11
Wi-fi kontra BT - merrefelé vannak ilyen internet hozzáférési pontok, főként ingyen...!?
 • Kenworth
  #11
  Hellosztok
  Szeretnék egy jó programot vadászni Bluetooth-os programot, mert a headsetemet szeretném párositani a géphez, hogy tudjak msn-n beszélgetni a headsetemmel!
  Remélem tudtok nekem segiteni!
 • ZilogR
  #10
  közben utánajártam, úgy fest a "rejtett nokia wifi" egy webes hoax... :(((

  Ellenben van némi koncepció mögötte, mert azt gondolja az ember, h ha a wifi és a bt is a 2.4GHz környékén üzemel, akkor miért is ne lehetne "belehallgatni" egyikbe a másikkal?!

  A kapcsolat fizikai megvalósítását a beépített 2.4GHz-en üzemelő rádió végzi, a szoftver pedig tudja a protokollt. "Egyszerűen" meg kell tanítani a telefonnak a wifi protokollt és h ehhez a kapcsolathoz használja a BT rádióját...
 • zola2000
  #9
  Ha nincs az n80ban böngésző (nem tudom lehet hogy van), akkor először töltsd le az opera minit (http://operamini.com)
 • ZilogR
  #8
  Ezt bogarászd át! - Hotspotter
 • Skynet723
  #7
  Hello. Az a kérdésem lenne h (most kicsit hüle kérdés lesz mert nem értek hozzá) de ha mondjuk veszek egy Nokia N80-as telot. Abba van wi-fi. És ha mondjuk én elmegyek egy hozzáférési ponthoz akkor tudok e INGYEN netezni a teloval? Esetleg kell e hozzá vennem valamit..vagy fizetni érte.

  előre is köüssz a választ és boccs a hülye megfogalmazásért, de remélem értehtő volt
 • zola2000
  #6
  Hát erre mit mondjak? Azért egy pentium1 es pc mindenképpen kell még ha nem is akarsz 3dben játszani. Ha meg igen arra ott a nintendo. Egyébként én erre a nokia wifi dologra kíváncsi lennék.
 • ZilogR
  #5
  ... és mi vajon a helyzet a "rejtett Nokia wi-fi" dologgal? utánaguberálok weben, persze nem sok reményem van, de mégis nagyszerű lenne (ha meggondolom, hogy a mai számítógépek semmiben nem nyújtanak többet, mint egy 286-os: a gépek sebességének növekedésével együtt "lassultak" a felhasználói programjaink - tehát elképzelhető, hogy valóban "benne van" ezekben a telefonokban a technológia hardveresen, csak kell egy jó driver: aki nem hiszi, nézzen utána: van 386-osra DivX avi lejátszó. És megy DOS alatt! :P )

  Manapság melyik gyártó milyen eszköze (telefon, pda, stb...) a legolcsóbb wi-fi csatlakoztatható eszköz?

  Hallott-e valaki olyat, hogy a telefon memókártyájának helyébe (pl.: Nokia 3650 MMC) behelyezhető wi-fi kártya létezik-e?
 • MrTressy
  #4
  Meg BTnél egyszerre max csak 1-2 kapcsolat lehet mig Wifinél nincsen korlát
 • scorpeeon
  #3
  Hát igen, a 10m miatt vicces lenne a bt hotspot. Szóval sztem felejtsd el, a bt nagyon alapfokú vezetéknélküli átvitelt tud csak: sem sebességben, sem hatótávban nem megfelelő ilyen célokra. WLAN-é a jövő, kénytelen leszel beruházni egy WLAN-os cuccra ha hotspotokat akarsz használni.
 • blackgamer
  #2
  általában elit kocsmáknál van wifi szolgáltatás, de néha csak úgy spontán lehet találni levédetlen routert amin lehet netezni :)
  amúgy itt van sok link: hotspot linkek
 • ZilogR
  #1
  A wi-fi már a csapból is folyik: égen-földön nyílnak az ingyenes internet hozzáférési helyek. Ellenben a BT technológia hamarabb megjelent a mobileszközökben, így kézenfekvőnek tűnik a dolog, hogy először ilyen hotspotoknak kellett feltűnniük. A nagy kérdés már csak az, hogy voltak-e olyan előrelátóak akik ilyet üzemeltettek, hogy megadva a lehetőséget a BT-nál "leragadt" usereknek, még most is lehetővé tesznek ilyen hozzáférést a webhez (és más hálózatokhoz).

  Na, persze én nem vagyok guru, így ha valaki elárulja, miért nincsenek ilyenek, ha nincsenek, annak is örülök (tudom, 10m, stb..., de nem is fogyaszt 100mW-ot, csak 1mW-ot, kb.)

  Aztán ha ezen túlvagyunk, egy hozzáértő azt is elmondhatja, mit jelent a 'rejtett Nokia wi-fi' a Nokia 3650, 6600, N-Gage, stb... esetén (ld.: wi-fi.lap.hu legalja). Netalán azt, hogy ezek a készülékek hardveresen támogatják a wi-fi 802.11x szabványt, de a szoftvermérnökök úgy döntöttek, hogy ezt a technológiát fölösleges még szoftveresen megtámogatni, így a Symbian 6-os oprendszerből ez kimaradt. Ha ez így van, vannak-e olyan helyek kis hazánkban, ahol egy patch-el beizzitják nekem a kis Nokia wi-fi funkcióit???

  Várom a reakciókat!