34
-
dez #34 Bocs, most nézem, hogy csak pontosítottál valamit. -
lee56 #33 He, valami rosszat mondtam? Ha ilyen felületesen válaszolsz, tényleg nem értem mi a problémád... -
dez #32 Ha ilyen felületesen nézed, nem értesz meg belőle semmit. -
lee56 #31 Pontosabban 1 CPU van, csak 4 külön magból áll, intelnél az egyszerübb utat választották, simán fogtak 2db c2d-t és begyömöszölték egy tokba :) -
dez #30 #23, de mindegy. -
#29 Jakuza újra megelőzött és leírta neked mégegyszer, talán így felfogod. "Faszikám" -
#28 Na akkor en elmagyarazom neked.
A Kenstfield ugy negymagos processzor, hogy nem egy lapkan van a 4 mag, hanem 2 kulonallon.
Gyakorlatilag nem mas mint 2db ketmagos Conroe egy tokozasban.
Ezzel szemben az AMD megoldasa mas, ott mind a negy CPU egy lapkara kerul. -
huuu #27 mit írt le a Dez?
Faszikám? -
#26 És még az is fos egy x2-höz vagy 1magosban a64-hez képest, főleg árban :) -
#25 Pontosan. Dez már le is írta :) -
huuu #24 Hé hé!
Ne lankadj AMD!
Versenyezzetek csak tovább, mert nekünk az nagyon jó.
Rossz lenne csak Intel monopolium.
Ez a D805-ös proci nagyon jó a haverom gépébem.
Emberi áron volt és kicsit irígykedek rá.
Prescott om van ez jó melegszik a D805-el szemben. -
dez #23 Az Intel megoldása 2 független c2d lapka egy tokban, egy buszon. Majdnem mint az a bizonyos AMD 4x4.
Az AMD megoldása: 4 mag egy lapkán, közös L3 cache-sel, közös memóriavezérlővel, közös HT vonalakkal. Utóbbiakat egy bizonyos crossbar switch teszi lehetővé, ami korábban csak komolyabb többprocis szerverekben volt (külön chipen). -
CyrSyS #22 Mi az hogy összeforrasztott 2 mag? :DDDD Aranyos kifejezés. Miért az AMD hogy csinál 4 magot? :D 4 szilicium lapka lesz szted Sanyi? :D -
sh4d0w808 #21 Jó, hogy lassul az AMD, miközben sosem látott részesedése van az asztali és notebook piacokon... Megint a bulvárírás... -
#20 A 4200+ pontosan az E6300 es a E6400 koze esik teljesitmenyben a munkafeladatoknal.
A jatekosoknal viszont a Core 2 teljesit szepen. -
#19 Ezt is olvasd el. Ha koltseghatekonyan proci kell meg mindig ugy tunik az AMD a legjobb valasztas.
Nehany szazalek difiert nem erdemes nagyon sok penzt befektetni, foleg azoknak akiknek a lapja fogadni tudja az X2es procikat.
Teszt -
M0RN1NGST4R #18 mikor jelentek meg a conroe alapú chipek? 2006 június? sztem objektíven majd csak az idei évről lehetne nyilatkozni atekintetben, hogy melyikre lesz nagyobb kereslet. -
Cheesy #17 Igen, ezért huzok még mindig az AMD fele... valahogy költséghatékonyabbnak tűnik. -
Cheesy #16 Persze, elolvastam. De abból, hogy
"Tavaly fontos eseménynek számított, hogy a Dell végre beadta derekát és az AMD processzorait is hajlandó volt beépíteni saját konfigurációiba, míg az Intel a Sun partnerségével bővítette kapcsolatait."
szvsz egyértelműen következik, amit írsz: DELL főként PC és laptop (persze servereik is vannak), a SUN pedig főként profi servereiről híres.
Én itt konkrétan a teljesítménybeli különbségre gondoltam. Magyarul, melyik az erősebb? Sztem most az Intel, mert duplamagosból még csak ilyen gyártmányúval találkoztam, az AMD-féle X2 sorozathoz még nem volt szerencsém, habár jelenleg, ha megtehetném, már csak a márkahűség miatt is X2-t vennék.
Itt is lehet hasonlítgatni: Tom's Hardware - CPU Charts -
#15 Azert a cikket ha figyelmesen elolvastad volna, akkor lathatnad, hogy hiaba a Core 2, az asztali szegmensben es a laptop szegmensben az AMD novelte a reszesedeset. -
#14 Lehet, hogy a Core2 jól söpör, de azt is nézd meg mennyiért. Szal ua pénzért, valszeg még mindíg jobb AMD rendszert tudsz összeépíteni mint Intel alapút, leszámítva a csúcsszuper kategóriát, ami viszont az emberek 90%-át nem érinti. -
Cheesy #13 Eh.. nincs mentségem, szentül meg voltam győződve, hogy valahol ezt olvastam nem is olyan rég. Sztem is furcsa lenne, hogy páratlan a magszám... :P
Nézzétek el nekem :) -
dez #12 Tervez, majd 2008-ban jön:
Intel Bloomsfield 6MB 45nm Monolithic Quad-Core (Core 2 Quadro)* "Q1 2008" -
dez #11 Az teljesen más. Eddig is voltak 2-procis asztali rendszerek, csak az utóbbi években nem volt divat.
Az sem mellékes, hogy beletehető lesz majd az új 4-magos Agena FX, és azzal tarolni fog. -
#10 Igen én fikázom, mert 2 proci sima összeforrasztása egy nagy semmi. Hülyeség. És az intel másféleképpen nem tervez 4magosat. -
M0RN1NGST4R #9 te itt fikázod az intel 2x2 magos quad procijait, és szembeállítod egy még meg nem jelent 4 magos amdvel, ahelyett, hogy inkább a csúcsszuper 4x4-gyel hasonlítanád össze. -
Power #8 Pár hónap múlva jön(Q2/Q3-ban). -
#7 Sztem nem, de kb mostanában kéne lérhetővé válnia. -
M0RN1NGST4R #6 "AMD-nél én csak 4 magos chipről hallottam, és az is igazi 4magos chip, nem úgy mint az intel összeforrasztott 2 coreduo-ja." -> ez a 4 magos amd már elérhető kereskedelmi forgalomban? -
#5 3 magos?
Te valamit nagyon elnéztél :)
Világ legidiótább lépése lenne az AMD -től ha nem egy az Intelénél erősebb 4 magost tervezne :)
És szerintük ez így is lesz:
http://www.sg.hu/cikkek/49967/az_amd_szerint_sajat_negymagosa_gyorsabb_lesz
Most is AMD processzorom van és megvagyok elégedve vele. Arra jó amire kell.
Amúgy én is kiv. leszek az AMD-ATi egyesülés eredményeire :) -
#4 "Míg az AMD a 3 (!) magos chipekről beszél, addig riválisa a QuadCore-t heggeszti bőszen. Ami viszont ellehetetleníti a "tricore"-t..."
Mikor? AMD-nél én csak 4 magos chipről hallottam, és az is igazi 4magos chip, nem úgy mint az intel összeforrasztott 2 coreduo-ja. -
Cheesy #3 A Core2Duo megjelenéséig és az első tesztekig, AMD párti voltam. Mondhatni, nem mondtam le róla, de (ha kelletlenül is), de most egyértelműen leelőzte az Intel. Míg az AMD a 3 (!) magos chipekről beszél, addig riválisa a QuadCore-t heggeszti bőszen. Ami viszont ellehetetleníti a "tricore"-t...
Én inkább az AMD-ATi egyesüléséből való közös fejlesztésére leszek majd kiváncsi. Gondoljatok bele: egy processzor, ami közvetlenül és teljesen kihasználva grafikus "részét", milyen teszteket eredményezne... Na az tényleg ütne! -
#2 Én is ebben bízok! Minden tekintetben jobb a verseny, mint a monopólium. Az viszont nagyon valószínű, hogy 2007 nem az AMD éve lesz... -
LADA Kalina #1 én reménykedek, hogy az amd, továbbra is hódítani fog, de ehhez nagyon fel kellene már mutatniuk valamit