15
  • babajaga
    #15
    A kompakt gépek több mint 85%-ánál a távoli képrészek nem lesznek olyan élesek mint a közeliek. kb 30 -40 m után már nem teljesen éles a kép. de persze ez nwm jelenti hogy nagyon életlen lehet. Ha 15 -20 m-re levő kép pld egy nagybetűs felírat lefényképezve is életlen akkor azt már nem lehet elfogadni. Arra persze vigyázni kell hogy a beállítások szinkronban legyenek mert az is okozhat rossz életlen képet Pld valaki az 5 megapixelből csak 3-at használ és a kontraszt maximumra van állítva, a zajcsökkentés szintén. ebből nem lesz jó kép.
  • joky
    #14
    nekem van egy eladó fuji s5600-am... nagy csalódás, hogy homályosak a távoli klépek, főleg ha "rá van zoomolva" az igazsághoz tartozik, hogy összehasonlítási alapom nincs, csak a szemem - lehet, hogy a drágább gépek se jobbak
  • huuu
    #13
    Falconer! Élességállítás
    Fuji s5600 full manuál!
    Kézzel tekered az élességet és a zoom-ot. Segédfénnye is van.
    Teljesen jó kis gép! Mi kell több?
    Ja 55 000-ért már megkapod.
  • huuu
    #12
    Brainpumper! Dehogy félnek átvinni!
    Csak szép sorjában mindent.
    Ha 6Megapixel-es mobilok lennének holnaptól.
    Akkor hány lépcsőt ugranánk?
    Ennyi bőrlehúzást melyik gyártó hagyna ki?
    Méghogy nincs árkartell.
    Sztem Technológiai kartell is van.
    Ezeken a sony gépeken nem látok Semmi fejlődést! Ugyanazok az optikák csak (más)?? Kicsit más ruhában. Eszméletlen milyen befolyásolhatóak a vásárlók.
    Én pl. pénzt nem adnék ezekért.
  • Tetsuo
    #11
    Na ja, hogy Ltűntek a mobilos optikai-zoom megoldások, a zselés meg a másik..
    nagyon kevés telóban látni, pedig egész olsón lehetne gyártani.
  • Brainpumper
    #10
    a W200-as és a W80-as viszonylag tisztességes optikával is elég kompaktnak tűnik, nem hinném hogy az szempont lenne hogy elférjen egy ingzsebben. Ha a T20-asnak annyira über miniatűr technikája van, akkor tessék átvinni a mobiltelefonokba a találmányokat! Félnek túl jóra csinálni a mobilos kamerákat mert akkor kiszorulnának a normál kompakt gépek a piacról.
  • Falconer
    #9
    Mert egy csomo mindent belenyomnak ilyen kis formaba. Meg csomo ember van aki ilyet vesz a merete miatt. Ennyi. Mindig annyit kernek vmiert amennyiert el lehet adni. Marketing.
    Amugy fenykepezesre en is utalom oket. Mainap es egy ilyesmit hasznalok penzhiany miatt, de irtora ruhellem. Ha mar kicsit is kevesebb a feny akkor mar nem lehet normal kepeket csinalni, szivat az elessegallitoja, zajos lesz, stb...
  • concrete
    #8
    nem értem miért kellett a KM formaterveket - mégha kicsit módosítva is - átvenni, nekem nagyon nem jön be ez a optikát+grip-et kihangsúlyozó irány.
  • Möci
    #7
    Más az, hogy v.minek fogása van és más, hogy neki tudod támasztani az ujjaidat (kellő figyelemmel, mert egyébként v.mit eltakarsz)
  • Tetsuo
    #6
    Az a h sorozat nem lehet oylan roosz, várjuk a kateg-en bellül összehasonlító teszteket.
  • sonyv1
    #5
    Mindenek előtt elnézést kérek a nickemért. (ebből mindig gond van hogy hogyan is gondolom, hogy Sony-s cikkre reagálok ilyen névvel :-))))

    Ebbe van optikai képstabilizátor ami tényleg működik. Az ISO 3200 viszont kicsit marketing gyanús(bár ne legyen igazam). Nem olyan rossz egyébkét...
  • Atomy
    #4
    Azért olyan drága mert a legtöbb szőke szilikoncica ha meglát egy drága kütyüt akkor egyből térdreborul (nem a techinkaika csodája előtt), és az olyan dolog ami térdre kényszerít egy szilikoncicát jó sokat ér.
  • Brainpumper
    #3
    Soha nem értettem mitől olyan marha drágák azok a lapos mini-objektíves gépek (pl. T20 fentebb) nekem borsódzik tőlük a hátam, mobiltelefonban oké hogy pici az optika de egy igazi tisztességes fényképezőgép tisztességesen is néz ki. Szégyen. Arról nem is beszélve hogy olyan könnyen bemozdul a kép... ehhhh
  • Blasta
    #2
    Ott fogja bal kézzel is, mi a probléma?
  • Möci
    #1
    Egyik gép sem biztosít a bal kéznek fogást.