13
Horror Punk
 • lpmaskmancick
  #13
  Misfits, nagy kedvenceim, a magyar tribute bandájuk is fasza, az Angel Evil, ő rajtuk keresztül szerettem meg a zenekart.
 • Arnold12
  #12
  Dez van a dobok moögött, Marky meg a gitárnál.Szóval forditva. Néztem őket 2003-ban Belgrádban.
 • psychoxcore
  #11
  én ismerem,szerintem nagyon jók :D
 • xy21
  #10
  Na ide mér nem ír senki?
  Nem ismeri senki ezt a király bandát???
 • xy21
  #9
  "It started as a twisted dream"

  1977 április. Egy szép napon Jerry Only basszusgitáros és Glenn Danzig létrehoznak egy zenekart. Nevüket Marilyn Monroe utolsó filmjének címéből vették kölcsön. Az volt a tervük, hogy a korabeli punk trendektől eltérően ők nem politizálnak, nem lázadnak, hanem ijesztgetnek. Politikusok helyett élőhalottakról és gyilkosokról énekelnek. Ezzel a koncepcióval megcsinálták a punk egyik legnagyobb hatású zenekarát, olyan előadókra voltak nyilvánvaló hatással, mint az AFI, vagy a Cradle Of Filth, de feldolgozta őket többek közt a Metallica és a Pennywise is. Eddig a magasztalás, jöjjenek a tények.
  A megalakulást követően sorra jöttek a kislemezek (és a gitárosok, dobosok). 1978-ban az addig megjelent kislemezeket mindet újra fölvették, és megjelentették a "Static Age" albumon. A következő éveket turnékkal, balhékkal, újabb klasszikus kislemezekkel töltötték, az első, teljesen új nótákkal teli album 1982-ben jelent meg, "Walk Among Us", ami egy évvel később az "Earth A.D." (kutya legyek, ha nem innen vette a Sepultura a Chaos A.D. cím ötletét) lemez következett, ami Európában "Wolfsblood" címmel jelent meg. Danzig révén a banda botrányairól is híres volt, több koncert is elmaradt letartóztatása miatt. 1983 őszén a II. Halloween party-n tartott koncert közben Robo, az aktuális dobos kilép, nagy nehezen találnak egy beugró dobost, akivel végül folytatják a bulit, de a banda menthetetlen. Danzig személyisége mellett a Jerry Only-val kialakult zenei nézeteltérése is közrejátszott a feloszlásban. Only nem akart változtatni az eredeti koncepción. Még megjelenik a szintén klasszikus "Die Die My Darling" kislemez, aztán a tagok szétszélednek a szélrózsa minden irányába. Danzig szólóprojektjével sikereket ér el, a többiek pedig pereskednek a Misfits-jogokért. Röpke 10 év alatt sikerül is megszerezni őket, és kezdődhet a folytatás! A botrányok ezúttal elmaradnak, a tagcserék nem. Turné következik, Téglás Zoli (Ignite) segítségével. 1996-ban megjelent a visszatérő lemez, az "American Psycho", 1999-ben pedig a "Famous Monsters" Michale Graves énekessel. Az ő szerepe itt véget is ér, Jerry Only veszi át a mikrofont, így jelenik meg a "Project 1950", régi 50-es évekbeli számok feldolgozásaival. A lemezen Only mellett Dez (Black Flag) gitározik, a dobok mögött pedig Marky Ramone (Ramones) ül. Ez a felállás körbeutazza a fél világot, hazánkban is felléptek 2003. májusában. Marky azóta továbbállt, helyén ismét Robo (ő is volt a Black Flag-ben), a botrányosan kilépett dobos ül. Ja és Michale Graves most a Gotham Road bandában tolja... :)
 • xy21
  #8
  Szerintem meg Jerry Only...
 • Noodlee
  #7
  Glenn Danzig Rox!
 • kas123
  #6
  lol
 • xy21
  #5
  :D
 • Goth
  #4
  semmi infó, bemutatás...
 • zvaragabor
  #3
  Óóóó...amerikai szajkóóóó.....Óóóó
 • kas123
  #2
  a klippjeik teccenek, a zenéjük nem :)
 • xy21
  #1
  Látom ennek az együtesnek nincs topicja.
  Hát itt az ideje hogylegyen.
  Megérdemlik:D