37
-
#37 Hát én 1 perc alatt megnyerném a lottó 5-öst... -
AranyKéz #36 Már nagyon vágysz rá, mi ?
-
pepe003 #35 LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ -
#34 túl távoli :)
nem bélyeg méretü képet akarok nézni :) -
#33 Ha lemegy az ára, minden lehetséges. -
Mr Gumby #32 Majd ha százé' vehetek ilyet a bolhán. Na majd akkor beszélhetünk "leváltásról". -
#31 Az 50GB mindenképpen kevés, ha extrákat is akarunk. Márpedig ha extrákat emlegetnek, adjanak is, de ne a DVD mellé tett trágyakupacot, hanem pl több nézőpontot, xtranagy felbontást pl a zoom miatt, alternatív befejezést.. mármár interaktivitást stb. Ehhez télleg kell a holo-disc, ami remélem hamarosan betoppan a filmterjesztés világába! :) -
dez #30 Ezt kihagytam:
"Viszont, nem tudom hogyan, de ezek a H.264-es HD filmek amikből egyre több van torrenten, egy egyrétegű DVD-re ráférnek, akkor meg minek az 50 gigás lemez?"
Minőség... Nagy képfelületen, nagy kontrasztnál ott már lehet látni a tömörítést, a hang csak közepes bitrátás, nincsenek extrák, stb.
(Meg egyébként lesznek olyan filmek, ahol bizonyos pontokon többféle irányban is folytatódhat a történet. Mondjuk ehhez az 50GB is kevés.) -
dez #29 Ez most túl közeli neked, vagy túl távoli. Nekem túl távoli, a 3m-t a 82cm-esre írtam. -
calibra93 #28 3 év alatt leváltani a DVD-t ? Badarság :) -
#27 megérdemli aki 3 méterről néz egy 68 centis tv-t -
#26 minap láttam az MM-ben 700k körül 1920x1080-as 116cm-s tft-t
nem olyan rég még dupla ennyibe került
ezek simán le fognak menni 3 év alatt 300-ra, spt, hamarább
de megsüthetem a HD felbontásomat ha a tv műsort a mai minőségben fogják nyomni -
#25 Megint miről beszéltek? az írókról. Pedig senki nem mondta, hogy 3 éven belül 300 forintokért másolgathattok
"nyolc legnagyobb hollywoodi stúdióból" filmekről van szó és nem másról -
#24 árpolitika függvénye az egész
olcsó lejátszó, viselhető árú lcd tv, megfizethető filmek (Angliában javarészt DVD árban jönnek ki a BL-ek is) ennyi a siker titka - szerintem -
dez #23 Van már olyan fej, amit mindent tud.
Egyébként a HD DVD sem sokkal kompatibilisebb, lévén az is kék lézert használ. Csak annyi, hogy ugyanoda a lemez közepére (pontosabban két vékony lemez közé) kell fókuszálni. -
dez #22 A mozifilmek még jó ideig 24fps-esek lesznek, mert ennek van egy speciális feelingje.
De a sportesemények, és más hasonlók fps-e 50/60 szokott lenni, csak ez pl. adott esetben úgy valósul meg, hogy egy interlace anyag félképei (50db/sec) más-más mozgásfázist tartalmaznak. (Ezt legtöbbször nem veszik figyelembe a rippelők, és lesz belőle egy sima 25/30fps-es progresszív anyag, ami már csak minden 2. mozgásfázist tartalmazza, esetleg össze vannak átlagolva a félképek, és így minden képkocka "szellemképes".) Valahogy a rippelők nem érzékelik a kölönbséget 25 és 50 fps között.
Persze a legjobb az 50/60fps progresszívben. Megvan erre a lehetőség a HD-s szabványokban. (Nekem meg legjobban a 100fps tetszene.) -
dez #21 Látványos? A legnagyobb sikere (torrenten legalábbis) a régebbi tartalmas nagy filmek (pl. háborús filmek, stb.) HD-s változatának van, ami úgy néz ki, mintha tegnap forgatták volna digitális kamerákkal. ;)
A 1-2-3-es 66-7x-82cm-es LCD-k 1280x720 v. 1366x768-asok, tehát nagyon is jók a 4-8GB-os x.264 720p-s ripekhez. Igazából ilyen képernyőméretnél fölösleges is lenne az 1080p, mert egyszerűen nem látod 3m-ről. Az olyan 1-1,5m fölött kezd érdekessé válni. -
Wittgen #20 Többen is mondjátok, hogy a holo még elég költséges és az író/olvasó is elég nagy. De ne felejtsétek, lehet, h. 5 év múlva már ez is elérhető lesz. -
A1274815 #19 Igaz az a HD-s cucc amit én látam WMV-HD volt, de az 60 FPS-sel ment. -
A1274815 #18 Nem tudom mennyíre emlékszem jól, de úgy rémlik mintha a Blu-Ray inkompatibilis lenne a CD és a DVD formátumokkal. Azaz ha lesz olyan Blu-Ray író amely DVD-t és CD-t is tud írni, akkor az egészbiztos, hogy több író fejet fog tartalmazni. -
turul16 #17 Meg növelhetnék végre az FPS -t. -
#16 Persze, a HD az jó dolog, látványosabb filmeket én is le szoktam tölteni HD-ben, hogyha majd egyszer lesz egy 100+ centis HD TFT TV-m akkor legyen mivel kihasználni, de az még egy kicsit odébb van (teszkós gazdaságos 200-300.000 Ft-os parasztvakításra való 640*480-as felbontású TFT-t/plazmát nem veszek, tévére meg egyelőre nincs fölös félmillám)
Viszont, nem tudom hogyan, de ezek a H.264-es HD filmek amikből egyre több van torrenten, egy egyrétegű DVD-re ráférnek, akkor meg minek az 50 gigás lemez?
A holodisc szerintem nem fog elterjedni, filmeknél a végállomás szerintem ez a generáció. Legalábbis, ha nem növelik drasztikusan a TFT TV-k méretét, mert mondjuk 100 centinél egy idő után fölösleges tovább zsugorítani a pixeleket (tudom, a gyártók majd úgyis kitalálnak valamit hogy kukába dobjuk a HDDVD/Bluray lejátszóinkat és hogy filmkollekciónkat újra beszerezzük jó pénzért, de nem nagyon látom értelmét) -
turul16 #15 Az a holodisk amit itt mutatak, elég nagy berendezést igényelt a fotók alapján.
Akarsz még egy számítógep ház méretű valamit oda haza?
3 év :) 5 év esetleg.
1.84 milla korong meg nem számít soknak, 1 milla író sem döntené el biztosan a versenyt. -
#14 Igen. Mert még nincs sorozatgyártásban. A télen a médiában láttam kiállítva egy komplett rendszert blu-ray-el. Egy sima asztali lejátszó 4-500.000 ft. De mihelyst elkezdik nagyob sorozatban gyáratni le fog menni ennek az ára is, mintahogy a holodisc-é is. Az biztos, hogy nem lesz hosszú életű. Hiszen a dvd már nem az. Alig van elterjedve jobban 7-8 éve. Mi az a cd már lassan 40 évéhez képpest? A BD vagy HD DVD még ki sem jött igazán, máris megjelent a technológia ami el fogja söpörni. -
dez #13 Nem sok értelme lenne még pár évig - amíg nem lesz sokaknak 4000x2000-es tévéje... -
dez #12 "Az méás kérdés, hogy a BR nem annyival nagyobb durranás a DVD-nél, mint a DVD a VHS-nél."
Dehogynem. Sokan akik pl. elkezdik HD-ben tölteni a filmeket, többet nem töltenek mást, csak ha nincs meg HD-ban valami jobb film. -
szombi #11 jaja, ezért lehetne perelni is:
a jogdíj ugyanaz, tehát tessék a jogtiszta VHS-s, DVD-t becserélni... -
avman #10 eredetileg sztem arról beszélt, h 3 éven belül teljesen kiszorítja a hd-dvd-t a bd. -
LADA Kalina #9 ez a filmeket tekintve valóigaz, én az informatikai részét néztem a dolognak -
#8 szerintem teljes leváltás nem lesz, mint ahogy a cd esetében sem,
A DVD-t nem a CD-hez kell hasonlítani, hanem a VHS kazettához, mivel inkább annak leváltására találták ki. És azt szerintem le is váltotta. Az méás kérdés, hogy a BR nem annyival nagyobb durranás a DVD-nél, mint a DVD a VHS-nél. -
Kovász #7 Ja, és akkor majd Holodiscen is ismét kiadják az összes filmet még nagyobb felbontásban, még több extrával, stb... és 3 évente lehet lecserélni az egész gyűjteményt -
#6 már rühellem ezt a témát. hddvd vagy bluray. kinem sz***ja le? már mindenkinek kivan mindene -
#5 Persze, majd, ha sikerül leszorítani egy olyan író és lejátszó előállítási költségeit, egy ilyen berendezés napjainkban milliós tételnek számít. -
#4 5 év múlva már holodisc-keken fogjuk tárolni az adatokat. Vagyis abba az irányba fogunk tendálódni. A Blueray karöltve a HD dvd-vel már most halott technológiák. -
AquirLord #3 Én 50 ezret is kiadnék az írókészülékért, ha már írná a kétrétegű Blu-ray-t is és a 2 rétegű lemez ára 1000Ft körül lenne :) De ilyen még nem lesz jóideig...
Jelenleg ami van gyűjteményem amit ki akarok írni az ~500 GB(nem film vagy játék). Jelenleg ott tartok hogy inkább HDD-t veszek és azon tárolom...nem akarom több mint 100 egyrétegű DVD-re kiírni. Viszont így a HDD-n nem érzem elég biztonságban. Az egyrétegű Blu-Ray lemez meg még nagyon drága (meg persze az író is) Egy rétegű lemeznél 500 Ft alatt gonolkoznék rajta...de az íróra akkor sem adnék még ki annyi pénzt...mivel hamarosan úgyis kiadnák a 2 rétegű írót... -
LADA Kalina #2 szerintem teljes leváltás nem lesz, mint ahogy a cd esetében sem, de látok esélyt a 3 évben, persze ehhez szerintem is nagy árzuhanás kell, pölö én akkor fektetnék be egy ilyenbe ha mondjuk egy 6x-os író 15-18k körül lenne, természetesen minden cd-dvd formátumot támogatna rendes sebességgel, lenne annyira megbízható mint a mostani dvd-írók, tehát nem válogatna nagyon a lemezek között, és nem menne gallyra pár lemez után, és persze szerintem is igen fontos a lemez ára, mondjuk 1 25gigás lemez 3-400ért már megérné(pláne hogy a 2 rétegű dvd min 500ft és csak 8,5 giga)
nah nálam persze a számítógépes használat a mérvadó, mint a leírtakbol is kiderül, filmlemezeket dvd-ből sem vettem, mert nagyon drágák, bár bevallom, 1-2 990ft-os dvd-n már elgondolkoztam
reálisan ha a rb filmek ára lemenne a mostani dvdár+10%-ra jó eséllyel elterjedne itthon is, de ha meg is történik ez a nagyvilágban 3 éven belül, magyarországon bisztos nem fog -
0ckH4M #1 "A Blu-ray három év alatt leváltaná a DVD-t" azért van szükség feltételes módra mivel ROHADT DRÁGA Ha 3 éven belül lemegy az ára úgy, hogy 10 ezer forint lesz egy író, és 300 egy lemez, akkor meglesz a váltás, de ezzel szerintem legalább 5 évet kell várni.