82
  • Athlon64
    Bizony-bizony.
    Én is floppyn tartottam a cuccaimat lementve. Mert akkor még csak 2db 20MB-os Seagate MFM HDD-m volt. Emlékszem azoknak az orjás dögöknek a hangjára mikor felpörögtek és elérték a megfelelő fordulatot akkor csilngeltek :)
  • bakagaijin
    Nemcsak 1.8M volt az? Igaz, az 1.8-hoz nem kellett spec olvasó, a Win95 is gond nélkül látta. TFormat (Zotyóóóóósoft :)), voltak mások is, de ez szép színes volt és nem igényelt spec memóriarezidens olvasóprogramot.
  • Berber
    Az első wincsi amit láttam 10 mB- volt. A második is csak 20.
  • Berber
    Ez kamu volt ugye? Nem is volt 50 mB-s játák! Nem volt 50 mB-s vinyó sem amire feltehetted volna!
  • pepe003
    Régi szép idők, amikor az összes cuccom ráfért 10-15 floppyra :)
    Most 600Gb hely kevés...
  • Sanyix
    Fú emléxem miko 50 floppys játékokat adogattunk egymásnak, aztán amikor a 42. hibás volt, nagy csalódottság, és mérhetetlen düh uralkodott el rajtunk. Én jópár floppyt dühömben apró darabokra törtem, azon meg már sírni lehetett, hogy a az asztalra lerakott floppy fél órával az írás után már hibás volt. Így ha szükség volt a megbízhatóságra, antinemtommis védőzacsi, nejlonzacsi, floppydoboz volt a megoldás, hogy lehetőleg még a levegővel is minél kevesebb ideig érintkezzen, mert minden tönkreteszi. Ha egy légy ráfingott, az is tönkretette. Jó hogy végre befejezik ennek a végtelenül idegesítő brutálisan fos dolognak a gyártását.
  • Berber
    Most mi lessz az elmentett kb. 4 kg lemezemmmel amin a világ legtutibb szoftwermentései vannak? Most kihalnak mint a dínók? Corel 2! Windows 3.1! DOS 5.0 origin! Kinek kell ez a határtalan érték? dBase III és IV? Régi szép progik, ég veletek.
  • Athlon64
    Én emlékszem egy progira ami 2MB-osra formázta az 1.44MB-os kislemez!
    De persze csak azzal a progival lehetet leolvasni az anyagot a lemezről.
  • Anubys
    Floppy!!! :D
    Én nem rég Amigára pakoltam floppyról egy kártyaolvasó driverét, amit pöcén töltöttem le... :)
    Amúgy volt másnak is MagicDisk(tm)-je? Felment rá a 7th Guest teljes első CD-je gond nélkül, igaz visszaolvasni már nem lehetett, de "DIR A:"-ra rendesen nyomta a file-listát... :)
  • Athlon64
    Ne is mond! :)
    Még most is ökölbe szorúl a kezem és az asztalra csapok, ha eszembe jut, hogy a több lemezre összetömörített anyagnál a 12-edik vagy hanyadik lemeznél elkezd kerregni a meghajtó és csak nyomom neki, hogy próbálja újra, de mégse jut semmire...
    áááh
  • bakagaijin
    Hogy ezzel mennyi szívás van, floppy brutálisan megbízhatatlan (média és írófüggő), minimum 3-4 írott példányt kell vinni, hogy tuti olvassa valamelyiket az az olvasó... :( Nem véletlen, hogy a rar pl. úgy is tudott lemezekre szeletelni, hogy ha nem is olvasható az egész, reprodukálni tudja redundáns kódolás alapján a hiányzó részeket (persze, csak ha elegendően kicsi rész volt a hibás). A régi szép idők, amikor még izgalom és kihívás volt a file-ok átvitele két távoli gép között :). Amikor már a drive hangjából tudta az ember, hogy a 42. lemez hibás volt, és lehet kezdeni elölről másnap. A profibbak ugyanezt a drive feje környékén kézrátételes megoldással is tudták. Az internet generáció ezt már nem is értheti :P. De őszintén szólva, annyira nem hiányzik... Jó lesz majd mesélni az unokáknak hintaszékből, de újra átélni, háááát :).

A SATA-nál egyébként a megoldás az, hogy bios-ból tiltani kell a natív sata-t az install idejére, majd utólag feltenni a drivereket. Esetleg megszerezni a legújabb sp-akárhányas install-lemezt (nem tudom, hogy pl. az MS cseréli-e a meglevő installcd-ket.) Vagy nem használni windows-t, mert egy mezei suse install lemez is röhögve felismeri.
  • Athlon64
    Nekem fekete a házam és a tegnapi nap vettem fekete festék-spryt és a Floppy előlapját levéve lefujtam.
    Most már az is fekete! :)

Amúgy tényleg nagyon rég használtam.
    Utoljára akkor mikor egy boot CD-t készítettem és ahoz boot floppy kellet.
  • Bith
    Sehogy, de az autókat sem kurblival indítják már be, nem?
  • scnad
    Ezzel csak az a cumi, hogy szerintem nem sokan akarnak CD/DVD lemezt, vagy FlashDrive -ot odapasszolni az APEH -nak, vagy egy szállítónak. A floppy egyfajta "eldobható", kvázi "értéktelen" média ( kevés adat, újraírható ), míg egy FD érték ( sok adat, újraírható ), a DVD meg megint egy más kategória ( körülményesebb az esetleges újraírása, relative drága, nagy ) ... Amúgy érdekelne, hogy indítassz el egy szűz 386 -ost floppy nélkül, kivéve ha nincs véletlenül floppy-USB adapter ;-) .
  • csorfab
    Jah, pl a TinyXP :) Macemen nekem is az van fenn játékra, tökéletesen működik, nincs benne sok fölösleges szarság, egy ésszerűsített driver pack van benne, és csá. 350 mega telepítve (!)
  • Inquisitor
    "Nevetséges. Nyilván azért, mert olcsó, és mindenhol elérhető."
    Ólcsó? Egy CD vagy jó esteben DVD lemezt kapni az rán, hányszor több adat fér rájuk?
    Az FDD árán meg most 512MB-os Pendriveot kapni, mire elfogy a raktárakból az FDD, addigra 1 vagy 2GB-s méretet is kapni annyiért. Szóval mitől olcsó a lemez???
  • Inquisitor
    "Azert mert megegy uzletlanc befejezi az arulasat, meg nem kell temetni a floppyt!"

AZért mellékesen jelzem, hogy a legtöbb új mATX lapon, sőt egyre több normál ATX lapon NINCS Floppy csatlakozó, ezért max. USB-s Floppyt tudnál hozzá használni.
  • Daell Drow
    eltunik a flopy, pedig jo volt.
    Regen amikor 8-10 flopy-n kaptam a masolt jatekokat mint a warcraft1, comache1 es hasonlok, mindig imadkoztam nehogy valamelyik lemez hibas legyen mert akkor szalt az egesz mutatvany
    FLOPY
  • rolika
    azért remélem, ezt a tb-nél is tudják.
    ugyanis flopin követeli az adatszolgáltatást.
    magyarország vicces ország
  • Tinman #23
    Sajnos nekem nem látja :-(

asysoft,Bith : Köszi! Ez már hasznos nfo, innen már menni fog :-)
  • Bith
    Például ezzel.
  • asysoft
    Csinálszhatsz olyan telepítőlemezt, amiben alapból benne vannak a driverek. A hogyant ne kérdezd, nekem szerencsére enélkül is felismeri a SATA-s vinyót telepítéskor az XP (Akuma: AMD-m van, NF3-as chipsettel).
  • Turmoil
    Azért a csúcs még mindig az APEH, ahova havonta floppy-n kell leadni a leadandókat a cégeknek... Nevetséges. Nyilván azért, mert olcsó, és mindenhol elérhető. De ha már nem lesz elérhető, akkor ideje lenne legalább CD-re váltani (már rég meg kellett volna tenni, legalább opcionálisan), főleg, hogy általában nem egy floppy-ról van szó... Aztán ha a lehetőségek közül 100.5% a CD-t választja, akkor a floppy-t ki lehet dobni.
  • Akuma
    És hálózatról mégis hogyan bootolsz be?
  • Akuma
    Akkor nagyon valószínű, hogy neked nem AMD-d van.
  • Sir Quno Jedi
    Floppy kell! Legtöbb cég még mindig floppy-n ad ki anyagokat és a napi adatforgalmat is futárokkal és lezárt védőborítékos floppy-kkal oldják meg. Akinek nem kell a melójához az örüljön, de ez a hír itt Magyarországon nem oszt, nem szoroz (még).
  • InfectedMann
    Ez is eljött hát.
    Az idejét sem tudom mikor volt szükségem floppy -ra legutóbb olyan régen volt már.
  • nedudu
    Érdekes lesz a DOS-os könyvelő programokat pendrive-ról futtatni ;-)
  • Pharaoh
    Én mikor sp2-t raktam fel, satas vinyóra látta rendesen.
  • sokadikgab
    Azert mert megegy uzletlanc befejezi az arulasat, meg nem kell temetni a floppyt!

Valo igaz,h. egyre kevesebbet hasznalja az ember, de sokszor tenyleg szukseg van ra. Nincs me'g mindenhol internet (par szaz kb.-os file atmozgatasara nincs olcsobb megoldas!!!).
  • strogg
    lazly: én úgy látom, hogy nem komolytalankodok floppy-n tárolt rtf-el 2007 -ben :)
  • norbre
    amúgy ezt is egy magyar találta fel annó.. csak a japcsik lenyúlták a szabadalmat..
  • Zé
    Egy témába illő poén:

Felhasználó levele:
    >
    > Jó napot!
    >
    > Ha floppyra akarom másolni a filmet, megnyomom a "paste"
    > gombot, és akkor Megjelenik nekem egy szöveg, hogy a floppyn nincs
    > elég hely. Ezután megnyomom hogy "paste shortcut", és akkor a film
    > már
    ráfér.
    > Probléma csak akkor van, ha más PC-n akarom elindítani, ugyanis akkor
    > megjelenik, hogy nem találja a filmet, ugyanakkor az én
    > számítógépemen a floppyról normálisan el tudom indítani. Mi lehet a gond?
    >
    > Köszönöm
    >
    > Böbe
    >
    >
    >
    > Hotline válasz:
    >
    > Kedves Asszonyom!
    >
    > A válltáskájába nem tudja belegyömöszölni a bundáját. Egy cetli,
    > melyre fel van írva, hogy a bunda a szekrényében van, viszont
    > belefér. Tehát ha otthon van, és elolvassa a válltáskában lévo
    > cédulát a felirattal, hogy a bunda a szekrényben van, akkor azt ott
    > meg is találja.
    > Rosszabb a helyzet, ha a barátnojénél van, eloveszi a cédulát, és ott
    > olvassa el, hogy a bunda a szekrényben van. A barátnoje szekrényében
    > viszont a végtelenségig keresheti, a bundája biztosan nem lesz ott...
    >
    > Magyarázat:
    > Válltáska - floppy
    > Bunda - film
    > Cédula - "shortcut"
    > Szekrény - számítógép
    > Moly a szekrényben - vírus
    > Szomszéd a szekrénben - hacker
    > Szolgálati útról hazatéro, szekrényt átvizsgáló férj - BSA (Business
    > Software Alliance)
  • lazly
    Eleg szomoru, hogy ennyire vagytok technologiailag felkeszulve. Mibe kerulne az egyik gepbe a halozaton tartani egyet? (akar venni, azert a kemeny 1000 forintos osszekoltsegert)
    Es las csodat, nem fogsz tobbet ilyen szituba kerulni. Itt meg nagyfloppy meghajto is van.
    Es az igaz, hogy eljart felette az ido, senki nem tagadja. En nem hasznalom, de ha szukseg van ra, meg kell hogy legyen. (bar fontos, hogy most nagyirodai kornyezetrol beszelek)
  • turul16
    SystemRescueCD, van pendriveos változat is.
  • Tinman #7
    Én biztos nagy láma vagyok, de akkor tessék nekem segíteni:

Mit tegyek akkor, ha XP SP2-öt teszek fel a gépemre amiben kizárólag SATA meghajtók vannak /a HDD-k ráadasul RAID 0-ba/ ?

Eddig nekem csak a floppys megoldás működött, de nagyon szeretném ha valaki mondana rá más megoldást. Thx.

• Mo.Organ
    Van már valami helyette? Min fogom most az új 4.5 GB játékaimat tárolni?
  • strogg
    Hehehe. Közszférában még mindíg floppyznak. Emlékszem az egyik partner cégünk floppyt adott amikor anyagot kértünk tőle. Pendrive nekik egy értelmetlen szó volt (mikor megkérdeztük, hogy miért nem azon küldték). Mi meg elkezdtük feltúrni a régi Hw-t tartalmazó szekrényt, hátha van valahol még kislemez meghajtó. Akkor nagyon pipák voltunk, de így utólag jót röhögünk rajta. Ekkor jött az ötlet, hogy nyomtatni kéne "Vigyázz Láma veszély" feliratú pólót:)))))))
  • AranyKéz
    "amikor további meghajtószoftverre - például a SATA-merevlemezeknél - van szükségük a Windows operációs rendszer újratelepítésekor"

Én már akkor sem :P
  • HerrKiss
    Béke poraira. Nosztalgiával emlékezem rá, de valóban eljárt felette az idő - én sem tudom, mikor használtam utoljára.