Számítógépes játék az élesebb látásért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem azt mondta a szemész, hogy a monitor hosszú idõn át való rendszeres bámulásában az a legkárosabb, hogy nem pislogunk. És ha jobban belegondolok, nem láttam még monitor elõtt pislogó embert 😄
Kivéve most téged, mert eszedbe jutott, és pislogtál egyet -.-

nekem egyet, de inkább élek vele és nem hordok szemüveget, mert szarul áll 😄

dronkZero
Ja, ez a fejlõdõ képfelismerõ-képesség vicces dolgokat tud kihozni. Volt egy olyan eset, hogy barátnõmmel sétáltunk, épp egy kb. kétszer másfél méteres lóheremezõ mellett mentünk el. Lenéztem, megtorpantam, aztán lehajoltam felvenni a többezer lóhere közül egy négylevelût. Még én is alig hittem el, hogy egyetlen pillantással kiszúrtam... Aztán persze lehet, hogy csak qrvanagy mákom volt...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Én elég sokat vagyok monitor elõtt (fõleg meló) és semmit sem romlott a látásom, jó géneket örököltem 😊

szerintem nagyban függ attól is hogy milyen a terem/szoba megvilágítása ahol dolgoznak/játszanak vele....
Ha egésznap neon fény alatt dolgozol és kimész az utcára úgy nézel, mint vakond a napon.(legalábbis nekem így van)fordítva is "mûködik"...ha egésznap kint kirándulsz a szabadban akkor betérve vhová alig látsz jól.

mellékesen pont most volt szemvizsgálat a cégnél és a munkatársam 0.75 õs szemüvegét felpróbálva tök élesen láttam..nem gyõztem hüledezni(alig akartam visszaadni😊) 10-12 éve CRT monitor elött játszok, dolgozok.
hétfõn szemészetre megyek...
Molnibalage
Hát ember, akkor te rohadt fura lehetsz, ez az embernek veleszületett képessége normális esetben. Nekem is megy bõven ilyen szinten a hangfelismerés, pedig nem gyúrtam rá semmivel, fõleg nem FPS-sel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hat éve kezdtem fps játékokkal játszani, és 2-3 év alatt annyira megtanultam bármely irányból érkezõ hang távolságát felmérni, hogy pl az úton sosem néztem szét, mindennek tudtam hallás alapján a pontos helyét.
Másfél éve abbahagytam az intenzív játékot, és a hallásom visszafejlõdött, már nem hallom úgy az irányokat/távolságokat.
Tetsuo
Nekem pl télleg javult a látásom! Fejlõdött a reakcióidõm és a hallásom is!
A lakótelepen többszáz méterrõl kiszúrom a snipereket. Ha meglibben egy függöny, már vetõdök is.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nekem is azt mondták, még annó, hogy sok idõt töltök a gép elõtt azért lett szar szemem. De! Fõsulin heti 3-4 órát gépeztem, mégis ugyanakkora ütemben romlott tovább.
Az ok: túl sokat olvastam/kellett olvasnom.<#sir>
visszaolvasva a kommenteket,már leesett...köszönöm 😄

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

Bazz,ez azért érdekes,mert én amióta gammázok,azóta nem látok normálisan távolra 😞

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

MrPrise
-Milyen hallása Mari néni?
-Római katólikus.

:-D

régi hir
Blackman
Hozzá tartozik a dologhoz, hogy rengeteg minden rontja a látást amirõl az ember nem hinné.. és ha leromlik azt hiszi, hogy a gép tehet róla.. én is így voltam vele..romlott a szemem, azt hittem a gép miatt...de kiderül, hogy azért mert magasabb a vérnyomásom a kelleténél és az rontja a szemet.. :/

janyikzs
Bár a cikknek ez nem témája, mégis szerintem ehhez köthetõ: Úgy érzem a hallással is hasonló a helyzet.
Bár az egyértelmû, hogy mindkét esetben kárt tud okozni rengeteg külsõ tényezõ, de a számítógépet nem biztos, hogy ide sorolnám.
Másik tapasztalatom: Mint elõbb írtam régóta gépezek, és szinte ezzel párhuzamosan zenét is hallgatok, ezt többnyire fejhallgatón. Az utolsó tesztem a hallás terén teljesen véletlenül esett meg elõzõ nyáron, amikor is a városunk központjában egy kamionra lettem figyelmes, ami a hallás-érzékelésünk mérésére volt kitalálva. Egy teszt erejéig "beugrottam" a kamionba, egy elég jól zárt részbe le is ültettek és egy fülest tettek a fejemre, amivel mindkét fülem hallását külön vizsgálták, ám a tesztem tökéletes lett.

Persze több évnyi "diszkózás" illetve még több zenehallgatás van már a hátam mögött (és vár még rám), amelyek miatt nem számítottam túl jó eredményre, ám kellemesen csalódtam.

janyikzs
Nem valószínû, hogy szerencse kérdése lenne. Én kb. 17 éve gépezek átlag napi több órát (még a munkahelyemen is napi 8 óra a monitor elõtt telik), és nekem se romlott észrevehetõen a látásom.
Ami annyit jelent, hogy az orvosi vizsgálaton kb. 4 hónapja ugyanúgy még a legapróbb dolgokat is láttam, mint általános iskolás (egészen pontosan 5-es) koromban (azóta van gépem).
És még az se mondhatom, hogy profi cuccokat néztem, mivel a CGA-tól kezdve szinte mindenen dolgoztam, és csak 2 hónapja van LCD monitorom.
Ezen elgondolkodva arra a következtetésre is juthatnék (amit persze nem teszek, bár lehet, sok esetben igazam lenne), hogy adottságon múlik ez javarészt: lesz, aki mindegy mit csinál, akkor is gyorsabban romlik a látása, és lesz, akinek ez jóval lassabban történik meg.

Lehet, hogy én szerencsés vagyok, de kb. 5-6 éve játszok és nem romlott a szemem eddig. Az ilyen vizsgálatokon minden full jó, a kis táblácskán a legkisebb betût is el tudom olvasni. Remélem ez így is marad. 😊

szép😄 én 2-3 év alatt 2 és félnél tartok😄
de akkor kicsit csökkentem a gépezést...

NEOreg3
csak háromnegyed dioptriát romlott a látásom 4 év alatt^^

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

bazz ezek után már felesleges bármit okoskodnom itt ... pedig az indexen is beszóltam volna a cikknek csak ott kommentelni nem lehet ...

Max Damage
Ha napi egy órán át lövöldözöl!!!!! akkor javulni fog, de ez nem azt jelenti, hogy ha napi 6 órát ülsz a gép elõtt, ez akkor is így van, sokkal inkább fordítva 😊 Tehát aki akciójátékokkal játszik, szerintem nem napi 1 órát játszanak, tehát ez is olyan hogy: "kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben pedig méreg"

Persze, hogy romlik. A cikk a LÁTÁS javulásáról szól, vagyis az érzékelt kép feldolgozásának részletessége és sebessége javulhat, ami egy agyi folyamat. Természetesen a szemed fizikailag erõteljesen amortizálódik a sok számítógépezéstõl, és szerintem ez a hatás sokkal jelentõsebb mint a kapott kép fejlõdõ agyi értelmezése.

Hallgassatok rám, és ne számítógéppel kezeljétek a látásotokat, mert a szemeteket tönkreteszi.
én egésznap lövöldözök,mégis romlik a szemem mint állat😊

"...aztán az ember megpróbálja bebizonyítani, hogy a fekete valójában fehér, míg el nem gázoltatja magát az elsõ zebránál."

Mindent bebizonyítanak, majd annak az ellenkezõjét is... szóval... 😛