14
 • Flashy
  #14
  graffitisek felmásznak átfújják aztán egész más oldal jön be :)
 • Tetsuo
  #13
  tudom h nagyobb az adatsűrűsége meg izé.. de a www.docomo.jp/3dugrabugra
  éppígy egyedi lenne és a zember is tudná nagyjából mi a fene lehet az.
  A hozzátartozó adatokat, (többet mint 3byte ;)) pedig leolvasná a netről.
  Nna mind1, nekem így is tetszett a videón :)
 • kvp
  #12
  "azt én se értem, mér pont ez a krixkrax, persze ez optimális az optikának :), de natúr embernek nem mond semmit."

  Ezt hasznalja az intel is a processzorok jelolesere. Sokkal nagyobb az adatsurusege mint a hagyomanyos szovege. A legkisebb font 4x6-os, tehat 24 bit (amibol csak kb. 48 erteket lehet kihozni ami nem egeszen 1 byte) mig a 24 biten nyersen 3 byte-ot lehet tarolni. A 3 keret a sarkokban a 3d-s pozicio pontos meghatarozasahoz kell, bar eleg lenne 7x7 helyett 2x2-es meretu is, de a jelenlegi japan szabvany ekkorat ir elo. A nyugati valtozatok hatekonyabbak.

  Szamitogeppel olvashato betuk eddig is voltak. Az elorelepes az adatsuruseg es a leolvasasi sebesseg novelese, mint az 1d vonalkod volt az irott szoveggel szemben. Egyebkent 17 eve letezik a megoldas, japanban mar 1999 ota szabvany. Elonye a nyugati megoldasokkal szemben, hogy az azsiai karaktereket is kepes tarolni, mig a nyugatiak tobbnyire csak ascii-t kezelenek.
 • lokko
  #11
  A krisz krassz négyzetek a 3D-s pozíció és orientáció meghatározáshoz kell, mivel a reklám egy valós időben generált 3D-s képként jelenik meg, mintha a plakátból nőne ki, kicsit nehéz elmagyarázni hogy hogyan, inkább nézzétek meg:

  http://studierstube.icg.tu-graz.ac.at/handheld_ar/gizmondo.php
 • Tetsuo
  #10
  azt én se értem, mér pont ez a krixkrax, persze ez optimális az optikának :), de natúr embernek nem mond semmit.
 • Tetsuo
  #9
  jól hangzik
 • AgentKis
  #8
  Mostmár csak azt nem értem, hogy mértnem inkább karakterfelismerő szoftverek "olvasnak" el egy valós karaktrsort (pl. web- vagy wapcímet) tehát olyat amit a jóeszű ember, aki esetleg meg akarja jegyezni megjegyezheti. Mert ugye egy ilyen 2d-s vonalkódot is meglehet, de jóval egyszerűb valami ilyesmit: hamburgerosszetetel.mekdonaldsz.hu . Esetleg lehetnének szabványosított karakterek erre a célra, hogy ne kelljen a proginak 9millió betűtípusból válogatni, mert az java-n még valószínűleg egy darabig [email protected] lassú lesz egy átlagos telcsinek.
 • lokko
  #7
  Elrond te nem érted miről beszélek, pont az a lényeg hogy élő emberek között zajlik minden. Az augmented reality, a valós világ digitális 3D tartalommal való feltöltése, az emberek teljes húsvér valójukban vannak ebben jelen, nem bepötyögött karakterek vagy testelen hang formájában ahogy most, az AR az emberek közvetlen interakciós lehetőségeit bővítik ki, nem olyan mint a zene ami csak a te füledbe szól, nem olyan mint a oprendszer desktopja, amit egynél több ember egyszerre nagyon nem használhat, és így inkább elszeparálja a felhasználókat. Az AR-ben ott van az a technológiai ergonómiai lehetőség, ami az eddigi interfészekben nem nagyon volt meg, hogy közvetlen szociális közegben összehozhatja az embereket, és az emberek többsége pont erre fogja használni, mert igényünk van rá, egyszerűen azért mert emberek vagyunk, közösségi élményekre vágyunk, és egy jó AR játék pont ilyen lesz ... ez nem olyan, mint multiplayer játékok, amiket ma ismerünk, ahol arctalan srácok gyakják egymást éjszakákon át
 • Elrond
  #6
  Szóvel digitálisan űzheted. Ezek szerint párt is digitálisan választasz? Az udvarlás és a többi is csak digitális lesz? Ha találkozól egy hús vér nővel már nem tudsz vele mit kezdeni, gőződ sincs mit jelent egy nőt "becserkészni", szeretni és boldoggá tenni testileg és lelkileg, ebben a nagy büdös digitális mobiltechnológizált világban. Gondoskodnak róla hogy el felejtsék az emberek milyen az amikor egy élő emberrel állsz kapcsolatban.
 • lokko
  #5
  az informatika kiáramlik a szabad levegőre és végre szabad mozgást enged nekünk, felállhatunk a végre a gép elől digitális sportokat űzhetünk az utcán akár vadidegenekkel is, megizzadunk jól szórakozunk új embereket ismerhetünk mint kocsmában a csocsóasztalnál ... ez nem negatív utópia
 • lokko
  #4
  az Augmeted Reality gondolata nem új, csak azt igen kevesen vizinálták, hogy az AR lehet az az új humán interface, ami végül leválthatja a GUI-ket, és egy merőben új kooperatv mobil informatikába fog torkolani a dolog mindenféle kiber beépítsek nélkül ... a hangsúly a kooperatívon van mert az AR ebben veri szénné az asztali informatikát, ez fogja igazán vonzóvá tenni az egészet, mert a digitális tartalom valódi közzöségi élménnyé válhat általa, mivel a tartalom köztünk lesz, és közösen manipulálhatjuk valós időben úgy hogy közben látjuk is egymás minden kifejezését
 • kvp
  #3
  "hát be vagyok előzve"

  Mivel ez eloszor a ghost in the shell-ben (gits-sac) jelent meg, meg hagyomanyos vonalkodok formajaban, ezert ez nagyon regi otlet. Ott van az, hogy ha egy megfeleloen bedrotozott ember ranez egy ujsagra vagy hirdetotablara, akkor a szoftvere automatikusan felodja a vonalkodokat es igy az agya latja a mogotte talalhato informaciot is.

  Azert ilyeszto latni, hogy a gyakorlatban is megjelent. A japan mernokok is orultek, minden letezo scifijuket meg akarjak csinal, fuggetlenul attol, hogy pozitiv vagy negativ utopia-e.
 • lokko
  #2
  szvsz ebben rejlik az információs technológia következő forradalma, az Augmented Reality, már egy éve fanatikusa vagyok a gondolatnak, szakdolgozatom is ebből írom ... a szomorú hogy ilyen programot akartam kifejleszteni az utóbbi egy évben, hát be vagyok előzve
 • Gerygrey
  #1
  Jópofa, de igazán gyakorlati hasznát nem látom, nem hinném hogy tömegesen elterjedne. Mert például egy mosópor reklámplakát nem gerjeszt bennem olyan vágyat, hogy bővebben utánajárjak a terméknek, de a hamburger összetétele sem hoz igazán lázba.

  Amúgy kb 3-4 éve van ilyen, Shotcode a neve, bárki kipróbálhatja. Van az oldalon saját linket ilyen Shotcode-á alakító alkalmazás, meg sokféle telefonra a kódfelismerő java okosság is. Néha egy kicsit nehezen ismeri fel a kódot a telefon "kódfejtő-progija", de el lehet szórakozni vele. Shotcode