7
  • 7kyu
    #7
    helló. Tudtok olyan fórumot ahol rovásírással lehet írni? Szóval egy ilyen fórum csak nem európai betűvel írunk hanem rovássírással.
  • AljasGetto
    #6
    "miért csak velünk foglalkoznak. Mongolok, kazahok, tatárok, üzbégek, stb. miért nem kérik a saját rovásírásuk felvételét?"

    Szerintem ők még nem használnak számítógépet, ők még a rovásírásnál tartanak ...
  • ssdb
    #5
    támogatom, h legye belöle unicode. bár én magam totál nem értek hozzá.
  • bvalek2
    #4
    A rovásírás egy egész abc-család, mint a latin betűs abc-k. Rovásírást több ezer évig használtak középázsiai birodalmak, persze nem ugyanazt, az is fejlődött, mint a latin abc. A közös vonás az, hogy nem képírás, mint a kínai, hanem betűírás, mint a nyugati írások. Mindegyik rovásírás típus jobbról balra halad, az egyes betűk kinézetében vannak apróbb eltérések. Szóval komoly történeti értéke van, mint a görög írásnak (bár a rovásírás elterjedtebb volt, milliók használták), vagy mondjuk a hieroglifáknak. Tényleg, vannak hieroglifák az unikódban? :)

    Szóval ez nem csak a magyarokról szól, nem is értem, miért csak velünk foglalkoznak. Mongolok, kazahok, tatárok, üzbégek, stb. miért nem kérik a saját rovásírásuk felvételét? Még jó, hogy nem az ASCII korszakban vetődött fel, lehetett volna DOS-ban kirgiz, meg ómagyar kódtáblát találni :)
  • Flashy
    #3
    nincsenek hozzáértő jelentkezők akik tisztáznák hogy hogyan legyen, de méltatlankodók már vannak? ez tényleg valami ősi magyar téma :) amúgy szerintem hülyeség, bár tény, hogy egy hajszálnyival jobb helyzetben van a rovásírás mint a klingon, ezt legalább valaha valaki igaziból használta.
  • AranyKéz
    #2
    Jééé, pont ma nézegettem a rovásírást (és nem vagyok túlzottan nacionalista alkat)
  • linuxos
    #1
    Egészen pontosan itt a hivatkozott fórum, ha valakit érdekel.