15
  • DeF
    #15
    remark tök igazad van, hülye lennél vásárolni, ha megkaphatod ingyen is - korlátozás nélkül - a filmet/zenét. hacsak nem fűz valamilyen érzelmi kötődés az adott produktumhoz.

    én pl a magam komótos módján szépen ebayről gyűjtöm be a cd-ket relatíve olcsón, úgy, hogy tudom, hogy max egyszer hallgatom meg (miközben lerippelem), utána a polcra kerül és kész (btw eddig egyetlenegy cd volt amit nem tudtam lerippelni sehogysem).
  • remark #14
    Akkor vegulis ujra csak azt lehet mondani hogy a filmipar (es zeneipar) csak nehezen fogja fel hogy valtozik a vilag, es ehhez nekik is alkalmazkodni kellene, nem torvenyekkel biztositani hogy minden alkalmazkodas nelkul is biztos legyen a nagy bõrfotel (biztos bevetel) még evtizedekig...

    Ez az egesz amit irok leragott csont, az ember ugy erzi hogy evek ota ezt mondogatja, hogy valtoztatni kellene (a film/zeneiparnak), es megse errol jelennek meg cikkek hogy mik az ujitasok, hanem hogy meg kemenyebben fellepnek mindenki ellen, es szigoritanak, es meg tokeletesebb masolasvedelmet fejlesztenek ki, es meg erosebben lobbiznak szigorubb torvenyekert es... Vazze a dinoszauroszok is biztos igy haltak ki, jart a szajuk hogy ok a vilag urai, kozben szep lassan lenyomta oket par okosabb es ugyesebb faj. :-)

    (Komolytalan amit irok, de most komolyan, az ertelmes beszedre ugyse figyel senki, akkor meg legalabb en szorakozzak jol amig leirom ezta par sort... ;-) )
  • winnie
    #13
    aki nem fogadja el a filmnézés (mozibajárás) majd egy évszázaods hagyományát, az ne távozás után nyújtson be panaszt.

    félre a tréfával, tök igaz. van még pár ilyen termék, de ezt kell szeretni. illetve nem kell. nem véletlen, hogy sokan átállnak a sorozatokra. nem csak nézők, hanem rendezők és színészek is. a sorozat nem ennyire lutri. ott azt kapja az ember, amit akar. többnyire.
  • remark #12
    "ha ilyen egyértelmű lenne, akkor mindig tudnád mit kell megnézni."

    Na de ezek utan meg mindig az a kerdes, hogy mit tegyen az ember ha nem akar tul sok penzt kidobni szar filmekre, hanem csak arra kolteni ami tetszik neki? Vagy maradjon a kerdes orosz rulett kategoria?

    A legtobb termeknel van mod arra hogy ha nem azt kapom amit igertek vagy amit hittem hogy kapni fogok, akkor "karpotolnak". Pl. veszek egy ruhat, es kiderul hogy megse jo, veszek egy vizforralot, es kiderul hogy megse jo, akkor visszaviszem es vagy kapok olyat ami tetszik vagy visszakapom a penzem. Ha veszek egy autot es fel ev utan meggondolom magam mert rajovok hogy nem tetszik, akkor eladom. Vagy ha nem akarok meg ennyi kockazatot se bevallalni, elmehetek kirpobalni egy ugyanolyan autot, es megbizonyosodhatok arrol hogy tenyleg ez kell-e nekem. Vagy ha meg ennyit se akarok a veletlenre bizni, lizingelek, es ha nem tetszik akkor visszadobom az egeszet es lizingelek egy masik autot.

    Es mi van a filmekkel? Mintha ez egyaltalan nem illene a rendszerbe.
    Hasonlit egy etteremhez, kihozzak az etelt, megeszem, utana mar reklamalhatok, de nem fognak velem foglalkozni (hacsak meg nem betegszem). Na de ha az elso kanal leves utan kiderul hogy az ultraszar, akkor visszakuldhetem. Ha az elso 5 perc utan kiderul a moziban, hogy atvertek, vagy tevedtem, es megse jo a film, visszakapom a penzemet?
    Van egyaltalan barmilyen jogom nekem, mozifilm-nezonek?

    Es ez meg csak a mozibajaras kerdese, es hol van meg az hogy mi van ha nekem ez az egesz "csak ekkor es csak itt is csak igy nezheto meg" rendszer egyaltalan nem tetszik, mert mar tul vagyok azon hogy dobjak egy hatast hogy egyaltalan elmehetek moziba (talan egy 5 eves gyerek meg azzal is elvan ha egyaltalan elmehet moziba, de en szorakoztatast varok el a penzemert, es ha nem szorakozok a filmen, akkor nagyon bosszus tudok lenni...).
  • winnie
    #11
    "Ha jó kritikákat olvasol és megveszel(megnézel moziban) egy filmet/megveszel egy játékot kiderül, hogy az egy nagy rakás fos."

    vagy pedig ku* jó film.

    "Vanak, amikről ódákat zengenek, én meg elhányom magam tőlük, vannak amit lehúznak, én meg oltári jónak tartok."

    és van fordítva.

    ha ilyen egyértelmű lenne, akkor mindig tudnád mit kell megnézni. a kritika két dologra jó. 1. hogy a sok közül megtalálja az ember azt a kritikust, akivel szinte mindig egyetért vagy szinte sosem ért egyet - így mindig biztosra mehet. 2. hogy olvasson egy jó írást.

    "Az a baj, hogy mostanában 10 filmből 1 nevezhető nézhetőnek, úgyhogy nem véletlenül csökken a mozibamenők száma. P"

    nem csökken a mozibamenők száma. sőt. és itt bukik az elmélet.
  • Wittgen
    #10
    Ugyanaz a helyzet, mint a játékoknál.

    Ha jó kritikákat olvasol és megveszel(megnézel moziban) egy filmet/megveszel egy játékot kiderül, hogy az egy nagy rakás fos.

    Vanak, amikről ódákat zengenek, én meg elhányom magam tőlük, vannak amit lehúznak, én meg oltári jónak tartok.

    Az a baj, hogy mostanában 10 filmből 1 nevezhető nézhetőnek, úgyhogy nem véletlenül csökken a mozibamenők száma. Persze könnyű a warezra fogni, csakúgy mint a zeneipar is teszi...

    De most kezd el beérni annak a gyümölcse, hogy milyen gagyi filmek jönnek/jöttek ki a piacra az elmúlt 5-6 évben.
    Hiába, ha szar a termék(film), azt az ember egy idő után nem fogja venni, max ha ingyen adják.

    Ez a véleményem.
  • remark #9
    Egyebkent meg mielott belemegyunk abba hogy most hogy jon ide Hollandia, gondoljuk vegig a kovetkezot:
    Ha en nem jutok hozza egy friss magyar filmhez mert termeszetesen nem jatszak it helyben, ugyanigy ti se tudtok megnezni (meg en se tudok) egyegyetlen friss premieres filmet se amit mondjuk az USA-ban vagy mondjuk Franciao-ban mar jatszanak.
    En itt kezdtem el felkapni a vizet de nagyon. Premier igy, jo kritikak ugy, megy a hype hogy milyen jo film, meg kell nezni, felhuzzak meg beetetik az embert, lenyomnak a torkan tobb tonna reklamot, kritiakt, interjut.... Rendben. Akkor lassuk a filmet. Megnezem a mozimusort, sehol a film. Megnezem a kornyezo DVD boltokat, sehol a film. Megnezem a kornyezo orszagok online DVD aruhazait, sehol a film. Rakeresek, hoppa, letoltheto.
    Vagy pl: nem fura hogy mire Magyarorszagon bemutatnak a moziban egy filmet addigra mar DVDRip-ek keringenek mindenfele? Mashol mar kaphato DVD-n, Mo-n meg meg be sem mutattak. Szorakoznak az emberrel vagy micsoda?

    Engem ez nagyon-nagyon idegesit. Ahogy nem vagyok kepes (hajlando) varni egy filmre vagy sorozatra hogy vegre elkezdodjon a TV-ben pentek este 8-kor, es nem vagyok hajlando elore felretenni a pentekemet csak ezert, na meg azert hogy aztan megnezzek 10 tonna reklamot, es egy 2 oras filmet megnezzek 3 ora alatt, ugyanugy nem vagyok hajlando kivarni mig vegul meltoztatnak valamilyen formaban a filmjuket elerhetove tenni, magyar felirattal persze. Nem hiszem hogy sokat kérek. Felajanlom hogy fizetek a filmukert akar 10 eurot is, de akkor ott, akkor es olyan korulmenyek kozott akarom megnezni, ahogy az nekem tetszik. Es ez nem a mozi. Itt van pl. a 24 c. sorozat. DVD-rol neztem meg, mert ugy akkor nezem meg mikor akarom, es az 1 oras musor csak 45 perc, mert nincs reklam. Kiraly. Igy estenkent ha ugy tetszik akar harmat is megneztunk este 8-tol. Meg jo hogy nem majd minden este csak azert tepek haza, hogy le ne maradjak az aktualis epizodrol. (Ja persze, fel lehet venni, de majd ha mar csak digitalis formaban lesz elerheto a TV adas, akkor majd jol megoldjak hogy ne lehessen.) Nem fogadom el hogy valaki is, foleg egy ilyen viszonylag lenyegtelen dolog miatt mint amilyen egy film vagy egy sorozat diktaljon nekem, es megszabja hogy mikor hol vagyok es mit csinalok. Van 1000 masik dolog amihez alkalmazkodnom kell, nem fogok egy zsirosseggu producer vagy mittomen kicsodahoz alkalmazkodni, mert o kitalalta hogy az o filmjet csak igy vagy csak ott vagy csak ekkor lehet megnezni. En diktalok, mert nalam van a penz. Ha kell valakinek a penzem, tegyen is erte valamit.
    Komolyan, ezek csak filmek, mi olyan nagyszeru es fontos rajtuk? Persze, szeretem oket, van kozel 600 filmem es sorozatom otthon, nade megsem egy limitalt szerias Ferrarirol beszelunk, amiert eleg sokat lennek kepes szenvedni es sorban allni, na de egy filmert, amirol aztan kiderul hogy egy fabatkat se ert, es meg utaznom is kellett a mozi miatt, meg parkolojegy, meg tudomisen... Ah. Hagyjuk.

    Persze sokat javult a helyzet mara, foleg egy-egy nagyobb film eseten fordult elo hogy a vilagon mindenhol egyszerre volt a filmnek premiere. Ok azt mondjak hogy azert hogy a warez ne vigye el a bevetel nagy reszet. En meg azt mondom hogy epp ideje hogy ezt legalabb nehany film eseten meglépik, es kiszolgaljak az igenyeimet. Mondjuk en jobban szertnem ha a DVD-t lehetne azonnal es mindenhol, es legalabb magyar felirattal (amit nem olyan nagyon nehez azert osszerakni, foleg amilyen ocska egyik-masik DVD felirata).
  • cateran
    #8
    Remélem a munkahelyeden is ezt az elvet fogja követni a főnököd és drasztikusan csökkenti (kvázi nullára)a fizetésedet:P
  • remark #7
    Ez az? Lora
    Igaz hogy csak hatan szavaztak, ugyhogy egyelore nem mervado az eredemeny, de a 8.7-es atlag az brutalisan jo!
  • remark #6
    Draga cyberdj!

    Olvasd el amit irtam!
    "Konyec: meglatjuk. Hollandiaban nem jatsszak a mozikban ;-) ugyhogy marad a warez."
    Attol mert elolvasom a kritikakat attol meg nem fognak hirtelen a holland mozikban magyar filmeket vetiteni! Ugyhogy hidd el, marad a warez. (Kiveve ha megiscsak meg tudom venni valahogy a filmet valami online ertekesitesi formaban.)

    A tobbi problemamra, hogy elegge necces hogy egy film jo vagy sem es nincs kedvem kidobni a penzt az ablakon, arra megoldas lehet a kritikak olvasgatasa (bar neha csak igeret, nem megoldas), de ez a tema warez fuggetlen!
  • DjDano
    #5
    Én döntöttem, nem kell pénzért az amit ingyen is megaphatok, legyen az bármilyen olcsó is :DD

  • cyberdj
    #4
    Drága Remark! A Te problémádra a kritikák elolvasása a megoldás, nem pedig a warezelés...
  • winnie
    #3
    attólmég az üvegtigris hihetetlen sok embert "elvarázsolt"

    viszont a dvd-n premierrel egy időben nem lenne okos dolog, mertelég sokat bukna az ipar. (tavaly volt ilyen próba a bubble-lel, az spi idén is meg akarta próbálni, de nincs sok értelme.)
  • Cat #2
    Lorát nézd meg, abban nem fogsz csalódni.
  • remark #1
    "Az Üvegtigris 2 és az Argó a remek kezdés után hétről-hétre jókora bevételcsökkenést volt kénytelen elszenvedni, míg az Egy bolond százat csinál már eleve nem is kezdett jól, és meglehetősen gyorsan vesztette el a nézőket."

    Az Uvegtigris nagyon szornyu film (egyfajta "magyar valosag" film). Az en szemszogembol nezve "retegfilm". Az Uvegtigris 2 vajon milyen lehet? Rosszabb? Nem erdekel, koszonom.
    Az Argo meg van DVD-n. 900 forintert. Erdetileg is DVD-rol neztem, aztan szembejott a boltban olcsoert, es megvettem. Gyüjtõ vagyok.
    Egy bolond százat csinál: kezdeti, meglehetosen alacsony erdeklodesem par perc alatt nullara redukalodott.
    Konyec: meglatjuk. Hollandiaban nem jatsszak a mozikban ;-) ugyhogy marad a warez.
    Rajtam sokat segitene ha elfelejtenenk vegre ezt a hulye "egyszeri megnezesert fizet azt vagy bejon vagy nem a film" cimu lenyúlást. Lehessen DVD-n (vagy akarhogy mashogy, pl. online letoltessel) megvenni a filmet a premierrel kezdodoen, aztan a piac majd dont hogy veszi-e vagy sem.