11
Avagy törvény, avagy hogy is van a 3 napos határidő
-
TS Zolly #11 Van egy ugynevezett garancia törvény, ami még a mai napig is érvényes. E törvény kimondja, a garancia időn bellül az elromlott készüléket köteles az árusító, vagy a gyártó dijmentesen kicsrélni ha tényleg rossz. Ennek a kiderítése akár napokba is belekerülhet a garanciális szakszerviz idejétől függöen. Ha a vásárlástól számított három MUNKAnapon bellül elromlik, vagy a vásárlónak nem felel meg, akkor is kötelesek visszafizetni a teljes vételárat, vagy egy ugyanolyan készüléket adni.
Más: Sokan nem tudják, ezért az eladók vissza élnek a következővel. Ha elromlik egy készülék, szakszerviz igazolás van róla, hogy nem helytelen vagy más természetü okok miatt [ pl villámcsapás ] okozta a készülék meghibásodását, akkor az uj készülékkel uj garancia idő is jár. Na sok helyen ezt nem veszik figyelembe. Pl ha 3 évre adnak garanciát egy termékre, és az 2.5 év után bedöglik, csak fél év garanciát adnak rá. Pedig arra is három év kellene. Erre oda kell figyelni, saját hibámból tanultam meg :( -
#10 Igazából elég kevés helyen cserélnek ki valamit (ne agyj isten visszavenni) azért mert mégsem tetszik a vevőnek.
Az IKEA visszaveszi ha megvan a csomagolás és a pénzt is vissza adják, igaz némi pofavágás keretében :D -
Garfield #9 U.i.: Törvénycikkről 1945 óta született törvények esetében nem beszélünk.
Jól van, tudom, nem chat, megyek már befizetni a VIP-t. -
Garfield #8 Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget próbáltad már? -
Garfield #7 A kereső szép, a kereső jó. -
#6 Miről? A törvényben azt írják le, amit kötelező, nem azt, amit szabad. -
#5 esetleg valaki tud róla valami törvénycikket logolni ?:) -
#4 Akkor tévedtem... -
#3 Ha nem gyári hibás, akkor nem kötelesek visszavenni. A nagyáruházak ezt a visszacserét önként vállalják. -
#2 szvsz le akart rázni...
volt olyan ,hogy 1 vga-t 2x vittem vissza :) nem örültek nekem ,de vissza kellett venniük. -
#1 Hali :)
Nos elmondom a történet lényegét.
Vettem egy routert és nem nagyon voltam megelégedve, sőt egyáltalán se, így másnap fogtam magam is visszavittem és hivatkoztam arra hogy nem kell nekem mert nem tudja azt amit írnak róla. (gyenge volt a wlan "hatóereje" és még egyéb problémák) és mondtam hogy szeretném cserélni másikra. Ekkor jött a baki hogy nem lehet, kérdezem miért..3 napon belül élhetek a visszaváltással /levásárlással stb... erre mondták ők hogy az egy 1990 es törvény ami már megszűnt. Csak nem értem hogy a nagy hipermarketekbe miért létezik még akkor...és egy másik bolt is mondta hogy ha még a szine se tetszik akkor is kötelesek visszavenni.
Nah most akkor melyik az igaz?:)