58
A laptop és PC DJ-k fóruma
-
Dexantreal #18 Mert, hogy laptop és nem asztali... -
Dexantreal #17 Lol, király lehet. Ha van ilyen mütyürke gépre is, akkor linket pls, mert kipróbálnám. -
#16 Az az igazság, hogy sokféle program van és mindnek megvan az előnye és hátránya. Akárcsak két CD vagy bakelitlejátszónak. Teljesen értelmetlen fikázni a másikat csak azért, mert esetleg nem értjük a másik dolog működését. Tapasztalatból tudom, hogy sok bakelites fúj a CD-s emberkékre, hogy gagyi, meg másolt ésatöbbi - mégis a zeneipar materiális megjelenésének 90%-a CD-n történik...
Hasonlóan fog járni a CD is, mivel egyre több az online store, hamarabb jut el az emberhez a zene MP+-on keresztül, minthogy hónapokat várjon, mire megjelenik végre CD-n vagy bakeliten. Az információk világában járunk és nem árt éppen nyitott szemmel körbenézni - avagy néha nézzünk fel a DJpultból és kérdezzük meg az embereket: merre megyünk?
Tapasztalatom szerint azért használ az ember számítógép nyújtotta DJ-szoftvereket, mert nincs pénze vasra vagy csak szórakozni akar a muzsikákkal vagy mert kevés a két CD/bakelit és többre vágyik, mint x percenként CD-t cserélni. Ha már túlvagy azon, hogy ismered a zenéket és a sebességet kb. 1-2 mozdulattal állítod be és a mixelés is korrigálás nélkül megy, akkor érdemes elgondolkozni a LAPTOPos dolgon. Tényleg más a PC-s és a laptopDJ téma. Én spec nagyon sokszor éreztem azt, hogy egy-egy zenébe teljesen jól szólna még egy acapella, loop/groove. Aztán rátaláltam az AbletonLive-ra...
És elég hamar rájöttem, hogy kevés hozzá az apparát, ezért megépítettem a saját pultomat is, amit mostmár a spannal együtt használok:
Aki esetleg ezekután még gazdagabb egy kérdőjellel, szívesen várom az Ableton Live magyar oldalán, fórumán vagy a saját oldalamon és töltheti le mixeimet, amit csak a Live-al készítettem.
Kételkedni lehet... de nem érdemes ;) -
#15 igaz hogy régi de profi -
SlayR #14 Állj!! A lapTopDj-t nekeverjük a PCs Djzéssel ég és föld a kettő! -
Daza500 #13 Ha jó pécés keverőt akarsz, akkor használj VTT-t.
Az még a seggedet se nyalja ki. -
MoSFeT #12 Alcatech BPM Studio 4.9 Pro + RCP-2001-B
-
#11 A Cool-on van 1 LaptopDJ nevű sorozat...
Am sztem se a legjobb PC-n keverni... -
#10 nah akkor elmondom én miként szoktam szórakozni van egy keverőm numark viszont nincs cd játszóm sokszor nálam vannak havernak a cd-játszói akkor azokkal szórakozom viszont ha nincs itt akkor mp3-akat mixelek a keverővel és nincs benne semmi szánalom így is jól szórakozom, és eza lényeg.... majd ha lesz rá zsetonom akkor veszek cd játszókat... traktor nem rossz, mixvibes a legjobb:) az ableton meg nem keverő progi -
OPM #9 szakértsetek. -
#8 inkább eza hozzászólásod a szánalmas-.- nade mindegy -
#7 gépen mixelni... lál... főleg laptopon, még offline esetleg, olyat én is csinálok 2 évente kb...
tuc tuc tuc .......... fizikai memória mentése 1%.... -
#6 Esetleg valami link?
(Amugy Ableton parti vagyok.) -
#5 ajánlom egy nagyon jó barátom zenekarának, az Another way-nek a LaptopDJ
című számát mindenkinek...
pontosan lefesti ezt az egészet
-
#4 Ableton Live inkább, ha az igényesség felé akarsz hajlani-.- -
[Walaki]D`Lair #3 Hát ez mekkora szánalom...PC-n keverni lol... -
#2 én nem. -
#1 Ki szokott gépen keverni és ki mivel csinálja a mixeket?
Láttam van pl.: Traktor DJ fórum, de én nem kimondottan arra gondoltam, mert azon kívűl van még rengeteg keverőprogram... Én személy szerint nem szeretem a Traktort!