260
DirectX10 támogatással rendelkező videókártyák...
  • Inquisitor
    New DX10 benchmark Knights of the Sea
    Moscow, Russia, September 21, 2007.

Akella presents the DX10 tech demo-benchmark of the upcoming naval action sim PT Boats: Knights of the Sea.

The final game will support both DX10 and DX9, but this demo is a demonstration of what the final game will look like in DirectX 10. The demo features all the visual effects and some of the highly detailed models that will be available in the game.

The main DX10 graphics features of PT boats: Knights of the Sea tech demo-benchmark:

• Advanced ocean rendering
    • Soft particles
    • Reflections, light beams and advanced transparency
    • Advanced HDR for gunfire and sun reflection

Download the benchmark here: hhttp://ru.akella.com/Files/Games/121/PTSetup17.09.07.exe

Discuss the benchmark here.

http://my.ocworkbench.com/bbs/forumdisplay.php?f=25

The benchmark supports all the latest DirectX 10 graphics cards. We recommend:
    ATI Radeon HD 2900 and 2600
    NVIDIA GeForce 8800 and 8600

Gondoltam hátha érdekel vaalkit, egy újabb benchmark ...
  • JAG1
    Ide is beszúrom, hátha érdekel valakit.

Link...
    Remélem jól megszivatják MS-t. :-)
  • Inquisitor
    Szeptember 25, Crysis Solo demo. :)
    Kevesebb mint egy hónap, és kiderül melyik VGA mit tud majd felmutatni. ;)
  • Inquisitor
    Srácnak a PH-n új driverrel (de CCC nélkül!) megy 840/850-en jól. És mivel annyiba kerül mint egy sima átlag HD2600XT, szerintem bőven megéri.
  • MaSzKa
    már tudod nem :-)
  • Barny
    xpertvision 2600xt sonic ddr3 256mb.mennyire jo kartya????
  • Eagle16
    Lehet venni átalakítót...sőt, adnak is a dobozban a vga-hoz szerintem.
  • MaSzKa
    ha pesti vagy akkor ennyiért is tudsz venni prohardver.hu hammon

VGA Sapphire HD 2600PRO,256MB DDR2/128b,DL-DVI,fan 19 915 Ft
    VGA Sapphire HD 2600PRO,256MB GDDR3/128b,SS-fan,OC 22 194 Ft
    VGA Sapphire HD 2600PRO,512MB DDR2/128b,DL-DVI,fan 21 248 Ft
    VGA Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan 23 614 Ft
    VGA Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR4/128b,DL-DVI,fan 31 772 Ft
    VGA Sapphire HD 2900XT,512MB GDDR3/512b,DualSl.fan 86 485 Ft
    VGA Sapphire HD 2900XT,1024M GDDR3/512,DS.fan,bulk 111 599 Ft
  • Barny
    helo.haverom akar venni egy msi 8600gts-t.van az az aramcsatlakozo az oldalan.de neki a tapon nincs ilyen.van hogy van ez.help
  • Abu85
    Igényeid alapján HD2600XT.
  • Gabesz amd64
    remélem ez alapján(katt) tudsz dönteni
  • takraj
    Ja és egy 4200+ X2 AMD proci fogja 2GB 800Mhz-es DualChannel Kingmax RAM társaságában hajtani. :)
  • takraj
    Tudom, hogy már volt róla szó, vissza is olvastam, de nekem két konkrét típust kéne összehasonlítani:

XpertVision HD2600XT 256MB DDR3

vagy

InnoVision GF8600GT 256MB DDR3

--- szállítással, mindennel együtt 26K, akármelyiket veszem ---

Melyiket érdemesebb megvenni? Nem vagyok nagy gamer, szal nekem elegendő, hogyha egy játék nem szaggat (30 FPS fölött már nem látok különbséget, élsimítást meg eddig is ritkán alkalmaztam, viszont a vizuális effekteket szeretném minél magasabbra venni). Mivel, ha jól tudom a Realtek kiadott nemrég egy drivert amivel működik az 5.1 Vista-n is az integrált Realtek hangchipeknél, szeretnék Vista-t használni mostmár, így fontos az is, hogy ott melyik teljesít jobban. Az is érdekelne, hogy melyik kártyának van halkabb hűtése. Tunningolni nem akarok, nekem nem ér annyit az a pár plusz FPS. Hosszútávra veszem a kártyát (meg az egész gépet), nincs pénzem minden évben újítani.

Nos? Melyiket vegyem?
  • Abu85
    virs lee: ez már lassan nem vita lesz, hanem vitatkozás. Leírtad te is és énj is a véleményemet. Mindenki eldönti kinek hisznek.
  • virs lee
    És az nem ugyanaz? Papíron rajzolgatni én is tudok, még fénykardot is, "csak" legyártani nem. :D
  • virs lee
    És az nem ugyanaz? Papíron rajzolgatni én is tudok, még fénykardot is, "csak" legyártani nem. :D
  • Inquisitor
    " képtelenek voltak rá. Tehát IGAZ. ~~"

Nem ők voltak képtelen rá, a gyártó sor. És ugye a G80 is 90 nanoval jött ki, pedig az se arra tervezték ...
  • virs lee
    65 nanoval akarták kiadni, amikor meg az Istennek se sikerült
    = képtelenek voltak rá. Tehát IGAZ. ~~

Lehet hogy DX10-ben gyengébb a 8800, de hol van olyan game ami full DX10, és ezt jól ki is használná? Csak ígérgetésben. Ezért pénzt kiadni? Ugyan már... Mire azok kijönnek, majd az akkori csócskártyákra lesznek optimalizálva, nem oldschool vacakokra. Aztán már verheti a mellét az ATI hogy a 2900 3 fpst csinál, a 8800 meg csak 1et, ha 60-at kéne.

komolyan gondolod, hogy a DX9 játékok játsdzhatatlanul lassúak vele, mert kb. úgy jött le a mondanivalód. Vagy csak félreérthető volt?
    Csak félreértetted. 2900xt = 8800gts, én eddig is ezt állítottam, ahogy a tesztek is. Jó, de nem a legjobb.
  • Inquisitor
    Ez nyilván nem igaz. Majdnem tuti, hogy azért csúszott, mert 65 nanoval akarták kiadni, amikor meg az Istennek se sikerült, akkor nem kevés munka lehetett, hogy 80 nanoval ne csak ikerturbinával ne égjen szét.
    Másrészt ha igazak Abu és mások következtetései és a G92 infói, akkor éppen a G80 lett inkább idő elött kihozva, mert tudták, hogy a Dx10 teljesítménye gyér lesz ...

Amúgy olvastam mit írtál a 2900XT-ről a GF8 topikban, komolyan gondolod, hogy a DX9 játékok játsdzhatatlanul lassúak vele, mert kb. úgy jött le a mondanivalód. Vagy csak félreérthető volt?(Ráadásul pl. Company of Heroes vagy R6 Vegas kifejezetten gyors rajta.)
  • virs lee
    Ha képes lett volna időben megjelenni az ATI, akkor megjelent volna, de nem. Ennek csak 1 oka van: képtelenek voltak rá. Nincs semmi más "tervezési" indoka. Illetve van, de azt magyarázkodásnak hívják. Simán csak lemaradtak, mint az AMD az intellel szemben.
  • Abu85
    A két kártya más elvek szerint készült, mint ahogy más időpontokban is jelentek meg. Egy év komoly táv az informatikában nyilván ha az AMD a GF8-cal kiadott volna egy szériát akkor az is hasonló lett volna az nV karijához. Mivel egy év eltelt azóta más felépítés kell, hogy a tervezett életciklust kibírja.
  • virs lee
    Jó, akkor biztos csak úgy tesz a 8800 mintha a legjobb lenne, de legalább jól csinálja, a 2900xt még emulálni se képes ezt. :D
  • Abu85
    A gyakorlatiasság, nem elemezhető paraméter az elméleti sík áttanulmányozása nélkül. Szám. Graf. tanár ismerősöm ezért szídta orba-szájba a GF8800-at. Állandó problémája volt, hogy aminek elméletben futnia kellett volna a chipen az gyakorlatban siralmassan teljesített. A valóság ellentmondásos eredményeket szülhet, a látszat néha csal.
  • virs lee
    Engem ennél sokkal jobban érdekel hogy a valóságban mit produkál. ^^
  • Abu85
    Rys írja a cikkeket. Vele speciel nem szoktam beszélni, de elég komoly szaktekintély. Demmers urat pedig meghívták, mert sok kérdés volt az R600-al kapcsolatban. Ezzel a lépéssel első kézből kaphattunk válaszokat. Engem is nagyon érdekelt, hogy a VLIW mintákat hogyan osztják ki.
  • virs lee
    Jahogy ATI-s ügynökök írták a cikket. Így már érthető miért csak a radeont tudják elképzelni DX10-ben. Mennyit kaptak érte?
  • Abu85
    A Radeon 9000 az D3D8.1-es. A 9500 a legkisebb D3D9-es kari. Azon is szakított a HL2, de most a d3D10 nem fog menni csak HD2900XT-n.

A Beyond3D az a legszakmaibb VGA oldal. Többnyire fejlesztők és mérnökök írnak oda. Nemrég még maga Eric Demmers úr is feltünt (az R600 főtervezője), tőle is lehetett kérdezni.
  • virs lee
    DX9-es a 9800pro meg a 9000 is, de sebességben ég és föld! Pont ezért nincs értelme a 9000-ben a DX9-nek. Minek, ha nincs hozzá ereje? Képregénynek?

A Beyond3D-n is azt állítják a szakik, hogy a D3D10-es megoldásokra használható lesz a HD2900XT.
    Hasraütésen alapuló szagvéleménnyel maximum. Máshogy nem is lehet, hacsak nem írták meg a "szakik" a fejlesztők helyett a DX10-es játékokat és jól letesztelték mindet. Azért ennek nem túl nagy a valószínűsége. :D
  • Abu85
    A HL2-őt volt ereje futtatni a D3D9-es Radeonoknak. Ellentétben az FX-ekkel.
    A Beyond3D-n is azt állítják a szakik, hogy a D3D10-es megoldásokra használható lesz a HD2900XT.
  • virs lee
    Pont addig, amíg ki nem jön még 1-2 generáció. Mire értelme lenne a 2900-nak, már ereje nem lesz futtatni az akkori játékokat, de legalább tudja a DX10-et, mint a r9000 a DX9-et. ^^
  • Inquisitor
    Jó kérdés. Elvileg a Pro-ból GDDR3-ast lenne érdemes, de csak azért lenne, mert alig drágább az XT GDDR3-al, és akkor inkább azt. A GDDR4-es XT meg nagyon drága, de cserébe legalább nem gyors, azt megint nem éri meg.
  • Abu85
    Elméletben az, gyakorlatban csak a Pixel Shader teljesítménye elfogadható. Kb. olyan ez, mint anno az FX, csak az FX teljesen életképtelen volt. A GF8 addig életképes, míg a D3D10-es eljárásokat nem alkalmazzák.
  • w77d
    a 8800gtx nem d3d10-es kari??
  • sheva94
    szerintetek az ati radeon hd 2600 pro-t érdemes meg venni??
  • Abu85
    A Colin az eléggé gyengén van megírva, az általános, hogy nem igazán lehet max-on futtatni. Az FSX meg tényleges D3D10-es eljárásokat használ, ezért ajánlot neki tényleges D3D10-es kari.
  • w77d
    hát azért a colin mcrae dirt és az fsx eléggé kényelmetlenül ért, nem tudom őket maxon futtatni! ha így haladnak a fejlesztők majd szólok, hogy melyik útvonalon húzom végig a vasat
  • tmisi
    Azért neked nincs mitől félni egyelőre... Elég drága mulatság lenne az a kocsit után vonszolás.
  • Inquisitor
    Lesz HD2600pro/XT is, ne aggódj. Bár DX10-re kevés lesz az is.
  • Eagle16
    Sőt, azon asszem crossfire csati is van nem? :)
  • virs lee
    Arra aztán kell a DX10. :D