Önálló Sims-rész érkezik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A "tudatos" vásárlás elfogadottan azt jelenti, hogy hatékonyan vásárolsz. A hatékony vásárlás pedig azt jelenti, hogy a saját igényszintedet elégíted ki a saját pénztárcáddal.
Biztos sokak szerint faszság 800 forintos Bishops Fingert vedelni mondjuk Arany Ászok vagy Borsodi helyett, de én azért szeretem 😊
Amúgy azt sose felejtsd el, hogy a szolgáltató/termelõ a vásárlóból él. Ha elkummantják az árképzést, akkor lõnek a biznisznek (nem példa nélkül álló dolog, sokszor megtörtént már).
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
A halál csupán a kezdet...
Meg hát.
Akkor mindegy. A termelõ az áruját nem úgy árazza, hogy jófej legyen, hanem úgy, hogy maximum profit legyen, de még elegen vegyék. Ezek az árak úgy is vannak belõve (az, hogy a >magyar< alsó-középosztálybeli rengeteg mindent nem tud megfizetni, az még semmit nem jelent, max annyit, hogy erre a világ többi része erõsen baszik😊).
Nekem nem éri meg a tíz új egység meg a 100 új textúra, mert attól valószínûleg nem lesz annyival jobb a játék, és az ár/érték aránya igencsak rossz... Ha belegondolok, ez az egész tényleg kimeríti a legális lopás fogalmát, mert a készítõknek alig van vele munkája, de pofátlanul elkérnek érte egy - értékéhez viszonyítva - igen busás árat...
1. mire vágyom
2. mit nyerek vele
3. milyen az anyagi hátterem
Namármost, ha úgy veszem, hogy mennyit költök játékra (ha évi 25.000 forintot mondok, akkor elegáns voltam), akkor az nem valami sok.
Ha úgy veszem, hogy ebbõl a kábé összegbõl csak azt veszem meg, ami tényleg érdekel (nem hülyén beszaladok a boltba, hanem LEELLENÕRZÖM, mire is adok lóvét), akkor már nem is olyan rossz összeg.
Ha pedig elképzelem azt, hogy a CIV4-hez mondjuk 3 havonta kijön egy kiegészítõ 5000 forintért, ami 10 új egységet, 100 új textúrát és még egy-két újdonságot tartalmaz, akkor röhögve és boldogan fizetném. viszont kontrázva minderre, akkor sem venném meg mondjuk a legújabb FIFÁT, ha 2000 forint lenne, mert nem érdekel.
tehát tulajdonképpen sajnálni nem is kell, mert arra fordítok a pénzembõl, amire vágyom, amivel elégedett leszek. Sajnálni akkor kell valakit, ha 1. fizet, 2. nem elégedett, és még ahoz is hülye, hogy ezt a két alapvetõ dolgot felismerje.
Mibõl gondolod, hogy õk nem elégedettek a cuccal, amit kapnak a pénzükért?
Ha meg elégedettek vele, akkor miért sajnálod õket?
Nem kötelezõ megvenni valamit, ezt fogjátok már fel agyilag. Miért lenne szemétség? Nem létszükséglet megvenni egy játékszoftvert, nem halsz meg, ha nem teszed.
Ha kiállok az utcára, és egy bódéból szárított szart árulok 200.000HUF/kilóért, és az emberek megveszik, akkor nem én vagyok a szemét, hanem az emberek a hülyék.
Mellesleg örülnék én, ha a CIV4-hez annyi kiegészítõ jönne ki, mint a Sims-hez. Nem zavarna, hogy csak pár textúrát meg néhány egységet változtat meg, mert komplexebbé/érdekesebbé teszi a játékot.
"jójójó,de ha valaki megvesz egy játékot,az akkor valószínûleg játszani is akar vele,nem?"
Igen. És mellesleg hozzáteszem, hogy a Sims-rajongók elég jól járnak: a játékuk alapban is cefet hosszú (kvázi végtelen), és halmozzák õket a kiegészítõkkel. Én ellenben játszom a C&C3-al, és rá kell jönnöm, hogy a játékot elfelejtették a közepétõl tovább írni.
"és ami a legjobban zavar,hogy ez az egész egy lopás! ennyi pénzt elszedni a tudatlanabb amcsiktól,ez szemétség..."
Téged ne zavarjon, hogy ki mire költi a pénzét. Mivel nem retardáltaktól, szellemileg hendikeppeltekrõl szedik a pénzt, ezért nem is szemétség. Valószínûleg, aki megveszi, az nem átbaszásként értékeli ezt a befektetést, mivel megvette az eddigi Xmillió kiegészítõt is, és örül.
Ne foglalkozzatok mér ezzel a "szegény hülyét átbasszák" marhasággal, mert annyira álszent és klisés, hogy a hátamon feláll a szõr.
és ami a legjobban zavar,hogy ez az egész egy lopás! ennyi pénzt elszedni a tudatlanabb amcsiktól,ez szemétség...
Arról nem is beszélve, hogy a Sims-ezés az nem jelenti azt, hogy csak az ilyen játékokra bukik. Egyik jó cimborám nagyon jól elvolt a Sims2-zéssel anno, de ez nem tartotta vissza attól, hogy Doom3-at, Half-Life 2-õt meg akármi mást is nyomjon.
Sõt, bevallom férfiasan, én is elnézegettem/nyomogattam a Sims2-õt, amikor exem azzal játszogatott (mondjuk többnyire inkább csak néztem, és közben filmeztem vagy olvastam, de az mindegy).
de neked is igazad van... csak tudod nem értem,hogy hogy lehet az,hogy egy fiú egész nap nevelget egy családot? ez számomra kérdés
Vagy például rühellem a Star Treket és a tequilát, de nagyon szeretem a Babaylon 5-öt és a whiskey-t. Mégsem írom a tequila-vedelõkre, hogy mocskot ivó idióták.
Ha meg nem akarsz sértegetéseket olvasni, akkor javaslom, hogy ne aggass magadra céltáblát ;-)
Szerintem meg nem jó.
Gondolod, hogy a te véleményed jobb, mint az enyém?
borsodi sör jó -.-
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ez igen, szép volt...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Gondolod, van olyan, hogy "felsõbbrendû" játékos, meg "alsóbbrendû" játékos?
Mondjuk aki a Crysis-re izgul, az igazi PC gamer, de aki Sims-ezik, az nyálas buzi? Vagy mondjuk aki CSÉ-zik, az elég vagány, de aki Battlefield-ezik, az láma?
Én Civilization-özöm, meg S.T.A.L.K.E.R.-t nyomok. Akkor én hol állok a megítélésben?
Vannak trébb dolgok a Sims-nél, amit sokkal többen vesznek meg. Például répafarmer, esetleg Borsodi sör.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ