7
 • AgentKis
  #7
  Külön a svédek, külön a belgák!
 • kvp
  #6
  "Philip Zimmermann mondta egyszer: "If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy.""

  Es sajnos igaza lett. Mindket ertelmezes szerint. Ha valaki tenyleg bunozo es/vagy terrorista, akkor igy nem kapjak el. Ha viszont nem az, csak maganeletet akar, akkor meg terroristava nyilvanitjak mert titkai vannak.

  A fenti megoldas magyarorszagon sem jon be, itt is mindenkit 100%-ban meg lehet figyelni csak a tenyleges bunozoket nem. Ha a politikai aktivistak is megertenek mirol van szo, akkor oket sem lehetne. Csak egy megjegyzes: ha valaki egy olyan oldalra teved ami 'terroristak' iranyitasa alatt van (pl. kuruc-oke) akkor automatikusan felkerul a megfigyelt 'terroristak' listajara.
 • Neerpelt
  #5
  Igen.
 • P3h3ly
  #4
  A hír elég kevéssé meglepő, már jó néhány hasonlót láthattunk. Én csak ezen a mondaton döbbentem meg: "Mikael Odenberg védelmi miniszter szerint az új törvény leginkább a személyi szabadság védelmét fogja javítani". Ennyire hülyének nézik az embereket hogy ilyesmit nyilatkoznak?
 • AranyKéz
  #3
  Természetesen ez csak egy kifogás. Ki ne szeretné figyelni a politikai ellenségeit. Azok "terroristák", hisz a jelenlegi rendszerrel szembenállnak.
 • eax
  #2
  Tenyleg nem ertem ezt. Ha en fel akarnek robbantani valamit, akkor nem ugy allnek neki a szervezesnek, hogy kuldok egy emailt a haver @freemail.hu cimere, hogy "te, pityu, jossz-e robbantani, vagy mi lesz?!", hanem valami kicsit komolyabb elokeszuleteket tennek (nem akarok tippeket adni, de pl. eros titkositas, steganografia, elore bekeszitett anonymizer network alapveto dolog, meg akkor is, ha a leendo elkovetok nem profi hackerek), viszont ekkor, ha tenyleg csak a halozati forgalmat monitorozzak, akkor kb. szabhatjak a dolgot.
  Philip Zimmermann mondta egyszer: "If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy."
 • bertino
  #1
  hát
  ennyi
  végünk, ez kész