17
  • AgentKis
    Ez a probléma nem létezik... Csak a média csinál problémát belőle. Olyan egy kicsit mint a valentinnap...
  • pbanfa
    A kis köcsögök! Most szervezhetem át az összes telefon konferenciámat, mert természetesen ezek nem alkalmazkodnak hozzánk....
  • alexTv
    Nos!
    Az amerikai nep szentimentális, lelkileg sérülékeny és főként hiszékeny.
    Mindent elhisznek amit egyes irott vayg elektronikus sajto megir az ugy is van.
  • ssdb
    szó szerint ue volt az Index-en... komoly
  • AranyKéz
    "Csak azért mert jól megoldották a szakemberek."

Pontosan. De nem azok akik rikoltoztak. Hanem azok akik a kevés számú, dátummal dolgozó programot írták.
  • Sanyix
    ntp szerverek elvileg UT-ben adják az időt. Sőt nem csak azt kéne, GMT-ről is át kéne állni UT-re, mindenhol.
  • RajZoL
    En csak arra leszek kivancsi hogy az ntp alapu idoallitas amit csinalok az mit fog muvelni az oraval :))
    Ugyanis a legtobb szerver amerikai :)
    Mondjuk a gmt eltolást remélem normálisan kezelik
  • m a x
    Nekem kicsit több dolgom volt, mert örököltem az egyik rendszert, és pár helyen még 6 karakteren tárolta a dátumot, ergo irnom kellett még 3 sort, hogy '19'-et vagy '20'-at tegyen a dátum elé :-)))
  • aRoma
    és kifizettünk érte a külső fejlesztőknek vagy másfél millát! :(
  • aRoma
    Set Cent On
  • aRoma
    nekünk akkor dbase alapú rendszerünk volt. csak be kellett kapcsolni az évszázadfigyelést és máris kész volt minden.
  • Wittgen
    Szerintem itt is az a helyzet. Nem hiszem, hogy olyan hűdenagy feladat lenne átállítani a gépek dátum és idő beállításait.
  • sonicXX
    A 2000-es év problémája már akkor is ismert volt, mikor még 1980-at írtunk... programozó vagyok kb 10 éve, hidd el, műbalhé volt az egész. 1995-ben is tudta mindenki hogy lesz Y2k, 5 év alatt akármilyen összetett rendszer dátumkezelését meg lehet patch-elni, mégsem ez történt, hanem felfújták szép fokozatosan, hogy aztán 1999-ben hülyére keressék magukat a hisztérikus eksztázisban leledző informatikai analfabéta vezetőrétegből.
    Akinek volt esze, mindezt megspékelte azzal, hogy a rendszerét úgy építette fel, hogy a hiba kb fél óra leforgása alatt kijavítható legyen. Mert megoldható. Minden más csak mese.
  • sonicXX
    2000-es év hiszti - csapó #2
  • Frenzy
    Nem ez lesz az első eset, hogy 7 órás lesz a különbség, mivel az USA és EU által végzett óraátállítások eddig sem voltak szinkronban. Igaz eddig talán maximum 1 hét volt ez az időszak.

Gond itt egyedül az lehet, hogy most máskor állítják át az USA óráit mint ahogy eddig szokás volt. És ha jól emlékszem, éppen a februári Windows frissítésekkel jött az update, ami alapján a rendszerek maguktól tudják, mikor kell átállítani. Az persze más kérdés, hogy mindenki telepítette-e ezeket már? :-) Persze az is kérdés, miért csak most jött frissítés, hogyha már tavaly tudták?

Úgy rémlik 2006 végén Ausztráliában is változtattak a szabályozáson, ott talán most 3 évig folyamatosan nyári időszámítás van. De az egészet kb 3 héttel előtte jelentették be ... izgalmas. Ha valaki már programozott olyan rendszert, amiben óraátállításra kell figyelni (pl. számlázás) az tudja mekkora kínszenvedés figyelembe venni, főleg ha így ripsz ropsz valami okos kitalálja, hogy változtassunk rajta.
  • juzosch
    Csak azért mert jól megoldották a szakemberek.

Ez a helyzet azért más, mert ez szándékosan alőidézett probléma.
  • endale
    A magam részéről annyit érzékeltem az Y2K problémából, hogy mindenki arról beszélt mekkora káosz lesz és nem lett semmi. Néhányan jól megtömték a zsebüket kihasználva a bizonytalanságot, gondolom ezek már most dörzsölik a tenyerüket. Én nem értek ehhez, de javaslom aki teheti ijesztgesse és szivassa az amerikaiakat (nem minket).