42
  • Rikko
    Sziasztok van 1 asus 8600 gts kártyám feltettem hozzá (illetve autómatikusan feltette magának a Gamer OSD nevezetű progit amit nem tudok elindítani ezért uninstalláltam, de a normál nVidia driver fent van szerintetek az elég? Vagy esetleg elképzelhető hogy emiatt nincs Open GL em?

• cicai
    Melyik a jobb a 8600Gt vagy a 8500?
  • Makee
    "Ha egy jatek nem konzol exkluziv es nem optimalizaljak akkor ugyanugy fog kinezni pc-n meg konzolon. Aztan a pc elhuz es az optimalizalt konzolos jatek meg mindig rondabb lesz. A kulonbseg hogy konzolra meg lehet venni mindig a legujabb jatekokat, mig pc-re lesznek mar ujabbak is. Ettol meg ugyanannyi jatekkal lehet jatszani, csak pc-re tobb jatek van, igy nem lehet meg mind"

Ezt csak én nem értem?
  • kvp
    "apropó, létezik már PC-hez a wii kontrolleréhez hasonló megoldás"

Veszel egy wii kontrollert meg egy usb-s bluetooth dongle-t (csak sima pc-hez, apple-okben alapbol van). Bedugod, hasznalod. Open source driver van hozza, vagy billentyuzetkent vagy egerkent vagy gamepad-kent vagy joystick-kent ismeri fel a gep.

""PC-vel csak 1 a gond...hamar avul." - Konzolok lehet hogy nem olyan hamar, de nem is tehetsz semmit ellene..."

Ha egy jatek nem konzol exkluziv es nem optimalizaljak akkor ugyanugy fog kinezni pc-n meg konzolon. Aztan a pc elhuz es az optimalizalt konzolos jatek meg mindig rondabb lesz. A kulonbseg hogy konzolra meg lehet venni mindig a legujabb jatekokat, mig pc-re lesznek mar ujabbak is. Ettol meg ugyanannyi jatekkal lehet jatszani, csak pc-re tobb jatek van, igy nem lehet meg mind. Aki nem gyujteni szeret hanem jatszani annak azt erdemes megvennie amire kijon a jatek amivel jatszani akar. Esetemben ez akkor jelentene konzolt ha minden mmorpg es minden rts konzol exkluziv lenne. :-)
  • dez
    Ahogy az idő tellik, egyre inkább. Máskülönben nem tudják eladni a játékokat.
  • Ari18
    De mennyi idő elteltével ??? :)
  • dez
    Tesznek a programozók... ;)
  • lee56
    "PC-vel csak 1 a gond...hamar avul." - Konzolok lehet hogy nem olyan hamar, de nem is tehetsz semmit ellene...
  • arty
    remélem ezuttal nem kell olyan sokáig várni az ATI középkat válaszára... :) (ami azért ál. üti az nvidiát, csak addigra már mindig tulvagyok az nv verzion is, biktával :D 6600gt -> x800gto / 7900gs -> 1950pro

tök jo lenne, ha ezuttal nem 8600gts -> 2900gt(?) lenne a folyamat, hanem egyből lehetne ATI-m :D
  • Sanyix
    Alapon járó gt, 1600*1200-ban, 4x aa-val asszem :\
  • Sanyix
    "Ezért mondom ha warezben gondolkodsz akkor mindenképp PC."
    Vagy x360 mert asszem dvd-t már mindenki tud írni ;)
  • Keldor
    "Én is úgy emlékszem hogy a GS a butított"

És szerinted én mit mondtam?
  • dez
    Azonos számozáson belül nézd.
  • szombi
    Én is úgy emlékszem hogy a GS a butított, de az árlistákon miért a GS a drágább?
  • Keldor
    GS a butított és GT a drágább, ha erre gondolsz.
  • dez
    Ebben az esetben valószínű nem ez lesz a helyzet, hanem inkább az ellenkezője, tehát túl nagy a különbség a 8600-asok és 8800-asok között (gts is).
  • roliika
    Hát hümm...warez is drága ám PS3 nál még...na majd most márc 24-én bejön az Európai verzió, arra marhára kíváncsi leszek...állítólag másképp fog kinézni mint a japán kolléga. Ja és a PS2 chipet kiszerelik belőle ami szoftveresen fog támogatni ami álltal elvileg olcsóbb kéne hogy legyen.

Gyurk...jaja nálam is ez a helyzet...Áprilisban vagy májusban veszek konzolt...vagy PC-t...PS3 az nagyon tettszik...Xbox azért nem mert Microsoft, és mert fele olyan a teljesítménye mint a Japán cuccnak. Mondjuk jó 60 ezerrel olcsóbb is...hát nem tom mi lesz...
  • dez
    Elvileg akár 1,5-2x gyorsabb is lehet.
  • dez
    Ehh, minek ez ide megint? Az eddigiek alapján nem volt egyértelmű a számodra, melyik jó neked, amikor már minden érv elhangzott? Csak ugyanazt lehet ismételgetni, ami egy offtopik flame.
  • dez
    Ez nem úgy van véletlenül, hogy a szénné húzott 7600gt olyan gyors, mint a 7800gs alapon, ezt is csak aa nélkül nézve? :)
  • szombi
    Valaki magyarázza el: mi a különbség a 7x00GT/8x00GT és a 7x00GS/8x00GS csipek között?
    Melyik a butított, és melyik a drágább?
  • Gyurk
    nekem az egész gépet cserélnem kell akkor
    vagy pedig veszek egy konzolt...
  • Gerygrey
    Na meg próbálj meg beszerezni warez blue-ray lemezt olcsón

Ezért mondom ha warezben gondolkodsz akkor mindenképp PC. Viszont a bolti PC játékok is olcsóbbak mint a konzolváltozat, mert a gyártó a játékokon szedi be az olcsóbb hardver miatti kiesést.
  • feamatar
    feltételezem hogy minden gámát becsületesen megveszel, ebben az esetben hosszú távon PC éri meg. Középkategóriás semmi, extra. Lehet hogy nem fognak futni maxon a gámák, én szeptemberben vettem egy konfigot 120éer, az Oblivion HDRel fut rohadt jól , akkora látótávval hogy ihaj(X1600 512 RAM :D, nagyon jó kis kártya). A PC akkor éri meg, ha becsületesen veszed a gámákat, ha nem akkor is(elvégre egy PS3 gáma azért úgy átlagban 2x annyi mint PCs), amennyit fejlesztessz gépre az kb 1 év alatt kiegyenlítődik a játékárkülönbségből.
    Inkább azon gondolkozz mire kell a cucc, ha JRPG meg japán cuccok, akkor PS3, ha nyugati játékok vonzanak XBox 360( én is ezt választanám) vagy ha inkább az új megoldások akkor Wii(ami a legjobb választás lehetne,ha grafikája jobb lenne, meg nem lennének rá drágák a játékok ami pofátlan lehúzás, mert a másik két cégnél veszteséges a konzol gyártása,[talán az MSé nem),és erre fogják drágább árakat...)
    A PC meg akkor jó ha nem csak játszani akarsz, vagy mert várod a STALKERt mint én :D, meg mert a PC az jó:D
  • roliika
    Legálisan tervezek játékot venni mert ami jó azért adok pénzt, ennyivel megtisztelem a készítőket. :D Úgysem veszek több százat, max 1-2-t, és ugye ami nem warez ahoz van kupon, vagy online támogatás, háló mód...ami nem mellékes.

Na meg próbálj meg beszerezni warez blue-ray lemezt olcsón. :D

PC-vel csak 1 a gond...hamar avul.
  • Skyline
    Lenyomás ide vagy oda a Dx10 és az SM 4 miatt elöbbutóbb mindenki cserélni fogja a 7-es szériájú kártyáját aki megteheti...
  • Sanyix
    Hát ha sikerül olyan jól összehozni a 8600gts-t, mint a 7800 gyengített változatához vagyis a gs-hez képest a 7600gt-t, és ugyanígy a 6-os szériánál, akkor a 8800gts lesz újra a lehető legrosszabb választás...
  • Gerygrey
    Árat is szem előtt tartva, ha sok játékot tervezel megszerezni (warez esetén egyértelmű, de hivatalos forrásnál is jelentős a különbség) mindenképp PC. Esetleg mellé egy wii a "feeling" miatt (apropó, létezik már PC-hez a wii kontrolleréhez hasonló megoldás?).

De ilyen kérdést is ne tegyél fel mert flém lesz belőle (majd mindjárt jönnek a pécé nem játszani való kijelentéseikkel a konzolkockák)

Kiváncsi vagyok amúgy mit tud a 8600GT, vajon érdemes lesz-e a 7600GT-met (amivel eddig maximálisan meg vagyok elégedve) lecserélni rá vagy várjam meg a 9600GT-t :)
  • Sanyix
    Milyen indok? Arra jelenik meg egy csomó játék, olcsó, szép és jó. Wii is jó választás.
  • scorpeeon
    Ez a 8600GT közel azonos órajelen megy, mint a 7600GT. Jó, biztosan gyorsabb lesz így is jócskán, biztosan több shader egysége lesz, de én asszem egy 320-as 8800GTS-t veszek inkább :)
  • roliika
    Indokot kérnék. :) Wii is tettszik amúgy. :)
  • Sanyix
    x360-at...
  • roliika
    Nyah, még mindíg adott a kérdés. Ha valaki hónapokon belül CSAK játékra akar venni gépet, az gépet vegyen vagy PS3-at? Árat is szem előtt tartva.
  • Keldor
    Nem 7950GX2-ről van szó... hanem 7950GT-ről.
  • fflx
    Ez most komoly?

"...a 8600 GTS... Ára 200-250 dollár között alakul, feladata a jelenlegi 7950 GT ... leváltása."

Komolyan egy 50000 Forintos kartyaval akarjak levaltani azt az egykartyaba zsufolt SLI-s monstrumot? Nem hiszem, hogyha valaki egyszer olyat vett, akkor utana visszalepne egy ilyen mezei tipusra.
  • Sanyix
    Én csak a szart fikázom... arról meg nemtehetek hogy manapság szinte minden fos, vagy átverés, egy-két ritka kivétellel.
  • Keldor
    Kis érdekesség: [link]
  • JimKirk
    Azt lehet mar lehet tudni, hogy melyik kartyan lesz mar HDMI csati?
  • Keldor
    Ha gyors memória társúl hozzá, (2000MHz a 8600GTS-nél) akkor elég lesz a 128bit is!

Sanyix: Te hogyhogy nem fikázol? Ilyet se olvastam még tőled!:S:)
  • Sanyix
    Nemvalószínű. 7800gs is 256bites, mégis ugyanolyan gyors mint egy 128bites 7600gt.