24
4:3-as vagy 16:9-es képarányban jobb tv-zni?
-
#24 én a 4:3 híve vagyok. -
#23 Én azt mondom, hogy a mai filmek (DVD-k) mind 16:9 -es képarányúak, ezért jobban megéri olyat vanni. Az LCD, és plazma tévék többsége is 16:9 képaránnyal rendelekznek. Amikor a tévében nézzük a filemt, 4:3 ban látjuk, viszont ennek az a következménye, hogy az átalakítás során két csíkot levágnak a képernyő szélén. MIntha rá zoomolnánk a közepére... -
#22 Amúgy nem mondassz hülyeséget, mert a mozifilmek 2.35:1 widescreen-ben vannak többnyire és ahhoz édeskevés a 16:9! -
zoolee #21 16:9 es LCD a plafonon és END... -
Neoncsoves #20 tv kapcs in dö hend, ugrás in dö bed, push dö bátön, end máj ájz tu dö tíví. disz iz máj... Ja nem is erről szól :D -
#19 be kell menjni a stúdióba és nézni a felvételt élőben. azt semmi nem übereli -
#18 Amatőrök, 100:1 az igazi, méghogy 16:9 pff -.- -
#17 kábé :)
Akyyy: Full felesleges...
Nyissak én is olyan topikot, hogy milyen színű cipőt vegyek feketét vagy fehéret?
Vagy szerintetek a bal vagy a jobb kéz gépel gyorsabban?
lol haggyámá' -
#16 :D -
Hydroceph #15 :D -
#14 Ja, dúrva, mert már az elsőnél zárni kellett volna! :D -
#13 Természetesen én nem dvd filmre és hasonlókra gondoltam a kérdés feltevésnél hanem normál tv adás nézésére. -
ugot2know #12 ez most rohadtul a témába vág...a csótányok élete! -
#11 -
#10 de már az ötödik hsz-ben be akarod zárni a topikot. -
#9 Ezt írtam? Nem. Ne kötekedj. -
blazsa #8 Aki tud nekem segiteni annak megköszönném, olyan filmeket keresek amlyeknél a Koroknai a narrátor, gondolom ismeritek, azért belinkelek egy videót amelyben ő beszél. Előre is köszi
Koroknai a narrátor -
#7 attól hogy te nemnézel tv-t, más se nézzen? -
#6 Köszi.
Bár én mostanába 16:9-ben nézem magát a tv-t is. -
#5 Az első film az ezüst tó kincse volt amit 16:9-ben láttam :)
Amúgy meg kit érdekel xD a Tv-met a PS-emhez használom meg néha egy két sorozat rendszetelen megtekintésére :P
klóztopikplíz :) -
#4 Az az értelme, hogy 4:3-os TV-vel 4:3-ot, 16:9-es TV esetében pedig a 16:9-es módot kell választani...hogy a képarány normális maradjon...
Mivel a tévéadások jórészt még csak 4:3-osak, így csak tévézésre a 4:3-os képarányú tévék alkalmasabbak, de "szélesvásznú" filmnézésre (DVD, Xvid, DivX stb formátumok...), játékra a 16:9-ed jobb. (mivel a két szemünk ugye egymás mellett van, így vízszintesen nagyobb teret látunk be...) -
#3 Mert ha nincs rajt ilyen választási lehetőség, akkor nemtudsz miről topikot nyitni. -
#2 szemeket a képernyőre, kezeket a paplan felé, koncentrálás -
#1 Nálam a kis 37 centis tv-n mindkettő választható de mi értelme?