Reinkarnáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pl. a buddhistáknál kissé más, mint a hinduknál, a hindu vallás szerint a sorsunkat az elõzõ élet tettei határozzák meg, azt mondják, ha rosszul cselekedtünk elõzõ életünkben, akkor büntetésként alacsonyabb rendbe születünk - ezzel abszolúte nem értek egyet, mi az hogy büntetésként, és egyébként is ki dönti el mi a jó és a rossz, csak mert az ember találta ki az egész jó/rossz kérdést, tehát embernek kellene eldöntenie, ami kizárt - sõt a reinkarnációt is az ember találta ki, (ami nem zárja ki, hogy nem is létezik, de igencsak gyanús hogy nem), mindezt azért hogy könnyebben beletörödjön a sorsába, hogy most szenvedni kell, de majd a következõ életben jó lesz - baromság, hát nem lesz jó
ja ilyen is van: "Az újjászületés elõtt az entitás (lélek) megválasztja a következõ életében elvégzendõ feladatokat, melyek fejlõdését szolgálják." - mi az hogy a lélek választja meg, ezzel sem tudok egyetérteni
"A reinkarnáció elve a periodikus ismétlõdésen alapul. Egy-egy lélek addig születik újra, míg el nem éri a tökéletességet, amikor már mindent (jót és rosszat egyaránt) megtapasztalt." - nem értek egyet, ki dönti el, hogy elértük-e a tökéletességéet, amit nem is lehet elérni...
na mindegy, ez csak egy vélemény...
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
Pain is inevitable. Suffering is optional.
...
elõzõ életed, jövõt, múltat, más világokat láthatsz 😮
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
-nem
-de
-nem
-de
-nem
-de
-nem
-de
-nem
-de
-nem
-de
-nem
-de
...
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Van az embernek a tudata.
Az egy eléggé érdekes dolog.
Valószínüleg nem olyan, mint az emlékek, meg a tudás, hogy el van tárolva az agysejtekben, hanem inkább valami folyamatban lévõ dolog.
Nagyon nehéz elképzelni, leírni, felfogni mi az a tudat.
Azt tudjuk, hogy az állatoknak valószínüleg nincs tudata.
Bár szerintem ez is csak feltételezés.
Szóval a lényeg, hogy ha a reinkarnáció létezik, akkor a tudat megy át egy másik agyba.
Ami talán lehetséges, ugyanis a tudat valami nagyon nagyon bonyolult dolog, talán nem is az agyunkban van, csak kapcsolatban van vele.
Tehát valahogy úgy tudom elképzelni a reinkarnációt, hogy halálkor az agy leáll, de a tudat megmarad, és elkezd egy másik agyat keresni, hogy kapcsolódjon hozzá.
És amikor egy baba agya annyira fejlett lesz, hogy képes lesz kapcsolatot teremteni egy tudattal, akkor egy halott ember tudata megtalálja, és kapcsolódik hozzá.
Emlékek azért nem maradnak, mert azok biztosan az agyban vannak eltárolva.
Szóval én nem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy hiszek -e benne.
Mert lehetséges, hogy létezik, de az is, hogy nem.
Downhill!!
egy élet túl rövid ahhoz, hogy mindent elérjünk amit szeretnénk szerintem
és amúgy sem tudok elképzelni egy olyan világot ahol mindenki 100%ig boldog és ha nem volt rossz oda kerül halála után.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
ha én nem tudom, hogy mi voltam elõzõ életemben, akkor lényegét veszti😊
nem?
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Valaki hisz az öröklétben?
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
szerintem: ha van is reinkarnáció, mire megyünk vele? te tudod hogy ki voltál mielõtt megszülettél? nem..., szóval, ha van is senki nem tud róla,
ha meg nincs...ezt nem kell magyarázni
végül is, ami azt illeti, ez hit kérdése, de sztem akkor is megér egy topikot.
na, hát és akkor várom va véleményeket.