42
  • AranyKéz
    #42
    Akkor tényleg nem lenne semmi baj ha mindenki úgy tekintene rá mint egy szép kis mesére azt csumi. Viszont ha már komolyan veszik, és képesek miatta robbantgatni, vagy akár "csak" gátolni a társadalmat egyéb módokon, ott már gáz van.

    Túl sok balfasz van aki egy kibaszott mesekönyv alapján próbálja élni az életét.
  • sathinel
    #41
    Mivel nem vagyok vallásos, és meg sem vagyok keresztelve, így nem zavar amit írsz. Nekem van ami nagyon tetszik és szerintem jó a vallásokban. De vannak sokan akik a marhák miatt megutálták a vallásokat. Ezért utálom a bigott vallásos barmokat, mivel útálatot keltenek azokban akik nem hívők, a sok korlátozásuk miatt ami szintén a korlátolt agyuk miatt van.
  • AranyKéz
    #40
    Ha az a link nem megy akkor itt van ez: http://youtube.com/watch?v=4tNw87A1f3Y
  • AranyKéz
    #39
    "Nem ellenkezik a vallás normális esetben a tudományokkal!"
    "Tudományok, amikben nem láttak a hitre veszélyt"

    Hoppá! Hoppá!


    "Az hogy a lelked hogy felődik, és te hogy fejlődsz lelkileg, és mi van körülötted a fizikai világban, az miért ne lehetne egymás melett?"

    Miért fejlődnék lelkileg ha egy kurva ósdi könyvből tanulgatom hogy ugyan mit érthettek "burn the heathens" alatt ?

    "A vallások is arról szólnak, hogy folyamatos fejlődés van."

    Öööö... nem.

    "A fejlődés ellen csak az van, aki más úton nem tud szetettel segíteni, és lelki támaszt, segítséget nyújtani a társainak."

    Magyarul mindenki akinek érdeke hogy a hívők továbbra is vak bárányok maradjanak és tejeljenek.
  • AranyKéz
    #38
    Ez miért is jó?
  • AranyKéz
    #37
    "De a vallások lényege a szeretet."

    Na persze. Azért öldöklik egymást.

    "Az hogy manapság páran még ott tartanak ahol a keresztények voltak a középkorban arról csak maguk tehetnek nem a vallás."

    A közel-keletet nézve ezt állítani azért merész dolog. Ott nem nagyon volt felvilágosodás.

    "Elég sok vallásról tanultam, és nem mondhatnám hogy sok köze van az erőszakhoz."

    http://youtube.com/watch?v=icaseQQO-hs

    "A vallásoknál megtalálható egy út,"
    "A másik út a szabályok betartása, és álltalános szeretet."

    Egyrészt, ha betartanák már elpusztult volna a világ (mert abszolút nem a szeretetre tanít), a másik hogy még ha jó is lenne, morális viselkedésre tanítana meg minden, akkor sem lenne megfelelő, mert jó pár évszázada ugyanazokat tanítja, nem biztos hogy a modern korra alkalmazható.

    "Sok jót is hozott(Pl sör:D): meditációs gyakorlatok, masszázsok, akupresszúra, akupunktúra, stb."

    A sörön kívül mindegyik ocsmányság.
  • sathinel
    #36
    Pont az erkölcsi útmutatás lenne a dolga a vallásoknak. Ez által vállhatsz emberré. Az ösztönvilág az ellentéte.
  • sathinel
    #35
    Nem ellenkezik a vallás normális esetben a tudományokkal! Az hogy a lelked hogy felődik, és te hogy fejlődsz lelkileg, és mi van körülötted a fizikai világban, az miért ne lehetne egymás melett? A vallások is arról szólnak, hogy folyamatos fejlődés van. Az úton járni nem lehet egyhelyben:D A fejlődés közben pedig sok törvényszerűségre derül fény, illetve ezek más formában is működhetnek a továbbiakban. A fejlődés ellen csak az van, aki más úton nem tud szetettel segíteni, és lelki támaszt, segítséget nyújtani a társainak. Ezek szabályozni akarnak(((
  • sathinel
    #34
    Egyébként az okultizmus ahogy ma nevezik, is a vallásokból ered. Pl nézd meg a kártyát amiből jósolni szoktak, és nézd meg a Héber életfából a kabbala alapjaiból merítkezik. Számmisztika, asztrológia, stb mind idetartozik.
  • sathinel
    #33
    A vallás is olyan dolog ami mögé rejtőzve elkövethettek és követnek hibákat. De a vallások lényege a szeretet. És gondolkozni sem árt. Egyébként hogy értenéd meg pl a szúfi misztériumokat, Buddhista tanokat, stb? Sok jót is hozott(Pl sör:D): meditációs gyakorlatok, masszázsok, akupresszúra, akupunktúra, stb. Tudományok, amikben nem láttak a hitre veszélyt, stb. Az hogy manapság páran még ott tartanak ahol a keresztények voltak a középkorban arról csak maguk tehetnek nem a vallás. Tudományokban hiszek, és érdekelnek a vallások, misztériumok, stb is. Elég sok vallásról tanultam, és nem mondhatnám hogy sok köze van az erőszakhoz. A vallásoknál megtalálható egy út, ahol magad, tanulás, és fejlődés útján megvilágosodhatsz, menybejuthatsz, megtalálhatod a szúfik gyémántját, stb. A másik út a szabályok betartása, és álltalános szeretet. A másik úton is van szeretet, de ott nem azért mert betartod a szabályokat, hanem mert ha tanulsz és fejlődsz, akkor értelmetlen bárkit is bántani. Ha vallásról van szó érdemes olvasgatni nem csak amit hallunk.
  • AranyKéz
    #32
    Abszolút nem hit kérdése, éppen hogy a legtöbbször nem fogadjuk el a jelenlegi elméletet tényként. Ha nem elég jó, mert túl sok dolgot nem magyaráz meg kellőképpen, azt bármikor le lehet cserélni egy megfelelően megalapozott, pontosabb elméletre. Ehhez csak eszköz a kísérlet.

    A vallás (legszembetűnőbben pedig az Idióta Design) képviselői meg kb úgy érvelnek hogy "Evolution is wrong, goddidit" (Az evolúció hibás, istencsinálta). Ezeknél az "elméleteknél" van jobban megalapozott, pontosabb is, ráadásul ezeken a dogmákon abszolút nem lehet változtatni, hisz egy ősrégi, nagyjából módosítatlan könyvre alapozzák azt. (A vallásosok fikázzák a tudományt hogy ilyen rossz meg olyan rossz az elméletük meg a kísérleteket is biztos hamisítják /na persze, az összes tudós kerek e földön/, mégsem tudnak egy épkézláb alternatív elméletet kidolgozni a "goddidit"-en kívül.)

    Az utóbbi a hit, az előbbi pedig a tudomány.

    Az önkontrollról meg annyit, hogy a legvallásosabbak a legnagyobb faszfejek. Az ateisták nem gyújtogatnak nagykövetségeket, az ateisták nem robbantgatják fel magukat hülye indokok miatt, az ateisták nem háborodnak fel mert kritizálják őket, az ateisták nem akarják korlátozni a szólásszabadságot a "vallásgyalázás" betiltásával, az ateisták nem akarják a saját kis elméleteiket ráerőszakolni az iskolákra, satöbbi...
  • sathinel
    #31
    Én csak azt mondtam hogy hit kérdése. Én inkább tudományos dolgokban hiszek mint hogy a nagy kaporszakállú mindent megmondott. De hit kérdése az egéssz:D A vallások tanaiban pedig sok jó önkontroll gyakorlatot lehet tanulni. A levegő egy példa volt. Mivel hiába mondod hogy van kísérlet, mikor a vallásos meg azt mondja hogy a tudomány ferdít:D
  • AranyKéz
    #30
    -ban, nem -ról.
  • AranyKéz
    #29
    Na ja :D

    Közismert hogy az egyházi vezetők a legjobbak a világi javakról való lemondásról.
  • AranyKéz
    #28
    Minek tiszteljük a vallásosokat, akik egy fix - és idióta - hitben hisznek? Ők se fogják magukat vissza, az ateistákat rendszerint "összetévesztik" a sátánistákkal, nácikkal és kommunistákkal.

    Nyugodtan lehet őket oltani, akár azért mert faszságokban hisznek, akár azért mert HAMIS etikát és morált képviselnek, akár a tagjaik által elkövetett bűntettekért.
  • AranyKéz
    #27
    "én pl azt is hiszem hogy a levegőben részecskék vannak, amiket minden lélegzetvételkor beszívok. igaz hogy nem láthatom, és csak meséltek róla, de szerintem igaz"
    Azt kísérletekkel bizonyítani lehet.
  • GVG
    #26
    én nem akarok böjtönbe kerülni!
  • WinfIlka
    #25
    Úgy legyen.
  • djukel
    #24
    böjtöjjön a faszom.
  • Oldern the 1st
    #23
    !!!!

    FFS!!! BÖJT!!! BÖJT, FFS, NEM BÖLYT.

    MOUUUU.
  • Tetsuo
    #22
    Persze vannak elveim, de 1ik sem hiten alapul, ill feltétel nélkül nem hiszek el semmit. Bizonyos esélyeket látok arra, h ez van, meg az van, de vakon nem hiszem 1iket sem. Szinte nincs semmi bizonyosság. Honnan jöttünk, hová tartunk, miért nem igazságos az élet :) stb.. mindmind levegőben lógó kérdések, amire nincs válasz.
    Persze a több ezer vallás válaszol ezekre a kérdésekre a maga módján (sok nyugati aki kiábrándult a vallásaikból, kelet felé fordul, leginkább a buddhizmus felé, de ott is nulla a bizonyíték), mind1ikben van logikai bukfenc, ha meg ockham borotváját használjuk, nem is létezünk ;). Úgyhogy keresgélek a témában, de semmi.
    Úgy látom, h 1 kevés esély van rá, h Isten létezik, de valószínűbb h nem. Nem hiszem se ezt, se azt, várom a bizonyítékot. :)
  • sathinel
    #21
    A 40 napos bölyt egy kicsit durva. Előtte több évig minden héten csinálnot kell 1 napot, + néhány nagyobb egy évben. Aztán lehet megpróbálni a 40 napos bölytöt. Egyébként ha megnézitek, a régi görögöknél akiket ismerünk nagy filozófusok, úgy lehettél tanítványa, ha egy 40-napos bölytöt meg tudsz csinálni.

    Orvosi felügyelet melett 54-napos bölyt is van, amikor a szervezet mivel nincs semmi más táplálék, elkezdi bontani a saját szervezetét. Ilyenkor azt mondják, hogy nem túl előrrehaladott rákot lehet gyógyítani. Mivel a szervezet elkezdi magát bontani, emészteni, a legtöbb "felesleges" fehérjét, tápanyagot lebontja a szervezetben. Ilyenkor a test megtámadhatja a rákos daganatot.
  • sathinel
    #20
    ) én pl azt is hiszem hogy a levegőben részecskék vannak, amiket minden lélegzetvételkor beszívok. igaz hogy nem láthatom, és csak meséltek róla, de szerintem igaz. Ez is hit. Az hogy vallásban hisz valaki még nem birka. Ha meg akar mindenféleképp változtatni, és ráderőszakolni a vallását, vallásából eredő járulékos hülyeségeket, akkor lehet leosztani a fejét. Bár ha ezt csinálja akkor kb trendi vallásos, mivel minden vallásban létezik az elengedés, lemondás eszmélye. Max nem értették meg és......
  • atomkrumpli
    #19
    nincs hited ?
    valamiféle hited csak van ha nem is vallási alapú akkor is kell lenni egy vezér elvnek pl. erkölcs
  • WinfIlka
    #18
    Amugy az egesznek az lenne az ertelme, hogy kicsit kimeljuk az emesztorendszerunket, meregtelenedjen a szervezetunk. De ezt igy nem lehetett beadni a pornepnek. Isten akarja igy. Aztan telt az ido, meg is kellett indokolni: lelki okai vannak (lemondas gyakorlasa). Igy szepen elcsuszott a dolog, lassan a gondolatainkat kell kontrollalni 40 napig.
  • Tetsuo
    #17
    Ettől még tele van, de nagyon.. :D
    Nem a böjtre gondoltam, hanem általánosságban. Nagy humbug az egész.
    Persze tiszteletben tartom a (birka)hitet, de nekem olyan nincs. Pedig úgy valszeg könnyebb lenne.
  • WinfIlka
    #16
    Na igen. Jo volna, ha 40 napig lemondananak egyesek a vallasgyakorlasrol (ne imadkozzanak, ne jarjanak hitgyulesekre stb). Vagy ha nem is jo, hat tanulsagos.
  • WinfIlka
    #15
    Egyreszt nem akarom bizonyitani, hogy nem fuggok a nettol. :) Masreszt meg javasolnam, hogy forduljunk el a baratainktol, ne mossunk fogat es ne vegyunk levegot negyven napig, hiszen ezek mind a toredekes foldi elet reszei.
  • quack
    #14
    böjtszakértő
  • ProClub
    #13
    Miért, ha belegondolsz, ha magad nem teszel erőfeszítéseket valamiért, akkor miért várod, hogy valaki más helyetted megtegye? Szerintem a hit egy olyan dolog, ami reményt ad, hogy van miért csinálni. Hozzáteszem, egyetlen vallásnak sem vagyok úgymondd "hívője".

    Az internetről pedig... nekem munkaeszköz, szóval nehéz lenne 40 napig nem használni. De mondjuk ha az ember egész nap ezen dolgozik, akkor már nem is nagyon vágysz arra, h leülj internetezni. Én is a munkán felül a "kötelező" művelődésre használom aztán joccakát.
  • kanduhr
    #12
    Atomy: Persze, a vallásosak mindig ezt mondják, ha vmi megcáfoló tényező kerül ki istenről. Soha semmilyen bizonyíték nem volt létezésére, és rengeteg dologról kiderült, csak tudományosan kell hozzáállni. Ha isten nem tesz semmit, minek van?
  • ssdb
    #11
    40 napot nem bírnék ki... még 1et sem sztem... az h kevesebbet ülök itt az menne :P
  • AgentKis
    #10
    Hú én nagyon jól nyomom ezt! Sikerült lemondanom a vallásról!
  • Gerygrey
    #9
    Én inkább húsvétkor tévéböjtöt tartok, szerintem az sokkal ártalmasabb mint a net. Na jó, tőlem akár húsvéttól karácsonyig is tarthat, marhára nem hiányozna.
  • Newfronter
    #8
    Nincs tele. Ez nem kényszerűségből való lemondás, a cikk se jól írja.
    Hanem ezt saját magadtól teszed meg és nem kényszerűségből, itt a nagy különbség, de nem 40 napra kell lemondani LOL, elég ha 1 napra, de nem kötelező húsvét előtt csinálni, hanem egy bármilyen időpontban, szóval itt is téved egy cikk.
    Meg ugye teheted auzt hogy most nem egész nap a gép előtt ülsz, hanem elmész segíteni vkinek vmiben. Sok módja van.
  • Atomy
    #7
    "Ha szeretek valamit, miért kéne megvonnom magamtól."
    Azért mert ha kialakul a függőség és már nem szeretnéd azt csinálni amitől függesz vagy mást akarsz helyette akkor majd nem tudod abbahagyni mert kényszerűségből fogod tovább csinálni.
    "Ha létezik a mindenható, akkor ha Ő úgy érezné, hogy szükséges hogy tőlem az adott dolog meg legyen vonva, akkor úgy intézné a dolgokat, hogy aképpen történjen."
    A legtöbb vallás úgy tartja hogy a mindenható nem azért van hogy minden dolgot személyesen irányítson, hanem megadja a választás lehetőségét és ha jó dolgokat csinálsz akkor örül, ha meg rosszakat akkor szomorú vagy röhög rajtad mekkora láma vagy. Ha mindenkin segítene akkor unalmas és értelmetlen lenne az élet.
  • sathinel
    #6
    Persze tanítani kell, és gondoskodni róla, de hagyni kell kibontakozni.
  • sathinel
    #5
    A dolog lényege ugyanaz mint amiért a buddhisták mikor elkészülnek egy mandalával, akkor az egéssz több hónapi melót elsöprik. Ha pl gyereket nevelsz, akkor nem te irányítod, és hagynod kell élni. És tedd ezt minden önös érdek nélkül. Ragaszkodás valamihez önös érdek. Röviden:D
  • Tetsuo
    #4
    A katolikus hit tele van ellentmondásokkal, csak ezt a hívők nem látják, mert HÍVŐK.
  • Yv@n
    #3
    Igazából soha nem értettem az egész elgondolást. Ha szeretek valamit, miért kéne megvonnom magamtól. Ha létezik a mindenható, akkor ha Ő úgy érezné, hogy szükséges hogy tőlem az adott dolog meg legyen vonva, akkor úgy intézné a dolgokat, hogy aképpen történjen.