13
  • peba
    #13
    Nekem meg az XP hőre lágyuló műanyag lavorkékje nem tetszik.
  • Hegyikecske
    #12
    majd akkor lesz értdemes rá átállni, ha végleg megszüntetik az xp frissítését, és legalább a második hackkelés megjelent a beépített elemek ellen a pistába, nekem amúgyse teccik a koporsófekete tálcája
  • Athlon64
    #11
    Mármint a user van belőve mi?!
  • csorfab
    #10
    Ha jól be van _lőve_ nemhogy elrontani nem tudja, még bekapcsolni sem
  • peba
    #9
    Szerintem ha azt mondom, h a Windows használata kényelmes, akkor sokat egyetértenek velem. Amúgy meg aki nem ért a géphez, szerintem is a Linux a jó. Mert ha jól be van lőve, nem tudja elrontani. Én a winemet nem tudom elrontani, mert értek hozzá. Azaz el tudom, ha akarom, de magam alatt nem vágom a fát.

    Egyébként mit aggódtok? Úgyis lesz valahogy :D
  • bvalek2
    #8
    Tudjátok mit? Linux jó vagy rossz, egyre megy: a Microsoft kényszerít rá hogy használjam. Nincs pénzem Vistára (sem olyan gépre, amin elő van telepítve), és az sem hiányzik hogy Redmondból a gépemen turkáljanak, és hogy letiltsanak funkciókat, meg hogy csökkentsék a lejátszott videó minőségét a saját érdekemben (na persze...)

    Szóval ha nem akarok visszamenni a középkorba, akkor kénytelen vagyok megtanulni használni a Linuxot. Nem állítom hogy sikerült, de már vannak dolgok, amiket csak Linuxon tudok elvégezni. Nem azért mert Windowson nem lehet, hanem mert kényszerít a Microsoft. Persze nekem van választási lehetőségem, mert van informatikai végzettségem, de a legtöbb embernek nincs.

    Ettől függetlenül a Linux jó, egyre felhasználóbarátabb, fejlődik, például hamarosan föl fogom rakni egy barátom idős szüleinek a pentiumos gépére, mert amire ők fogják használni, arra a Windows 98 nem alkalmas, de a jól konfigurált Debian igen. Menedzselni nehezebb, de felhasználni nekik könnyebb.

    De én a jobbik operációs rendszert szeretném használni, és nem azt, amelyikért nem zárnak börtönbe. Érthető a különbség? Igazából nem is tudom, hogy a Windows vagy a Linux jobb-e, mert a Microsoft nem hagyja hogy döntsek. Ez itt a baj.
  • ssdb
    #7
    hmm... várjuk a legjobbakat..
  • Faterx
    #6
    "Meg tudja valaki mondani, hogy mennyi az annyi valójában?"

    Biztos lehetsz benne hogy az M$ darabra tudja (mármint a netet használókét)
  • bvalek2
    #5
    Érdekes, ahány hír, annyi szám arról, hogy a PC-k hány százalékán fut Windows. A legtöbbször 90%-ot olvasok, ez itt most 95%, de volt már kevesebb is. Meg tudja valaki mondani, hogy mennyi az annyi valójában? Nem ismerősi körben, hanem globálisan, valami hiteles adattal. Kezdek paranoiás lenni, szerintem a valós szám nyilvánosságra kerülése nem érdeke a Microsoftnak. Nem kell valami eget rengetőre gondolni, ha például kiderülne, hogy a Linuxok részaránya túllépte a 10%-ot, annak már komoly hatása lenne a Microsoft részvényeire, pedig józan ésszel belegondolva még az is elenyészően kevés. Összeomlana tőle egy mítosz, de komoly gazdasági hatása nem lenne.

    Most nagyon szeretnék egy kiselőadást tartani a Linux előnyeiről, de fáradt vagyok a propagandához.
  • scnad
    #4
    Nyugi, ha a kernel szinten implementált DRM és TCPA megoldásokat a gyakorlatban is használni fogják, majdnem biztos, hogy nem lesz olyan hülye user, aki ezt akarná használni ( bááár nagy az Isten állatkertje ;-) ) ... Amúgy az eddigi legstabilabb Windows a 3.11 volt. Ha kiakadt is, de ritkán fagyott :-) .
  • Atomy
    #3
    Én meg arra számítok hogy a microfos monopolhelyzete kicsit visszaszorul teret engedve a más-jobb megoldásoknak, de ez kb. ugyanannyire értékes hír mint amit fent olvastam. Azt azért még hozzátenném hogy ez a várakozásom az eddigi legnagyobb dobásom azóta mióta először láttam pasziánszt futni windows 3.1-en.
  • AdaKiller
    #2
    ezek hülyék...
  • Dark Angel 666
    #1
    Nekem már megvan