32
  • robertone
    #32
    "Szóval robertone, gforce9, Brainpumper. Nagyon el kéne gondolkoznotok egy-két dolgon ezzel a témával kapcsolatban; azon, hogy a részben érthető, szerethető, és követhető jelszavak ("gyurcsánymonnyonle", "komcsikhaza", "nelegyenadóemelés", stb) milyen más jelszavakkal kapcsolódnak ("zsidókhaza", és társai), mi a tényleges jelentésük, és egy részükkel milyen alapvető módon kérdőjelezitek meg saját emberi mivoltotokat.

    Röviden, és tömören ennyi a problémám a szélsőjobbal."

    Ezt írtad.
    Nekem írtad, mert megneveztél.
    Leantiszemitáztál és leszélsőjobboztál.

    Ne hazudozz itt nekem, egy élő beszélgetésben letagadhatod mit mondtál, egy fórumon nem.
    Egyébként figyelmedbe ajánlom a ctrl+f funkciót, ezzel azt is leellenőrizheted ki említette itt először a zsidókat.
    Te voltál.

    Mit kavarod itt a szart? Úgy látszik te nem nyugszol amíg valahol nem erről folyik a beszélgetés, utána pedig megállapítod milyen rohadt antiszemitákkal beszélgettél.

    Ha nem számításból csinálod és tényleg mindenhol antiszemitákat látsz ahol nincsenek, sürgősen szaladj el egy pszichiáterhez. Én nem szoktam antiszemitákat látni sehol, egész életemben 2 alkalom volt amikor személyesen találkoztam zsidógyűlölettel átitatott megnyilvánulással pedig nem vagyok mai csirke.

    Elég már ebből az állandó farkast kiáltásból, rohadtul unalmas és átlátszó játékot űzöl te is, meg a hozzád hasonló uszítók.

    És sajnálom, hogy nem volt benned annyi elemi tisztesség, hogy bocsánatot kérj.


  • Brainpumper
    #31
    Nem jó ha úgy kategorizálsz be embereket hogy azt sem tudod, milyenek. Direkt nem akartam minősíteni a kuruc.info-t, mert a hozzászólásaim a sokféle vélemény és látásmód mellett szóltak. Most viszont elmondom hogy nekem sem tetszik minden amit írnak, sőt alaposan meg kell szűrni továbbá a fogalmazás több ponton közönséges, feleslegesen lealacsonyító jelzőkkel látnak el embereket, ez egy laptól nem szép etikai szempontból.

    Úgyanúgy kikérem magamnak a szélsőjobbozást mint robertone. Már csak azért is mert a 23.as hsz-omban leszögeztem hogy csak olyanért ítélek el valakit amiről tehet. Ehhez tartom magam szilárdan.

    Nincsenek oldalak, szélső oldalak, kategorizálás. Mindenkiben keverednek mindenféle politikai nézetek, nagyon különböző, olyankor ellentétesek is lehetnek, sőt az a jó ha ellenpólusok között hullámzik.

    Az én látásmódom ideái:
    (persze lényegében esélytelenek a valóságra):
    -Nemzeti büszkeség erősítése, egyidejűleg más népek iránti feltétlen barátság.
    -Államadósság bojkottja, IBRD, IMF elmehetnek a francba, saját fejlesztési bankok.
    -EU-ból kimaradni (nem sikerült)
    -Minimális állam, ami csak a szükséges legkisebb mértékű adót szed, megnövelné a vállalkozási kedvet, ugyanakkor létfontosságú területek (egészségügy, vasút) állami kézben, felesleges gusztustalan kizsákmányoló magánmonopóliumok betiltása
    -Protekcionista gazdaságpolitika, amit mi meg tudunk termelni, nem importálhatjuk, ugyanakkor elárasztani a világot olcsó termékkel aminek nem tudnak ellenállni.
    -A multicégeket kitiltani.

    Miután az országot megtisztítottuk minden külföldi befolyástól, egy nagyon lenyúzott, látszólag lecsupaszított, megszenvedett ország lenne. De csak ilyenkor lehetne tényleg felépíteni egy jövőt és ebből a tiszta alapból egy olyan gazdagságot amivel a világ élvonalába kerülnénk évtizedeken belül.

    Szép álom. :D
  • csorfab
    #30
    A hozzászólásom nagy része nem neked szólt, az első fele Brainpumpernek, és a kuruc.infosoknak, azoknak, akik vakon egyetértenek mindennel, amit írnak.

    Neked maximum a második fele szól, ott azért jelöltelek meg alanyként, mert a hozzászólásaid alapján egy olyan embernek találtalak, akire ez vonatkozik, ha nem, akkor sajnálom, nem akartalak megsérteni. Ugyanígy a hsz végén található kijelentéssel, miszerint ez a problémám a szélsőjobbal, nem téged szélsőjobboztalak le, hanem a szélsőjobbot... ezt egyszerűen nem lehet másképp érteni.

    Antiszemitánzi se antiszemitáztalak le, csupán megjegyeztem, hogy a szélsőjobbosok egy része, de főleg a kuruc.info szerkesztősége az (tudom, hogy ez is általánosítás).
  • Hegyikecske
    #29
    whehehe ez jó reklám az oldalnak mondjuk, mert én eddig nem ismertem. Mondjuk az a szavazós rész tetszik, h kinek a telefonszámát tegyék közzé :D GyurcsóKHm gyurcsány, Demszky, ienek :DDD
  • robertone
    #28
    Hogy a szélsőjobbal mi a problémád azt a szélsőjobbal közöld, ne velem.

    Csak egyetlen olyan mondatomat idézd amivel a zsidókat bántottam és azonnal bocsánatot kérek érte, de ha nem találsz ilyen mondatot tőlem, akkor te kérj bocsánatot és te gondold végig miket hordasz itt össze.
    Szeretném, ha részletesen elmagyaráznád mire alapoztad ezt a gyomorforgató rágalmat, igazán kiváncsi vagyok az észérveidre is a mocskolódásaid után.

    EGYSZERŰEN KIKÉREM MAGAMNAK, HOGY LEANTISZEMITÁZOL ÉS LESZÉLSŐJOBBOZOL.

    Eszerint akinek problémája van a szadesszel és a maszoppal az máris szélsőjobb volna???
    Felháborító ez a szélsőséges, szemellenzős, kirekesztő gondolkodásmód.
    Mikor érkeztek már el agyilag is Európába?

    Felhívom rá a figyelmedet, hogy Magyarországon többpártrendszer van, ennek pedig az egyik legfőbb előnye az, hogy ha egy párt vagy kormány "elkúrja", ha 4 évig semmit nem csinál akkor leválthatja egy másik. Nem csak négy évente, bármikor.

    Az csak súlyosbító körülmény, ha egyébként övé a média kb. 90 százaléka és így sikerül törvénytelenül eltitkolnia a választói előtt a valós teljesítményét és így nyer választást.

    Csak szólok, hogy kevesebbért is váltottak már le civilizált országokban kormányokat, mégpedig ciklus közben.
    Csak szólok, hogy civilizált politikus egy civilizált országban ilyenkor magától eltakarodik, mert nem akarja megvárni amíg eltakarítják.

    Egy civilizált országban az adott párt szavazói maguk is kimennek az utcára és a távozását követelik azoknak a politikusoknak akik félrevezették őket.
    Már csak a saját becsületük miatt is.
    Már csak a demokrácia becsülete miatt is.
    Már csak a hazájuk jóhíre miatt is.

    Én egy civilizált országban szeretnék élni és eszerint cselekszem, te pedig szélsőjobbozol és antiszemitázol.
    Szíved joga.

    A szélsőjobbozás és az antiszemitázás az szdsz és az mszp hányingerkeltő politikai manipulációja, könnyedén előkapják mint nyuszit a kalapból amikor az igazság túl makacsnak bizonyul az érveikkel szemben.
    Ez csak arra jó, hogy választást nyerjenek, a kormányzáshoz kevés, nézd csak meg ez a fajta politizálás hova juttatta az országot.
    Inkább ne legyél az eszközük ebben, meglehet nagyon fogod szégyellni magad amikor a vörös köd eloszlik a médiáról és szembe kell nézned a valós arcukkal.

    Ezeken próbálj meg elgondolkodni barátom.
    És ne felejtsd el a bocsánatkérést, az az intelligens emberek legfőbb ismertetőjele.
  • csorfab
    #27
    Elolvastam amit írtál, most nem fogok ilyen hosszan írni...
    Itt nem azért emeltem ki a zsidókat, mert holokauszt így meg úgy, hanem azért, mert őket szemelték ki maguknak, akiket utálni kell, gyakorlatilag teljesen ok nélkül (és ha oka is van, akkor is undorító az általánosítás, csakúgy mint a cigányoknál), illetve jómagam is részben érintett vagyok a témában.

    Természetesen az összes népírtást mélységesen elítélem, amikor valami Cortez nevű spanyol "felfedező"-ről tanultunk történelemórán, aki annak rendje és módja szerint brutálisan kiírtotta az indiánokat, megmondtam a tanárnak, hogy ez nem felfedező, hanem egy undorító mocsok.

    Írásod többi része korrekt teljesen, még ha 1-2 aprósággal nem is értek egyet.
  • Atomy
    #26
    Talán nem csak szemléletmód kérdése. Ha én kikiáltom magam a Túrórudik Felszabadításáért Front(TFF) forradalmárának, bemegyek a szupermarketekbe, ellopom a túrórudikat és később szabadon engedem őket természetes élőhelyükön, attól még nem biztos hogy a bolt tulajdonosa, dolgozója a bűnöző én meg a hős forradlamár :)
    Demokráciában a hatalom átvételére szükségtelen forradalmat szervezni, elég megnyerni a választásokat, aki erre nem hajlandó az nem forradalmár hanem türelmetlen(talán jogosan 4 év nagy idő)/anarchista.
    Amúgy szerintem is szar ez ami itt van, de ettől még demokrácia, és ha jobbat akarunk akkor nem forradalom kell meg törvénysértés, hanem megalkuvás nélkül kiirtani a politikai befolyást azokról a helyekről ahova nem valók(nekem könnyű ezt mondani mert nincs befolyásos rokonom ismerősőm), beszélni kéne egymással, megismerni egymást, nem egymást hazaárulózni, mert amíg egymással küzdünk a jó pozícióban levő politikus/ilyen-olyan-tisztségviselő röhög a markába, és nem változik semmi.
    Nem a politikáról/politikusokról kell beszélni, azok eddig sem oldották meg a gondjainkat(na jó a magukét és ismerőseikét igen) és ezután sem fogják, nekünk kell rákényszeríteni őket hogy értünk dolgozzanak. Ha kimegy 100 emrer a Kossuth térre azt még én is leszarom, ha az egyik párt emberei - azt se tudják miért - kimennek az sem érdekel, de ha pártállástól függetlenül valami konkrét ügy érdekében nagyon sokan kimennek akkor már lépniük kéne. pl hihetetlen hogy még mindíg nem jelöltek ki türelmi zónákat, nem tudnak megegyezni a média törvényben, a képviselők létszámának csökkentésében, elszámolás nélül "jár" nekik a költségtérítés, stb.
    Tehát hajrá civil szervezetek, le a megalkuvó korrupt emberekkel, idióta pártkatonákkal akik tényleg azt hiszik hogy a képviselő őt képviseli és majd jól megmenti ha hatalomhoz segíti.
  • rigidus
    #25
    Ja es az maradt le, hogy fuggetlenul a holokauszt ide vagy oda, a felesleges zsidozasrol is ugyanaz a velemenyem, mint a felesleges ciganyozasrol, "rendorbunkozas", meg egyebek..
  • rigidus
    #24
    "Továbbá nem csinál listát zsidó származású(nak vélt) közéleti személyiségekről, mivel ez faji alapon történő (hátrányos) megkülönböztetésnek minősül"

    Az angolok vegig gyilkoltak a vilagot az amerikai Indianoktol az afrikai negereken keresztul az uj-zelandi Māori-akig. Elvettek a foldjeiket, rabszolgakent dolgoztattak oket, aki ellenszegult nekik azt felholtra kinoztak vagy a sajat gyerekeik kezet/fejet adtak at ajandekba, hogy "noveljek a rabszolgak termelekenyseget". (voltak ra szakkifejezesek akkor is)

    Ez is faji megkulonboztetes am, csak nem holokausztnak hivjak a torikonyvekben, hanem "vilaghodito hadjaratoknak".

    A sajat orszagukban a katolikus puspokok 200-300 eve meg modszeresen lefejeztek a protestansokat, vagy poganyokat, kortol, nemtol fuggetlenul. (nehany kilometerre lakom egy kolostortol ahol meg a mai napig is ott vannak a koponyaik)


    A spanyolokrol, franciakrol, portugalokrol, romaiakrol, atheniakrol, spartaiakrol, stb. meg csak szot sem ejtettem. Borzalmas volt a holokauszt ez teny, de ha korul neztek, eppen azok az orszagok dobaloznak vele leghangosabban, melyek evszazadokig tartosan terrorizaltak a vilagot.

    A holokauszt aldozatainak mar allitottunk eleg emlekmuvet, a "vilaghodito hadjaratok"-rol ugyanez nem mondhato el. (Mielott meg valaki kotelessegszeruen leantiszemitazna, halkan megjegyeznem, hogy jomagam is zsido szarmazasu vagyok.)

    A kuruc.info-val kapcsolatban pedig annyit, hogy vannak dolgok amiket kimondanak es ez jo, - mert sajnos abban a vilagban elunk ahol a tomegmedia erosen cenzurazott - viszont vannak dolgok amikert mint medianak es kozvelemenyformalonak felelosseget kellene vallalnia. Moralisan a kozepkori csurhevezer nyelvezetevel megirni ujsagcikkeket inkabb rombol mint epit, holott az epitesen lenne a hangsuly. Felhivja a figyelmet a ciganybunozesre - mert tagadhatatlan, hogy letezik - de ugyanakkor nyomatekosan nem hivja fel a figyelmet azokra a romakra akik becsulettel dolgoznak. (Pl: orvosok, apolok, tudosok, mernokok, stb)

    Bizony jogtalanul osszeverte es megfelemlitette a magyart (meg a nem magyart is) valogatas nelkul a sajat vedelmezo szervezete, a rendorseg. Ez ellen aktivan felleptek es ez jo. Az mar azonban enyhen szolva is tulzas, amikor nehany hettel kesobb egy (csaladi?) verekedesben megserult egy rendor es vmi olyasmit fuzott hozza az "ujsagiro" velemenykent, hogy "kar, hogy csak megserult..". Kerdem en, mi van, ha ez a rendor okt 23 meg csak nem is volt Pesten? Ebbol azt a kovetkeztetest velem levonni, hogy az ujsagot ritka primitiv emberek iranyitjak.

    En szemely szerint orulok annak, hogy megmutatjak valosagot - mert mashol ez nem mindig tortenik meg - de azzal a sajat hiteluket rontjak, ha eltulozzak, felerositik azt.

    Ilyesjellegu megnyilvanulasaik tucatjaival vannak es sajnos ezeken fog elbukni, a sajat hulyesegeiken. Csak kapasbol 3 kulonbozo buncselekmenyt lehetne a nyakukba varrni amiert bezarhatjak, mert voltak olyan ostobak, hogy beleestek a sajat csapdajukba: az elbizakodottsagba. A hatosagoknak pedig csak megkonnyitettek a dolgat, egyszeruen kivartak mig elegendot firkalnak ahhoz, hogy a nemzetkozi hatosagokat is mozgositani lehessen.

    A szemelyes velemenyem, hogy kar erte, de ha bukik remelem lesz helyette masik es azt megjobban remelem, hogy ugyanugy megmutatjak amit mashol nem, de tobb felelosseggel es jobb moralis hozzaallassal.
  • Brainpumper
    #23
    Nézd, ez szemléletmód kérdése. Aki bűncselekményt követ el, annak az adatai nyilvánosak. A kuruc.info forradalmároknak tekinti a tüntetőket és bűnözőnek azokat akik elítélik/lesittelik őket. Az ország irányítóit pedig hazaárulóknak ami az egyik legsúlyosabb bűncselekmény egyébként a Btk. is tiltja (144§). Meg kell barátkozni azzal hogy nem csak 1féle látásmód van, de ezt már mondtam. Miért lenne az egyik értékítélet alacsonyabbrendűbb vagy felsőbbrendűbb a másiknál? A "másféle jelszavak"-hoz meg nem szólok hozzá, mindig ti provokáljátok ki ezt a témát, ezért nem lehet soha lezárni. Egyébként én személy szerint ragaszkodom az elvhez mely szerint csak olyan dologért ítélek el valakit amiről tehet.
  • htmm
    #22
    Ha nem tetszik, ne olvasd. En sem olvasok olyat (szandekosan), ami nem tetszik, igy eszembe sem jut annak letezesen haborogni.
    Minden esetre most megyek es olvasok egy kis kuruc.info -t.
  • csorfab
    #21
    Igen, mindenki azt mond, amit akar, de nem tárja a nyilvánosság elé ügyvédek, bírák adatait, akik a fixa ideája szerint ártatlan embereket ítéltek el, mivel ez személyiségi jogokat sért. Továbbá nem csinál listát zsidó származású(nak vélt) közéleti személyiségekről, mivel ez faji alapon történő (hátrányos) megkülönböztetésnek minősül, amit egyszer hitlerék eljátszottak már, és bebizonyosodott, hogy nem jó dolog vele foglalkozni.

    Szóval robertone, gforce9, Brainpumper. Nagyon el kéne gondolkoznotok egy-két dolgon ezzel a témával kapcsolatban; azon, hogy a részben érthető, szerethető, és követhető jelszavak ("gyurcsánymonnyonle", "komcsikhaza", "nelegyenadóemelés", stb) milyen más jelszavakkal kapcsolódnak ("zsidókhaza", és társai), mi a tényleges jelentésük, és egy részükkel milyen alapvető módon kérdőjelezitek meg saját emberi mivoltotokat.

    Röviden, és tömören ennyi a problémám a szélsőjobbal.
  • Brainpumper
    #20
    Akinek fáj valamilyen fajta média vagy szemléletmód, annak be van rothadva az agya és be van állva diktatúra-üzemmódba. Mivel lenne egy nemzeti radikális újság károsabb egy füvet reklámozó másságot éltető szélsőliberális újságnál? Szólásszabadság van, mindenki azt mond amit akar. (egy ideális állapotban)
  • szacsi
    #19
    aha, lol, voltál az 56-ról nyitott kiállítások valamelyikén? ez semmi ahhoz képest.

    a kuruc.info meg inkább volt vicces, mint hiteles, érdekes dolgokra rávilágító online magazin.
  • Tetsuo
    #18
    Teljesen 1et értek.

    Ajnasz: Inkább te nézzél körül, ne csak az Origót meg az mszp.hu-t olvasd.
  • gforce9
    #17
    Abszolúte jogos felvetés, tekintve azt, hogy manapság az a divat, hogy hogyan fedjük el a sz*rt. A kuruc.info meg pont próbál rávilágítani a kakira (bár annak helyessége, ahogy csinálja vitatható). Furcsa dolgok mennek itt... jobban megy a terelés, meg a hazudozás politikai körökben, mint valaha ment.
  • robertone
    #16
    A legszebb az egészben, hogy a cikk szerint nem is a valódi adatokat hozták nyilvánosságra. Borzasztóan érdekelne, ki az a pajkos tréfacsináló, aki hamis telefonszámokat és hamis híváslistákat juttatott el hozzájuk, hogy aztán amikor nyilvánosságra hozzák, el lehessen indítani az eljárást.
    Véleményem szerint olyasvalaki lehetett, akiről elhitték, hogy hozzá tud férni egy harmadik fél híváslistájához. Hmmmm, hmmm és megint csak hmmm...
  • robertone
    #15
    Mert egy országot taccsravágni, iskolákat és kórházakat csődbe vinni, bezárni, aztán az épületeket jó pénzen elmutyizni az nem káros a fiatalokra, pláne ha jól működik az agymosó propagandagépezet és senki nem hőbörög emiatt.

    Engedély nélkül nyilvánosságra hozni mások telefonszámát tényleg adatvédelmi visszaélés, de ha a gombatermesztők egyesülete írta volna ki az én telefonszámomat a honlapjára, nem gondolom, hogy nemzetközi titkosszolgálati ügyet csináltak volna belőle az adatvédelmemért aggódó derék elfogulatlan nyomozóhatóságnál.
    Ez csak ürügy. Kikérik az adataikat az amcsiktól, aztán jöhet az a bizonyos autó amivel beviszik, legkevésbé a színe számít.
    A valódi ok a megfélemlítés, hogy neked eszedbe se jusson a hatalmat bírálni.

  • gforce9
    #14
    így bizony.. :/

    Ajnasz... te gondolkozz.
  • Bandee1987
    #13
    amúgy meg sztetek mennyi időbe telik átrakni egy thaiföldi vagy vmi ázsiai serverre a kuruc.info-soknak az oldalt? semmibe nem kerül.
  • Bandee1987
    #12
    Gyf is elég káros, mégsem tiltja be senki az ő hülyeségeit.
  • aaaaa
    #11
    Igen a köztereken MAGYAR zászlót lengető egy helyben álló "terrorista" egyének különösen veszélyesek a társadalomra. Többeket felszólitottak arra, hogy csavarják össze zászlóikat. Még megérjük, hogy betiltják a nemzeti színű lobogót, mint valami üldözendő jobboldali jelképet... Elég szomorú, hogy ide jutottunk ...
  • robertone
    #10
    Jaja! Ma például 8 embert vittek be, mert minden erőszakos cselekedet nélkül az állambácsinak nem tetsző vélményüket hangoztatták...
  • Atomy
    #9
    "Így van ez mindig a kommunista diktatúrákban."
    Ez a demokráciákban van így, a diktatúrákban ez úgy zajlik hogy még mielőtt megfordulna a fejedben hogy bármi állambácsinak nem tetszőt feltegyél az internetre jön egy fekete autó éjjel, és vagy előkerülsz később, vagy nem.
    De itt törvénysértésről van szó és nem vélemény-nyilvánításról.
  • robertone
    #8
    Bezzeg az elkötelezetten demokratikus ballib értelmiségiek példamutató módon a televízióban terjesztik a hazugságaikat, a rendőrruhában, azonosító szám nélkül randalírozó csürhéjük két fasisztoid tömegoszlatása között...
  • DjDano
    #7
    van eszük ezeknek a szélsőjobbos csürhéknek, külföldi szerveren álneveken terjesztik a hazugságaikat, minden ilyen oldalt be kéne zárni, mert károsak a fiatalokra
  • Seaweed
    #6
  • djukel
    #5
    Hogy is mondta Pelikán elvtárs? "A reakciós, faszista elemeket ütni kell!"
  • Ajnasz
    #4
    Kommunista? Diktatúra? Wikizz már rá ezekre a szavakra légy szíves... OMG
  • Axon
    #3
    Így van ez mindig a kommunista diktatúrákban.
  • uniu
    #2
    azért 1-2 érdekes hír tehetett olvasni ott..
  • Kingfisher
    #1
    Nem kár érte, csak sajnos az Internet szabadsága révén amit ma bezárnak, az holnap máshol indul újra, más néven, más domain alatt, stb.