. De mondom mindenki olyan böngészőt használ amilyet akar és kedve tartja. Én opera párti vagyok, és nekem az opera minden téren elnyerte a tetszésemet. Ennyit akartam! Szép napot! :)
  • Proart
    Az Opera kezelőfelületét úgy állítod be ahogy neked tetszik.
  • kristo p
    pont a kezelőfelület miatt teszik jobban az Opera nekem :)
  • jin
    Nekem az előző 10-es Opera fent volt az FF mellett, de hamar leszedtem, mert sokkal lassabb, és ráadásul kevesebb oldalt hoz be rendesen, mint az FF 2.0.
    És az egész kezelőfelülete is rosszabb.
  • RedStorm
    Valóban nem ,ert annál sokkal de sokkal jobb. Most komolyan egyetlen egy oka van amiért még mindig sokan a Firefox-ot favorizálják: az pedig az extension-ok tömkelege. Az Operában viszont jóval több az innováció mint a Firefoxban. Szerintem azok még ezt a szót sem ismerik.
  • kvp
    Megneztem a funkciot, eleg egyszeru. Le lehet menteni 9 linket a hozzajuk tartozo 9 mini keppel egyutt (screenshoot). Ezek utan az ures oldalakon, ahol eddig egy feher lap volt megjelenik a speed dial. A numpad eddig is fontos volt operaban, ott van a gyorskereses es a zoom is, most mar a szamgombok is kaptak funkciot. Nem bonyolult, de otletes dolog. Eddig tobbnyire a personal bar-on voltak a gyorslinkek (mar aki tudta hol lehet beallitani), most mar a blank page-en is elerhetoek.

ps: En a gyakran hasznalt oldalakat a main bar-ra tettem a gyakori beallitasokkal es az eleve ottlevo alap gombokkal egyutt. (igy csak 1 menu csik van a kepernyo tetejen: new page, open, save, print, find, panels, frew, rew, stop/reload, fwd, ffwd, index, sg, register, stb., enable java, enable plug-ins, enable gif-ani)
  • Juszufka
    A Firefox mindig is az opera nyomában kullogott, mindenféle funkcióját az Operához képest jelentős lemaradással implementálták. Szerintem azzal az eggyel szívott az Opera, hogy sokáig fizetős/reklámos volt és csak egy éve tették ingyenessé, de a piaci részesedés terén azóta is a fizetős múltjának a levét issza.
  • Indigo
    Nem is lesz soha FF szintű, mert nem visszafelé fejlesztik... :)
  • aglaca
    Hát tényleg nem sokkal előrébb jár :-)
  • jin
    Hát ez még mindig nem egy FF szintű, sajnos.
  • Dark Angel 666
    Eszközök , Beállitások , Általános , ott meg kivászasztod amit akarsz.
  • gurucska
    Oda azt állitasz be amit akarsz, üres lapot stb....
  • DjDano
    Engem az idegesít, hogy minden újraindítás után betölti a kilépéskor használt oldalakat.
  • bandypappa
    Csak igy tovább
  • scorpeeon
    Kipróbáltam, nem tűnik rossznak ez a Speed Dial így elsőre :)
  • scorpeeon
    Király :) Go Opera, go FF!