396
Linux telepítése és használata PS3-on, tippek-trükkök-tanácsok
  • Jimanszky
    sokkal egyszerűbb cimbi!!!!el se hiszed!!!
  • item
    Én ezt szedtem le, lehet ez nem jó ? "yellowdog-5.0-phoenix-20061127-PS3.iso"

Ha felbosszant nem görcsölök vele.
  • Jimanszky
    most meg fekete a képernyő,középen egy szürke csík
  • Jimanszky
    még nekem sincs billem
  • item
    Hát nekem nincs billem se egerem, igy nemtok telepiteni.
    Mármint nem reagál a bill.

Odáig eljut hogy check install dvd or skip, de nem tudok skippelni,nemtom miért nem látja a billt, pedig mikor töltődik akkor fel is villantja.
  • Jimanszky
    :D:D.rossz mappanevet adtam:D:D:D
  • Jimanszky
    sikerült!!!!most olvassa az adatokat,meg ül fent 2 pingvin a képernyőn:D
  • guardian hero
    Nem raktad be a DVD-t? :D
  • Jimanszky
    jajjj de én mekkora egy barom vagyok:D:D
  • Jimanszky
    hát megcsináltam,de így se jön be és nincs start felirat:(
  • Jimanszky
    elrontottam.még jó h újraírható a dvd:D.hülyéknek áll a világ:D:D:D
  • guardian hero
    Nem jelent meg egy Start felirat az Other OS Installer alatt?
  • Jimanszky
    kiírtam,beraktam PS-be,de nincs semmi.rámentem az install other os-re,de semmi..
  • Jimanszky
    akkor megy ez:D.kíváncsi leszek mi lesz belőle..és utána a PS3-on install os és ennyi?
  • guardian hero
    Igen, DVD is jó, és sima adat DVD kell.
  • Jimanszky
    okél,megvan
    neroval hogyan tudom kiírni?sajna csak dvd-re tudom.adat dvd?
  • guardian hero
    Nem is kell megnyitni a PC-n, csak másold a két fájlt (otheros.self, otheros.bld) egy üres CD-re vagy egy memóriakártyára a

/PS3/otheros/

könyvtárba (ezt neked kell létrehoznod).
  • Jimanszky
    de még alapvető szgép ismeretem sincs:)
  • Jimanszky
    letöltöttem,de nem tudom megnyitni,mert nem tudja semmilyen programhoz se hozzárendelni
  • guardian hero
    Nekem meg még nincs PS3-am, így gyakorlati tapasztalatom se :) De próbálom gyűjteni az infókat, mert ez is egy fontos szempont lehet a vétel időpontját illetően.
  • Jimanszky
    köszönöm a segítséget!sajnos nem mindenki ért az ilyen dolgokhoz:(/köztük én se/
  • guardian hero
    Hivatalos telepítési útmutató.

Az oldal közepén van egy nagy download felirat, arra katt, aztán elfogadod a feltételeket, és már töltheted is az otheros.self -et.
  • Jimanszky
    az otheros.bld fájl már megvan.a másikat honnan tudnám leszedni?
  • Jimanszky
    á nem vágok semmit:@angolul se nagyon tudok.hova kell csinálni mappát?szgépre?és úgy kell őket elnevezni?az egyik fájlt már leszedtem,de a másikat honnan tudom?
  • guardian hero
    Installing Linux on PS3
  • Jimanszky
    linkeltél útmutatót?az hol van?
  • guardian hero
    Windows emulátor sajnos nincs. Linux alatt elvileg van a Wine, de az csak X86 architektúrán működik, a PS3 meg alapvetően PowerPC. Amit Te láttál, az egy X86 emulátorra (QEMU a neve) telepített XP volt, ami használhatatlanul lassú megoldás.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy milyen sebeséget produkálna a wine QEMU alatt.
  • guardian hero
    Yellow Dog. Az a hivatalosan támogatott, az fogja legjobban kihasználni a PS3 hardveres adottságait. Korábban linkeltem sztem telepítési útmutatót, szerintem nyugodtan vágj bele a telepítésbe, és ha elakadsz, kérdezel. Nagyon elrontani úgysem lehet.
  • Jimanszky
    amúgy szerinted melyik Linuxot rakjam fel?valami egyszerűen kezelhető kellene,mert nem nagyon vágom a témát:(
  • Jimanszky
    akkor az jó.láttam már windows emulátort is PS3-ra.ez viszont gondolom lassabban müködne.
  • guardian hero
    Nem lesz lassabb.
  • Jimanszky
    nem tudna valaki egy magyar nyelvű leírást a Linux használatáról?/esetleg ha van,akkor konkrétan Yellow Dog-ról/
  • Jimanszky
    szóval akkor ugyanúgy tudom használni a Windowsos mesenngert,csak nincs hang meg képátvitel.nem lesz lassúbb?
  • guardian hero
    Gaim

Sajnos tudtommal csak az üzenetküldés megy, hang és webcam nem.
  • Jimanszky
    magyarul tudok e azoknak üzenetet írni Linux alól akik nekem partnereim a Windows Live Messengeren.
  • Jimanszky
    hahó.ide miért nem írtok??Linux alól lehet majd futtatni a Windows Live Messengert?vagy lesz olyan msn progi ami felismeri azokat a partnekerek akik ebbe benne vannak?értitek mit akarok kérdezni:)
  • JackSlater
    Még gépem sincs:) Arra várok,hogy lehessen xvid-et futtatni felirattal,és akkor veszek.
  • Jimanszky
    szia!te már felraktad a gépre a Linux-ot?segíthetnél hogyan kell.köszi
  • JackSlater
    Tett már vki fel Linux-ot,úgy hogy tudott Xvid-et nézni a PS3-on?
    Ha vki csinálta már,megoszthatná a tapasztalatait!
    Thanx
  • Lammer
    nadehat Vers mester is mekkmontta, hogy szjupörszamitogep, nem? na... ikszdé

()