56
  • Mike
    hát én K510-essel is fényképeztem, ugyan tudott kiterjesztett módban is, illetev VGA felbontásban én mégis inkább 320x240-ben használtam, afféle képes "blogra" egy-egy fotó mindig valamiről, bulikról, ismerősről, és akkor tudtam hogy mondjuk adott évebn mikor mi történ, hogy jé Gézával utoljára majd egy éve találkoztam, és hasonlók

a mostani K800 is vizsonylag fos képeket csinál, arra ellenben jó, hogy nem kell magammal vinni fényképezőgépet ha elmegyek kirándulni, illetve amiatt is lett elegem a digi gépemből, hogy amikor kellett sosem volt feltöltve, mire feltöltöttem már nem kellett
    a telefon meg mindig kéznél van

jó mondjuk a K500 előtt azt mondtam h a mobillal fotózásnak semmi értelme
  • Mike
    így van, a tartalomszolgáltatás gyerekcipőben jár, ergo itt a lehetőség, ez a szelet ami még nincs telítve, el kell kezdeni tartalmat szolgáltatni
  • Mike
    50% fényképez - most nem azért de szerintem ez egész magas arány
  • Mike
    Azt is vegyük figyelembe, hogy az index felmérése szerint mindegyik szolgáltatás használata bővült az elmúlt évebn, illetve hogy a felmérésük nem éppen reprezentativ

mindemellett azt tudom mondani a magam részéről,. hogy a jelenleg használt K800i minden! szolgáltatását hazsnálom, sőt jó lenne ha még lenne pár dolog, pl. wifi

el kell fogadni, hogy vannak olyan telefonok ma már amik nem csak telefonok, és ugyan még telefonnak hívjuk őket, de inkább vmi olyan zsebküytük, amivel telefonálni is lehet
  • Tinman #12
    "Havi 3125 Ft-ot fizetek érte"

Én megértem miről mesélsz, mert én is elég sokmindenre használom a Symbian alapú telefonom.. DE, ez a 3125 Ft azért a xaros 100 MB-ért/Hó iszonyat nagy pénz.
    Ha azt veszed alapul, hogy ennyiért már korlátlan ADSL-t kapsz 512k és raádásul ez hamarosan ingyen duplázódik, akkor rájössz, hogy szívják a véred.
    Egy normálisabb hírportál oldala már MB-os méreteket jelent, ha a telefonod mondjuk laptoppal vagy PDA-val használod netre ahol azért már jobban kinyílnának a lehetőségeid, akkor az a 100 MB jó ha 1 hétre elég, és még egy rohadt képet sem töltöttél le.

Ezen kellene változtatni! Legyen már végre egy olyan csomag, hogy 3000 Ft/hó és legalább 1 GB-ot kapsz cserébe.
    Tudod a T-mobile/Voda mennyiért ad 1 GB-ot?
    9-10.000 Ft! Ez nem egyéb, mint aljas lehúzás...
  • avman
    az egyetlen értelmes és hasznos kényelmi dolog, amire jelenleg használom az ericson telóm (a telefonálást leszámítva) >> kékfogon keresztül HID-ként távirányítónak a különböző médijalejáccó progikhoz, meg magához a pc-hez, lévén itthon minden a pc-re van rányomva, kivéve a kábeltévét (amit én mellesleg nem is túl sűrűn nézek). szóval baromi kényelmes a htpc üzemmódhoz.
    mp3, amire még használnám, csak ugye az a fránya 40 mega memória... meg néha játszogatok.
  • Gerygrey
    Senki nem mondta hogy ne vegyél 5110-et vagy 6310i-t ha neked a telefonáláson kívül nincs másra szükséged. Akinek csak arra kell az autó hogy eljusson A pontból B-be, az nyugodtan vehet trabantot, de ne basztasd akinek Jaguarja van, igenis vannak akik többet várnak el egy telefontól.

Jó hangminőség, szerintem ezt tudja bármelyik mai normálisabb teló. A hosszú üzemidő meg nem egy egetrengetően fontos dolog, ha intenzív használat mellett egy napig bírja a teló, az tökéletesen elég. Nem nagyon van olyan hogy egy napnál tovább áram nélküli helyen tartózkodjak, de ha így lenne, napelemes és kurblis töltőt is lehet már kapni.

A hazai szolgáltatók bármelyikének WAP portálját szemlélve a szánalmas jelző juthat eszébe bárkinek - a UPC és a T-Online weboldala sem túl izgalmas, ennyi erővel a web szar. Most mégis, kit érdekelnek a szolgáltatók oldalai? Szerintem általában az ember a weben sem azt nézi, legfeljebb ha szolgáltatást akar megrendelni vagy valami infót megtudni, pl Chello adatforgalom.

Miféle apró szigetek? Ugyanaz a tartalom elérhető mobilon is, mint PC-n - esetleg a youtube-szerű videoplayereket meg az online flash játékokat leszámítva. De én vígan iwiwezek, olvasom az SG-t és más híroldalakat, fórumozok és MSN-ezek a metrón ülve, ha épp olyan kedvem van. Havi 3125 Ft-ot fizetek érte, ennyit egy átlagember simán elkölt baromságokra egy hónapban. De ha sajnálnék ennyit a mobilnetre, akkor ott a telóban a DivX lejátszó, az MP3, e-book olvasó, illetve az egyre komolyabb játékok.
  • TH448
    Azért a cikk írója néhány helyen ügyelhetett volna az igényességre. "Ugyan a legtöbben hánynak az ilyen telefonoktól ..." és tsai.
    Az teljesen igaz, hogy 1-2 éves lemaradással a középkategória átveszi a nagyok kiváltságait, de kérdem én: akkor hol van már a wifi? Itthon wlan router, egyeetemen szintén van wifi, hotspotok, gyakorlatilag ingyen lehetne nagyon sok helyről ingyen netezni. De úgy tűnik, erre csak nekem van igényem, bezzeg a drága és lassú gprs-t, edge-t, méregdrága 3g-t meg újabban hsdpa-t erősen nyomatják, és a készülékek többsége tudja. Wifi-t a népnek!!
  • egyember1
    sztem ez egy bena tema. mindenkinek mas kell. nyilvanvaloan nem lehet kijelenteni kategorikusan h felesleges belerakni mert ugysem hasznalja senki. talan az lenne a megoldas h lenne egyszeru alap telefon is 2 hetes uzemidovel, es csilli villi mindenttudo keszulek azoknak akiknek erre van szuksege. a hangsuly mindig azon van, hogy legyen valasztasi lehetoseg.
  • HerrKiss
    Hát, lehet, hogy az az oka, hogy öreg vagyok (így 28 táján kicsit furcsán hangzik), de a telefon szerintem is elsősorban telefonálásra való. Másodsorban SMS-írásra. Bár van MMS képes telefonom (is), még sosem használtam ezt a funkcióját, és WAP-olni sem wap-oltam soha. Egy telefonnak szerintem nem erről kéne szólnia, hanem a jó hangminőségről, és a hosszú üzemidőről. A jó öreg NOKIA 5110-es, meg később a NOKIA 6310i több óra beszélgetés mellett is jópár napig elment / elmegy egy feltöltéssel, a mai színes kijelzős, csili-vili csodák egy feltöltéssel ugyanennyi strapa mellett a fél napot sem bírják ki. És szerintem a 6310i mindent tud, amit egy telefonnak kell (még többet is).
    Egy "extra" funkció van, amit kihasználok, az a zenelejátszás... összes többi felejtős.
  • ssdb
    aza jó kis Nokia 5140-es... :) volt szerencsém a sima és az 5140i-s verzió tesztelésére is, hát mit ne monjdak, amikor fontos lett volna goyrsan smst irni és wapom meglesni valamit 99%-ban akkor fagyott le.... szal csupa jó tapasztalataim voltak vele

egyébként most Nokia n70-es okso telefont hazsnálok amiben van minden szar, 3G, Mobil TV és kutya faszom, de szolgáltatás és olcsó ár nincs hozzá ami miatt szinte élő halott... Még nem éri meg okostelefont venni. Sokat tudnak de nem lehet kihasználni. Egyébként egy szemléltető adat: hiba tud a készülékem zenét hallgatni akár egy iPod vagy bármi más kütyű, max feltöltéssel kb 2 óra intenzív zenehallgatás után lemerül... n70-et ne vegyetek!
  • Cat #5
    látom sokakban leesett, hogy a cikk marhára nem a Nokiáról szól ;)
  • Z
    Nokia 5140 (asszem ez a típusa, egy ilyen kis fekete, sportos, mindenkinekilyenvan) a telóm típusa. Egy évben kétszer fényképezek vele. Elküldöm MMS-ben, aztán annyi. Szóval kb annyira használom ki, mintha nem is lenne. Néha ramdomra kikapcsol a kicsike, vagyis a kijelzőjén semmi sem látható, és ilyenkor semmire nem reagál, ennélfogva szét kell szedni, akkumulátor le, vissza. A hibát természetesen, Murphy papának köszönhetően csak akkor nem produkálja, mikor a szervizes kollega vizsgálja nagy bőszen a készüléket.

Az, hogy tömegcikké vált a Nokia szerintem nem is lenne gond, azonban a minőségbeli romlás már nagyobb probléma.

És sajnos nem csak az én kis készülékemmel van ilyen gond. Hanem N73-as, és 6230-as is csinál ilyet.
  • Mo.Organ
    Mindig is mondtam hogy a nokia tömeg cikk lett, és elvesztette az igazi értékét. Meg talán már a minőségét is.
  • Gladiator
    hat nem tom... nekem vmilyen nokiam van, ami 2mp-es kepet csinal, de olyan fos, hogy csak a kijelzon nez ki jol, ha mar atnyomom gepre meg viszonylag kicsire, olyan 300*400-asra lekicsinyitve is ocsmany a kep. kar erte...
    amugy en nagyjabol kihasznalom a telefonomat, talan a net az amit nem hasznalok, meg az ilyen infras bluetoothos dolgokat.
  • Tinman #1
    "még mindig telefonhívások bonyolítására és sms üzenetek küldésére használjuk leggyakrabban készülékünket. Az Index felmérései szerint alig 40% használja az MMS-t, a GPRS-t és az infraportot, és a szinte kikerülhetetlenné vált kamerás telefonok ellenére is alig több, mint a megkérdezettek fele fényképez is mobiljával."

Ó a nagy kérdés: Vajon miért? Baromi nehéz kitalálni...
    Azért telefonálnak a telefonnal, mert telefon... fiatalság meg sms. Ráadásul ez a 2 szolgáltatás ma már elég olcsó.
    Az mms, a mobil internet viszont drága!

Infraport? Amikor már a telefonok legtöbbje bluetooth kapcsolattal is rendelkezik? Meg mire is használnánk? Ha a PC és a telefon között kell adatokat cserélgetni, akkor inkább kábel, vagy kékfog.

Azért nem fényképeznek nagyon sokan a telefonjukkal, mert a VGA felbontás csalódások forrása. Persze, egyre többen vannak azok, akik 2 megapixelt tudó telefonokkal futkoznak, de ha elmennek nyaralni azért ők sem egy gagyi 2 megapixeles telefonnal örökítik meg felejthetetlen pillanataikat, hanem egy sokkal komolyabb fényképezőgéppel.
    Legalább 3x optikai zoom, vaku, és min. 5 megapixelt tudó fényképezős telefonok kellenének a a szolgáltatók kínálatába. Igen, sokkal nyugatabbra, meg sokkal keletebbre már 10 megapixel sem ritka, optikai zoom mellett, de velünk balkáni parasztokkal azért megpróbálják az apró lépcsőfokokat megjáratni.