22
Szarvasnet
  • Firerock
    vutta:D
  • JohnnyNapalm
    szarvasnet?
  • fifi
    kapcsold ki a proxyt, nekem sem jó tegnap reggel óta...
  • Firerock
    nem volt probléme csak felvetés
    de msot újj problem van
    sávszélességnövelés volt és ki kellet húzni a modemet
    nade az Internet explorer nem akar behozni 1oldalt se(nem azt használom csak za kell az MSN-hez)
    mittegyek?
  • Antrax #18
    a problem megoldódott? :)
  • Firerock
    jajjdejó hogy te is ittvagy :)
  • Csabesz6
    firerokkk ;D
  • fifi
    megoldható elvi szinten, de 99.9% hogy lebuksz. pláne, mert a Goldextől ők vették át a mikrohullámút, tehát pontosan tudják milyen tetőn mi lehet, ha érted mire gondolok... :)
  • Firerock
    szóval ez legálisan nem megoldható?
    anyumék fizetnek elő:)
    és elég kakk a bizim:)
  • Firerock
    áhhá köszi a helpet
    úgylátom teis Szarvasi vagy
    akk eleht hogy lehet is törölni ezt a totyikot
    v jó lessz még vmire
  • Cvd
    Hoppá, én tegnap 500km-nek olvastam az 500 métert, elég meglepődve olvastem most elsőre hogy wifi-vel és társaival jöttök, amíg le nem esett.:)
  • Gladiator
    Ezzel az irányított antennával valami gebasz mindig van. Jön egy nagyobb fuvallat, és simán elállítja, utána meg szophatsz egész nap a tetőn, hogy helyrerakd.
  • fifi
    ne legyél már ilyen naív drága gyermekem... szted ilyen trükközésre nem gondoltak az Opauszkiék?
    egyébként meg április 5-től nagy sávszélesség emelések lesznek, tessék előfizetni rá! 4megabitet megkapsz valami 7 ezerért, de van nagyobb sávszél is 10ezer alatt...
    ja és előre megmondom neked, ha mikrohullámmal akarsz bűvészkedni, hogy csak óvatosan, mert ők vették át a mikrós netszolgáltatást a Goldextől... én anno szoptam kalózkábellel nem is kicsit...
  • PíszLávJuniti
    Ezért kell egy jó, nagy nyereségű irányított antenna.
    Ph!n érdemes szétnézni.
  • Dj Faustus #8
    A mostani szabályozás:
    A 2400 – 2483,5 MHz es sávban használt rádióállomások üzemeltetési feltételei:
    EIRP maximum 100 mW
    Spektrális teljesítmény sűrűség
    FHSS esetén: max. -10 dBW/100 kHz,
    FHSS-től eltérő rendszer esetén: max. -20 dBW/1 MHz,
    Berendezésre meghatározott adatsebesség: min. 250 kbit/s,
    Antenna: integrált (nincs antenna-csatlakozó),
    vagy
    dedikált (a berendezés tartozékát képez külső antenna)
    Az üzemeltetési feltételek között nincs elírás a csatornaosztásra és a
    kitöltési tényezőre, minthogy ezekre a mennyiségekre a magyar és
    európai szabályozás nem ír el korlátozást.
  • Dj Faustus #7
    Csak azért mondom, mert volt kavarás a HIF által:
    http://index.hu/tech/net/wifi0514/
    http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=810&oldal=1

Másrészt a Wifi alapkiépítésben nem hat el 100m-nél tovább:
    http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11#Summary
  • PíszLávJuniti
    Wifi-vel simán megoldható, HIF engedélyes? loál :D nincsenek akkora jelszintek, a 2.5 GHz meg szabadon felhasználható.
  • Dj Faustus #5
    "ez azt jelenti hogyha én lemondom a netem és veszek 1 IP-t akkor mamám netjéről tudok netezni korlátlanul az Ip-cím bérlési tarifájával???"
    Elvileg igen, gyakorlatilag nem biztos.

Ha kábelmodemes netje van a mamádnak, akkor át kéne hidalni az 500 métert. normál UTP/BNC kilőve (földben vezetni nem ildomos), Wifi is kevés (esetleg irányított antenna és egy erősítő talán segíthet, de az már komplikált - meg HIF engedélyes). Optikai kábel meg drága...
    A te kábelmodemedről meg nem használható a mamád előfizetése (ráadásul ha lemondod, a kábelmodem ugrik).

Ha rádiós előfizetése van a mamádnak, és te is fogod az adást,akkor már könnyebben megoldható a helyzet (egy előfizetés, több IP-cím esetén).

Ráadásul a szarvasnet tájékoztatója szerint a korlátlan előfizetésekhez kettő számítógép csatlakozhat, ebből következhet, hogy több IP-címet is adhatnak.
  • Cvd
    Nem vagytok egy modemen, mégcsak a cég hálózatán sem vagy, vagyis nem működik az amit te kitaláltál. Ha egymás mellett lenne a két gép egy előfizetésen, akkor mehetne az amit írtál, de akkor sincs értelme otthoni gépeknek külön IP-t venni átlagfelhasználóknak. Olyanoknak éri ez meg esetleg a két IP akik az egyiken valami webszervert, vagy egyéb szervert futtatnak, a másikat meg használják "civil" módon.
  • Shiwo
    hát ha átakarsz járni hozzá netezni...
  • stream man
    passz bocs biztos tud valaki segiteni :D
  • Firerock
    Hellosztok
    lenne 1 kérdésem
    van otthon 1 netem ami nem korlátlan
    és mamámnál még1 ami viszont korlátlan(tudni kell 500m-re lakunk 1mástól
    és írtak 1 E-mail(a szolgáltatóm)miszerint(részlet):
    "Minden előfizetéshez 1 db fix külső IP címet adunk ingyen. További IP címek díja havi bruttó 3.000 Ft/hó/db (2.500 Ft + ÁFA)"
    ez azt jelenti hogyha én lemondom a netem
    és veszek 1 IP-t akkor mamám netjéről tudok netezni korlátlanul az Ip-cím bérlési tarifájával???
    plz help