26
  • Dj Faustus #26
    "Azt hogy mi illegális vagy perverz azt az állam és a társadalom dönti el. Lásd az alkohol károsabb mint egy psilocybe, panaeolus, copelandia családjába tartozó gomba."
    Csak viszont van egy probléma - a drogok egy jelentős része egyrészt függőséggel jár, másrészt éppolyan káros a szervezetre mint például az alkohol, harmadrészt az emberi önkontroll (ki milyen, mennyi szert vesz be, milyen célból, milyen alkalomból, stb..) személyenként eléggé különbözik.

    Sajnos volt már szerencsém drogoktól összetört életű osztálytárssal beszélgetni osztálytalálkozón (hát eléggé megváltozott a srác, és nem épp a javára vált a drogozás - szerencséjére időben leszokott), többedmagammal drogoktól rosszul lett tizenévest kórházba szállítani (nem egy szép látvány).

    "Ezekhez a dolgokhoz fel kell nőni, lásd sajnos Mo. 1-2 ezer év alatt sem nőt fel hozzá eléggé."
    Meg az egész világ. Nem engedik a kokain, heroin, LSD és egyéb szerek szabad és mértéktelen terjesztését, fogyasztását. Meg az ittas vezetést se. Meg kirúgnak, ha ittasan, vagy drogoktól bódultan mész be a munkahelyre. Meg részegnek, drogosnak titulálnak. Szörnyű, csapkodni kell az asztalt (részegen és/vagy drogosan) az Amnesty International-nál, negatív diszkrimináció áldozata vagy!
  • Tripax
    #25
    No lám no lám nincsen ellenhang, majd akkor leszek Én az.

    "Harmadszor pedig aki tudatmódosító szereket szed nem hobbiból csinálja hanem mert vagy nem boldog az élete vagy vannak gondjai amit nem tud megoldani"

    Ha ez igaz lenne akkor, nem beszélhetnénk pszihedelik kultúráról.

    "A drog meg illegális, a legkárosabb, ami létezik és az előnye (repülsz, flashelsz. ) eltörpül a hátrányai mögött. Továbbá a maffia bevételeinek nagy százalékát a drogok teszik ki.
    "

    Azt hogy mi illegális vagy perverz azt az állam és a társadalom dönti el. Lásd az alkohol károsabb mint egy psilocybe, panaeolus, copelandia családjába tartozó gomba.

    Ezekhez a dolgokhoz fel kell nőni, lásd sajnos Mo. 1-2 ezer év alatt sem nőt fel hozzá eléggé.

    Vannak hasznos drogok és vannak talán kevésbé valahogy így fogalmaznám.
    Ja és mégvalami, vannak olyan nagyszerű dolgok amit a kábítószernélkül átlagember nem tud megismerni.

    Még egy vélemény, nem rosszabb az aki teszem azt egy egy buli alkalmával megeszik valami amfetamin származékot mint aki berugik. Nem vagy másnapos, egy egy hoszabb bulit kellemesebben kibírsz, nem kerül sokkal drágábba. És még mielőtt valaki azt mondaná, hogy "rászoksz" nézzünk már körbe hányan isznak hétvégéről hétvégére. Hát igen...talán érdemes elgondolkodni ezen is.
  • Penge4
    #24
    Közterületen tilos az alkoholfogyasztás. Eltekintve a tizenéves suttyóktól, akiknek máshol nem igazán van rá lehetőségük nézz már szét 1-1 lepukkantabb környéken, vagy kisboltok közelében, ahol lehet kapni kis féldecist.
  • DeF
    #23
    abban nagyon nagy igazság, hogy úgy nehéz (lenne) leszokni a cigizésről, hogy mindenhol bagósok veszik körül.

    az első lépés az éttermekből/kocsmákból való kitiltás lenne, bár ez utóbbit megnézem, hogy ki tartatná be a sarki talponállóban, vagy akár olyan helyeken ahol a magamfajta egyetemista már megfordul, de még nem egy John Bull pub :)

    pultos manci odamegy az öreg bélához, hogy húzzon ki, mert különben hűmilesz? szóval ez így necc.

    visszakanyarodva, a cigit, ha tűzzel-vassal kezdenék el irtani és nem nagyon lehetne rágyújtani, max csak a saját kertedben meg az utcán (oly mértékben kellene csak keretet szabni neki mint az alkoholfogyasztásnak), akkor máris nyert ügye lenne a dohányzásellenes mozgalmaknak.
  • lapaleves
    #22
    szuper ötlet. 15 év alatt meg egy vegyésznek sem fog eszébe jutni egy másfajta hatásmechanizmus. a maffiózók meg szomorúan elkullognak majd éjszakai vagonrakodásra.
  • duke
    #21
    Ez tenyleg egy faszsag.A szenvedely betegsegeknek mindig komoly lelki problema,lelki serules all a hatereben,azt pedig nem lehet megoldani semmilyen inekcioval.A megoldas a szethullott szetzilalodott csaladok megjavitasa lenne,minden mas csak tuneti kezeles a problema megmarad.
  • Loverman
    #20
    na, végre egy jó ötlet.
  • Penge4
    #19
    "Jah, ha dontse mar el az ember maga, hogy narkozni vagy dohanyozni szeretne-e. :)"; "De mi lesz a következő ? Alkohol ? Koffein ? Kóla ? Csokoládé ?";

    Rosszul látjátok. A fent leírt dolgoknak van hasznos hatása is, ellentétben a cigivel, aminek semmi értelme nincs. Azért érzed úgy, hogy megnyugtat, mert ha szívod, akkor azt az állapotot éred el, amit a nem dohányzó ember, ha csökken a nikotinszint, akkor meg jelentkeznek az elvonási tünetek, amit pillanatnyilag megszüntet a cigi. Én talapsztalatból (is) tudom, mert régebben cigiztem, de leszoktam, azóta sokkal jobb a közérzetem.
    A drog meg illegális, a legkárosabb, ami létezik és az előnye (repülsz, flashelsz. ) eltörpül a hátrányai mögött. Továbbá a maffia bevételeinek nagy százalékát a drogok teszik ki.

    "Sokkal egyszerubb betiltani a kozteruleten valo dohanyzast :)"

    Hát ez tény és ezzel meg is oldanák a világ munkanélkülieinek problémáját, mert mindet alkalmazhatnák közterületellenőrnek, akkor is kevesen lennének.

    "Én az összes bagóst beoltanám most!"

    A legtöbbnek az egyetlen bűne az akaratgyengeség. Amikor még rászokott, fiatalon, akkor ez volt a hype (ahogy sajnos most is), utána meg már nem bír(t) leszokni, mert mindenhol dohányosok veszik körül. Az már a kormány hibája, hogy nem veszik szigorúbban a dolgot. Az áremeléssel nem mentek semmire, csak jobban terjed a feketekereskedelem.
  • Atomy
    #18
    Nemhogy a szegénység vagy a hülyeség elleni oltást találnák fel.
  • uniu
    #17
    Jah igen, a forras:"A londoni kormány illetékeseinek terveiről a The Sun című bulvárlap számolt be"
  • uniu
    #16
    Pedig elég komolytalan cikkeket vesz at onnan az SG. Pl.: ez is az!
    Elkepzelhetetlennek tartom ennek az oltasnak a kivitelezeset...ennyi erovel lehetne oltast kapni kola ellen, vagy whisky ellen...
    A masik dolog: es mi van ha morfium/kokain alapu GYOGYSZERREL kell kezelni a beoltott embert elete soran ? A hatekony fajdalomcsillapitok nagy resze is ezen alapszik ?!
  • Lame
    #15
    Forras MTI
    Nem neveznem bulvarnak.
  • Lame
    #14
    Sokkal egyszerubb betiltani a kozteruleten valo dohanyzast :)
  • fflx
    #13
    ez egy marhasag. konzervativ seggfejeknek juthat esetleg ilyen hulyeseg az eszebe de elegge elborult agyunak kell majd lennie annak a szulonek, aki be is adat egy ilyet a gyerekenek, aztan majd 15-20 evesen mit mond neki??? mert hogy a gyerek nem fogja megerteni.
  • MrPrise
    #12
    Komoly, hogy már bulvársajótban megjelent híreket is átvesz az sg...
  • AranyKéz
    #11
    Hát amekkora hiszti van a fű körül (csodálkozom is hogy nincs a besorolásban, az az ultimate evil, nem ?)

    De mi lesz a következő ? Alkohol ? Koffein ? Kóla ? Csokoládé ?

    Ki szabja meg a határt ?

    Ki határozza meg hogy ÉN mit akarok ?
  • GulaSoft
    #10
    Ja meg persze jönnek itt a sok bevétellel ami a bagóbóeladásból jön, de persze ezek nagyban elhallgatják azt a tanulmányt ami azt mutatta ki, mennyit emészt fel a dohányzás által okozott betegségek gyítása, és az így kieső munkaerő.
    Egyébirént a férfiakban tudatosítani kéne, hogy impotenciát okoz, és meddőséget is!!
  • GulaSoft
    #9
    Én az összes bagóst beoltanám most!! Had döntsem már el akarom e szívni a büdös füstjüket vagy sem!!! De nem dönthetek, mert leszállok a vonatról, és a bagó füstködén kell átverekednem magam!!!!!
    Az összesre gázálarcot raknék, aztán odabent kedvükre füstölöghetnek, és csak akkor vehetnék le, ha a méregdrága tisztító készülékek a belső levegőt megfelelően megtisztítanák. A nők 90%-azonnal leszokna!!!!
  • Lame
    #8
    Jah, ha dontse mar el az ember maga, hogy narkozni vagy dohanyozni szeretne-e. :)
  • Jack Bauer ahős
    #7
    F A K E
  • HappyBoy
    #6
    és ha mégis rászokik valaki a drogokra, akkor majd perelhet? :D
  • HappyBoy
    #5
    nagy testvér vigyáz majd ránk :)
  • Atomy
    #4
    Ritkán fogalmazok így de ez hatalmas baromság, az ottani választási kampány része lehet.
    Először is kétlem hogy kitaláltak olyasmit ami a nagyon sok féle drog ellen ugyanúgy hat.
    Másodszor mikor kialakult a függőség akkor nagyon rossz ha nem fogyasztod, nem pedig akkor nagyon jó mikor kipróbáltad. Aki dohányzott tudja hogy milyen nehéz rászokni mert szörnyen szar íze van.
    Harmadszor pedig aki tudatmódosító szereket szed nem hobbiból csinálja hanem mert vagy nem boldog az élete vagy vannak gondjai amit nem tud megoldani, megosztani másokkal és kénytelen kicsit kikapcsolni/eltompítani a gondolatait különben megőrülne. Ha az egyik szert elveszik tőle keres egy másikat, és mindíg lesz másik.
    Ha mi emberek odafigyelnénk egymásra, jobban éreznénk magunkat a világban és kevesebb menekülésre lenne szükség. Mostanában a felebaráti szeretet helyett az "aki nem velem van az ellenem" nézet kezd terjedni és ennek nagyon nem örülök.
  • Celeborn
    #3
    Penge4, ez az oltás, ha jól értelmeztem, nem azoknak szól, akik már drogoznak, hanem a gyerekeknek, akik még nem is próbáltak drogot, hogy ha esetleg valaha is kipróbálnák, akkor ne tetszen nekik. Ha ez így működik, az tök jó.
  • AranyKéz
    #2
    Nem szeretem ezt az elvet hogy a kormány mindenről az emberek felett akar dönteni.



    Kíváncsi vagyok melyik gyógyszerlobbi áll mögötte és milyen mellékhatásai lesznek.
  • Penge4
    #1
    "a szenvedélybetegek és drogfüggők kezelésére évente 20 milliárd fontot, vagyis csaknem 8000 milliárd forintot költenek."

    Hát még mennyi bevételt hoznak... Ha csak a cigiből indulok ki (ott olyan 1200-1800HUF körül van forintba átszámolva) kb fél millát költ egy átlagdohányos évente. A drog inkább a maffiának hoz pénzt, de ez megintcsak az ő hülyeségük. Ha itt lehet olyan törvényt hozni, hogy az extrémsportolók balesetét nem támogatja a TB, akkor ott lehetne olyat, hogy akinek drogot találnak a vérében azt nem látják el az orvosok, még életmentő műtétet sem hajtanak rajta végre (mint az USA-ban, azt, akinek nincs biztosítása).

    Amúgy jó dolog lehet ez az oltás, de a legegyszerűbb nem rászokni. Aki már drogokra szokik rá, annak komoly agyi gondjai vannak, amit kezelni kell, de a legolcsóbb a golyó, úgyis túlnépesedés van.
    Ha ilyen oltást kap annak az lesz a vége, hogy nem leli majd ezekben örömét és két lehetőség van. Vagy szépen csendben öngyilkos lesz, vagy népirtásba kezd és utána nyírja ki magát, mert akik ilyen szinten nyomják a drogot, azok nem az "íze" miatt fogyasztják.

    A cigire viszont tökéletes lenne, mert arra már divatból szoknak rá a fiatalok már 12-13 évesen. Ha okádnának tőle, akkor talán nem szívnák ennyien.