38
  • virs lee
    #38
    Utólag úgysem lehet bizonyítani hogy te nem ugrottál ki a Felvidékre a lemezért.
  • Wittgen
    #37
    ez is jó meglátás
  • mogyi925
    #36
    Persze, ők a ProArt része, a ProArt viszont többek közt szeretné ezt a lehetőséget is elvenni.

    A jogvédőknek egyébként szvsz az esik szarul, hogy a szüleink idejében az eredeti bakelit lemez birtoklása egyfajta státuszszimbólum volt, a lemezjátszónak, a tűnek, a papír csomagolásnak volt egyfajta hangulata, romantikája, jellegzetes "szaga", ráadásul az akkori zenék többsége értékes volt, mára viszont mindez eltűnt: rohanunk, a zenét a többség nem kikapcsolódásként, hanem munka mellé hallgatja, ráadásul manapság 10-ből 11 zene értéktelen gagyi, izzadtságszagú, sablonos tömegcikk, így aztán az eredeti adathordozónak az ég-világon semmi értelme/értéke nincs.
  • Dodo55
    #35
    Amúgy mióta is van ez az artisjus matrica?
  • dez
    #34
    Én sem veszek matricásat, DE azért talán mégsem kéne annyira szídni az Artisjust, ugyanis neki köszönhetjük, hogy idehaza a zene- és filmletöltés magán célra LEGÁLIS...
  • wanek
    #33
    Engem nem érdekel a matrica, eleve nem is veszek olyat. Rajtam nem gazdagszik meg az az ingyenélő bagázs.
  • gergod
    #32
    Na jah de a szar matricájukat persze kívülről ragasztják a celofánra. Mihelyt kibontod a CDt mar nem is lesz rajta matrica...

    Vagy a szemetet is őrizgetni kell?
  • akela1986zeg
    #31
    Na wazz,lehet hogy a szomszéd kutya is beépitett BSA ügynök.
    Fekete,és szaglászik Ha igen akkor nagybajban vagyokNa de majd megsétáltatom...
  • Wittgen
    #30
    Eddig a zsaruk/vámosok csinálták teljesen egyedül, így ha találtak valamit csusszant a boríték zsebbe és máris mehetett a konténer a célországba. Most nem csak a 2 kutya lett bevetve, hanem külföldi egységek is, így viszont már nehezebb vesztegetni, de nem lehetetlen (csont a kutyának zsé a jardnak).

    Egyébként elég ciki lenne, ha magánemberek bőröndjeit szaglásznák, mert minden utast vinnének végbél tükrözésre, akinek a csomijában akárcsak 1 dvd is megbújik függetlenül attól, hogy legálisan vett cucc vagy írt dvd.
  • bakagaijin
    #29
    Miért? Szlovák cégnek nem lehet raktára Magyarországon? Nem itt forgalmazza, Te odakint veszed meg (internet rulez), szlovák számlát kapsz róla, az ottani ÁFÁ-t fizeted. Ha ezt ő odakint leadózza abban semmi kivetnivalót nem találhatnak. Most az hogy a tényleges teljesítés hogy zajlik az egy másik dolog.
  • Balumann
    #28
    Vajon milyen szaga lehet egy másolásvédelemnek? :DD
  • NEXUS6
    #27
    Eddig ezt a munkát ott is a rendőrök csinálták, de azok nem jöttek be, így intelligensebb megoldás után néztek!
  • mjevsrsh
    #26
    ez vicc??:D
  • Tinman #25
    Még megvan a szemetesben :-)))
  • Inquisitor
    #24
    Jogos, ha kimész szlovákiába és visszajösz. De ugye itt az van, hogy mondjuk van egy vagy több raktáruk BP-n, megrendeled a lemezt és jó esetben néhányszor negyedóra múlva, rossz esetben másnap átveszed. Na most hiába szlovák a cég, meg a számla, ezt nehéz kimagyarázni, még akkor is ha nincs pl. vám ... :)

    Nem mellékesen aki legálisan próbál(na) meg lemezt árulni, kb. azonnal becsödől.
  • AMD64
    #23
    Tévedés!

    Vannak a neten Szlovákiában bejegyzett cégek akiktől lehet rendelni nagyon jó áron
    CD és DVD lemezeket.Ha nem továbbértékesítési célból,hanem magáncélra vásárolsz akkor teljesen legálisan veszel matrica nélkül.
  • sathinel
    #22
    Szabad piac van. Ha szlovákoktól veszel az illegális? Vagy akkor magyarok csak magyarországról vehetnek terméket? A szlovákoktól lehet olcsón venni és nem illegális, pedig nincs rajta az itthoni lehúzószervezet + matricája.
  • Gerygrey
    #21
    Nálunk is van ilyen, a Verseny utcai piacon a standokra úgy van kirakva a "zacskós" DVD mint ha csak kínai póló lenne. A poén az, hogy a rendőrök is odajárnak vásárolni...
  • JeD
    #20
    Na most lehet, hogy nekem kimaradt valami, de a DVD-n sem marad rajta a matrica, nem? Hiszen az a dobozt borító műanyag celofánon vagy min van, amit rögtön letép az ember... vagy őrizgetni kéne a végtelenségig?
  • bakagaijin
    #19
    Ez nem igaz. Pont te mondod, hogy a _forgalomban levő_ matrica nélküliek illegálisak. Ha külföldől rendelsz (matrica nélkül) és nem helyezed forgalomba (vagyis adod el), akkor teljesen legális. A jövedéki termékekkel (alkohol, benzin, cigaretta) ne próbáld ki, mert ott ez is illegális bizonyos minimális mennyiség fölött. (Asszem 1 liter égetett szesz, 40 (?) szál cigaretta, vagy ilyesmi ami még legális.) De az írható dvd/cd nem az nem jövedéki termék :).
  • Axon
    #18
    Az egyiket elfogadnám :-)
  • szombi
    #17
    EDDIG TALÁN NEM KUTYÁK CSINÁLTÁK??? :D
  • Tinman #16
    Erősen gondolkodom, hogy összepakolom a 23 dvd lemezt, amin a család örömködik bemegyek a fogyasztóvédelemhez és megkérdezem tőlük, hogy akkor most miért is fizettem én ennek az önkényesen matricázó cégnek akár egyetlen forintot is?

    És még csak fogást sem találhatnak rajtam, mert az XP legál, a Nerot az íróhoz kaptam így az is eredeti, a Virtualdub szintén free, a digikártyához pedig kaptam szoftvert.

    Mondjuk, lehet, hogy megbüntetnek mert a 10 éves VHS kamerának már nincs meg a blokkja, a VHS kazikról meg semmilyen papírom nincs, sőt még ARTISJUS matrica sincs rajta mert olyan régiek, hogy akkoriban még nem is létezett ez a kitalált fantomcég, akik pénzt gyűjtenek a fene se tudja mire és miért...
  • Gladiator
    #15
    Mi az az Artisjus?:)

    Roliika: ha mondjuk egy atlagkeresetnek egy bolti eladot nezunk, az olyan 8-900RM-et kap, de ezert nem ritkan napi 12-14 orat is dolgozik. ez 8-900 * 55ft. Adok nem tudom hogy vannak, en csak tanulok.
  • Blasta
    #14
    De a mo-on matrica nélkül forgalomban kapható lemezek ILLEGÁLISAK, ergo ha megfogadná a tanácsodat, BŰNT követne el.
    (nonszensz, de így van)
    Amúgy Tinmannak teljesen igaza van, de ennek a témának millió hasonló és durvább vonatkozása is van.
    Pl. mirefel fizetek az artisjusnak a fényképezőgépembe vásárolt memóriakártyáért??? Azért, mert a saját fotóimat rögzítem rájuk??? NONSZENSZ!!!
  • roliika
    #13
    Rendelj matrica nélkülit, igaz pár nap mire megjön...de darabja 60-110 Ft csak. Neem kell Tescoban, Spárban, akárhol matricásat venni...pláne ilyen célra.
  • Tinman #12
    "Az illegális másolatok évente 6 milliárd dolláros veszteséget okoznak a kiadóknak"

    Tessék már felfogni kedves kiadók, hogy ez így ebben a formában egy nagyon ostoba kijelentés. Ugyanis az a kispénzű polgár 99%, hogy nem vette volna meg a boltban a 6-12.000 Ft-os szoftvert, mert nem tellett volna rá... de 3-500 Ft-ért már megvette.
    Így qrvára nem lehet ezt veszteségként elszámolni, ugyanis aki ilyesmit vásárol az nem potenciális vevő, hanem egyszerű csóró.

    A wrz meg a neten terjed leginkább, így ennek a kutyás baromságnak nem sok értelme van. Aki eddig konténerekben csempészett, az ezután kiküldi egy emberét a megcélzott országba, bérel egy kéglit és nagyüzemben nyomják.
    Ennyit a kutyákról.

    Más... éppen tegnap esett meg velem, hogy úgy döntöttem összeszedegetem a VHS kazis családi anyagokat és bedigizem. Na a sok éves nyaralás, mászkálás, etc. jó minőségben, lett vagy 100 gigányi avi. Irány a tecskó/computeria materia, ahol is ugye megveszi az ember az ARTISJUS matricás aranyáron adott DVD lemezt. Mert persze ebben a tetves országban ez is 3-4x annyiba kerül, mint máshol.

    Most már csak azt magyarázza meg nekem valaki, hogym miért tettem én tegnap az ARTISJUS zsebébe nem is kevés összeget, azért mert learchiváltam a pancsolásainkat a tengeren?????
  • roliika
    #11
    Látom nem magyar a billentyű kiosztásod...te Malajziában élsz?
    Mennyi arrafelé egy átlagkereset forintban? Ilyen illegális dolog itt is van simán...csak az a szép benne, hogy eredeti áron adják, legálisként feltűntetve...pl nagy bevásárló központok.
  • Razgon
    #10
    Bár a kutyák szépek.
  • Razgon
    #9
    A véleményem csak annyi: ááááááááááááhhhhhh! Fájt ez a cikk!
  • Gladiator
    #8
    Ez mekkora baromsag. A legnagyobb poen az, hogy van itt egy Low Yat (vagy Yard, sosem tudom) aruhaz, kb akkora mint a mammut 1 otthon. Itt kb. 100 boltban lehet kapni masolt lemezeket. de nem ugy, mint otthon, hogy mondod, titokban, hogy megvan-e a James Bond es akkor a srac eloveszi a pult alol, nem. Rendesen, mintha aru lenne, ki van teve a tobb 1000/10000 cd/dvd. Azt nem ertem, hogy a rendorsegnek csak egyszer kellene lezarnia az epuletet, es mindjart le is foglalhatnanak kb. 1000000 lemezt. Ok, tudom, ezzel nincs sokminden megoldva, de ha ezeket az embereket megbuntetnek, mar lenne mibol finanszirozni azt a 6 milliardos veszteseget.
    Amugy meg szurkolok, hogy ne sikeruljon nekik, mert tok jo, hogy 8rm-ert (ha 3at veszel csak 20-ert) kapsz egy DVD-t. Az olyan 350ft. Es olyan ritkasagok is megtalalhatok neha, hogy csak csorog a nyalam.
    Amugy egy atlag malaj fizetesbol nem nagyon engedheti meg maganak senki sem, hogy 10-15000 forintos jatekokat vegyenek.
  • bakagaijin
    #7
    Konténerek, nem magánszemélyek átvizsgálására. Nyilván nagy tétel keresésére fogják használni, nem a DHL-es meg egyéb csomagküldős gépekre. Ha rá van írva a konténerre, hogy nyers hal vagy banán, akkor ott nem szeretnének lemezekkel találkozni. Egy DHL-es gép vagy ilyesmi rakterében megőrülnének, hisz az tömve van lemezekkel; ők meg képtelenek megkülönböztetni a cd-t a dvd-től, a préselt lemezt az házilag írottól. Egyetlen egy dolgot észlelnek, azt a valamiféle polikarbonátot amit a gyártásnál használnak.
  • Inquisitor
    #6
    Lol.
    Egy átlag maláj boltba bemegy a delikvens, csont nélkül kap 5-10 dollárért (vagy se!) "eredeti" gyári lemezen bármilyen OS-t vagy bármilyen felhasználói programot, beleértve egy másfélmillió forintos 3D Studiot. Filmek és egyebek meg nem különbűl mennek ... szóval akkor mit is vizsgál ez a hatóság? Nem engedik ki a hamis lemezeket konténeres mennyiségbe, csak ami pogyászban elfér???
  • dome911
    #5
    "a kutyák csupán 10 percet kapnak egy adott konténer vagy bőrönd átvizsgálására"
    Jó nagy bőrönd lehet...
  • uniu
    #4
    Sok kicsi kinai gyart sok olcso masolatot!:) Lehet eladni nagy haszonkulcsal ott ahol dragabb a nyersanyag!
  • Pharaoh
    #3
    Gondolom ezek a kutáyak nem az utsaok táskáját fogják szaglászni, nincs-e benne 1-2 dvd lemez, hanem nagy konténereket, amikben több ezer lemez van.
    Amúgy nem egyszerűbb a neten keresztűl letölteni és abban az országban kiírni, ahol el is akarják adni?
  • assdf
    #2
    Et besz@rás... ezek után bakker nem lesz elég a vámi procedura, ha ne adj isten még lesz nálad egy üres dvd lemez akkor órákig kutyák fognak szaglászni... (minimum 24 órás előzetes mert dvd lemezt birtokoltál...)
  • Newfronter
    #1
    Hát igen, ezek a kutyák megérzik ha nincs másolásvédelem a lemezen. :D:D:D:D