34
-
#34 A d40x kira -
huuu #33 Elfogadnám.. -
#32 #19
-.- -
televana #31 Egyébként meg a 18-135 egy NAGYON JÓ objektív! Talán a legjobb választás a STANDARD kategóriából.
-
televana #30 Próbálj akkor komapkton nevelkedett emberfiának nyugodt szívvel(!) All-In-One objektívet ajánlani! Tamron 18-200? Szar... Sigma 18-200? Szar és lassú is.
Yeah, ott a pont!! Nikkor 18-200 VR. Drágább, de használható legalább.
Kivételeket mindig lehet találni, persze.
-
#29 A 18-70, meg 18-135 még talán (bár azokat sem nevezném kiemelkedően jó obiknak, inkább erős közepesek), de a 17-55 egy lehelletnyivel sem jobb a Canon 17-55-ösétől. -
televana #28 Belépőszint ide vagy oda: a Nikon kit objektíveinek nyomába sem érhet a többi.
Aki a DSLR vázzal igényli a minimális minőséget is, az vagy csak vázat vesz egy bazidrága obiparkkal, vagy veszi a Nikon vázat drágábban, de meg fog neki felelni a kitobi minősége. Merthogy az tényleg minőségi. (A többihez képest)
-
babajaga #27 K 100D-m van. Nekem nem kellett a másik 60 ezerrel drágábbért. Azért a Vaterán 4 elég jó obit vettem. -
Godefroy #26 Egyszerű a magyarázat:
Nagy averseny Nikon ,meg nem kar lemaradni ezért kellett a 10 mp.
Ráadásul a 10 mp érzékelőt már olcsobban kapja mint a 6-ost.
Rwmélem D80 ettől lesz olcsóbb.
-
#25 Pedig bírja az a K10D! -
babajaga #24 Ördögöd van! Az én gépem is 3 kockát csinál mp-enként! Most használtam először és utoljára. Pedig elég erős fémházas gép de én nem rongálom. -
#23 Ja most látom csak hogy Blasta már írta :) -
#22 Ha megnézed összes belépőszintű gép max 3fps-t tud (400D is). Szal tetszik vagy nem, 3 kocka tartozik a bsz-hez. -
#21 Csakhogy tisztázzuk.
Nem kötözködni akarok, de ne jelentsünk már ki egyértelmű marhaságokat!
Az értelmes ember elfogadja, hogy vannak olyan fotós irányzatok, hobbik a világon, ahol 3 kép/sec sorozatfelvétel az életben nem lesz kihasználva, illetve olyanok is, ahol a fotós munkáját egy 10fps-es gép teszi még hatékonyabbá. Az, hogy valakinek sok vagy kevés ez az érték, az magánügy, de ne jelentsünk már ki törvényszerűnek beállított dolgokat, amiket csupán a saját szájízünk szerint alakítottunk. -
#20 Ez mondjuk nem teljesen igaz, mert bármelyik amatőr nekiállhat a természetben makrózni.
Makrózáskor pedig nagyon lecsökken a mélységélesség, így ajánlott rögtön sorozatot lőni, mert így nagyobb az esély, hogy a több képből az egyiken jó helyen lesz az élesség! ;)
(gy.k.: rovar a virágon, enyhe szellő lengeti a virágot, az élesség pedig nagyon könnyen elcsúszhat és máris a rovar potroha lesz éles, pedig mi a szemére mértük az élességet. Nem beszélve arról, hogy az ember keze szélcsendben sem betonbiztos :D) -
#19 Miért, szted milyen sorozatfelévteli sebesség "tartozik" a belépőszintű gépekhez???
Csak azért kérdem, mert a tendencia azt mutatja, hogy:
Eos 400D - 3kép/sec
Oly E410 - 3kép/sec
Pentax K100D - 2,8 kép/sec (ejnyemár 0,2 sec hátrány!!!)
Samsung GX-1L - szintén 2,8 kép/sec, még a végén igazad lesz
Sony Alpha - 3kép/sec
Nikon D40x - 3kép/sec
Ezek a most bejelentett vagy már piacon lévő, belépőszintű gépek, tehát a márkán belül nincs náluk gyengébb. -
petersz #18 Ehh, gyors sorozat... egy jó extra szolgáltatás, de szvsz sportfotósnak kell max. -
petersz #17 Hát, azért nem cserélném ezt el a bridge-re :) -
#16 És ezt vmi törvény vagy vmi szabály támasztja alá, hogy az életben adódjon bármilyen téma, ahhoz, hogy egy fotós elkapjon egy jó pillanatot kevés a 3 kép/sec? Nagyon érdekelne ám!!!!
-
babajaga #15 Persze az igaz hogy őrült módon leterheli a tükröt meg a zárat úgyhogy soha nem fogok kettyegtetni pedig az én gépem fémházas de nem érdemes. Különben is a szemem sasé, kezem meg villám úgyhogy ha odafigyelek elkapom a legtöbb pillanatot. -
babajaga #14 Nehogy azt mondd hogy a belépőszinthez 3 kocka tartozik. -
babajaga #13 Amikor a fotós sorozatfelvtelt csinál azért teszi hogy elkapjon egy legjobb pillanatott egy időintervallumból, és ahhoz kevés a három kocka. A tíz már túl sok. Érdekes hogy az én gépem 5 hónapja meg van (a tükrös) és nem tudom mennyi képet készít sorozatban. Majd megnézem a könyvében. Tudod hogy ez is logikus? Hiszen annyi borús idő volt hogy nem is lehetett volna használni. -
#12 cukker masina, bár s9500 után lennének korlátai számomra -.- [nagyarc] -
#11 Belépőszint. -
#10 Ok, ezt ne kezdjük újra, igazad van.
De a 3 kép mire nem elég neked? -
babajaga #9 Látod jó volna ha megnézted volna hogy én azt írtam hogy a 10 kép feleslegesen sok. -
#8 No ez érdekelne, hogy minek 5kép/sec sorozat neked?????
Nem elég 1 képet lőni? Anno ezt hangoztattad professzor úr!
Mellesleg rengeteg fotósnak bőven elég a 3kép/sec sorozatlövés. -
babajaga #7 Megjegyzem hogy valamelyik 10 kép/sec-nél mondtam hogy azért ez nem videokamera felesleges a 10 kép. De a 3 az még nekem is kevés. 5-6 kép/ sec az elég. -
babajaga #6 "Keresője 0,8-szoros nagyítású, sorozatfelvétel módot használva 100 JPEG képet tud készíteni 3 kép/másodperc sebességgel"
Jó a keresője kétségtelen egy 0,75-öshöz képest feltétlen És ezt az oltári nagy sebességet 3 kép/sec? Minek ennyire rohanni? ( ennyit kézzel is tudok csinálni) -
petersz #5 Erről van szó. És nyilván látják a Nikonnál, hogy a nép még mindig megvesz egy rosszabb gépet, ha 6mp helyett 10mp-t tud. Parasztvakítás nélkül nem megy. -
#4 Hát....!
Valamit kellet tenni, hogy a maradék D40-es vázakat is el lehessen adni.
Ha jól saccolom idén (de a megjelent cikkekből pillanatok alatt utána lehetne számolni), csak ebben a kategóriában kb.15 gép jelent meg. -
petersz #3 Jaj öreg, ezért kár volt felkelni. Szánalmas egy gyík lehetsz. -
Zedas #2 Csézzél tovább, az jobban illik hozzád. -
#1 szar