24
  • Balage74
    #24
    Na utánanézek a subba blognak Cat:D Egyszer már csináltam ilyet és a végén az én felmenőimet gyalázták rendesen:D Hát ilyen a világ...Aki névvel ír, az jól gondolja meg, hogy mit is ír le, aki meg névtelenül, az meg legalább kultúráltan és értelmesen tehetné. részemről ennyi....
  • Zoleeca
    #23
    Arra gondoltam, hogy ha a 128 bites ip címek lesznek a menők, akkor már mindenkinek fix ip címe lehet(ne), szal nem lehetne anonímkodni...de ezt csak mint átlag júzer gondolom.
  • irkab1rka
    #22
    Tisztázzunk valamit. Olvastam a blogját és a beszólásokat is.
    1, akik beszóltak, sima bunkók, itthon is van egy csomó
    2, a csaj játsza az agyát, mert az ügyvédje szólt, hogy csináljon úgy, mintha halálosan megijedne, mert akkor perelheti a csávót.
    3, this is all fuckin' sick maaan.
    4, de most igazán, ki nem szarja le.
  • Wittgen
    #21
    Aki nyilvános blogírásba fog, az viselje a következményeket. Ha nem tetszik neki a komment, akkor meg olyan blogot csináljon, amihez nem lehet megjegyzéseket fűzni, egyedül csak Ő írhatja.
    Az meg az embereket minősíti, hogy ki milyen formában szól hozzá a dolgokhoz. Lehet fikázni kulturáltan is. Persze a halálos fenyegetés attól még az marad, ami ugye szerintem minden országban bűncselekmény (asszem). Aki névtelenül fákkol meg fenyeget, az megy egy gyáva szar alak, mert nem meri felvállalni a mondanivalóját.
    Én is legalább a Nicemet használom fórumokon, nem pedig anonim user vagyok és csak úgy mindenféle névmegadás nélkül írogatok.
    Igaz engem is szoktak fikázni, dehát ez a szabad vélemény nyilvánítás ára. Aki meg magára veszi az annak a baja.

    Egyébként is az amcsik nagy hányada (biztos van vagy 60%) rendszeresen jár dilidokihoz kezelésre, nem kell csodálkozni azon, ha egyesek kibuknak azon, ha megmondják nekik a frankót.

    Ez a női egyenjogúság meg elég hülyeség, mer pl nekem is annyi jogom van bemenni elsőnek az ajtón vagy leülni a buszon, mint egy nőnek. Az, hogy magam elé engedem vagy átadom a helyem, az már az udvariasság körébe tartozik.
  • Dredd
    #20
    nekem erről az egészről egy régi közmondás jutott eszembe: ha valaki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák.

    én nem írok blogot, nem is fenyeget senki.
  • sathinel
    #19
    Az ilyesmit büntetném, és kifizettetném a bíróság, és bármilyen intézmény munkáját, ami ezzel az üggyel foglalkozott.....
  • sathinel
    #18
    Idióta exhibícionista állatok, akiknek rosszul esik ha "meglátja" pár olyan ember a blogjukat amit ugye nyilvánosan feltesznek!!!!!, és nem tetszésüknek hangot adnak? Lol Hát ennyire marha legyen valaki. Minek nyilvános blogot csinál ha nem akar kritikát?????? Vagy most megint csak a magamutogatási kényszerüknek élnek??
  • eax
    #17
    Ho? Mintha kicsit keverned a Giziket a gozekevel...
  • Zoleeca
    #16
    Majd jön az IPv6...nesztek anonimitás...vagy mittudomén...
  • Cat #15
    Tim O'Reilly a Web 2.0 fogalom kitalálója (innen indult ki az egész), a szabad szoftverek és a creative commons licenc nagy támogatója.

    Robert Scoble a microsoft sztárbloggere, a céges bloggolás iskolapéldája, de már kilépett a cégtől, ebből él.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Scoble

    A többit így kapásból nem ismerem.
  • BCs design
    #14
    blog adó :)
  • Emmegki
    #13
    Nem értem mit veri magát ez a pitsa. Azért írja névvel felvállalva a blogot, hogy megismerjék. És ha valaki véleményt nyilvánít akkor ajajj, takarózunk mindenféle feminista gittegyletekkel meg az egész médiával hogy itt bezony bántják a nőket, fúj mi megy itt, ő már csak retteg mert az önreklámnak is jó.

    A feministáknak is csak az usa-ban nagy a pofájuk ahol semmit se kell csinálni. Az arab és afrikai országokban állnának ki inkább ahol még szükség is lenne rájuk.

    Ja és a cikkben idézet alakok kik és mit tettek le az asztalra, azonkívül hogy most hűdefontos megmondóemberek? A végére kiderül hogy mindenki náci aki anonim, szegény bloggerek meg nem sajátíthatják ki a netet pedig milyen jó lenne ha csak ők lennének nagy szolidaritásban szűk körben.

    Nem tetszik a tényleges szabadság? Mert az van.
  • Cat #12
    A blogokkal az a kurvanagy baj, hogy egyesek nem veszik észre, hogy mennyire kurvára vissza tud ütni rájuk a dolog, ha pl. meglátja/elolvassa egy osztálytárs, közeli barát, vagy akár a kedvese. Régen, IRC-n iszonyat paranoia uralkodott mindenkin, nemhogy a nevét nem tudta senki senkinek, de még a hostot is mindenki maszkolta, hogy a város is titkos legyen. Ma meg már...

    http://subba.blog.hu/2007/01/29/kosz_nem
    a lényeg a végén van: "Hálásak lennénk, ha valaki mindannyiunk épülésére bekommentelné a srácok iWiW-adatlapját!"
    http://enmagam.freeblog.hu/archives/2007/02/04/2126491

    ha gondolkodtam volna hogy legyek iwiwen, e hatására biztos törlöm magam. Bármi van, bárhol, azonnal iwiw: pl. valaki nekedmegy uton, baleset, gyből látja a csávó hogy kivel jársz sörözni, hova jártál iskolába, most hol dolgozol. Nem értem hogy ezt miért nem fogják fel az emberek milyen hátrányos lehet.
  • ProClub
    #11
    Nem értem a hőzöngést a blogok körül. Én is írok például igaz, jelszóval védettet. Segít rendezni a gondolataimat és ötleteimet.

    Ami a fenyegetést illeti sajnos az a nagy helyzet, hogy a neten bárki bárkinek elmondhatja magát vagy bárki bárkinek beszólhat és nekem volt ismerősöm, akit fenyegettek blogon keresztül, hiába névtelenül, azért mégis benne volt a félsz, hogy mi van, ha. És sajnos igen, léteznek romboló szándékú emberek, akik akár egy jól összeszokott közösséget is romba dönthetnek, főleg, ha a tulajdonos nem sok mindent tesz a dolog ellen. Láttam már nem egy csodálatos közösségi oldalt eltűnni a süllyesztőben.
  • evetke007
    #10
    Aki hülyeségeket ír , számítson rá , hogy leugatják . Mondjuk azt megkaphatja akkor is , ha fórumokra jár :-)
    Áljon fel akit még nem fenyegettek meg virtuálisan !
    ...
    ..
    .
    Aham , szóval senki :-)
    Egyébként milyen "programozó" lehet , ha ráér blogolni ???
  • Szeszmester
    #9
    A blogoknak az a lényege, hogy a látogatók reagálhatnak a bejegyzésekre. Egy tök ismeretlen ember, aki névtelenül beír valamit, szerinted reális fenyegetést jelent? Halálos fenyegetés e-mailben. Gondolom a címet ugyanazon a blogon adta meg, de legalábbis nem lehetett nehéz megtalálni. Ettől is megijednél? Nem a lakására küldték a levelet.

    Szerintem sokkal valószínűbb, hogy csak ismert akart lenni, azt akarja ezzel a sipítozással, hogy az egész világ róla beszéljen. Sikerült neki.
  • assdf
    #8
    Egyáltalán nem tudom mi a francnak jó az hogy most már boldog boldogtalan internetes naplót ir... A naplót arra találták hogy az ember megirja magának! majd később ő vagy az unokái jól elolvassák és jót röhögnek/sokat tanulnak/megértenek belőle.

    Csak ma már a sok idióta web2 gazdaságos user azt hiszi, hogy azzal valami maradandót alkotott hogy leirta hogy gombás lett a punciján a bőr...
  • Tusy
    #7
    "számos halálos fenyegetést kapott e-mailben és névtelen bejegyzésekben saját blogjában és két másik naplóban"
    - ezt ti nem olvastátok?
    - nem írok blogot, de ez nekem elegendő ok lenne arra, hogy azonnal abbahagyjam (én egy blog írást nem ilyen 'világmegváltó gondolatok' közlésére használnák, hanem a magam nézeteiről és a velem történtekről szólnának, persze a blog ettől még használható másra is...)
  • Hellion
    #6
    Igaz ez a nős dolog, tényleg visszaélnek vele. Amugy meg azt nem értem, miért kell minden piszlicsári apróságot szabályozni??? Már unom, hogy egy szar chatre nem lehet ugy felmenni, hogy egy un. moderátor bele ne ugatna mit lehet irni s mit nem. Ráadásul kinyilik a bicska az ember zsebében, ha kiderül az a moderátor (cenzor) egy kis taknyos. Az internet már elvesztette azt a szabadságát, ami régebben volt, amikor még bármit lehetett mondani a chaten, fórumban, stb. Ha, meg valaki megemliti cigány, már ugranak is. Túl komolyan veszik ezt az egészet.
  • Morden23
    #5
    Maximálisan egyetértek veled!
  • MhyCroft
    #4
    Minek ír vki blogot?:)

    "Fel akarjuk adni a szabadságunk egy részét azért, hogy biztonságban érezhessük magunkat?"

    Ebben sok igazság van, s el kellene gondolkozni annek a sípítozós feltünési viszketegséges csajnak hogy akkor minek ír blogot?

    Nem írok blogot, nem csinálok magamról oldalakat s nem plakátolom ki magamammal a netet s így nem is szól be senki.

    Népszerű akkar lenni, akkor hajrá, magának kereste a bajt!

    Krusó
  • strogg
    #3
    A tököm televan már az egyenjogúsággal.
    Ha a fizetésekről van szó, vagy vezető beosztásról, akkor minden nő olyan rohadt egyenjogú. De abban a pillanatban, hogy elküldik a p***a, nem engedik előre az ajtónál, vagy ha beszól szájon emrik vágni, rögtön: "nők elleni erőszak!" "te vagy a férfi!" stb felkiáltások jönnek.
    A nagy bü***s helyzet az, hogy a nők csak addig akarnak egyenjogúak lenni, amíg nekik megéri. Abban a pillanatban, hogy olyan követelménynek kellene megfelelni, amelyhez nem szoktak hozzá (ugyanakkor azegyenjogúsűgból fakad) rögtön ismét szortíroznak, hogy ki a nő, és ki a férfi.

    Nálam ez úgy működik, hogy akit előre engedek, az nő. Elvárom, hogy úgy is viselkedjék, öltözködjék. Annak a nőnek nem adom meg a nőket megillető tiszteletet, amelyik: képmutató módon addig egenjogú amíg neki kényelmes, férfiasan öltözködik/viselkedik, visszaél azzal, hogy nőként tiszteltem. Mindegyikre horro példát találhat bárki, aki csak 1x is felszáll egy tömegközlekedési járműre. Úgyhogya cikkre visszatérve. A Csajt ELkurvázták. Nagyügy. A férjét meg valszeg hülye faxnak titulálták ugyanazok. A kiscsaj meg döntse el végre, hogy egyenjogú, avgy sem, mert a sivitására magasról tesz mindegyik közösség. Akár van etikai kódexe, akár nincsen.
  • QuippeR
    #2
    hm. úgy gondolom minden blogger hölgyre akit hosszas kommentben k*rvának állít be egy látogatója tíz férfi jut, akit hasonlóan érzékletes képek segítségével hívnak f*sznak. szóval ezért szót emelni nem az egyenjogúság, hanem a kivételezés igényét hordozza magában. (persze alapvetően a hölgyeket több udvariassággal illetik kezelni. érdekes módon ezen a fronton nem harcolnak az egyenjogúságért.)

    ettől függetlenül nem helyes, hogy megfenyegették a hölgyet, de az hogy komolyan foglalkozik is a fenyegetésekkel, szerintem inkább a paranoia mint az épeszűség jele. (ráadásul ez egy öngerjesztő folyamat. ha szart volna rá, most sokkal nyugalmasabb élete lenne, és valószínűleg két-három fenyegetésnél tovább nem jutott volna az ügy.)

    a bloggerek meg a saját site-jukon gondolom úgy moderálják a kommenteket, ahogy nekik tetszik. nincs is ezzel semmi baj.
  • Morden23
    #1
    Nem értem, hogy ezt miért kell ennyire túllihegni. Egy közösségnek (akár online, akár IRL) önmagát kell moderálnia, hiszen a közösség tagjai kivetik magukból a "selejtes" embereket/véleményeket.

    Egy olyan blogon, ahol a közösség nem alkot szilárd szubkultúrát, ott meg elkerülhetetlen, hogy minden odatévedő kifejtse a véleményét (amit igazából moderátoroknak, valamint az egyes emberek alapvető intelligenciájának kéne befolyásolniuk).

    A blogolás egyébként is egy olyan dolog, hogy azért relatíve ritkán "téved" csak úgy egy-egy oldalra valaki, akinek eszébe sem jutott azt keresni (akik meg reklámozzák a blogjukat, nyeljék le a békát, hogy az övéiktől eltérő vélemény is odakerülhet, hiszen ettől nyilvános a dolog).

    Azt meg, hogy adott emberek primkók, vagy jól szórakoznak azon, hogy játsszák az online parasztot, semmilyen kódex nem fog változtatni, kár erőlködni.