11,7 milliárd forint az Artisjus jogdíjforgalma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aztán megy gyõzikének, meg kiszel tündének, mert ma Magyarországon Õk adják el a legtöbb lemezt...
Ja meg az sd ram árának a fele, és a mp3 stick ek fele...
Ehh.!
Innen üzenem nekik, hogy a füzetet adathordózónak minõsíteni, csak 1 törvény.
lobbizni emberek!!!
kalandra fel!
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A 15 százalék miatt a zenészek is sírnak, mert ezt tõlük vonják, valamint ugye SZJA is van.
Mr Gumbynak: Valóban, az agy is adathordozó, ráadásul ha volna üresagy jogdíj, az Artisjus lenne a világ leggazdagabb szervezete :-)
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Az a sok magát zenésznek nevezõ egyén meg haljon éhen ha rendes munkát nem tud kiadni a kezébõl/tisztelet a kivételnek/.Tényleg igaz, ha olcsobb ugyis ott veszik meg az emberek!
Sajnos már megszokhattuk volna soha nem az ésszerû dolgok felé mozdulnak el SAJNOS!
eszméletlen, h az állam mi áfátol esik el, amiért mindenki szlovákoktol rendel... és nem lépnek! inkább jusson sokmilliárd ennek a féreg szervezetnek, mint az államnak ennek többszöröse ... semmi gond, inkább zárjunk be iskolákat, kórházakat (amit azért tényleg nem árt, tul sok van)
Forza.
Nem törvényellenes kicsit hogy a jobb helyzetben levõ, esetleg monopol elõadók több pénzt kapnak közpénzbõl ? /vagy mindenre ráerõszakolt jogdíjból, ha úgy tetszik/
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Ellenben ez a cég, mint olyan, tök felesleges. Minek egy dalt levédeni? Megírom, felveszem, enyém. Lenyúlja valaki? CSinálok még néhány hasonlót, a másik pedig nem tud. Úgyis kiderül ki az eredet szerzõ...
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
http://www.raphirek.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Micsoda pofátlanság, és majd osztja ki a milliókat a sehonnani magyar sztárocskáknak, mert játszák a számaikat a rádióban/tvben ...
És csodálkoznak hogy nem vesznek az meberek írható cd/dvd-t a boltokban ....
Zenésznek kellett volna mennem, írok valami szart, sírok hogy nem veszik, mert biztos inkább letöltik.És ezért kapok sok pénzt az ilyen vámpír szervezetektõl...
Hát nem csodás?😊
Amúgy van egy fasza ötletem. Mi lenne ha alapítanánk egy hivatalt, és szerzöi jogdíjat szednénk minden ceruza, toll, papírlap (10x10 mm felett), karaoke est után? A pénzt meg leosztanánk egymás meg a haverok közt. Ez lenne ám a csudajó!!!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ha 150 ember van, akkor számolj simán 250ezer bruttó átlagfizetéssel - a munkaadónak ez kb. kétszer ennyibe kerül (tb járulék, nyugdíj, stb.), tehát 500e/fõ = 75 millió. 12 hónap van egy évben, szóval ez 900 millió. Erre jön tényleg az irodabérlet, a fütés, világítás, telefonköltség - az a 1,7 milliárd tényleg nem olyan sok. Viszont biztos hogy kell 150 ember...? minek rugnának ki, amikor ha pl. a bevételek 20%-a a müködési költség az se érdekelne _az égvilágon senkit_? Megjegyzem, alapitványoknál 6, azaz hat százalék körül mozog ez az arány, szóval finoman szólva sem hatékony az Artisjus rendszere.
Ennek a 15%-a 1 755 000 000 Ft
Ebbõl mondjuk 255 millió legyen a cég mûködése, matricák kinyomtatása, fûteni arra a 150 emberre, esetleg internet a "cégben", irodabérlet stb. Így akkor fizetésre marad 10 millió / fõ. Ez 12 hónapra elosztva 833333,333 Ft
Ma Magyarországon az átlagkereset olyan 160000 Ft (munkával). Felsõvezetõk fizetésre lehet kb ennyi, de azért ott is keményen dolgoznak.
Nagy üzlet ez a jogvédelem, jogvédõ akarok lenni 😊
Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html
Akkor már inkább a mûvészeknek: Ja és azt hogyan? Gyõzike látogatott ezért kap 1 milliárdot? Bazeg kiadok egy lemezt kiadó nélkül akkor én is jogosult vagyok a "juttatásokra"?
95%-ban kb. hígfost gyártanak a magyar ugynevezett "mûvészek", azt kapják az ingyenpénzt amit lehúznak üresCD-n meg üresDVD-n.
Majdnem 2 milliárd az ARTISJUS-nak azért hogy néha leadnak egy-egy cikket az újságba, hogy de szar a magyar mûvészek élete, meg üzemeltetnek egy honlapot? LOL!
Gratulálok, legalább ebbe utolértük a retardált amerikaiakat.
minden megyébe jut belõlük 7-8 fõ
vajon mivel töltik a napi 8 óra munkát? van egy-két tippem: zabhegyezés, lósz.rrugdosás, vagy egyszerû semmittevés.
én rájuk néznék azok helyében, akiket képviselnek...
Te jó ég, ez piac? Ez ekkora biznisz? Én azt hittem azért nyomkodnak oldalakat tele csengõhang-hirdetésekkel az újságokban mert különben a kutya nem rendelne tõlük. Már megint túlértékeltem ezt a társadalmat. Kedvencem az a tévéreklám hogy "töltsd le a szuper hallhatatlan csengõhangot ami olyan frekvencián szól hogy felnõtt fül nem érzékeli" LOL, a császár új ruhája effektus...
A Magyar Reprográfiai Szövetség
Vajon milyen elborult elmeállapot szükséges ahhoz, hogy valakinek a fejébõl kipattanjon hogy megalapít egy ilyen szövetséget? Bár ha pénz van belõle, talán nem is olyan hülyeség, de mi a bánat ez hogy valaki fogja magát és ilyen-olyan jogcímeken milliárdokat tesz zsebre? ennyi erõvel én kitalálhatnám hogy én vagyok a Reklámot Nemkedvelõ Televíziónézõk Egyesülete elnöke, és kérek szépen tízezer forintot minden egyes reklámblokk után amit leadnak a tévében.
Most pedig szépen felmegyek egy torrent trackerre és letöltök 30 filmet, amit talán sosem fogok megnézni, de abban a boldog tudatban élhetek hogy 100.000 Ft kárt okoztam az Artisjusnak. Mert ugye volt valami ilyesmi, hogy minden másolat 3000 Ft körüli veszteség...<#beka3>#beka3>
szinte ingyen léteznek
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
De ez a kisebb rész. Mi lesz a 75 százalékkal? Az mind eljut a szerzõkhöz? Vagy netán egy másik, szintén cirka 150 fõs közösség osztja el egymás között? Egyszer írhatna valaki errõl a zenészmaffiáról is, akik az üreslemez jogdíjakat nyúlják, jogilag teljesen legálisan, erkölcsileg viszont botrányos módom.