36
  • dez
    #36
    (Vagyis, az univerzálisabb kifejezés talán nem a legmegfelelőbb, mindegy.)
  • dez
    #35
    (A pontosság kedvéért, a Torrenzában a kooproci nem csak egy másik procifoglalatban lehet, hanem az univerzálisabb+költségkímélőbb HTX slotban is.)
  • dez
    #34
    A split power plane tudtommal nem a gyorsabb HT-hez kell, hanem a magok blokkja (AM2+-nál még legalábbis együtt, szal nem magonként) és a memvezérlő eltérő feszültséggel hajtásához. Egy AM2+-os proci még el tudja viselni, ha egyforma feszt kap a kettő (mivel ugye az AM2-es alaplapokon minden [ide vonatkozó?] power láb egy helyről kapja az áramot), de elvileg az AM3-asok már csak eltérővel mennek. De persze más eltérés is lehet.

    A Fusionhoz miért lenne fontos a HT3.0? A GPU nem akar a rendszer többi részéhez (szal nem memória) férni.

    A PCIe-t (akár 1.1, de persze 2.0 főleg) alaposan kihasználó cuccokhoz már tényleg hasznos a HT3.0.

    Azt nem tudom, lesz-e a közeljövőben valamilyen PCIe alapú kooprocis dolog (leszámítva a GPGPU-s megoldásokat), az AMD a kooprocizást inkább HT likkel összekötött, dual-procishoz hasonló rendszerben képzeli el (Torrenza platform).
  • GABOR16
    #33
    "AM3-as proci nem mehet AM2 lapban, mert az AM3-nál nem csak opcionális a split power plane, mint az AM2+-nál, hanem kötelező érvényű, márpedig az AM2 ezt eleve nem tudja."
    Ezzel nem kívánok vitába szálni, ha jó infókat találtam erről a technológiáról akkor a Hyper Transport elérését fogja gyorsítani. Talán nem érdeke az AMD nek, hogy egy sokkal lassabb környezetben hajtsa az új gyors, és erős procijait amivel sokáig készült... (persze a tesztek majd megmutatják, hogy milyen erős is).
    A HT 2x gyorsabbá válik ( 1GHz -> 2GHz ), amire szükésége is lehet. pl.(csak a tágabb, hétköznapibb lehetőségeket figyelmbevéve): fusion projekt, esetleg egy második processzor egy 32x es PCIE 2.0 ba helyezve (már lett volna lehetőség az 1.0 ban is (persze némileg lassabban, külön tápcsatikiegészítéssel, amire a 2.0-nál nem feltétlen van szükség), de általában nincs ennyi szabad szál egy lapkakészleten a meglévő kiosztások mellett, meg a bővítőkártya is hiányzik.. Persze a proci sem viselne el maga mellett még egyet (jelenleg csak a szerverprocik, meg az FX ek)).

    Úgy is úgy terveztem, hogy legalább az AM2+ ig várok.. (már csak a PCIE 2.0 miatt is).
  • dez
    #32
    Igen, mint írtam, szerintem sem tudják AM2+-os procik a DDR3-at, csak valaki, aki elvileg még jobban otthon van a témában, ezt állította.

    AM3-as proci nem mehet AM2 lapban, mert az AM3-nál nem csak opcionális a split power plane, mint az AM2+-nál, hanem kötelező érvényű, márpedig az AM2 ezt eleve nem tudja.

    Szal, nagyjából így lesz a legjobb: :)

    LAP: - Proci:
    AM2 -- AM2, AM2+(lassabb HT üzemmód)
    AM2+ - AM2(lassabb HT-vel persze), AM2+, AM3(?)(DDR2-vel)
    AM3 -- AM3(DDR3-mal)
    (?) - ami még nem biztos
  • GABOR16
    #31
    Javítottan, ezúttal részletesebben:

    LAP: - Proci:
    AM2 -- AM2, AM2+(lassabb HT üzemmód) , (?)AM3(lassabb HT üzemmód, DDR2 vel)
    AM2+ - AM2, AM2+, AM3(DDR2 vel)
    AM3 -- AM3(DDR3 mal)
    (?) - ami még nem biztos

    Vagyis a lapok 1 generációval fejlettebb prociig támogatják a procit (ááá szóismétlés).
    Mivel az AM2 és AM2+ memóriavezérlője nem tud DDR3 mal együtműködni ezért az AM3 mas lapban nem működik.
    Visszafelé azért kompatibilis mert az AM3 mas proci memóriavezérlője (a tervek szerint) tud DDR2 őt is kezelni majd, így a megfelelő lapban működhet vele.
    Az új HT meg ismerheti a régi HT sebbeségét is, kérdés, hogy AM3 nál is megy-e. Ha AM2+ nál engedik, akkor a AM3 nál miért ne? A DDR2 nem akadály neki... (csak az AMD-n múlik, hogy mit rak a prociba).
    Tény, hogy a régi lap esetleg nem tudja kihajtani majd az új procit (nem biztos, megkell majd nézni a teszteket), a sávszélességek bővülése miatt.

    Ha jól emlékszem valahogy így tervezik..
  • GABOR16
    #30
    Ha jól emlékszem az Am2+ az DDR2 es, és a HT je gyorsabb (újjabb generáció), míg az Am3 masban jelenik majd meg a DDR3 támogatás valamikor jövőre.
    A lap/proci táblázatod valahogy aszem így teljes:

    LAP: - Proci:
    AM2 -- AM2, AM2+ (lassabb HT)
    AM2+ - AM2, AM2+, AM3(DDR2 vel)
    AM3 -- AM3
  • Gerygrey
    #29
    Videókarival szerintem nincs gond (7600GT) viszont a procit azt csak ilyen "most veszek valami egymagos vackot, aztán a következő nagyobb árcsökkenéskor váltok 2 magra" alapon vettem. Még szerencse hogy nem vettem akkor 40-valamennyiért X2 4200-est, most néztem az Aquaban, 24 ropi a dobozos, 45-ért meg dobozos X2 5000+ van. Nem gyenge... RAM ügyben igazatok volt, 14-ért van 1 gigás Samsung, pedig 2-3 hete még az is bőven 20 felett volt.
  • mikloss
    #28
    Az A-data és a G-skill ramok az egyik legjobb tuningos ramok aztán jó még a Corsair is de Kingmax-ot ne nagyon vegyetek mert az egyáltalán nem jó tuningba. Én nyár végén frissitek Core 2 duo 6400-ra remélem addigra lemegy egy 40-45e-re az ára, bár aztmondjátok hogy teljesítménybe az 5200+-os X2-ő felér a 6400-al akkor kétszer is meggondolom mert az sokkal olcsóbb 35e Ft- körül van.
  • waterman
    #27
    az újabb premierek a jó videókártya jelenlétét is meghálálják. a preview rendereléseknél legalábbis eléggé odateszi magát a videókártya is
  • asysoft
    #26
    Én is így voltam vele, 2005-ben vettem 2 db 512 RAMmodult egyenként ~12-ért, pár hónapja meg többe került:)
    Tudtommal mind a PS, mind a Premiere meghálálja a 2 magos processzor jelenlétét.
  • dez
    #25
    "AM3 -- AM2+(?)" -> bár ez inkább "?????", mert bár egyesek szerint tudják az AM2+-os procik is már a DDR3-at, ennek elég kicsi a valószínűsége.
  • dez
    #24
    Az AM2-ben mennek majd a nyáron megjelenő újgenerációs, AM2+ tokos procik. Szal az AM2 és AM2+ kompatibilis (ez már hivatalos), csak BIOS frissítés kell hozzá.

    De ha vársz a AM2+ lapokra, abban meg - elvileg, ez még asszem nem hivatalos - mennek majd az AM3-as procik is, amik tudják a DDR2-t és DDR3-at is: AM2+-os lapban DDR2, AM3-as lapban DDR3 üzemmódban mennek (egy lapban két fajta egyszerre elvileg nem lehet). Az AM2-esek is mennek majd benne.

    Tehát:
    LAP: - Proci:
    AM2 -- AM2, AM2+
    AM2+ - AM2, AM2+, AM3(?)
    AM3 -- AM2+(?), AM3
    (?) - ami még nem biztos

    Asszem ez így nem olyan rossz...
  • Morden23
    #23
    Photoshop-ról meg a játékokról nemigen tudok semmit, de itt okosok azt mondják nekem, hogy már a PremiPro1.5 is látványosan jobban teljesít duálos rendszeren. Szóval a Premiere-ben biztos lesz szignifikáns teljesítményjavulás (na meg ofkorsz minden, ami a non-linearral együtt jár, After Effetcs meg akármi).
  • lee56
    #22
    Attól függ mennyi pézt szánnál rá, meg hogy milyen sürgős hogy jobb géped legye, ha kitartó vagy ki is hagyhatod a ddr2-es korszakot :)
  • maestro85
    #21
    akkor most valtsak at Socket A ról AM2-re szerintetek? Vagy hamarosan lesz egy újabb fogalalat? :D Ez komoly fejtöréd...
  • Cefet
    #20
    Természetesen hardcore...
  • Cefet
    #19
    Nem sz@r az AMD, egy kicsit sem. Most van ami jobb nála, de azért nem kell leírni.
    Egyszer fenn, egyszer lenn...
    Aki nem hadrcore inteles, az az AMD-s árak láttán nem kétséges, hogy mit vesz...
    Nekem csak az fáj, hogy a "csúcs" 939-es lapomhoz nincs ilyen olcsó procc.
  • Gerygrey
    #18
    Ezt örömmel hallom, ideje volt. Csak mert 2005 március-április környékén vettem 512 mega Kingston DDR-t 11500-ért, pár hónapja 1 gigásat 20 körül, és egy kicsit frusztrált a dolog :)

    Amúgy szerintetek egy A64 (egymagos) 3500+ procit mennyire lenne érdemes lecserélni úgy 5000+ körüli kétmagosra, ha már ilyen olcsó? Premiere, photoshop, játékok kihasználják már a 2 magot?
  • Sionnach
    #17
    Én is hasonlóan jártam... de a procinál sikerült utólérni egy árcsökkentést, olcsóbbért jobbat kaptam, +dobozosban
  • Caro
    #16
    Én még két hónapja 13 K-ért vettem 512 DDR2-t, most már 8,5K-ért lehet kapni ugyanott :)
  • M0rph3u5
    #15
    nem csak az a jó, ami drága...legalábbis aki kicsit is ért hozzá, az tudja. látom, te nem tartozol közéjük(mielőtt nekemesnél, közlöm, hogy mérnök-informatikus vagyok, szóval van fogalmam róla, hogy mit beszélek, nem úgy mint egyesek)
  • Falconer
    #14
    Geil 2*1GB kit brutto 32. Ugyanaz ultraban (vagy mi) 36.
  • Falconer
    #13
    Ne legyel mar ennyire nem is tudom mi. Miert lenne szar? Tokeletes az is, egyszeruen intel kijott egy meg jobbal. Ha meg nagyobb teljesitmenyt akarsz, de tobb penzed is van, akkor C2D, ha csoro vagy, de meg mindig franko gepet akarsz, akkor meg X2, ennyi.
  • echo
    #12
    Nekem a core kettesek drágák. Nem is igénylem azt a teljsesítményt. Most csak örülök, hogy végül is két magos procim lesz, nem egymagos
    Ja és ne felejtsük el azt sem, hogy verseny élénkítő szempontból, hogy ha két termék közel egyforma, akkor már érdemes 1. a kisebb gyártóét venni 2. a nálunk gyártottat venni (amióta egy kasszán vagyunk az EU-val, másod rendűen ez is hazai szerű. márpedig a németeknél gyártják az AMD-ket)
  • Morden23
    #11
    Épp most esnek...
  • greenwar
    #10
    hát én 29ért láttam 2x1GB ddr2 800-as A-data ramot 3 év garral, nem egy tuningbajnok lehet de ilyen árban ha viszi 860-t az is bőven elég..., tavaly pedig 44e volt a legoclsóbb ddr1 400-as kingmax amit találtam húsvétkor (2 giga mind2 ár)
  • asysoft
    #9
    Mostanság csökkennek, pedig nagyon nem erre számítottam a Vista miatt. Pl 1 gigás kingmax DDR2 667MHz-s notebook RAM 1 hónapja 20e volt, most meg 14e...
  • Sanyix
    #8
    Azért lesz jó, mert újra olcsó és jó, mert mostanában kicsit eldurvultak az árakkal. Már a k6-2 is elég ütős volt anno, bár akkor még a kocekák se mindíg tudták hogy mi az az amd :) mostmár tudják, még ha a fél világ még mindíg úgy válaszol ha megkérezik hogy mi a processzor, hogy pentium :D
  • asysoft
    #7
    Pont mint az A64-ek előtt. Remélem úgy is fog végződni...:)
  • grebber
    #6
    Kb az 5000+-5200+os!
  • Gerygrey
    #5
    vagy az 5200+ (232 helyett 178)

    Még jó hogy nemrég vettem A64 3500+ procit 22-ért.
    A memóriaárak meg miért nem akarnak csökkenni idestova lassan 2 éve?
  • mikloss
    #4
    A végén már fizetnek hogy AMD-t vegyünk lol 69 dolcsi 3800+ :D nevetséges! Amúgy a Core 2 duo 6400-assal melyik dupla magos AMD X2-es proci veszi fel a versenyt körülbellül???
  • grebber
    #3
    Máshogy nem tudja tartani a lépést sajnos a korkettőduok ellen.
  • HuskyWolf
    #2
    Most majd megint azért lesz jó az amd, mert olcsó. Cheap shit all you need !
  • fade2black
    #1
    ez az uj áresés szimpi. Nem tunningoloknak ujra vonzová vált az ÁEMDÉ