34
  • Kokesz02
    A d40x kira
  • huuu
    Elfogadnám..
  • szacsi

-.-
  • televana
    Egyébként meg a 18-135 egy NAGYON JÓ objektív! Talán a legjobb választás a STANDARD kategóriából.
  • televana
    Próbálj akkor komapkton nevelkedett emberfiának nyugodt szívvel(!) All-In-One objektívet ajánlani! Tamron 18-200? Szar... Sigma 18-200? Szar és lassú is.
    Yeah, ott a pont!! Nikkor 18-200 VR. Drágább, de használható legalább.
    Kivételeket mindig lehet találni, persze.
  • GregSB
    A 18-70, meg 18-135 még talán (bár azokat sem nevezném kiemelkedően jó obiknak, inkább erős közepesek), de a 17-55 egy lehelletnyivel sem jobb a Canon 17-55-ösétől.
  • televana
    Belépőszint ide vagy oda: a Nikon kit objektíveinek nyomába sem érhet a többi.
    Aki a DSLR vázzal igényli a minimális minőséget is, az vagy csak vázat vesz egy bazidrága obiparkkal, vagy veszi a Nikon vázat drágábban, de meg fog neki felelni a kitobi minősége. Merthogy az tényleg minőségi. (A többihez képest)
  • babajaga
    K 100D-m van. Nekem nem kellett a másik 60 ezerrel drágábbért. Azért a Vaterán 4 elég jó obit vettem.
  • Godefroy
    Egyszerű a magyarázat:
    Nagy averseny Nikon ,meg nem kar lemaradni ezért kellett a 10 mp.
    Ráadásul a 10 mp érzékelőt már olcsobban kapja mint a 6-ost.

Rwmélem D80 ettől lesz olcsóbb.
  • Blasta
    Pedig bírja az a K10D!
  • babajaga
    Ördögöd van! Az én gépem is 3 kockát csinál mp-enként! Most használtam először és utoljára. Pedig elég erős fémházas gép de én nem rongálom.
  • GregSB
    Ja most látom csak hogy Blasta már írta :)
  • GregSB
    Ha megnézed összes belépőszintű gép max 3fps-t tud (400D is). Szal tetszik vagy nem, 3 kocka tartozik a bsz-hez.
  • Blasta
    Csakhogy tisztázzuk.
    Nem kötözködni akarok, de ne jelentsünk már ki egyértelmű marhaságokat!
    Az értelmes ember elfogadja, hogy vannak olyan fotós irányzatok, hobbik a világon, ahol 3 kép/sec sorozatfelvétel az életben nem lesz kihasználva, illetve olyanok is, ahol a fotós munkáját egy 10fps-es gép teszi még hatékonyabbá. Az, hogy valakinek sok vagy kevés ez az érték, az magánügy, de ne jelentsünk már ki törvényszerűnek beállított dolgokat, amiket csupán a saját szájízünk szerint alakítottunk.
  • Blasta
    Ez mondjuk nem teljesen igaz, mert bármelyik amatőr nekiállhat a természetben makrózni.
    Makrózáskor pedig nagyon lecsökken a mélységélesség, így ajánlott rögtön sorozatot lőni, mert így nagyobb az esély, hogy a több képből az egyiken jó helyen lesz az élesség! ;)

(gy.k.: rovar a virágon, enyhe szellő lengeti a virágot, az élesség pedig nagyon könnyen elcsúszhat és máris a rovar potroha lesz éles, pedig mi a szemére mértük az élességet. Nem beszélve arról, hogy az ember keze szélcsendben sem betonbiztos :D)
  • Blasta
    Miért, szted milyen sorozatfelévteli sebesség "tartozik" a belépőszintű gépekhez???
    Csak azért kérdem, mert a tendencia azt mutatja, hogy:

Eos 400D - 3kép/sec
    Oly E410 - 3kép/sec
    Pentax K100D - 2,8 kép/sec (ejnyemár 0,2 sec hátrány!!!)
    Samsung GX-1L - szintén 2,8 kép/sec, még a végén igazad lesz
    Sony Alpha - 3kép/sec
    Nikon D40x - 3kép/sec

Ezek a most bejelentett vagy már piacon lévő, belépőszintű gépek, tehát a márkán belül nincs náluk gyengébb.
  • petersz
    Ehh, gyors sorozat... egy jó extra szolgáltatás, de szvsz sportfotósnak kell max.
  • petersz
    Hát, azért nem cserélném ezt el a bridge-re :)
  • Blasta
    És ezt vmi törvény vagy vmi szabály támasztja alá, hogy az életben adódjon bármilyen téma, ahhoz, hogy egy fotós elkapjon egy jó pillanatot kevés a 3 kép/sec? Nagyon érdekelne ám!!!!
  • babajaga
    Persze az igaz hogy őrült módon leterheli a tükröt meg a zárat úgyhogy soha nem fogok kettyegtetni pedig az én gépem fémházas de nem érdemes. Különben is a szemem sasé, kezem meg villám úgyhogy ha odafigyelek elkapom a legtöbb pillanatot.
  • babajaga
    Nehogy azt mondd hogy a belépőszinthez 3 kocka tartozik.
  • babajaga
    Amikor a fotós sorozatfelvtelt csinál azért teszi hogy elkapjon egy legjobb pillanatott egy időintervallumból, és ahhoz kevés a három kocka. A tíz már túl sok. Érdekes hogy az én gépem 5 hónapja meg van (a tükrös) és nem tudom mennyi képet készít sorozatban. Majd megnézem a könyvében. Tudod hogy ez is logikus? Hiszen annyi borús idő volt hogy nem is lehetett volna használni.
  • BiG G
    cukker masina, bár s9500 után lennének korlátai számomra -.- [nagyarc]
  • szacsi
    Belépőszint.
  • Blasta
    Ok, ezt ne kezdjük újra, igazad van.
    De a 3 kép mire nem elég neked?
  • babajaga
    Látod jó volna ha megnézted volna hogy én azt írtam hogy a 10 kép feleslegesen sok.
  • Blasta
    No ez érdekelne, hogy minek 5kép/sec sorozat neked?????
    Nem elég 1 képet lőni? Anno ezt hangoztattad professzor úr!
    Mellesleg rengeteg fotósnak bőven elég a 3kép/sec sorozatlövés.
  • babajaga
    Megjegyzem hogy valamelyik 10 kép/sec-nél mondtam hogy azért ez nem videokamera felesleges a 10 kép. De a 3 az még nekem is kevés. 5-6 kép/ sec az elég.
  • babajaga
    "Keresője 0,8-szoros nagyítású, sorozatfelvétel módot használva 100 JPEG képet tud készíteni 3 kép/másodperc sebességgel"

Jó a keresője kétségtelen egy 0,75-öshöz képest feltétlen És ezt az oltári nagy sebességet 3 kép/sec? Minek ennyire rohanni? ( ennyit kézzel is tudok csinálni)
  • petersz
    Erről van szó. És nyilván látják a Nikonnál, hogy a nép még mindig megvesz egy rosszabb gépet, ha 6mp helyett 10mp-t tud. Parasztvakítás nélkül nem megy.
  • Möci
    Hát....!
    Valamit kellet tenni, hogy a maradék D40-es vázakat is el lehessen adni.
    Ha jól saccolom idén (de a megjelent cikkekből pillanatok alatt utána lehetne számolni), csak ebben a kategóriában kb.15 gép jelent meg.
  • petersz
    Jaj öreg, ezért kár volt felkelni. Szánalmas egy gyík lehetsz.
  • Zedas
    Csézzél tovább, az jobban illik hozzád.
  • Mr Csé
    szar