18
-
fetyka #18 Szerintem nincsen értelme most ilyenbe fektetni a lóvét.
Kb 2-4 év kell ennek, csak ne hogy be bukjanak ezzel a nagy cégek.
Amugy az optikai meghajtók nem tökéletesek, és viszonylag rövid életüek.
Tüntek már el adatok cd-röl, és dvd-röl is.
Csak egyenlöre nincsen jobb és olcsóbb.
De, inkább olcsóbb, mert jobb van.
-
dez #17 A Blu-ray Disc rövidítése. (Szerintem legjobb lett volna a BRD, az legalább 3 betű, de hát nem.) -
#16 de miért BD? nem inkább BR? mivel Blu-Ray -
dez #15 Egyébként Toshiba notiban BD olvasó? ;) Vagy az inkább HD_DVD-s...? -
dez #14 Csak ne felejtsd el, hogy közben tellik az idő is, és lassan jönnek kifelé az olcsóbb cuccok. Pl. lehet, hogy ez már csak 20-30k lesz. Annyiért nem lenne rossz. -
csorfab #13 A fanatikus BD rajongóknak :D -
ssdb #12 kinek kell ez még? majd egy HD/BR combo... -
Inquisitor #11 Ez így nem teljesen igaz, csak egy sima "olvasó" is vagy 60.000 körül van, ezért itthon nem nagyon kapni, talán csak Toshiba notikban?
Ez meg úgye DVD író + BD-Rom, ez drágább. -
szombi #10 De azért már haladás, hogy a PC-s író előbb jelent meg, mint a csak olvasni tudó társa. -
dez #9 (Bár egyelőre a lemezek is elég drágák ehhez. :( ) -
dez #8 Nem tudom, mennyire lesz olcsó, de ha olcsó lesz, és tekintve, hogy az írók igen drágák, azt hiszem, kezdődhet megint a "megyünk a pc-boltba vinyót lemezre írni" korszak. :) -
#7 Csak olvasó? Nekem még 20 ezerért se kéne.... -
Inquisitor #6 Na most a kütyüről 3 hete olvastam és ott azt írták, hogy ez kérem egy CD/DVD ÍRÓ és BD olvasó!
Erre nekem ez itt a cikkből nem jött le egyértelműen és azt hittem benéztem valamit, amikor is homályosuló tekintetem rávetettem a drive előlapján látható feliratra:
BD-ROM, DVD/CD Writer
Szóval ez nem egy olvasó, hanem egy új "Combo" drive. Azért 80.000-ért kissé drága lenne kezdőárnak (399USD) egy sima olvasóért ... -
PoisonBorz #5 Ennyi formátumnál már tényleg jön a kérdés, technikailag mi a jobb, egy mindentegybe kombó meghajtó, vagy külön meghajtó...
Mert árban oké, hogy az előbbi, de ennyiféle formátumnál az olvasó/író fej már olyan nehéz és bonyolult, hogy az az élettartam rovására megy. -
szombi #4 bulvár sg -
#3 Vagy nem mondtak még árat, de pár nap múlva pontos ár lesz? -
#2 sg rulez -
rolcsi01 #1 Mindent megtudtunk, csak a lényeget nem, hogy mennyi is az az "olcsó"