41
  • NEXUS6
    Én azon csodálkozom, hogy erre a mi volt előb, tyúk vagy a tojás, maci vagy vindóz találós kérdésre, a világ leggazdagabb embere még 20 év alatt sem talált ki valami frappánsabbat, csak a hőbörgős visszaválaszt: igen de nekünk meg ez volt meg előbb.

És? Valami koncepció?
    Ááá!!!
    Az M$ sztori néhány pénzéhes emberke és az ő marhanagy mázlijukról szól, hogy az ölükbe csöppent egy egész piac.
    Olyan ez mintha csipszet csak a Csió gyárthatna, és mindenki őket hájpolná, hogy micsida űberkirályak és amikor a hányásízű új terméküket nem veszik az emberek, akkor befenyegetnek, hogy márpedig holnaptól márpedig csak olyat gyártanok és kész!;)))
  • remark #40
    Kerdes: Emlitetted hogy az MS gyorsabban adhat ki a jovoben frissiteseket. Jelenti-e ez azt hogy gondolkodtok uj funkciokat folyamtos, frissiteskent torteno elerhetove teteleben?
    Bill: Nem, a jovoben is nagyobb kiadasok lesznek. Mikor valami uj funkcioval all elo az ember, akkor a partnereit is maga mogott akarja tudni, igy pl. a hardvergyartoknak keszen kell allniuk az uj funkcionalitast kiszolgalo hardverrel. Ez jelentosen megkonnyiti az emberek szamara hogy a dolgokat a helyukre tegyek: "rendben, szoval ez az amit a Vista-val kapok, es ez az amit a Vista utani verzioval kapni fogok". A mohobb felhasznalok letoltik a ket verzio kozotti frissiteseket, de az XP-t hasznalok kozul hanyan toltottek le az altaluk hasznaltnal sokkal fejlettebb uj bongeszot? Talan te es azok akiket ismersz igen, de a legtobb ember nem.

Kerdes: Valojaban hanyan toltottek le?
    Bill: Azt mondanam hogy kevesebb mint 30 szazalek. Itt volt peldaul ez a hihetetlenul jo uj kereso motor, amit minden kritikus nagyra ertekelt, es le merem fogadni hogy kevesebb mint 10 szazaleka a windows felhasznaloknak toltotte le. Most a Vista-val valami meg jobbat kapnak. A legtobb felhasznalo most latja majd ezeket az ujitasokat eloszor.

Eredeti cikk: Finally, Vista Makes Its Debut. Now What?

Valaki segitsen ezt megerteni.
    Szoval az MS elso embere kiall es azt mondja hogy mivel az emberek tobbsegenek nem kellenek az uj funkciok ingyen, igy folytatjak az uj es uj verziok kiadasat, amit megvasarolva vegul ezeket az uj funkciok vegul csak eljutnak mindenkihez, es akkor ezeknek a felhasznaloknak milyen jo lesz.
    Meg azt hogy csak egy szuk, moho reteg az aki kiprobalja es letolti az ingyenes frissiteseket. Ergo akkor meg minek az ingyenes frissitesekkel veszodni, ha penzert tobb embernek el lehet ugyanazt sutni? Amit eredetileg nem is akart... De ha penzbe kerul, akkor mar akarja... Vagy micsoda. (??)
    Nem akarok pejorativ lenni, de amerikaban forditva gondolkodnak az emberek? Vagy sehogyse?

Az mar regen feltunt hogy amin nagyobb arcedula van azt az ember hajlamos ertekesebbnek tartani. Lasd. 2x annyiba kerulo cipo ami nem eleg hogy ronda, de meg hamarabb is megy tonkre mint az olcsobb, de mondjuk ra van irva hogy X ceg gyartotta.
    Bar az is igaz, hogy mikor kollegam meseli hogy mikor megjelent a Vista, az apja kijelentette hogy neki az kell, de mikor az informatikus fia megemlitette hogy azt amit o akar csinalni az ingyenes szoftverrel is meg tudja, akkor nem ertette hogy hogyan mukodhet az ami ingyenes? Ami "valami", az penzbe kerul. Minel dragabb egy dolog, annal nagyobb "valami".
    Bar azzal is tisztaban vagyok, hogy a legtobb ceg mar nem (csak) termeket arul, hanem komplett branding folyik, es ezt adjak el az embernek. Lasd McDonalds: nem a sultkrumplit veszed hanem az "eleterzest" hogy jo ott lenni, jo ott enni stb.
    De lehet hogy rossz nyomon jarok. Valaki segitsen ki.

Kozben meg arrol is olvasni hogy az amerikaiak szerint az MS-nek van a legjobb hirneve a cegek kozul, sok ev utan sikerult megeloznie a Johnson and Johnson-t. A felmerest olyan faktorok alapjan vegeztek mint tarsadalmi felelossegvallalas, penzugyi eredmeny, vagy vonzero (erzelmi alapu). A sikert foleg Bill Gates jotekonykodasainak koszonheti az MS.
  • remark #39
    Csak hogy ne legyen felreertes, en csak egy az egyben leforditottam (na jo, az erthetoseg kedveert kicsit atfogalmazva neha). Az altalam beidezettek nem tukrozik az en szemelyes velemenyemet. ;-)
  • Ulkesh
    "Bill: Barki valaszthatja hogy vesz egy uj PC-t, vagy a jelenlegit boviti ki. "

Ergo, mindenképp költhetsz, ha nem múlt héten vetted a géped és teljesen ki akaord használni a Vistát és a rá írodott alkalmazásokat, játékokat..

"Vegig lehet menni es meg lehet nezni hogy ki muttatta be ezeket az ujdonsagokat eloszor"

Ezt jobb ha nem emlegeti :)
    Nem véletlen, hogy a Leopard bemutatóján a legtöbb újdonságot nem mutatták be, mert még nem készült el a Vista és nem szerették volna, ha ott viszontlátják :)

"Mostanaban minden egyes nap feltorik a Mac-et."

A Win alapú gépeket meg óránként.. :)

Én még Mac-en nem találkoztam spyware-el, vírussal, nem törték fel a gépem soha..
    Ellenben próbálj telepíteni XP-t úgy, hogy a gépre aktív internetkapcsolat van dugva.. Mire felrakod az utolsó drivert, addigra már összeszedtél legalább 3-4 spyware-t, rossz esetben már vírusod is van..
    Ha telepítek, akkor az első programok a vírusírtó, spyware detektor és a tűzfal, de mire feltelpülnek, már sok esetben találatot is jeleznek..

"Menjunk vissza az eredeti Mac-hez es gondolkodjunk el kicsit azon honnan is jott a felhasznaloi interfeszuk koncepcioja."

A Xerox-tól, akik átadták a teljes technológiát az Apple-nek.. Legálisan..

De arról is elgondolkodhatunk, hogy a Windows UI-ja honnan is jött..
  • remark #37
    Bill erdekeseket nyilatkozik...

Kerdes: Mi a helyzet az Apple reklam arra vanatkozo utalasaval hogy a Vista-ra csak egy komoly mutet utan lehet atterni?
    Bill: Barki valaszthatja hogy vesz egy uj PC-t, vagy a jelenlegit boviti ki. Nem tudom miert tesz ugy az Apple mintha felsobbrendu lenne. Fel se tudom fogni. Mit akarnak ezzel mondani? Szamit meg itt az oszinteseg, vagy ha tenyleg cool vagy, akkor ez azt is jelenti hogy hazugsagokat mondhatsz amikor csak jonak latod? Egy szikranyi igazsag sincs ebben az allitasban.

Kerdes: Sok Vista ismerteto, meg a pozitivak is, megjegyzik hogy sok Vista ujdonsag mar a Mac operacios rendszeren is elerheto.
    Bill: Vegig lehet menni es meg lehet nezni hogy ki muttatta be ezeket az ujdonsagokat eloszor, már ha foglalkozunk a tenyekkel. Ha csak annyit akarunk mondani hogy "Steve Jobs talalta fel a vilagot a tobbiek csak utana kullogunk", am legyen. De ha erdekel a kerdes, Jim Allchin (Vista fejlesztesi vezeto) boldogan elmondja minden egyes feature-rel kapcsolatban hogy mi az igazsag. Talan nem kellett volna a folyamatban levo fejleszteseinknek ekkora publicitast adni, mivel tisztaban voltunk azzal hogy az [ujitasok alapjaul szolgalo] alaprendszer kifejlesztese sok idobe fog telni. Mostanaban minden egyes nap feltorik a Mac-et. Minden egyes nap ujabb exploit-ra derul feny, amellyel a gep felett [egy Mac felett] teljesen at lehet venni az uralmat. Ugyhogy igen, nekunk tovabb tartott [eloallni az ujdonsagokkal], es nekik mar meg volt amit mi meg csak fejlesztettunk, mar ami a felhasznaloi feluletet illeti. De legyunk realistak, ki jott elo a file, edit, view, help menusorral? Menjunk vissza az eredeti Mac-hez es gondolkodjunk el kicsit azon honnan is jott a felhasznaloi interfeszuk koncepcioja.
  • Picar77
    Szar neked. Nézheted benne a sok szar reklámot én abból kösz nem kérek amúgy nekem is meg van de minek:P
  • NEXUS6
    Azért elégciki, hogy az új brózert, ami ráadásul képes autómatikus felnyomulni a gépre csak a tulajok 1/3-a töltötte le, de vajon mennyi használja is?

(Ezt most IE7 alol írom;)))
  • remark #34
    "A Microsoft elnöke kiemelte a Vista telepítésének fontosságát. Elismerte, hogy több újítás eddig is hozzáférhető volt a külön letöltések által, ám szerinte ezt a felhasználók nagy része nem használja ki. Példaként említette az Internet Explorer 7-es verzióját, amelyet az XP-tulajdonosok alig egyharmada töltött le, a többiek egyelőre távol maradtak."

Izemize. Ez most mit is jelent?
    Bill azt mondja hogy fontos Vista-ra valtani, majd azt mondja hogy tenyleg sok ujitas nem csak a Vista-ban elerheto, mint peldaul az IE7 ami ingyen se kell az XP tulajok jelentos reszenek?
    Akkor most mit is indokolt meg pontosan? Szerintem azt hogy felesleges valtani mert az a par ujitas, amik kozul sok ingyen is elerheto, az se valami fontos.
    Vagy valamit rosszul ertek?

Ezek utan nem fogom erteni ha valaki azt mondja hogy a tobbsegnek ez vagy az kell (pl. windows vagy pl. MSN esatobbi), mert lasd pl. milyen sok windows felhasznalonak van az... Ezek a szamok (IE7 felhasznalok tabora) is mintha csak azt mutatna hogy az emberek azt hasznaljak amit elejuk raknak, nem _valasztjak_ tudatosan pl. az IE7-et, igy mas szolgaltatasokat se, hanem azt hasznaljak, mert az van az arcukba tolva. Ennyi.
  • kvp
    "Software RAID -ről való bootolás, "különlegesség", úgyhogy howto -t kell olvasni hozzá, meg configot szerkeszteni."

Ahogy mondani szokas: just use grub... azaz hasznald a grub-ot. Innentol sokat nem kell erteni a szoftveres raid-hez sem.

"Ezt a Live szolgáltatásokkal kombinálva oldanák meg, amelynek segítségével bármely gépre gyorsan letölthetnénk saját kedvenceinket, betűkészleteinket, dokumentumainkat, stb."

Tehat minden adatot a live account-on kellene tarolni, es onnan lehetne elerni. Legalabbis amig fizetjuk az elofizetest. Ha megsem akkor az osszes adat ugrott. Ez a bajom az mmorpg-kel is, ha az ember nem fizet egy ido utan torlik a menteset. Ha ezt a csaladi fotokkal teszik meg az mar nagyobb gond.
  • nedudu
    Én szoktam mirrorozni a boot részt is azzal a különbséggel, hogy mindkét HDD-re lesz telepítve a boot attól függetlenül hogy mirroron ül. Ha bármelyik vinyó megsérül akkor is képes bootolni mirror-ról max a tömb egyik eleme kiesett.
  • ssdb
    hmm... újabb windóz talán a Viennáról van akkor szó?
  • turul16
    Ja software raidnél nem szokás mirrorozni a boot részt bocsi, erre rosszul emlékeztem.
  • turul16
    A linkelt írásban máskép javasolják, mint ahogy mondtam, vélhetőleg az író Wint is látott raiden :)
  • turul16
    Soha nem olvasom el a howtokat teljesen :)
    Átfutom őket, és az elég , tudom mire vagyok kiváncsi és csak azt olvasom el belőle.

Ez a RAID dolog, meg volume kezelés, azért is érdekes, mert az Win mondjuk használ kb. egy féle megoldást, a lehetséges k.-sok közül.
    Egy telepítőbe, ~ nem lehet automatizálni az összes kötetkezelési megoldást. Valaki mindig szidná, hogy pont az nincs benne amit ő szeretne, és követeli konzolját, és config file szerkesztési jogát :)

Lényeg naggyából annyi, hogy a winyó elejére tegyél raid-1 (mirroring) -ba a bootparticiódat, benne a kernel image, és grub stuffjai, akkor jó lesz.
    Többi particiót úgy raideled, ahogy neked tetszik.
    Itt egy javaslat, ha wint -és lint raksz egy Software raidos gépre egyszerre.

3 oldal, és google 3. találata a "software raid linux windows boot" szavakra :)
    (3 a magyar igazság :) )
  • kogasom
    Annyira nem kéne bántani a Vista-t. Szvsz windowsnak jó, mással meg nincs értelme összevetni, mert flame lenne belőle. Ami nekem a leginkább zavaró, az az, hogy 6 verzióban adják ki (+starter és a két N verzió), és drágán. Miért nem elég egy sima és egy szerver verzió? Továbbá minek kerül 80.000 forintba a teljes verzió? Viszonyítási alapnak: a mac 1 felhasználónak 33.900, családi csomagban (5 felhasználó, úgyhogy lehet osztozkodni) 47.900. Továbbá undorítónak tartom magát azt, hogy Starter néven kiadnak egy verziót a fejlődő országoknak. Ha már annyira butított, és fejlődő országok kapnák, akkor egy fillért se kérjenek érte.
  • zzebi
    Nacceru...

Mi lenne, ha en pl otthonra akarnek egy ilyn $4000-os gepet venni magamnak (persze csak elmeletben ). Akkor mint kezdo Linuxos napokig kene olvasgatnom a forumokat a temaban, hogy a Windows-omat ujra mukodokepesse tegyem?

Na, csak hogy azert a Vista-rol is essen ket szo...: MS SUX
  • turul16
    Nekem is software raidem van. És jól van. :)

howto

Software raid, nem egyszerű móka. De avg. usernek nincs ilyen problémája.
    Software RAID -ről való bootolás, "különlegesség", úgyhogy howto -t kell olvasni hozzá, meg configot szerkeszteni.
  • kogasom
    OFF: Rendes linuxot láttál már? Nézzél meg egy Ubuntu/Kubuntu-t. Ott egy rohadt szöveges filet nem kell szerkeszteni, és van egy használható rendszered. Megjegyzem ez egyre inkább igaz az összes disztróra, aminek az alapelve nem az, hogy az ember majd szövegfileok szerkesztgetéséből és terminálból összedobja a grafikus felületet (debian, gentoo).
  • GulaSoft
    Az utód ráadásul felhasználóközpontú fejlesztés lesz, amelynek egyik fő feladata a saját adatokhoz való hozzáférés megkönnyítése
    Dögöljek meg ha nem ezt nyilatkozta a vistaról is egy éve kb.
  • zzebi
    OFF...
    Pont az Ubuntu-t rakta fel a gepemre egy hete egy kollega az XP melle. O a helyi admin es kb 10000 Linuxot installalt mar. Na most az installalas utan kb 4 oraja ment ra a hekkelesre, hogy a gepben levo software raid-et felismerje a cucc es a Grub a Windows-t is fel tudja boot-oltatni a Linux mellett. A 4. oraban feladta.
    Egy atlag felhasznalo (pl en) eljutott volna a csilli-villi grafikus Linux install vegeig es utana azt tapasztalja (merthogy ez volt az eredmeny), hogy az elso reboot-kor meghal a gep, mert a Linux ugy ela@#$ta az MBR-t, hogy semmi nem tud boot-olni. Es ez egy gyari Dell Precision workstation, nem valami sufniban osszetakolt gep.
    ON...
  • turul16
    "A Linux-rol meg ne is beszeljunk. A Linux termeszetesen barmelyik masiknal tobbet tud, viszont minimum kockafej es 2 szovegfajl-szerkesztesi diploma kell a hasznalatahoz."
    Régen így volt, de most már nem igazán, egy értelmesnek mondható ember, (aki nem a gyogyóbol szabadult) elboldogúl pl. az ubuntuval is :), de mondjuk gentoo telepítését nem ajánlanám egy kezdőnek, bár némelyik kezdő igen ügyesnek bizonyult (gentoo nál mindent forrásódbol szokás feltenni, míg a legtöbb disztrónal click-click, vagy "telepítsd ezt" -parancs (pl: "apt-get install firefox" --> letölti, feltelepíti a firefoxot; persze, ha valaki nem akkarja használni a gui-t) )

Ha valaki nem tudja, hogyan kell valami különlegességet belőni, megkérdezi a googlet, "howto" vagy "hogyan" -kulcsszó ajánlott ilyenkor.
  • turul16
    "és a driver hiányon kívül nem találtam benne problémát."
    1+ Éves eszközökhöz, ne nagyon várjál hozzá drivert, mert a legtöbb cégnek nem éri meg, megírni hozzá.

Ezért volt olyan nagy az sg-n piaci elemzésnél, az új hardverek vételéből, eredő plusz kiadás, a Vista miatt.
  • zzebi
    Amugy erdemes vegignezni a nemzetkozi szaksajtot, hogy mit gondolnak a Vista-rol. Egytol egyig fenntartasaik vannak es mindenki csak az XP-hez kepest tartja elorelepesnek. Az OS X-el osszehasonlitva mindenki ugy veli, hogy a MS a Vista-val legfeljebb csak behozta az OS X Tiger-t, de le nem igen hagyta. Viszont a Leopard hamarosan erkezik...
    A Linux-rol meg ne is beszeljunk. A Linux termeszetesen barmelyik masiknal tobbet tud, viszont minimum kockafej es 2 szovegfajl-szerkesztesi diploma kell a hasznalatahoz.
  • turul16
    Ami sok fejlesztőt késztet majd OpenGL/OpenAl -re váltásra.
    Pl. Hang miatt alchemy

Pl. A miatt, hogy nem megy OSX,PS3,XP alatt a program, komolyabb játék gyáraknál azért fontos ezeknek a támogatása is.
    És hlsl kodokat sem kell kidobni, ogsl miatt mivel átforgathatók.
  • zzebi
    Mindossze azert fontos a Microsoftnak, hogy az iTunes kompatibilis legyen a Vistaval, mert kb 50 millio iPod tulajdonos van az USA-ban. Valoszinuleg az USA-ban az XP tulajdonosok tobb, mint felenek van iPod-ja. Es ha ezek aggodnak amiatt, hogy nem tudjak majd az iPod-jukat a Vistan hasznalni, akkor egyszeruen nem valtanak most, csak kesobb, ami a MS-nak milliardokba kerulhetne.

Mellesleg a cikk ezen resze mar amugy is elavult, mivel az Apple 1-2 napja kiadta a patch-et, ami javitja a kompatibilitasi problemakat.
  • Darth Sith
    de amúgy csak ennyi pl. DirectX10.
  • Darth Sith
    Konkrétan arra gondoltam, amely az eddigi windows-okban nem volt megtalálható. Tény, néhány elem, pl az Aero-hoz hasonló felület már volt a Mac-ben, a részletesen bekonfigurálható rendszer linuxban stb.. Nagyrészük megtalálható volt más-más rendszerekben, de nem egybe integrálva a nagyrészük. Hozzá kell még tenni, hogy a guruk tényleg ismerik ezeket Unix/linux/max rendszerekből, de egy átlagfelhasználó sosem találkozott ezekkel. De most már számukra is elérhetőek ezek az "újdonságok", egy rendszerbe öntve. Létezik rengeteg linux disztrib, mindegyiknek megvan a maga előnye. Red hat jó hálózatkezeléssel, mandriva könnyű használhatóság stb.. Ezeket ötvözve, szerintem egy elég jó rendszert kaptunk, kellően jó biztonsági szintel és konfigurálhatósággal. November óta használom a Vista-t egy másik gépen, folyamatosan, és a driver hiányon kívül nem találtam benne problémát. Nagyon stabil és gyors. Közepes konfigon is teljesen jól elfut, aero-val eggyütt.
  • turul16
    "ez azért így iszonyat nagy ferdítés, és totálisan hazugság. Mi az hogy semmilyen újdonságot?"
    Sorold azokaz "újításokat", amit egy fejlesztő vagy egy felhasználó, érezhető előnynek könyvelhet el, és más rendszerben eddig nem volt.
    Én egy ilyenről sem hallottam.
  • Darth Sith
    "almás cég weboldalán belinkelt cikk egyenesen Mac OS imitátorként jellemzi a Vistát, amely egyetlen saját újítást sem kínál a vásárlóknak"
    ez azért így iszonyat nagy ferdítés, és totálisan hazugság. Mi az hogy semmilyen újdonságot?

"saját adatokhoz való hozzáférés megkönnyítése. Ezt a Live szolgáltatásokkal kombinálva oldanák"
    nagyon nyomják, erőltetik ezt a live-t, hogy mindenki tegye az interneten keresztül elérhetővé az összes adatát. Csak nekem van olyan érzésem, hogy mintha lenne benne egy olyan hátsó szándék, hogy így bárkinek az adataihoz probléma nélkül hozzáférhetnek?

"Gates elmondta, hogy nem érti a reklámjaikban elhangzó szlogeneket, miért próbálnak felsőbbrendűnek tűnni, leminősítve a PC-t használó nagy többséget. Szerinte Jobsék valótlan állításokat tartalmazó reklámokkal igyekeznek növelni népszerűségüket, ezekben az őszinteség nyomát sem lehet megtalálni."
    iPoddal kapcsolatban elég sok ilyen van. Úgy nyomják a marketing rizsát.. Közben 2xer olyan drága mint a kategóriájában bármilyen más player, amely akár hatványozottan nagyobb tudású, sokkal strapabíróbb és jobb aksival rendelkezik. De hiába, a VHS is lenyomta a Beta-t, pedig a beta technológialag sokkal jobb volt, de hát a marketing.. Az emberek nagyrésze meg úgysem azt nézi hogy mi van benne, melyik jobb technológiailag. Sosem néznek meg semmilyen tesztet, melyik jobb tudás/ár kategóriában, csak megveszik amit a média nyom...
  • asysoft
    Azért ennél szerintem egy kicsit árnyaltabb a kép. Pl még 2003-ban a Longhorn kapcsán szó volt egy gyorsabb keresőről, s akkor még Tiger Spotlight-ja sehol sem volt. Persze, Apple hamarabb megvalósította:) Az XGL-szerű "hajlik az ablak, ha viszem" is hamarabb valósult meg a LH-ban-szerencsére kihagyták:)
  • Garfield
    Tehát ha jól értem, azért halasszák el egy op.rendszer bevezetését, mert az egyik cég szoftverfejlesztői képtelenek voltak hónapok óta elkészíteni a saját szoftverük kompatibilist változatát?

Nooormális?
  • asysoft
    Nem tudom, miért csodálkozol azon, hogy tovább fejlesztik a Windowst. 2011 nincs közel (meg aztán ki tudja, mennyit csúszik a Vienna:)), régebben sűrűbben jöttek az új verziók, nomeg az Apple is elég sűrűn adja ki az új változatokat (XP megjelenése óta hány OS X is jött ki?:)).
  • asysoft
    "Steve Jobs cége iTunes-kompatibilitási problémák miatt ajánlja a felhasználóknak a váltás elhalasztását, míg a Microsoft szerint ez nem lehet akadály."
    Milyen fontos szempont!
  • turul16
    Nem neked szólt.

A lényeg, hogy lehetőség nyílok olyan adatok tárolására, amit csak adott szoftver érhet el. (Ha letörlöd a szoftvert pá-pá adat)

Ezt is jelentheti az az újítás, hogy a hozzáférési jogok program szinten szabályozhatóak.
  • turul16
    "Az utód ráadásul felhasználóközpontú fejlesztés lesz, amelynek egyik fő feladata a saját adatokhoz való hozzáférés megkönnyítése."

Az én olvasatomba ez mást jelent.
    Kinek segíti a hozzáférést kinek az adataihoz?
    Tudjuk milyen "remek" adateldugási modellt kiván bevezetni az MS.

"Sealed storage protects private information by allowing it to be encrypted using a key derived from the software and hardware being used. This means the data can be read only by the same combination of software and hardware."
  • chokeerigo
    "Traian Basescu elnök kijelentette, hogy országa a kalózkodásnak köszönheti jelenlegi helyzetét..."
    Mivel a sz.gépekre sincs pénzük az embereknek ott... :D
  • jpeg
    "Annak sem nagyon örülnek, hogy az almás cég weboldalán belinkelt cikk egyenesen Mac OS imitátorként jellemzi a Vistát, amely egyetlen saját újítást sem kínál a vásárlóknak."

Ez mindig is így volt, a Windows mindig le volt maradva, a legújabb dolgokat is már előbb tudták a régebbi oprendszerek.

Amúgy minek nekem az IE7? Ha egyszer Operát, vagy néha FF-ot használok... vagy annyira egyben van "építve" az explorer-rel, hogy annak a hibáit is javítja?
  • turul16
    Még meg sem száradtak a bittek a Vista DVD -n, és az MS. ujabb migrációs költségekre akkarja sarkalni a fogyasztóit? Meddig mehet ez el?

Vistát is többször akkarják eladni, mint a win95 -öt ?
  • Bith
    Inkább napi.
  • Morden23
    "Az Apple saját internetes oldalán bukkant fel a figyelmeztetés, miszerint a Vista telepítése után több esetben kompatibilitási problémákat tapasztaltak az új Windows és az iTunes szoftver között."

Az más kérdés, hogy ennek semmi köze az iTunes-hoz meg a Vistához, hanem sokkal inkább a két cég közötti faszrázáshoz. Az egyetlen kérdés az óvodás "ki kezdte?" lehet - ami viszont gyakorlatilag lényegtelen.