17
-
#17 Használj olyan tömörítőprogramot, ami kihasználja a 2 magot (pl 7-zip, s ez még ingyenes is). -
BlackRose #16 Én kihasználom, a többire meg f... a f... :)
Persze nekem játék nincs a gépeimen... de az más téma :)
"The Promise and Perils of the Coming Multicore REVOLUTION and its Impact":
http://www.ctwatch.org/quarterly/pdf/download.php?file=ctwatchquarterly-10.pdf -
dez #15 Csak azt nem értem, mit szenvednek a tömörítők a vinyóval annyit, amikor (ha jól számolom) jóval lassabb a művelet, mint egy sima másolás. -
dez #14 Hát, oké, bár ez a cikk nem épp tükör-fordítás, hanem több másik cikk összefoglalója, némileg saját értelmezésben. Éppen emiatt nem egyezik meg teljesen a forrással. -
saba30 #13 Érdekes, ezt már én is megfigyeltem. Néha bekapcsolom a teljesítménynaplóban a fizikai lemez figyelést, hát elég hamar ugrik maxra. Kell a sok memo...., meg a fene tudja még mi .... -
#12 Dez a kedves cikk író csak fordít egy külföldi szájtról... ha ott ez nincs feltüntetve akkor nem irja le, mert csak egy hírt fordít le, ez van :) ezért nem szakmai lap az sg. -
dez #11 "Itt nemcsak a már említett hibrid chipekre számíthatunk, hanem két foglalattal érkező alaplapokra, amelyeken speciális gyorsítók kapnak helyet a CPU mellett"
Annyira sajnálom, hogy a kedves cikkíró továbbra sem érti meg, hogy nem csak külön foglalatban lehet itt "speciális gyorsító", és hogy a Fusionban az a bizonyos integrált GPU egyátalán nem csak videokártyák pótlására használható, hanem általános célú matematikai számítások gyorsítására is, ergo ilyenkor egy foglalatban van a CPU és a "speciális gyorsító"(-nak használt GPU). Ha ezt esetleg nem hinné el a kedves cikkíró, nézze meg ezt az oldalt: gpgpu.org, vagy nézzen utána ezeknek: CUDA (Nvidia), CTM (AMD). -
dez #10 Még néhány játék is kihasználja (ha bekapcsolják). Meg egy csomó egyéb program. -
dez #9 Dehogy kell. -
valaé valaé ná #8 Majd a Vista megoldja ezt a problémát is...
-
LADA Kalina #7 hihi minden maghoz kell külön memória, winyó, esetleg videókártya, hangkártya, dvd-rom... -
n0k0m #6 nalam a 2 mag ugy mukodik, hogy csomagolok kifele pl ami lefogja az egyik proci kis szazalekat, mig a vinyo szetizzad, persze a masik proci pihen. Ha meg megnyitok vmi alkalmazast, ugyanolyan lassan indul mint 1 maggal, mert a vinyo KO.-on van.
Renderelesnel meg megy mindketto termeszetesen. Szoval mellette ugyse tudok futtatni semmit. -
#5 csinálnak, de minek
manapság render progikon kívül semmi se használ több magot
sok lusta fejlesztő, így pedig tömeggyártásban aztán marhára van értelme a 600 magos procinak is :( -
Adenoma #4 2 magot is elég nehéz kihasználni, de most majd kihasználunk 4-et :) -
orkaman #3 nem baj, majd csináhatnak 2*4 -es megoldást. vagy 4*2-est vagy amit akarnak.
én még mindig tartom magam 2,5 teljesítményhez csak akkor cserélek procit ha az ócsó kategória 2.5 szer gyorsabb mint a mostani. tekintve hogy XP 2800-am van jelenleg , hamarosan jöhet. -
Power #2 Sebaj, a 8 magosnál megtérülhet(ott lehet 2x4 mag), az intelnek a 8 magosnál kell komolyabb fejlesztéseket eszközölnie. -
Tripax #1 Hát de sajnosss