11
-
dez #11 Ez nem is lehetne másképp, lévén midnen proci más feszt igényel, sőt power state-től függően is változik.
(Egyébként szerintem a középső ventire gondolt, de mindegy.) -
kvp #10 "itt jól látszik , hogy a procihoz is vészesen közel kerül ez a nagy borda. én a helyükben a hőtermelés visszaszorítására is nagy hangsúlyt fektetnék."
Azok a tapfeszultseget eloallito aramkorok hutoi. Sajnos az atx-es irany is oda jutott, hogy nem a tap szabalyoz, hanem kap valamit az alaplap 5 volt korul es majd o leosztja a megfelelo szintre. Errol a sok rossz minosegu tap es a mai kisfeszultsegu technologiak tehetnek.
A nagyobb gond, hogy egy gepben aktiv hutes kell mindenhova. Egy jol szellozo hazban minden lehet passziv, es a hazhutes megoldja a tobbit. Sok szerver ilyen, meg az apple gepek egy resze is. Viszont ha nem az alaplap, a proci es a videokartya gyartoja kesziti a hazat, akkor nekik kell gondoskodniuk az aktiv hutesrol. Szerintem egy nvidia g80-as is elmegy passziv bordakkal, ha egy 20 centis hazhuto venti tolja/huzza ra kozvetlenul a levegot. Az intel-es cpu hutes is folosleges 1 darab 60 centis huto hasznalata eseten. (lasd: a ps3 1 kozos hazhutos megoldasa) Ezek a nagy ventik nagyon csendesek es ilyenkor a kartya sem foglal sok helyet. Viszont meg a felszerelt bordak iranya es merete is a haz felepitesetol kell hogy fuggjon. -
dez #9 Videokártya gyártók. -
Godefroy #8 "Itt több gyártó, mint például a BFG, az EVGA, vagy az XFX"
És ezek kik?
-
waterman #7 én csak azt látom, hogy egyre forrófejűbbek ezek az nv chipsetek. nekem még az 5ös sorozatból van, sz szépen megy passzívan. de a fenti képen jól látszik, hogy az északi és déli híd is aktív hűtést kapott.
itt jól látszik , hogy a procihoz is vészesen közel kerül ez a nagy borda. én a helyükben a hőtermelés visszaszorítására is nagy hangsúlyt fektetnék. -
#6 Felőlem vegyék amit jónak látnak, ha apu ad rá pénzt.
Én nem arra gondolok, hogy ki mire költi a pénzt hanem hogy mindent el akarnak már adni nagy márkák neve alatt...
Most van mondjuk egy noname jóminőségű 1600dpi -s egér ami 5000ft, ezt megveszi egy cég és ráteszik a Fatality szignót és máris eladják 15000ért... mert a gamerek istenítik a csákót és meg is veszik a cuccait(ez csak egy példa)
Ahogy sathinel mondja sokat meg lehet spórolni, csak szét kell nézni...abból az 50k-ból meg nagyon sok másmindent lehet venni -
#5 És ez nem csak számítógépnél igaz. -
sathinel #4 Ezért kell a fórumokon, teszteken megnézni valamit, és csak utánna vásárolni. Sokszor egy gép árán tudsz 30-50k-t spórolni, ha nem a márka a fontos, hanem a tudás:D -
HuBa #3 És ez neked miért fáj? Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. -
#2 És az nVidia funok ezt fogják megvenni csak a márka miatt. Hiába van olcsóbbér ugyanilyen karakterű alaplap... -
#1 "...SATA-illesztők gondjai oda vezettek, hogy a vállalat letiltotta a LinkBoost technológiát az érintett alaplapokon." Most mondjam azt, hogy jellemző?:)