34
  • Indigo
    Most el ne kezdj közgazdasági kiselőadást tartani :) Nagyon jól tudom, hogy működnek ezek a dolgok. A termelőtől/szolgáltatótól nem várom el, hogy "jófej" legyen az árképzésében, azt már annál inkább, hogy korrekt legyen. Amiről speciel mi beszéltünk (legális lopás esete), ott a cég nem profitot bukik el, hanem extraprofitot... Nem mindegy.
  • Morden23
    Nem hiszem, hogy sok köze van a tanult közgazdász dologhoz ennek.

A "tudatos" vásárlás elfogadottan azt jelenti, hogy hatékonyan vásárolsz. A hatékony vásárlás pedig azt jelenti, hogy a saját igényszintedet elégíted ki a saját pénztárcáddal.

Biztos sokak szerint faszság 800 forintos Bishops Fingert vedelni mondjuk Arany Ászok vagy Borsodi helyett, de én azért szeretem :)

Amúgy azt sose felejtsd el, hogy a szolgáltató/termelő a vásárlóból él. Ha elkummantják az árképzést, akkor lőnek a biznisznek (nem példa nélkül álló dolog, sokszor megtörtént már).
  • Indigo
    Igazad van Morden, amennyiben egy tanult közgazdász szemüvegén keresztül vizsgáljuk a dolgot, akinek pusztán a profit az elsődleges. Én meg egy "tudatos" vásárló vagyok, aki megnézi, hogy mire ad ki pénzt és mit kap érte cserébe.
  • quack
    ezt kiemelten ajánlom neked is
  • Fenrir
    Érdekes, hogy te mindig feltünsz ha Sims-ről valami hír van. Egyszer nem tudnád megállni beszólás nélkül? Rohadt unalmas a szajkózásod már noob.
  • Morden23
    Megveszik?
    Meg hát.

Akkor mindegy. A termelő az áruját nem úgy árazza, hogy jófej legyen, hanem úgy, hogy maximum profit legyen, de még elegen vegyék. Ezek az árak úgy is vannak belőve (az, hogy a >magyar< alsó-középosztálybeli rengeteg mindent nem tud megfizetni, az még semmit nem jelent, max annyit, hogy erre a világ többi része erősen baszik:)).
  • Indigo
    Azért mondtam, hogy kinek mi éri meg...

Nekem nem éri meg a tíz új egység meg a 100 új textúra, mert attól valószínűleg nem lesz annyival jobb a játék, és az ár/érték aránya igencsak rossz... Ha belegondolok, ez az egész tényleg kimeríti a legális lopás fogalmát, mert a készítőknek alig van vele munkája, de pofátlanul elkérnek érte egy - értékéhez viszonyítva - igen busás árat...
  • Morden23
    Nyilván az alapján ítélek, hogy

1. mire vágyom
    2. mit nyerek vele
    3. milyen az anyagi hátterem

Namármost, ha úgy veszem, hogy mennyit költök játékra (ha évi 25.000 forintot mondok, akkor elegáns voltam), akkor az nem valami sok.

Ha úgy veszem, hogy ebből a kábé összegből csak azt veszem meg, ami tényleg érdekel (nem hülyén beszaladok a boltba, hanem LEELLENŐRZÖM, mire is adok lóvét), akkor már nem is olyan rossz összeg.

Ha pedig elképzelem azt, hogy a CIV4-hez mondjuk 3 havonta kijön egy kiegészítő 5000 forintért, ami 10 új egységet, 100 új textúrát és még egy-két újdonságot tartalmaz, akkor röhögve és boldogan fizetném. viszont kontrázva minderre, akkor sem venném meg mondjuk a legújabb FIFÁT, ha 2000 forint lenne, mert nem érdekel.

tehát tulajdonképpen sajnálni nem is kell, mert arra fordítok a pénzemből, amire vágyom, amivel elégedett leszek. Sajnálni akkor kell valakit, ha 1. fizet, 2. nem elégedett, és még ahoz is hülye, hogy ezt a két alapvető dolgot felismerje.
  • Morden23
    Na ja, de ez mindenre vonatkozik, nem csak a Simsre.
  • Indigo
    Kinek mi éri meg... De téged sem tudlak sajnálni, ha néhány textúráért meg néhány egységért kiadsz többezer forintot...
  • gyuri12
    mert pl olcsóbban is hozzájuthattak volna... de sztem az lett volna a legolcsóbb,ha kimennek az udvarra,és fociznak a haverjaikkal:)
  • Morden23
    Ha valaki utánanéz a dolognak, megveszi (X pénzért) és utána elégedett, akkor te miért mondod rá, hogy hülye?

Miből gondolod, hogy ők nem elégedettek a cuccal, amit kapnak a pénzükért?

Ha meg elégedettek vele, akkor miért sajnálod őket?
  • gyuri12
    ez nem állszent,én tényleg sajnálom a hülyéket(kivéve azokat,akik idegesítően hülyék) és hagy álljon fel a hátadon a szőr,én akkor is folytatni fogom!:)
  • Morden23
    "ennyi pénzt elszedni a tudatlanabb amcsiktól,ez szemétség..."

Nem kötelező megvenni valamit, ezt fogjátok már fel agyilag. Miért lenne szemétség? Nem létszükséglet megvenni egy játékszoftvert, nem halsz meg, ha nem teszed.
    Ha kiállok az utcára, és egy bódéból szárított szart árulok 200.000HUF/kilóért, és az emberek megveszik, akkor nem én vagyok a szemét, hanem az emberek a hülyék.

Mellesleg örülnék én, ha a CIV4-hez annyi kiegészítő jönne ki, mint a Sims-hez. Nem zavarna, hogy csak pár textúrát meg néhány egységet változtat meg, mert komplexebbé/érdekesebbé teszi a játékot.

"jójójó,de ha valaki megvesz egy játékot,az akkor valószínűleg játszani is akar vele,nem?"

Igen. És mellesleg hozzáteszem, hogy a Sims-rajongók elég jól járnak: a játékuk alapban is cefet hosszú (kvázi végtelen), és halmozzák őket a kiegészítőkkel. Én ellenben játszom a C&C3-al, és rá kell jönnöm, hogy a játékot elfelejtették a közepétől tovább írni.

"és ami a legjobban zavar,hogy ez az egész egy lopás! ennyi pénzt elszedni a tudatlanabb amcsiktól,ez szemétség..."

Téged ne zavarjon, hogy ki mire költi a pénzét. Mivel nem retardáltaktól, szellemileg hendikeppeltekről szedik a pénzt, ezért nem is szemétség. Valószínűleg, aki megveszi, az nem átbaszásként értékeli ezt a befektetést, mivel megvette az eddigi Xmillió kiegészítőt is, és örül.
    Ne foglalkozzatok mér ezzel a "szegény hülyét átbasszák" marhasággal, mert annyira álszent és klisés, hogy a hátamon feláll a szőr.
  • gyuri12
    jójójó,de ha valaki megvesz egy játékot,az akkor valószínűleg játszani is akar vele,nem? de ha a hugának veszi,akkor hagy vegye! a hülye nemhogy letöltené a netről... :)
    és ami a legjobban zavar,hogy ez az egész egy lopás! ennyi pénzt elszedni a tudatlanabb amcsiktól,ez szemétség...
  • sweech
    legális lopás.
  • Morden23
    Hát ez egy olyan dolog, hogy kinek mihez van kedve.

Arról nem is beszélve, hogy a Sims-ezés az nem jelenti azt, hogy csak az ilyen játékokra bukik. Egyik jó cimborám nagyon jól elvolt a Sims2-zéssel anno, de ez nem tartotta vissza attól, hogy Doom3-at, Half-Life 2-őt meg akármi mást is nyomjon.

Sőt, bevallom férfiasan, én is elnézegettem/nyomogattam a Sims2-őt, amikor exem azzal játszogatott (mondjuk többnyire inkább csak néztem, és közben filmeztem vagy olvastam, de az mindegy).
  • gyuri12
    te az én listámon ,ha a Stalkert,és a civilization-t nyomod,akkor király csávó vagy:)a répafarmer,az buzis, a borsodi sör meg király:)
    de neked is igazad van... csak tudod nem értem,hogy hogy lehet az,hogy egy fiú egész nap nevelget egy családot? ez számomra kérdés

• Morden23
    Igen ritkán szoktam ízlésről vitatkozni - csak és kizárólag kiugróan gáz szitukban. Példának okáért én sem rajongok különösebben a Sims-sorozatért, de teljes mértékben elfogadom, hogy valaki szereti.

Vagy például rühellem a Star Treket és a tequilát, de nagyon szeretem a Babaylon 5-öt és a whiskey-t. Mégsem írom a tequila-vedelőkre, hogy mocskot ivó idióták.

Ha meg nem akarsz sértegetéseket olvasni, akkor javaslom, hogy ne aggass magadra céltáblát ;-)
  • Loverman
    valszeg nem gondolja, csak tisztelni kéne másokét is, amit te nem szoktál. a kérdés meg azért ironikus mert te igenis úgy szoktad kifejezni magad h a te véleményed az isteni és felsőbbrendű. és ne írj vissza, rossz a szívem, nem akarok sértegetéseket olvasni.
  • Gladiator
    hát nem tom. nekem már a 2. rész is tök bonyolult volt. azt se tudtam mit kell csniálni:D fel is adtam 10 perc után...
  • Indigo
    De jó, mert én ezen nőttem fel :D
  • Morden23
    Éppen erre akartam utalni a kommentemben.

Szerintem meg nem jó.

Gondolod, hogy a te véleményed jobb, mint az enyém?
  • bertino
    hogy lehet ilyennek titulálni a Borsodi Sört ? oO
    borsodi sör jó -.-
  • Indigo
    Felőlem :) Bár nem tudom milyen az a répafarmer, de biztos nagyon tré lehet :)
  • Morden23
    ?
  • bertino
    borsodi sör

ez igen, szép volt...
  • Morden23
    De a répafarmer azért maradhat, maestro? :D
  • Indigo
    Nana, a Borsodi sört kérem ne kritizáljuk!
  • Morden23
    Nem értem.

Gondolod, van olyan, hogy "felsőbbrendű" játékos, meg "alsóbbrendű" játékos?

Mondjuk aki a Crysis-re izgul, az igazi PC gamer, de aki Sims-ezik, az nyálas buzi? Vagy mondjuk aki CSÉ-zik, az elég vagány, de aki Battlefield-ezik, az láma?

Én Civilization-özöm, meg S.T.A.L.K.E.R.-t nyomok. Akkor én hol állok a megítélésben?

Vannak trébb dolgok a Sims-nél, amit sokkal többen vesznek meg. Például répafarmer, esetleg Borsodi sör.
  • gyuri12
    miért veszik meg ennyien ezt a mocskot????!!!!
  • bertino
    még egy Sims... így sincs elég
  • Cat 02 #2
    wtf azért aki ezeket mind megveszei :D
  • NEOreg3
    hányingerem van az EA-től.