13
 • Dodo55
  #13
  Ezek az értelmetlen spamek nem a chello-s címemre jönnek, hanem a freemailesre, amit már csak azért nézek, mert mielőtt chellom lett azt használtam, és 1-2 dolog még azon van.

  És egy kép betöltődésétől semmilyen vírus nem tud lejönni, meg attól se nagyon, ha megnyitok valami linket...
  Firefoxot használok, amiben nincs ActiveX, anélkül meg nehezen kapok be valami komolyabb spyware-t, mert JS-en, Java-n meg Flash-en keresztül(ezek tudnak futni automatikusan kérdezés nélkül, bár a Java asszem kérdez általában) elég nehéz a tudtom nélkül bármit futtatni a gépemen...
 • Penge4
  #12
  A chellos spamszűrő mindig is olyan volt, amilyen...

  Ha megnyitod benne a linket, lehet, hogy már ott van egy spyware a gépeden. Csodálkozol, hogy nem létező?
  Ha betöltődnek benne a távoli képek, már lehet, hogy ott egy vírus a gépeden. Jobb esetben csak ellenőrzik, hogy megnyitottad a levelet, tehát "potenciális balek" vagy, akinek még küldenek pár millió spamet.
  Az ilyen TV2 és hasonló szarságok leginkább freemail, citromail postafiókokban gyakoriak. Én már ezeket annyiba nem nézem, hogy azért regizzek egyet, hogy kétes oldalakra regizzem be.
 • Dodo55
  #11
  Az érdekes az, hogy az én régi email címemre olyan spameket kapok, hogy valami tök értelmetlen szöveg(persze a szavak értelmes angol szavak), és nem létező címekre mutató linkek vannak benne.
  Akkor ennek mi értelme? Mert nem reklám az biztos, mert tök értelmetlen.

  Ami viszont tényleg spam, az az volt, amikor ment a TV2-n ez a megatánc hülyeség, és a fő email címemre, (amit alig használok, csak a legmegbízhatóbb oldalakon) jöttek hetente ilyen reklámok, hogy mikor lesz a következő döntő, meg hogy jegyeket lehet rendelni, stb, és volt az alján egy leiratkozás, de hiába iratkoztam le 3x(persze fel sem voltam iratkozva természetesen), mindig jöttek az emailek, pedig a TV2 oldalára soha nem regisztráltam, főleg nem ezzel az email címmel.

  És ez a fő email címem nem ingyenes email cím természetesen, hanem fizetős, havi 9900-at fizetek érte, persze ebbe a havi 9900-ba benne van egy 10 megabites internethozzáférés is
 • Penge4
  #10
  Még egyszerűbben megoldható lenne, csak az államforma nem engedi ezt meg. Sőt. Az ázsiai kontinens azon országaira, ahol engedélyezik az ilyen bothálózatok működését, ledobhatnának pár atomot. Úgysem jön onnan semmi jó, csak kínaiak, madárinfluenza...stb , meg hát valahogy azt a sok atomfegyvert is meg kéne semmisíteni, amit eddig csináltak. És akkor már egy úttal a spamek is megszűnnének.
 • PíszLávJuniti
  #9
  nem szoktam olvasgatni a tartalmukat, így nem tudom mit reklámoznak :C
 • AranyKéz
  #8
  "Es, ha kuld egy Spem-et a feltetelezett feladonak ? Az is rosz reakcio ? :)"

  Igen, rossz reakció. Evvel csak azt bizonyítod hogy bizonyosan létezik az adott cím, és olvasgatják is a spameket :D
 • Munkas
  #7
  A többsége meg is szűnik, mire válaszolnál rá.
  A hagyományos spameket úgy-ahogy le lehet koptatni. Én pl. egyik hajdani címemnél kb. 1/2-2/3-ra redukáltam az ilyen forgalmat avval, hogy irkátam 10-15 levelet a reklámozott cégnek (így már csak 15-20 jött naponta :).
  A nyomorult vegyél ilyen-olyan részvény már nehezebb ügy, mivel ott nincs valós "eladó" cég. Sok esetben viszont jogilag fel lehetne ellük lépni, ha lelkes civil szervezetek rákapnak, mivel nagy részük nem valós adatokkal népeszrüsít, azt meg jobb helyeken keményen büntetik.
 • turul16
  #6
  Es, ha kuld egy Spem-et a feltetelezett feladonak ? Az is rosz reakcio ? :)
  Hagy duguljon el nekik is a posta lada. Zaklassuk az osszes Viagra , meg a tobbi cuccot eladokat vicces levelekkel. :D
 • DjDano
  #5
  "Az erotikus tartalmú spamek a múltban voltak nagyon elterjedtek, mivel viszonylag sok felhasználó reagált rájuk."

  Hát ez a legnagyobb baj...a szpemmereknél már csak az nagyobb idióta aki reagál rá...
 • Anotino
  #4
  "ezt az egész SPAM gondot egyszerűen meglehetne oldani"
  Szoval te egyszeruen megoldottad a problemat, ami meg senkinek sem sikerult?

  "Csupán szolgáltató szinten kellene elfolytani a dolgot"
  ennyivel? :)

  "Az sem igaz, hogy egy szolgáltató nem veszi észre ha hálózatából több millió e-mail megy szerte a világba azonos tartalommal"
  ok, tiltsuk be a levlistakat is ;) illetve az "azonos tartalom" ellenorzeset is meg lehet kerulni.

  "De úgy néz ki ez senkinek sem érdeke vagy keveseknek, mert akik tehetnének ellene, nem tesznek"
  eleg sok megoldas van, de meg egyutt sem tokeletesek. ha neked van egy csoda modszered, dolgozd ki rendesen es publikald. ha tenyleg olyan jo, garantalhato, hogy valaki megcsinalja. Lehet csinalni jokis szuperaggressziv spamszuroket, csak a fele rendes leveleket is leirtjak, es meg ugyis atcsusszanhat valami.
 • aDannyBoy
  #3
  Aranykéz: ez nagyon jó :)
 • AnonyX
  #2
  Kül. ezt az egész SPAM gondot egyszerűen meglehetne oldani... Csupán szolgáltató szinten kellene elfolytani a dolgot... Az sem igaz, hogy egy szolgáltató nem veszi észre ha hálózatából több millió e-mail megy szerte a világba azonos tartalommal... Csupán egy egységes tervezetet kellene kialakítani és a spam-nek kapmec lenne... De úgy néz ki ez senkinek sem érdeke vagy keveseknek, mert akik tehetnének ellene, nem tesznek.. Szóval ez van. Addig mi meg a spam szűrő progik szorgosan törölgetjük a spameket.
 • AranyKéz
  #1
  "Milo wrote: For the love of God, do not sexualize SPAM. It's one of the only pure and wholesome things left in this sick, cruel world."