58
A laptop és PC DJ-k fóruma
  • Dexantreal
    Mert, hogy laptop és nem asztali...
  • Dexantreal
    Lol, király lehet. Ha van ilyen mütyürke gépre is, akkor linket pls, mert kipróbálnám.
  • PiR8
    Az az igazság, hogy sokféle program van és mindnek megvan az előnye és hátránya. Akárcsak két CD vagy bakelitlejátszónak. Teljesen értelmetlen fikázni a másikat csak azért, mert esetleg nem értjük a másik dolog működését. Tapasztalatból tudom, hogy sok bakelites fúj a CD-s emberkékre, hogy gagyi, meg másolt ésatöbbi - mégis a zeneipar materiális megjelenésének 90%-a CD-n történik...
    Hasonlóan fog járni a CD is, mivel egyre több az online store, hamarabb jut el az emberhez a zene MP+-on keresztül, minthogy hónapokat várjon, mire megjelenik végre CD-n vagy bakeliten. Az információk világában járunk és nem árt éppen nyitott szemmel körbenézni - avagy néha nézzünk fel a DJpultból és kérdezzük meg az embereket: merre megyünk?

Tapasztalatom szerint azért használ az ember számítógép nyújtotta DJ-szoftvereket, mert nincs pénze vasra vagy csak szórakozni akar a muzsikákkal vagy mert kevés a két CD/bakelit és többre vágyik, mint x percenként CD-t cserélni. Ha már túlvagy azon, hogy ismered a zenéket és a sebességet kb. 1-2 mozdulattal állítod be és a mixelés is korrigálás nélkül megy, akkor érdemes elgondolkozni a LAPTOPos dolgon. Tényleg más a PC-s és a laptopDJ téma. Én spec nagyon sokszor éreztem azt, hogy egy-egy zenébe teljesen jól szólna még egy acapella, loop/groove. Aztán rátaláltam az AbletonLive-ra...

És elég hamar rájöttem, hogy kevés hozzá az apparát, ezért megépítettem a saját pultomat is, amit mostmár a spannal együtt használok:

Aki esetleg ezekután még gazdagabb egy kérdőjellel, szívesen várom az Ableton Live magyar oldalán, fórumán vagy a saját oldalamon és töltheti le mixeimet, amit csak a Live-al készítettem.

Kételkedni lehet... de nem érdemes ;)
  • mila69en
    igaz hogy régi de profi
  • SlayR
    Állj!! A lapTopDj-t nekeverjük a PCs Djzéssel ég és föld a kettő!
  • Daza500
    Ha jó pécés keverőt akarsz, akkor használj VTT-t.
    Az még a seggedet se nyalja ki.
  • MoSFeT
    Alcatech BPM Studio 4.9 Pro + RCP-2001-B

• kas123
    A Cool-on van 1 LaptopDJ nevű sorozat...

Am sztem se a legjobb PC-n keverni...
  • mila69en
    nah akkor elmondom én miként szoktam szórakozni van egy keverőm numark viszont nincs cd játszóm sokszor nálam vannak havernak a cd-játszói akkor azokkal szórakozom viszont ha nincs itt akkor mp3-akat mixelek a keverővel és nincs benne semmi szánalom így is jól szórakozom, és eza lényeg.... majd ha lesz rá zsetonom akkor veszek cd játszókat... traktor nem rossz, mixvibes a legjobb:) az ableton meg nem keverő progi
  • OPM
    szakértsetek.
  • mila69en
    inkább eza hozzászólásod a szánalmas-.- nade mindegy
  • Schwarz
    gépen mixelni... lál... főleg laptopon, még offline esetleg, olyat én is csinálok 2 évente kb...

tuc tuc tuc .......... fizikai memória mentése 1%....
  • gameplusz
    Esetleg valami link?

(Amugy Ableton parti vagyok.)
  • fifi
    ajánlom egy nagyon jó barátom zenekarának, az Another way-nek a LaptopDJ
    című számát mindenkinek...
    pontosan lefesti ezt az egészet
  • neevous
    Ableton Live inkább, ha az igényesség felé akarsz hajlani-.-
  • [Walaki]D`Lair
    Hát ez mekkora szánalom...PC-n keverni lol...
  • sweech
    én nem.
  • Ice Cortez
    Ki szokott gépen keverni és ki mivel csinálja a mixeket?

Láttam van pl.: Traktor DJ fórum, de én nem kimondottan arra gondoltam, mert azon kívűl van még rengeteg keverőprogram... Én személy szerint nem szeretem a Traktort!