26
Curling
-
ricky #26 szia! :) -
ata96 #25 hello
-
ricky #24 jól el szúrták a német férfiak a döntőt, az elsőben 4-0-ra kikapni... -
#23 ez igencsak kapcsolodik ehez a témához. :D -
-
ricky #20 World Women's Curling Champ 2007 Aomori Japan
RESULTS-STANDING
Po Country Record
1 Canada 7-0
2 Denmark 6-1
3 Scotland 5-2
4 USA 5-3
5 Sweden 4-3
6 China 4-4
6 Switzerland 4-4
8 Russia 3-4
9 Japan 3-5
10 Germany 2-5
11 Czech Republic 1-6
12 Italy 0-7
A svédek meg a svájciak elég rosszul állnak... -
blackgamer #19 van pálya itthon is, asszem csak egy
nekem is régi vágyam, szivesen kipróbálnám -
Hajnalcat #18 Jah, nagyon szép csaj. (Y) -
#17 nézitek most? ez a szöszi német még mikor bénázik is aranyos, miért van ennyi ruha rajtuk? -
Reyes #16 Magyarországon azt hiszem, nincs Curling pálya, csak folyamatban van az építése. -
Reyes #15 Én csak a Flatout 2-ben szoktam curlingezni:DDD
Egyébként én is nézem, ha éppen az megy a TV-ben, csak azt nem tudom megérteni, hogy miért ordibálnak az emberek, amikor ellökték... Attól nem fog messzebre csúszni a kő, maximum ha jól söpörnek előtte... -
#14 na itt aztán nem lesz tömegbunyó a pályán :) -
#13 Ehhez aztán kell türelem -
#12 mer jó, hogy korcsolya nélkül csúszkál mint a jégen:D -
#11 A curling csapatjáték, a téli sportok egyike. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelynek kövei a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.
A két négyfős csapat felváltva csúsztatja köveit a célmező felé (a kövek egyenként kb. 18 kg-osak). Minden csapattag két-két követ csúsztathat. A csúszás különböző korrekcióit (gyorsítás, kanyarba irányítás) a többi csapattag söpréssel végezheti, a kőhöz azonban nem érhetnek hozzá. A négy csapattagnak helye van a lökések sorában, ezek elnevezése utal arra, mikor kell következniük (1st, 2nd, 3rd, Skip). A befejező csapattag a csapatkapitány.
Egy mérkőzés 10 end-ből áll. Egy end a 8-8 kő csúsztatásából áll. Az end győztese az a csapat, amelynek köve a célterület középpontjához a legközelebb van az end végén. Attól függően kap pontot a csapat, hány olyan köve van, mely közelebb esik a középponthoz, mint az ellenfél legközelebbi köve.
Minden end-et az előző kör vesztese kezd. Ha döntetlenül végződik egy end (0-0, vagyis egyetlen kő sincs a célterületen) akkor az előző end sorrendje marad érvényes.
Az a csapat győz, amelyik a 10. end végén több ponttal áll. Ha ez döntetlen, egy 11. end-et is játszanak, melyben a csúsztatás sorrendje a szabályok szerinti, vagyis az előző end eredménye alapján dől el.
-
Hajnalcat #10 Jó sport. (Y) Kedvencem Sebastian Stock csapata:
-
#9 ez ilyen nyugtató sport, az ember elnézegeti gondolkozik hogy most ennek mi értelme? de még is csak jó nézzni :) -
ricky #8 Én azt hallottam, h megjelent egy játék, ami csak curling! -
ricky #7 nem tudom hol lehet, de én is kipróbálnám!! Ha találsz helyet, írj!! :) -
#6 pont tegnap volt h elverték a swédeket a canadaiak euro sporton éjfél után jó sport -
#5 Komolyan mondom szeretem ezt a sportot. A VB-ét meg nézem. Van egy téli sportos játékom is van benne curling frankot szoktam vele játszani. -
#4 ez az, amikor a jégen igy eldobnak vmi hengert és ki kell ütni a másikat, illetve a kör közepébe kell bele "söprögetni"? -
#3 szívesen kibróbálnám...hol lehetne? -
ricky #2 Nézitek most a világbajnokságot? Elég gyengén játszanak most a japánok a kanadaiak ellen (nők)... -
ricky #1 Úgy gondolom ez a sport is már elterjedt annyira és megérdemel egy topicot, hogy mindenki aki szereti és nézi elmondhassa a véleményét, vagy esetleg kérdezhessen a játékkal kapcsolatban!