46
A ReactOS egy freeware operációs rendszer, mely a Windows-ra írt programokat is futtatja, próbál kompatibilis lenni Windows-al.
-
#46 ReactOS: így klónozzák a Windows XP-t
-
matee100 #45 Idő közben elkezdtem készíteni egy magyar honlapot a ReactOS-nek... Kélet titeket, nézzétek meg, és ha valakinek lenne ideje, kedve segíteni a fejlesztésben, kérem jelezze nekem egy e-mailben (címem az előző hozzászólásomban). Szóval a honlap címe: http://reactos.extra.hu/ -
matee100 #44 Aki tesztelgette a rendszert, kérem írja le, hogy milyen tapasztalatai voltak.
Én VirtualBox-on próbálgattam, eléggé elkeserítően.
A telepítés gond nélkül ment. Első indulás is megvolt. Elkezdtem bekonfigurálni a hálózatot (csak annyi, hogy fix ip címet adok neki a routerhez), ám mikor beállítottam, hiába mentem az OKÉ-ra, a beállítások nem tárolódtak... Ezt vagy 10-szer eljátszottuk, mire mondom, na jó, hagyjuk, megpróbálunk valami mást, hátha a VirtualBox-ban nincs jól beállítva valami. Átállítottam egy másik féle hálózati beállításra. A ReactOS a következő induláskor erre már kérte a drivert... Jólvan, VirtualBox saját .iso-ja betesz, azon van driver... Igen ám, de az a mező, hogy hol keresse a drivert, nem aktív. Nem baj, nem adom fel, bemásolom manuálisan az .inf fájlt, igen ám, de valami miatt nem akaródzott "cd"-ről másolni... Így hát a hálózatról letettem.
Egyenlőre ennyi, ha lesz még más, majd megírom...
Más: a fejlesztőknek szerintem inkább mondjuk félévente kéne kiadniuk verziókat, hogy jobban látszon a különbség két verzió között... Ez mondjuk szubjektív, de én így látom. Olyat nem akarok írni, hogy húzzanak bele, mert lassú, de amúgy tényleg lassú... :D nah, épp most írtam. Szóval azért lehet, hogy lehetne gyorsabb, ha egy kicsit jobban reklámoznák magukat, és talán többen tudnának a projektről, többen beszállnának segíteni fejleszteni... Ha valaki vállalkozna rá, akkor velem együtt létrhozhatnánk egy magyar ismertető oldalt a projektről egy kis reklám képpen, hogy a magyarok is tudjanak az ötletről, és esetleg pár fejlesztő fantáziát lásson benne... Ha valaki segítene, akkor írjon az e-mail címemre egy levelet: [email protected]
További szép napot mindenkinek! :D -
matee100 #43 Nah, varázsszóra, megjelent a 0.3.5 :D Jó soká, de megjelent... -
blackgamer #42 :) jobb túllépni rajta -
matee100 #41 Egy ideje már semmi hír... Az oldalon még mindíg május áll a 0.3.5 megjelenési dátumaként, holott már rég elmúlt május... Őszintén, én kezdetm elveszteni a projktbe vetett bizalmam :S -
matee100 #40 Megjelent a 0.3.4... Valaki próbálkozott már vele? -
matee100 #39 Huhh. A honlapon azt írták, hogy decemberben jött volna a 0.3.4-es verzió, de nem jött.... semmi hír... :S -
matee100 #38 Valaki próbálta a 0.3.3-at? Szerintetek lesz egyáltalán 1.0-ás verzió valaha? Elég lassan haladnak a fejlesztéssel. -
Vardar #37 Google Earth? -
matee100 #36 Még nem próbáltam, de ha megnézed a honlapon a galériát, ott sok olyan képet találsz, ami jóra utal. -
Vardar #35 Most a legújabb 0.3.3 miket futtat? -
Tee #34 Megpróbáltam volna felrakni a ReactOS-t , de már az elején amikor a gépet ellenőrzi (alul fehér csíkban, kék háttér) akkor lekapcsolja a gépet! Mi lehet a baj? Segítsetek Köszi!! -
matee100 #33 Megjelent a 0.3.3! A galériában látható képek arról árulkodnak, hogy rengeteg program fut rajta, ami eddíg nem. -
Vardar #32 Jön a rendszerváltás. -
matee100 #31 Megjelent a 0.3.3 RC2, és amint a folyamatjelzőt látjuk, már csak 0.5% kell a 0.4-es verzió kiadásához. -
Vardar #30 Ja nem értek az ilyenekhez. Egy komoly (gépigényes) stratégiai játék pl.: Pro Libertate! ? -
matee100 #29 Amúgy a Sims 2-t megpróbáltam feltenni Reactos-re vmware alatt, de nem sikerült. -
matee100 #28 A VmWare Worksation verziója az nem op. rendszer, hanem program. Az nem free, csak a Player verzió free. A workstationt csak ki tudod próbáltni ingyenesen 30 napig. -
Vardar #27 A Workstation??? Az mi? Csaknem maga az operációs rendszer? Az nem freeware? -
matee100 #26 A Player ingyenes, a reactos honlapról meg lehet letölteni előtöltött vmware "géepet". A Workstation nem ingyenes, de igényelhetsz 30 napos próbakulcsot. Én is azzal használom. -
Vardar #25 Hát akkor még erősen alakul. VmWare 6.0 ingyenes? -
matee100 #24 Média lejátszót eddíg a Media PLayer Classicot próbáltam, az nem ment. NOD32 az ment, Nero nem, Office 2003 nem. Majd még próbálok más progikat is, csak először a legnépszerűbbeket próbáltam. -
Vardar #23 És milyen programok futnak már rajta? Melyik ingyenes virtuális gépen megy? Programok alatt média lejátszót, biztonsági szoftvereket, CD DVD írót, OFFICE szerűségeket értek.
-
matee100 #22 Még nem ajánlom főrendszernek, azért annyira nem kiforrott még, de lehet vele próbálkozni. Úgy néz ki a partícionálója végre normális, és nem cseszi el a merevlemezt. -
Vardar #21 Tehát hobbi mellett komolyan ajánlod "fő" operációs rendszernek? -
matee100 #20 Ja és nem utlsó sorban gyorsabb is sokkal, a programok telepítése és a rendszerindítás is gyorsult, valamint a telepítés is.
Egy nagyon jó, gyors, ingyenes rendszernek néézünk elébe. -
matee100 #19 Microsoft Virtual PC 2007-en a telepítő gond nélkül futott, de aztán nem indult be a rendszer, csak félig.
VmWare 6.0 alatt szépen futott a rendszer.
Úgy néz ki a merevlemez kezelése sokat javult, mivel most még MSVPC-n is normálisan partícionált!
Úgy tűnik nagyon jó úton halad a fejlesztés, legalábbis most a 0.3.1-hez képest sokat javítottak rajta. (a 0.3.3-as verzióról volt szó) -
Vardar #18 Inkább ne próbáld ki, vedd elő 1 év múlva még gyermekbetegségekkel küzd akkora biztos jobb lesz.pl.:0.9.9 RC -
matee100 #17 Megjelent egy új változat. A 0.3.3 RC. Én nem merem kipróbálni. Aki meri, az írja le tapasztalatait. -
#16 vagy marad a vmware és társai -
blackgamer #15 ha érdekel a téma akkor érdemes beszerezni egyet -
matee100 #14 Igen, csak nekem nincsen ilyen pár gigás "hobbi" vinyóm. -
blackgamer #13 érdemes egy max pár gigás hobbi winyón kisérletezni ilyenekkel -
matee100 #12 Mindenki csak úgy tegye fel, hogy nagy valószínűséggel elcseszi a partíciós táblát! Nálam, és másnál is elcseszte, újra kellett formázni az egész vincsesztert. -
#11 bátor próbálkozás, én jelenleg a Mono gyors fejlődésében bízom. -
homeless #10 Szerintem egy akármilyen linux+wine többet tud. -
blackgamer #9 kipróbáltam régi Windows Commanderrel is, meg egy puritán mp3 playerrel de nem ment
hálózati kártyát elvileg felismerte (SMC), de utána nem jutottam előrébb
írtam egy "Hello World!" progit Delphi 6-ban, azt szépen vitte :)
lehet hogy régebbi Win95 NT-re írt progikat futtatna, de akkor meg már kényelmesebb Linux-on próbálkozni
az ötlet jó, de a megvalósítás még gyerekcipőben
talán majd fejlődik, de mindenképpen érdemes nyomon követni a projekt sorsát -
stream man #8 de ezen a gamek meg egyéb minden faszán megy? -
#7 és mitől lesz neked jobb a vistával, mint xpvel?